12 שנים לרצח רבין

12 שנים לרצח רבין ../images/Emo16.gif

למרות שאני שמאלה ממנו בדעותיי, אני מאד מעריך את האדם הדגול הזה שהשכיל להבין לעת זקנה שאין עתיד למלחמה, ובעקבות כך שאף והאמין במזרח תיכון חדש, ללא אלימות שבנוי על ערך השלום בין העמים. לצערי, הוא אינו זכה לסיים את משימתו החשובה, ואנו לא זכינו להנות ממנה. יהי זכרו ברוך!

כל פעם שאני נוסע בארץ

אני נחרד לראות את כמות המודעות בדרך הקוראות באופן ישיר, ללא רמיזה, לשחרר את יגאל עמיר, שחור על גבי לבן. ביום שיגאל עמיר יהיה חופשי שוב, אדע שהאיזור הזה בדרך לאבדון מוחלט, שערכי הדמוקרטיה שווים כקליפת השום, כולי תקווה שהיום הזה לא יגיע.

../images/Emo16.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo7.gif

זו לא רק הדמוקרטיה שבסכנה - זה שלטון החוק עצמו (שאינו תלוי בסוג המשטר, כזכור). אני מספיק "זקנה" בכדי לזכור את רבין כשהיה גיבור ישראל, ללא מרכאות, במלחמת ששת הימים. אלו עשבים שוטים גידלנו כאן - והם מאיימים להשתלט על כל הגינה.

oneman2

New member
אלה לא עשבים שוטים

עשבים שוטים לא מסוגלים לגרום לרצח כזה. מדובר בהרבה יותר מזה, זה ציבור שלם שהוא חלק גדול מאוד מהתושבים במדינה.

לזה התכוונתי בסיפא של דבריי

אבל הם עדיין עשבים שוטים, ולא משנה כמה הם מונים. הם לא מייצגים את הזרם המרכזי, הם לא מייצגים את העם, והם לא מייצגים אותי.

רק כדי לתת קנה מידה

30 אחוזים מהציבור הישראלי החילוני, סבור שיש לקצוב את העונש של יגאל עמיר ולשחרר אותו בתום ריצוי מאסר עולם לאחר הורדת שליש. בציבור הדתי הציוני, האחוזים הם 60% (!) שסבורים שיש לקצוב את העונש של יגאל עמיר ולשחררו לאחר הורדת שליש. להערכתי, האחוזים האלו יהיו רק במגמת עלייה בשנים הבאות, משום שלאנשים יש נטייה לשכוח את המשמעות של מקרים כאלו במהלך השנים. ברגע שרוב הציבור יהיו סבור שצריכים לקצוב ליגאל עמיר את העונש, זה הוא רק עניין של זמן עד שהוא ישוחרר לחופש שוב.

Pete Best

New member
רבע מהציבור הדתי, לא 60%...

אם אתה מביא פרטים, בבקשה תדייק, כי טעות כזאת מוציאה שם רע לציבור שלם, וחבל.

60%

תלוי מתי נעשו הסקרים, אני מתאר לעצמי שבתקופה הסמוכה לרצח האחוזים היו נמוכים יותר. אבל אלו רק סקרים, במקרה הזה אני רוצה להאמין שהם לא בהכרח מאד מדוייקים ומייצגים את הציבור.

אוקיי, אני אשמח מאד לגלות שטעיתי

היכן שמעת על הסקר הזה? אני אשמח לעוד פרטים. אך אני בספק אם בציבור החילוני האחוזים בנושא הזה יותר גבוהים מאשר בציבור החרדי.

Pete Best

New member
אתה מערבב, מערבב הרבה...

דתי לאומי וחרדי זה לא אותו דבר. בתקופת האמנסיפציה באירופה (אמצע-סוף המאה ה18) חלה בגרמניה התפלגות ביהדות: כעיקרון, רוב היהודים היו אז יהודים אורתודוקסים. כמובן שהיו גם אז יהודים חילונים (תנועת ההשכלה), אבל מספרם היה מועט מאוד, וההתפתחות הייתה מעט מאוחרת יותר. מהתנועה האורתודוקסית, שבראשה עמד החת"ם סופר, יצאה התנועה הרפורמית, בראשות הרב גייגר. הרפורמים טענו שעם העולם המתפתח, גם היהדות צריכה להשתנות ולהתאים עצמה למציאות, ובעצם לשנות ולבטל את רוב ההלכה שהייתה עד אז. האורתודוקסים, לעומת זאת, טענו שאין לחוקק הלכה חדשה לעם, ומה שנכתב בעבר (אני מתכוון להלכה) נשאר תקף גם לימינו. כמובן שאפשר להוסיף בהתאם לתקופה, אבל אין לכתוב במקום זאת. בתקופה מאוחרת יותר, התפתחה התנועה הציונית וחדרה לאירופה. ואז קמה התנועה הציונית-דתית, ואחרי הרבה שינויים ותהליכים נוצר עוד תת-זרם ביהדות, שהתפתח לדתי-לאומי של ימינו. אז קראו לזרם הזה ניאו-אורתודוקסים, אורתודוקסים מחודשים אם תרצה. הניאו אורתודוקסים הם הדתיים-לאומיים של התקופה הזאת, דתיים ועם זאת ציוניים-להבדיל מאורתודוקסים. האורתודוקסים הם חרדים, וחלקם (הקטן) גם אנטי-ציוניים, כדוגמאת חסידות סטמאר או נטורי-קרטא, שהם כבר קיצוניים ביותר, ויש רבנים ניאו-אורתודוקסים וגם אורתודוקסים שאינם מחשיבים את נטורי קרטא כיהודים (אפילו סטמאר, אנטי ציונים קיצוניים "שוללים" את היהדות של נטורי קרטא). אז ככה שיש קצת הבדל, אולי אנחנו נראים אותו דבר עם הכיפה על הראש, ואולי קל להכליל ולסווג אותנו חיצונית, אבל יש זרמים שונים ורבים ביהדות.

wish i was here

New member
../images/Emo45.gif לדעתי צריך ללמד את זה בביה"ס

יחסוך הרבה הכללות מטומטמות שאנשים נוהגים לעשות לגבי "דתיים"

את הדברים הללו ידעתי בערך

אמנם, לא לפרטי פרטים, אך ידוע שיש הרבה מאד זרמים ביהדות, חלק יותר רפורמיים וחלק פחות. למרות זאת, אני לא מוצא את הפרטים הללו מאד רלוונטיים בנושא. אם אתה רוצה, אפשר לקרוא לציבור הזה, הציבור הלא חילוני, וכך למנוע הכללות.

Pete Best

New member
אני התכוונתי ל"חרדים" כמו שציינת..

ומעבר לזה, למה בכלל צריך לעסוק בשאלות של "מי תומך יותר ביגאל עמיר"... זאת הטעות, זאת הטעות שעשו לפני הרצח - סתם שנאת חינם, סתם הסתה מיותרת וסטיגמות כל כך מטופשות ומרגיזות.

FunkyMonk

New member
הפשיזם הוא סימטרי

גם השמאל הקיצוני תומך בפאשיזם, הוא פשוט קורא לזה בשם אחר. (ולא, השם הזה זה לא "קומוניזם")

למעלה