12/05/2006,כביש 31 לכיוון ערד...,

אלון 58

New member
12/05/2006,כביש 31 לכיוון ערד...,

סמוך לכסייפה:מכונית מזדה 6 זו "ממתינה" להזדמנות לעקוף את משאית הסמי-טריילר.

אלון 58

New member
עד ש"הצליח"לבצע "עקיפה"...,

זה כבר היה על קו הפרדה רצוף. הוא נראה כאן כבר בכניסתו בין הטריילר לבין האוטובוס שנסע לפניו.

isra533

New member
מתוך התמונה עצמה

האם נראה לך משהו מסוכן ובולט אותו מבצע בעל המזדה 6 תוך כדי נסיעה מאחורי המשאית עוד לפני העקיפה עצמה. הערה קטנה: לא המכונית "ממתינה" אלה הנהג בעל המכונית "ממתין". טעות רווחת המתיחסת לארועים בכבישים למכוניות עצמן ולא לנהגים הנמצאים בתוך המכוניות.

אלון 58

New member
לא בהכרח...!

הסיכון הוא בעצם העקיפה הפראית(שאולי לא נקלטה ממש במצלמה,אלא רק סיומה,שבה נראה בברור קו הפרדה רצוף. לגבי ההמתנה,הצדק עמך,אבל בגלל זה שמתי מרכאות(=""),ברור מכאן שזה מבוצע ע"י נהג המכונית.

isra533

New member
מה עם שמירת מרחק

האם נראה לך בסדר שהנהג צמוד למשאית לפני העקיפה? אם בכל זאת היתה כאן אפשרות לעקוף, האם זאת צורת העקיפה הנכונה?

זאת דוגמה שבה החוק בא

לעזור לנהג ע"י קביעת סטנדרט התנהגות מינימלי, שמעבר לו עליו להפעיל את שכלו ושיקולו. 1. במיוחד אחרי רכב גבוה חייבים לשמור על מרחק כפי שנקבע בחוק (והחישובים מאחורי זה ידועים). שכן לעולם לא תידע מתי יקפוץ לפני הסמיטריילר גמל, כך שנהגו ייאלץ לבצע עצירת חירום. אם לא שמרת מרחק, איפה תהיה? 2. צובעים קו לבן רציף במקומות ששדה הראייה אינו מאפשר עקיפה בטוחה, במקרה שבא מולך רכב בנתיב הנגדי. מי שמפר את ההוראות הנ"ל לוקח על עצמו סיכונים מיותרים. אם הוא הצליח לעבור את הענין בשלום, זה מתוך מזל ולא שכל. גם אם אין קו לבן רציף, אין זו הזמנה אוטומטית לבצע עקיפה בכל מחיר. שיקול, רבותי, שיקול!

Sea Urchin

New member
לפעמים קשה לשמור מרחק

כשלפניך משאית כבדה ואיטית. לזכות נהגי המשאיות אוכל לציין כי לעתים קרובות כשהם מבחינים בנהג פרייבט הם יורדים לשוליים ע"מ לאפשר להם לעוף.

אסור להם לרדת לשוליים סתם

לדעתי צריכים לרשום להם דו"ח על נסיעה בשולי הכביש אם הם אפשרו/נתנו לגיטימציה לעקיפה בקו הפרדה רצוף! אם הקו לא רצוף שיתנו לעקוף (הכוונה לנהגי משאית, טרקטורים ורכבים איטיים וגדולים למיניהם...).

be_roo

New member
לא מתפקידו של נהג המשאית

לבדוק האם בטוח או לא לעקוף. עליו לרדת לשול אם יש לו אפשרות כדי להקטין את הסיכון שבעקיפה. זה לא סימן או אישור לנהג אחר לעקוף אותו.

לא קראת עד הסוף או שלא הבנת אותי...

צריכים לרשום דוח על נסיעה בשול שלא לצורך אם הוא נוסע בשוליים ומאפשר לעקוף |דגש|כשיש קר הפרצה רצוף|דגש|

be_roo

New member
דווקא הבנתי

החוק דורש מנהג המשאית לאדת לשול ולאפשר עקיפה, הוא לא דורש ממנו לוודא שירידה זו מספיקה כדי לאפשר נהגים לעקוף מבלי לחצות את קו ההפרדה. זו אחריות שלהם ואין סיבה שהוא יקבל דו"ח בגלל זה.

Sea Urchin

New member
אם הוא לא מסכן אף אחד, ולא מפריע

לתנועה אז הדבר האחרון שמעניין אותי זה שהוא עבר על החוק. עפ"י התגובה שמעלי הוא לא.

בואו נחזור להתמקד בפושע העקרי

- לא נהג המשאית (בין שירד לשוליים ובין שלא, גם אם החוק דורש זאת), אלא נהג הרכב הפרטי העבריין שעקף אותו בצורה פראית, ובמעשיו בפירוש סיכן את חייהם של מי שבמקרה היו מגיעים מולו.

נכון. אחד הדברים הראשונים שלימדו

אותי בשיעור נהיגה לפני עשרות שנים היה שחייבים לתת זכות קדימה להולכי רגל במעבר חציה, אבל אסור לסמן להם לעבור! למה? אם יחליט נהג רכב אחר לעקוף אותי וידרוס את הולך הרגל, תהיה לי אחראיות מוסרית על המקרה. במילים אחרות - גם אם נותנים לך זכות קדימה, אפשרות לעקוף וכו', תבדוק היטב שתוכל להשלים את המהלך בבטחה! הכל באחראיותך.

אלון 58

New member
לא נראה לי...,

הוא "נדבק" למשאית,וניסה כל רגע לבדוק אם יכול לעקוף.לפי הסימנים על הכביש,אתה יכול להבין שזה על צומת שמאלה(T).

גם השלטונות שעליהם מוטלת

האחראיות לתכנן מערכי תחבורה בארץ נכשלו באותה טעות: עד עכשיו תכננו תשתיות בשביל כלי רכב, ולא בשביל בני אדם הרוצים לנסוע.

ADI 2006

New member
מה קרה את מקנא ???

בזה שיש לו ביצים לעקוף ולך אין מה הקטע של אנשים כמוך שאין להם חיים ומצלמים!!! נהגים אחרים???? לך תמצא חיים משלך ואל תתערב בהחלטות של אחרים ימלשן ממש גועל נפש אני אישית אם הייתי קולט אותך מצלם אותי זה לא היה עובר בשתיקה

אלון 58

New member
קודם כל:לא צריך כאן ביצים...,

לא נהגתי באותו הרגע,אלא זה היה מתוך אוטובוס.לפי צורת ההתבטאות שלך,אתה בודאי היית מתנהג בצורה פראית כזו. ...לא היה עובר בשתיקה!מה היית עושה?מפעיל אלימות?היית פונה לבתי-המשפט?זה לא ענינך כלל,צלמתי מכונית ולא מישהו מסויים.כלי-רכב מסוגים שונים מצולמים בפורומים שונים במצבים שונים,וזה מה יש.

ADI 2006

New member
כן אני בטוח

שאתה גם מצלם בנהיגה מה זה ענינך איך אחרים נוהגים ? כואב לך הלב ? כל עוד שזה לא מסכן אותך אז מה איכפת לך ? זה מאוד מרגיז כי ידוע על אנשים כמוך שמצלמים והולכים עם התצלומים למשטרה !!תן לי סיבה חוץ מחוסר חיים לעשות את זה !! כשהיית צעיר לא היית נוהג בצורה פרועה ??? וכן אני נוהג כמו משוגע ממש כמו משוגע ואתה יודע מה טוב לי עם זה !! וזה לא פוגע באף אחד חוץ מאנשים כמוך

למעלה