12/9/10 - כדאי לקרוא בבלוגיה גם השנה

שנאה? בורות? אתעלם מכך ואענה

מן הסתם אתה לקית בחוסר הבנת הנקרא. הרשה לי לומר לך בפשטות כך: אני ומאות ועשרות אלפי איש לא מבקשים להם חופש ביום הכיפור. נהפוך הוא, מבקשים אנחנו להמשיך בחיינו בעבודה, ביצור וכך הלאה. זהו ציבור שאיננו דתי, או מסורתי. זהו ציבור שאיננו מתלהם. אזכירך שמדינת ישראל הוקמה בניגוד לדעת מנהיגים חרדיים וכדומה שטענו וטוענים כך גם היום, שעל תקומת העם היהודי בארץ ישראל יכריז המשיח. ובכן, כידוע לך משיח לא בא. הוא גם לא מצלצל. אבל בזכות חבורת חולמים והוזי המדינה הציונית קמה מדינה דמוקרטית עברית. והנה, אט אט וללא מעצור, נוצרת בה כפיה דתית. יום הכיפור הנו דוגמה קלסית. כל שאמרתי הוא שמי שמבקש לצום בביתו, בבית כסיתו, יעשה זאת ללא הפרעה. לשם כך לא צריך להשבית מדינה שלמה. הסתה? אני אינני מסתובבת בחוצות הערים ומנסה לקרב אנשים לדת.. המיסיונריות היא של הצד הדתי בעם הזה. אני אינני מבעירה פחיי אשפה בבני ברק, ירושלים, בית שמש ועוד. אני אינני מוציאה נגד מנהיג זה או אחר סוג של חרמות ושבועות מסטיות כמו הפולסה דה נורא. אני אינני שורפת, מנתצת טרקטורים וציוד אחר שבאים לבנות חדר מיון. או גם כאלו שבאים להרוס בניה לא חוקית בגדה המערבית וכדומה. אני גם לא עושה דברים רבים שקצרה היריעה מלהכיל שעושים אחרים בשת דת ואלוה. ההיפך, אני מושיטה להם יד ואומרת: חיו את חייכם ואנחנו את חיינו. רק נטלו על עצמכם עול עבודה, הגנת המדינה ומה שתובעת המדינה ממני ומהם. שנאה? בורות? לא אבוש לומר לך, את זה הפגנת אתה במילים קצרות. ואם זו אינה הסתה? מהי כן?

פנומן 72

New member
לא אמרתי שאת מסיתה אלא שאת בורה

והוכחת את זה פעם נוספת. גם אני אינני דתי אבל מודע לעובדה שישנם אלמנטים שמאחדים את העם, אלמנטים שיוצרים עם. אם כל אחד עושה מה שבא לו - אנחנו לא עם אלא סתם אוסף של אנשים שיהדותם נכפתה עליהם מעצם היוולדם להורים יהודים. ישנם הרבה אלמנטים יהודיים שנמצאים בקונצנזוס ויש כאלה ששנויים במחלוקת. אבל יום כיפור תמיד היה האלמנט העליון (זה וגם חתונה אורתודוקסית) שעדיין לא התכרסמו עד תומם. ברגע שכל אחד עושה לביתו אנחנו גם ניראה ככה - חבורה של סוציומטים עלובים שיפקירו אזרח שהוכה בפארק בירושלים, ונהגים שמפקירים למותו רוכב קטנוע שנפגע בתאונה. הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות ובורות אינה סיבה מקלה. אם את רוצה לדעת מה חשיבות יום כיפור לעם היהודי ומדינת ישראל בכלל - תשאלי - רק עשי טובה ואל תכתבי שטויות ועוד תבקשי לקדם את זה ...

בקצרה. אתה מערבב מן שלא במינו.

האמת היא שכעת דבריך אלו ספוגים בשטנה ובכנות? לא ראויים לתגובה. יום כיפור כאלמנט עליון.. נו, באמת לא שווה להיכנס לכך כאן. שוב אתה מכנה אותי בורה. המטיל מום באדם במומו הוא מטיל. מן הסתם יש לך בעיית הבנת הנקרא או תובנה לקויה. אגב, אני בהחלט בעד חתונה אזרחית לכל מי שאינו חפץ בחתונה אורתודוקסית. בהחלט הרשומה שלי ראויה לקידום ופרסום. אתה רק מאושש את דעתי. שנה טובה לך, ואם אתה צם? צום קל ונוח לך וגמר חתימה טובה.

shy-1

New member
אם יורשה לי, בתור חילוני מקצועי, שצם רק פעם

אחת בחייו(וגם אז פרצה מלחמת יום כיפור), אני מכבד את החג הזה, מדובר(אפילו לחילונים) ביום אחד בשנה, בו יש אפשרות לכל היהודים להתרכז במשהו אחד ! אז נכון שאיני צם, אך לא אלך לים ולא אוכל ברחוב, ולא אעשן מול הבית כנסת, ושכניי לא ישמעו שיקשוק סכום מביתי, זה המינימום שאני יכול לעשות למען עמי. והמנהג(מאז 73) המגונה של רכיבה על אופניים ביום כיפור, עושה לי בתור חילוני מושבע ... חאררה.

שאלה

קודם כל אני משבח את התגובה שלך ושל פנומן. איך אתה יודע שמנהג האופניים התחיל ב73? שנה לפני כן לא היו אופניים בכיפור?

volcman

New member
חתומה אורתו' כבר מזמן אינה קונצנזוס

מזמן מזמן......

פנומן 72

New member
לא בטוח

אני חושב שלפחות 80% מהחילונים מתחתנים בחתונה אורתודוקסית - אפילו יותר. עכשיו נשאר להתווכח מהו קונצנזוס ...

volcman

New member
בטוח, בטוח

הרבה יותר מבעבר מתחתנים בחו"ל או בחתונה רפורמית. אתה גם מוזמן לשאול את החילונים שמתחתנים אורתו', למה הם עשו את זה. אני מניח שהתשובה העיקרית שתקבל היא: בשביל למנוע צרות מהילדים. לא יודע מה איתך, לי זה לא נשמע כקונצנזוס... (וכיוון שאני יודע שאתה וכחן לא קטן, בוא נסיים את הדיון הזה כאן :)).

כשמביטים בשקיעות-רשומת שיר חדשה לשנה חדשה!

בס"ד לפנ' ערב נעימים שקיעת החמה בעוד כעשרים דקות, עוד יום עובר, כמה חגים עוברים במהלך השנה וכמה חשבון נפש לעצמנו אנו חייבים לעשות, שיר חדש עם ציורי שקיעות מאוחדות שבחרתי לאחד ולפרסם ברשומה חדשה וראשונה לשנת תשע"א בסוף היום יצא לנו אין ספור פעמים כשאנו מוצאים את עצמנו כשמביטים בשקיעות

dshk

New member
הוא כבר כאן!

גם אם זה לא רשמי, כל הסימנים נמצאים....

למעלה