לא שמעתי על אופציה כזו.14 יום התלבטות
שמעתי כי אישה שיולדת מגיעים לה בנוסף לתשלום על שלושה חודשי חופשת לידה גם תשלום על 14 יום נוספים שבהם היא יכולה להתלבט האם לחזור לעבודה או לא. מה הכוונה? תודה מראש- אתם עושים עבודת קודש
אבהיר את השאלהלא שמעתי על אופציה כזו.
תשובותאבהיר את השאלה
במידה ואני בהריון וילדתי, אחרי 4 חודשים של חופשת לידה 3 חודשים המגיעים לי כחוק ועוד חודש חופשה ללא תשלום, אני מתפטרת, כיצד מחושבים לי פיצויי הפיטורים? הבנתי שאישה זכאית ל3 וחצי חודשים 3 חודשים +14 יום התלבטות בהם היא יכולה להחליט האם היא חוזרת לעבודה או לא. ושאלה שנייה- האם כאשר הגיל עולה מגיע לעובד יותר ימי חופש על פי חוק? תודה
רצית להביןתשובות
1. אין בחוק תקופת התלבטות. אבל החוק קובע ש 14 יום מתוך חל"ת יכללו בתקופת העבודה לצורך חישוב פצויי פיטורים בלבד. חופשת הלידה כלולה בכל מקרה בתקופת העבודה לצורך פצויי פיטורים, ואף נכללת בתקופת הנדרשת של שנת עבודה לפחות לצורך קבלת פצויים. 2. אין קשר בין הגיל לבין מספר ימי החופשה המגיעים לעובד. אבל, ככל שהותק של העובד במקום העבודה גדול יותר כך מגיעים לו יותר ימי חופשה בכל שנה.
כדי לענות על השאלותרצית להבין
כלומר במידה ואני מתכוונת לאחר ההריון להתפטר ממקום העבודה, מבחינה כספית עדיף לי להתפטר אחרי 3 וחצי חודשים לאחר הלידה ולא 3 חודשים כי אז אקבל שבועיים נוספים בחישוב פיצויי הפיטורין? והשאלה השניה היא עבדתי בחברה שנתיים- אולם שנתיים אלו מתפרסות על פני שלוש שנים קלנדריות 2003-2005 כמה ימי חופשה מגיעים לי בשנת העבודה 2005? תודה מראש
צייני גם האם קבלת שכר חודשי קבועכדי לענות על השאלות
נא צייני מהו תאריך התחלת העבודה המדויק , ומהו תאריך הלידה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.