. . . .

dory141

New member
אגיד דברים נוקבים אבל כדאי שתקשיבי

א. המטפלת לא חיה את החיים שלך. גם אם מחר בבוקר היא תיעלם מחייך (מסיבה שלא בהכרח תלויה בך), את זאת שצריכה להתמודד.
ב. לדעתי, כדאי שתפסיקי מהר את התלות בה. לא כולם (מניסיון אישי אני יודע זאת) מסוגלים להחליט שהם לוקחים אחריות על החיים שלהם בכל התחומים. אבל זה הכרחי. מה שקורא, אם אני קורא אותך נכון, הוא שאת כועסת לא עליה אלא על עצמך שהגעת לכזאת תלות בה.
ג. תכיני רשימה של כל הדברים שאת רוצה לשפר או לשנות בחייך. תציבי מטרות (לרזות,למצוא חבר, לקבל קידום בעבודה, ללמוד קורס וכדומה) ולוח זמנים.
ד. תתייעצי עם חברים, קרובי משפחה ואנשים שבאמת אכפת להם ממך, לא מאישה זרה שהקשר ביניכן הוא בסופו של דבר תלוי כסף.
בהצלחה!

gal028

New member
וואו

א. ברור לי, מאז ומתמיד.
ב. לא תלויה בה. קשורה אליה, וזה נראה לי טבעי לחלוטין שאהיה קשורה לאישה שמלווה אותי כבר שנים, ושבזכותה עברתי תהליכים פנימיים וחיצוניים גדולים מאד מבחינתי. ממש לא כועסת עליה וגם לא עליי- דואגת וחרדה שמא קרה משהו רע לה או למי מבני משפחתה. לא יודעת אם קראת את התגובות בהמשך השרשור, אבל כתבתי במפורש שאני לא מבואסת מביטול הפגישה כמו שאני חוששת מהנסיבות שהובילו לביטול.
ג. בטיפול (בכפל משמעות).
ד. מתייעצת עם האנשים בחיי- כל אחד בתחום ה'רלוונטי' לו, במקביל לטיפול (אגב, רוב המטפלים הם לא מייעצים, אבל עצם העלאת ההתלבטויות מול המטפל מסייע למטופל להגיע להחלטה הנכונה בכוחות עצמו). והיא לא אישה זרה עבורי, גם אם הקשר שלנו 'תלוי כסף', כהגדרתך. אני יודעת שאיכפת לה ממני גם מעבר לתשלום שאני מעבירה לה בסוף החודש.

לא יודעת איך קפצת לכל המסקנות הנחרצות האלו בנוגע לתלות-לא תלות שלי במטפלת ולגבי רמת האחריות העצמית שלי, די פספסת אותי. אבל תודה על הכוונה ועל שטרחת לכתוב

dory141

New member
מתנצל אם דבריי הובנו לא נכון

אם את לא תלויה בה ומתפקדת נורמלי, הכל בסדר. זה הרושם שנוצר לי, כי סה"כ אני לא באמת מכיר אותך והשיפוט שלי היה נמהר. מאחר ועברתי מספר חודשים את התהליך (ב-2010, בעקבות אכזבה רומנטית), נהייתי ספקן. יכול להיות שנפלתי קורבן לאשת מקצוע גרועה, שאינה מעידה על הכלל. חצי מהזמן היא צחקה כשהייתי במצוקה ולדעתי- היא צריכה ללכת לטיפול במחלקה סגורה. כוונתי הייתה לדעת שאת בסדר ושלא נפלת באותו פח כמוני. שבת שלום וחג שמח, שיהיה רק טוב!

gal028

New member
הכל בסדר

מצטערת לשמוע שעברת חוויית טיפול שכזאת. יכול להיות שהמטפלת באמת לא היתה מקצועית, ויכול להיות שפשוט לא התאימה לך באופן ספציפי. אני מאמינה שכמעט כל אחד יכול להפיק תועלת מטיפול עם מטפל שמתאים לו, אבל לפעמים לוקח זמן עד שזוכים למצוא את האדם שאיתו נכון לנו לעבור את התהליך.
אני לא יודעת מה מצבך היום, אבל מאד ממליצה לא לוותר על החוויה של טיפול רגשי אם אתה חושב שאתה זקוק לו, בטח לא בגלל חוויה ראשונית רעה כמו זו שעברת.

שבת שלום

למעלה