2 מיליון...

אלהלה

New member
מאוד אוהבים את המאכלים ההונגריים

חצי מהמשפחה שלי קצת טוניסאים
אח שלי התחתן עם טוניסאית - האחיינים שלי מאוד אוהבים את האוכל ההונגרי - יותר מאשר את של הצד השני
- וגם למי שלא נתתי לטעום מהאוכל ההונגרי תמיד אהבו - מסתבר שאנחנו מבשלים לא רע, האוכל מתובל וטעים - אפילו בגן אני מכינה להם לפעמים פלצ'ינטה - אפילו אכלו כרוב ממולא ומרק שעועית
היתה הצלחה גדולה.

ju100

New member
המשיכה המיסתורית בין......./images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

יוצאי הונגריה ויוצאי טוניסיה!!גם אצלך אלהלה,גם אצל 188 אישתו,גם ביתי נשואה לבחור ממוצא טוניסאי,וגם אחי הצעיר נשוי לבחורה ממוצא טונסאי... את העיניין הזה צריך וראוי לבדוק!!(משימה לך ברק 188 !!תוכיח מבריקות) בעיניין האוכל ..טוב אלהלה על המטבח שלנו אין ויכוח מצוין ובדרך כלל זוכה להצלחה ...אבל יש לכאן ולכאן כמו בכל תחום!

ברק 188

New member
אחשוב על זה אם כי נראה לי ברגע...

שזה ענין של "טונים והטוסיק(ים)", אבל במחקר רציני נגלה שזה סכ"ה ענין של: אהבה ואין חדש תחת השמש והסדנים.

vera2

New member
|על החיבור לעדה הטוניסאית../images/Emo24.gif

גם רעיתו של בני הבכור ממוצא טוניסאי והיא ממושב יוצאי טוניס ע"י רמלה .יש להם ארבעה ילדים מאוד מוצלחים הבכור קרוב לגיל 17 ואילו הקטנה בת שנה וחודשיים.כלתי בהתחלה בישלה את כל המטעמים שאכלה אצלי כולל דג ממולא,פפריקש,כרוב ממולא ופילפל ממולא. במשך הזמן הוסיפה מאכלים נוספים. אפשר כבר לברך על חזרה לשיגרה?ובכן המשך יום נעים.

ברק 188

New member
אל הדרך-זה של הגבעתרון

הלהקה הטובה ביותר לשרי ארץ ישראל שהיתה עד כה.

ju100

New member
בעיניין גבעטרון....../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

מסכימה איתך ב100 אחוז! יש גם זמרת ישראלית ותיקה שלדעתי אחת בדורה אסתר עופרים!..

ju100

New member
ושוב..ביטי!!../images/Emo12.gif

בניפקדות מיתמשכת!!! טומי מבקשת לנכות לו את הימים הנ"ל מהמשכורת!

ju100

New member
תנאים מועדפים....../images/Emo6.gif

בשכר!!!...כשבאתי לראיון עבודה פה אצלךף טומי..אמרת לי שזאת עבודה של 7 ימים בשבוע...כולל שבתות וחגים!

גלי®

New member
פספסת די בגדול: זה משירו של

"יאיר" מפקד הלח"י, "חיילים אלמונים": "כולנו גוייסנו לכל החיים, משורה ישחרר רק המוות". ואם בא לך על עוד קצת ציונות כזו...

ברק 188

New member
אןלי פספסתי את כוונתך, אבל לא בגדול

ומסופר- אח סבי במלחמת העולם הראשונה בעת שירותו בצבא ההונגרי נפל בשבי האויב, העמדו אותם בשורה אחד בכל 10 נורה בראשו, לצערי הוא היה אחד מ-10, עדין מחזיק בדעתי לגבי ההודעה שלי ממלחמות הללו גם שם היו חילים ואזרחים אלמונים "שעמידה בשורה שיחררה אותם מהחיים" גם בדקות אלו כשאני כותב שורות אלו עדין ברחבי העולם נופלים חללים תממים שורות ...שורות. אגב אתר טוב עיין בו בהמשך, ובכל זאת יום נפלא לכל בית ישראל ובמיוחד לאנשי הפורום.

ברק 188

New member
מאחורי כל נפקדות (גברית) ישנה...

אישה
שה...שה...לא אמרתי כלום זה מגלל ה.."שערה".

ju100

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo68.gif../images/Emo68.gif

חחחחחחחחח...אתה מצליח להצחיק אותי 188 ..אבל דע לך שישנם גם גברים כאלה ,ולפעמים חייבים לוותר לטובת שלום בית...במקרה הזה זאת לא השערה זאת עובדה!

ברק 188

New member
אין מחלוקת (יצא אפילו לראות ולשמוע)

... אבל גב' הראשונה של הזמר העיברי "שושנה דמרי" ענין של טעם ונראה לי שלא כל כך מתאים להונגרים, אבל כ-"צבר" שצבר כבר 50+ שנות זמר עיברי מתאימה ונעימה לי שירתה.

ju100

New member
גם אני צבריה..עם../images/Emo13.gif

חבלי קליטה של הורים..נולדנו לתוך אותה תקומה..לתוך אותה תרבות מיתגבשת אני חושבת שדרכנו ספגו הורינו את הישראליות..והתחילו מאלף של כתה אלף את חייהם פה!..לא חולקת עליך בעיניין דמארי מה גם שיש לה קרדיט נוסף: היא נשארה פה איתנו! (את ירקוני לעומת זאת אוהבת פחות,הרבה פחות) אני מתחילה להשמע כמו תשדיר ליום עצמאות!

ju100

New member
הרבה זכרונות..והרהור...../images/Emo39.gif../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif

מקדימים את השורות...לא אל דאגה אין צ'אנס שאהפוך פתאום לרצינית.. בעצם הייתה לי ילדות יפה..עם כל הקשיים ההורים שלי תמיד בחרו להדגיש את חצי הכוס המלאה..תמיד רק לראות את הטוב..היינו ילדים של אנשים חבולים וכואבים שהקימו משפחה בארץ חדשה ומוזרה..ערב של תרבויות,הורי אגב מעולם לא היו גזעניים. הכתיבה זורקת אחורה להרהורים לתמונות שחולפות בראש.. מצחיק ..אני הייתי ילדה של חצאית פליסה חולצה לבנה נעלי לאק וגרביים לבנות..ילדה של סבתא שעד יום מותה לא למדה את העברית הקשה הזאת.. ואת סיפורי הערב לפני שינה ספרה לי בהונגרית..

B T1

New member
חזרתי ממימונה, בגדי גדלו במידה

נוספת. לא נותר לי מקום בבטן, אפילו לפלאצ'ינטה נוספת. אחד קורה לזה מופלטה, השני בלינצ'ס. בסה"כ אוכלים וריאציות של פלאצינטה, כמו אצל סבתא שלי. (אם בפלאצינטה ממלאים חמאה או דבש, באופן אוטומטי היא הופכת להיות מופלטה.) בשביל זה לא צריך לגור במדבר ולדבר מרוקאית.

למעלה