2 שאלות בנוגע לטקסס הולדם

Ari Dan

New member
2 שאלות בנוגע לטקסס הולדם

1. אשמח לקבל לינק שבו כתוב מה סדר חשיפת הקלפים כאשר הסתיימו כל ההימורים, כלומר, כאשר צריך לקבוע מי מנצח, כל אחד רוצה שקודם האחרים יראו את הקלפים שלהם
האם סדר החשיפה הוא לפי סדר חלוקת הקלפים ע"י הדילר ? 2. מה קורה במצב שבו כולם הראו קלפים, כולם הסכימו שמישהו מסויים זכה, הוא התחיל לאסוף את הצ'יפים, אבל אז אחד המתמודדים (שכבר הסכים שהפסיד), פתאום שם לב שהוא דווקא ניצח (הקלפים עדיין על השולחן וניתן לראות זאת) (או מישהו אחד שם לב שמישהו אחר, שכבר הסכים שהפסיד, בעצם ניצח), האם הצ'יפים יעברו אליו, או שברגע שהסכים שהפסיד, אין דרך חזרה ?

yamenx

New member
בקשר ל 2

מה ז"א הסכים שהפסיד? לפי הקלפים אם הוא ניצח אז ניצח... חוץ מזה שיש דילר שמחליט... וזה לא כזה קשה להחליט... מה הוא יכול לשים לב שיש לו פול והוא לא שם לב?

Ari Dan

New member
פשוט מאוד

כולם חשבנו ש א' ניצח, גם ב' אמר ש א' ניצח, א' התחיל לאסוף את הקלפים, ופתאום ב' שם לב שדווקא הוא ניצח, הקלפים עדיין על השולחן, אפשר לראות זאת.

bang01

New member
אם הקלפים חשופים, הקופה הולכת ליד החזקה

לא קורה שמתבלבלים, אז אין חוקים למקרה הזה. אם ב' אמר שא' ניצח וזרק את הקלפים לאמצע\דילר\כל מקום שהוא לא לידו, בעיקרון היד מתה ואי אפשר להחזיר אותה. בדיוק היה דיון על זה לפני כמה ימים, עם שני סרטונים מיוטיוב, נסה לחפש.

Ari Dan

New member
אני לא מתייחס להימורים בלאס ווגאס ../images/Emo13.gif

אלא משחק בייתי. הבנתי שאחרי ש ב' זרק את הקלפים (לא FOLD, אלא חשב ש א' ניצח), למרות שאפשר עדיין לראות מי באמת ניצח, הוא כביכול וויתר על הנצחון שלו. חיפשתי את הסרטונים, לא מצאתי..

bang01

New member
ככה זה בלאס וגאס

ובכל מקום אחר. במשחק ביתי תחליטו מה שבא לכם. והנה הסרטונים.

darkAI

New member
תשובות

1. במידה והיו הימורים בסבב האחרון, אזי האדם האחרון שהעלה/הימר הוא הראשון לפתוח את הקלפים ואחריו כולם פותחים את הקלפים לפי סדר הישיבה[כמובן בכיוון שמאל]. אם לא היה סבב הימורים אחרי שנפתח הריבר, אז יש 2 דרכים להחליט מי פותח, המקובלת והנפוצה ביותר היא לפי סדר הישיבה, כשמתחילים מהשחקן שיושב הכי קרוב לצד שמאל של כפתור הדילר. 2. זה מצב בעייתי שקרוב לוודאי יכול לקרות רק בטורניר פוקר ביתי איפה שהדילר יכול לקרוא את היד של השחקנים לא נכון והשחקן לא יתקן אותו בגלל שהוא לא מספיק מנוסה. בכל מקרה - אם הקלפים נגעו בMuck, זה מצב בעייתי, אבל אם הקלפים עדיין פתוחים על השולחן ואפשר לראות בוודאות מה היה לכל אחד והשחקן השני ויתר על היד רק בגלל שנאמר לו שהוא הפסיד בגלל קריאה לא נכונה של הלוח - מן הסתם הקופה צריכה ללכת ליד החזקה יותר.

darkAI

New member
מה זאת אומרת?

לא צריך אתר מיוחד בשביל זה, פשוט קצת היגיון בריא. אני די בטוח שאתה והחברים שלך יודעים את החוקים הכי הכי בסיסיים של פוקר שאחד מהם הוא "כאשר מגיעים לshowdown, במידה וכולם פותחים את הקלפים, היד החזקה ביותר לוקחת את הקופה". זה חוק אוניברסלי ובסיסי ביותר בפוקר. עכשיו.. נפתחו הקלפים, התוצאה הסופית בסיטואציה שתיארת היא שהגעתם לshowdown, הקלפים ישר נחשפו ולשחקן ב' הייתה יד יותר חזקה. גם אם לא שמתם לב לזה ישר, עדיין הייתה לו את היד הכי חזקה ולכן הוא צריך לקחת את הקופה. עכשיו.. אם שחקן א' לא מסכים וטוען שהקופה שייכת לו, שימצא חוק שאומר שבshowdown, בגלל סיבה כלשהי, היד החלשה יותר יכולה לקחת את הקופה. כי אני עדיין לא שמעתי על שום חוק, מצב או סיבה שבshowdown, אחרי שהקלפים נפתחו ישר, היד החלשה יותר לוקחת את הקופה. ולצורך העניין, נניח אתם יושבים בקזינו או כל מקום עם חוקים מסודרים, ומשחקים יד ביחד. 2 שחקנים מגיעים לshowdown ופותחים את הקלפים. שחקן ב' יושב עם יד יותר חזקה ואומר לשחקן א' "אתה יודע מה? קח אתה את הקופה", הדילר בכל זאת יעביר את הקופה לשחקן ב' כי החוק קובע שאם מגיעים לshowdown והידיים נפתחות ישר[בלי שאף אחד יזרוק לפני הפתיחה וכו'], היד החזקה יותר תמיד תיקח את הקופה. אז שוב - אם שחקן א' לא מסכים - שימצא אתר שקובע אחרת.

Ari Dan

New member
תגובה :

ראשית, התייחסתי לשאלה השניה, בנוגע למי חושף את הקלפים ראשון, קראתי בהרבה אתרים את החוקים של טקסס הולדם, אבל בשום אתר לא מוסבר סדר חשיפת הקלפים, אם אפשר, אשמח לקבל לינק לאתר פוקר כלשהו (עברית/אנגלית) שבו מוסבר סדר חשיפת הקלפים. שנית, בנוגע לשאלה השניה, מה שכתבת זה מדוייק ונכון, למעט אולי פרט קטן : אני מניח שברגע שהקלפים התערבבו, וכבר אי אפשר להוכיח מי ניצח, אז זה לא רלוונטי, פשוט שמעתי שיש חוק שקובע שהאחריות להבנת הניצחון היא של השחקן, וברגע שהוא וויתר על הניצחון (מכיוון שחשב שמישהו אחר ניצח), אז הוויתור על אחריותו, והוא לא יכול להתחרט. (נגעת נסעת
) בנוסף, האם זה נכון שאסור לאף שחקן אחר בשולחן להסב את תשומת ליבו לכך שהו אניצח, אלא אם כבר - עליו להבין זאת לבד ?

Godu

New member
לא הבנת מה שקראת

אם שחקן, רואה קלפים של מישהו שפתח לפניו ב Showdown וזורק אותם סגורים (בלי להראות) לכיוון הדילר (בקזינו) או למרכז השולחן (בבית) ורק אחרי זה מבין שהוא ניצח אז בעיה שלו. אבל אם הוא פ ו ת ח אותם אז מה שdark אמר תופס.

Ari Dan

New member
הבנתי מצויין, מה איתך ? ../images/Emo13.gif

1. מה לגבי סעיף 1 ? 2. לא תארתי מצב של זריקת קלפים סגורים. פשוט שמעתי שיש חוק שקובע שהאחריות להבנת הניצחון היא של השחקן, וברגע שהוא וויתר על הניצחון (מכיוון שחשב שמישהו אחר ניצח), אז הוויתור על אחריותו, והוא לא יכול להתחרט. (נגעת נסעת ) בנוסף, האם זה נכון שאסור לאף שחקן אחר בשולחן להסב את תשומת ליבו לכך שהוא ניצח, אלא אם כבר - עליו להבין זאת לבד ?

Godu

New member
ענו לך כבר

לגבי 1, darkAI ענה ואני מסכים עם כל מילה. לגבי וויתר על הניצחון. תקרא מה שרשמתי שוב ומה שDark רשם. אני שוב מסכים לכל מילה שלו. זה שאסור לאף אחד להסב את תשומת ליבו זה לא נכון.

darkAI

New member
ושוב אסביר לגבי הקטע הזה

ברגע שהקלפים נפתחו ושוכבים על השולחן פתוחים, היד החזקה יותר חייבת לקחת וזה לא קשור למה שהשחקנים רוצים, אומרים או חושבים. כשפותחים את היד, השחקן לא רלוונטי בכלל והוא יכול להגיד או לעשות מה שהוא רוצה. הקלפים נפתחו ושוכבים פתוחים על השולחן = הקלפים מדברים. והשורה האחרונה שאמרת זה ממש שטות. אם כבר אז להיפך, מומלץ, רצוי ואף צריך לתקן את הדילר אם הוא טעה בקריאת היד. החוק הוא שכשהקלפים שוכבים פתוחים על השולחן, היד החזקה חייבת לקחת את הקופה, לדעת שהיד החלשה יותר לוקחת את הקופה ולא להגיד כלום זה על גדר רמאות של המשחק/חוקים. אני רואה שאתה בקטע של שחמט, אז אני אעשה הקבלה: זה כמו ששחקן א' וב' מסתובבים לצד להגיד שלום לחבר שלהם, בטעות שחקן א' מפיל את המלכה של שחקן ב', שחקן א' שם לב לזה ולא אומר כלום. שחקן ב' עושה מהלך ובסוף המהלך אומר "היי רגע, המלכה שלי במשבצת א2 נפלה על הצד" ושחקן א' אומר "בעיה שלך, לא שמת לב אליה כשהיא נפלה, היא נגעה, היא נסעה, היא פסולה, שלום על ישראל". לא רק שזה בגדר רמאות, אלא זה גם טפשי ואבסורד לא לתת לשחקן ב' להחזיר את המלכה שלו לשולחן.

darkAI

New member
לא התייחסת לשאלה השניה, אלא לראשונה

כפי שכתבת בהודעה שאליה הגבתי "תודה, לגבי סעיף 1, יש את זה כתוב באיזה אתר?". בכל מקרה, זה לא ממש משנה, אענה בכל מקרה: יש הרבה אתרים שמסבירים מה סדר חשיפת הקלפים, פשוט תחפש "order of showdown" או משהו כזה. אתה קיבלת תשובות מ-3 שחקני פוקר בפורום ואף אחד אחר לא התווכח עם התשובות שניתנו לך כי אלה התשובות הנכונות. אם אתה עדיין בוחר לא להאמין - אז פשוט תגגל את מה שכתבתי למעלה. אני בכל מקרה לא ממש מבין מה הפואנטה שזה יהיה באתר ולא משחקני פוקר קבועים בפורום. אני כתבתי פעם בשביל איזה אתר מאמר של "חוקי הפוקר" ובין השאר כתוב שם מה סדר חשיפת הקלפים. אם אני אקשר אותך למאמר שכתבתי, התשובה שלי תקבל פתאום יותר קרדיט? ענו לך 3 אנשים וכולם נתנו אותה תשובה. אתה יכול להיות בטוח שמה שאמרו לך זה נכון. לגבי הקטע שהאחריות להבנת הניצחון היא של השחקן הכוונה היא שאם הוא קרא את היד שלו לא נכון וזרק את הקלפים בלי להראות ואז אמר משהו כמו "אה רגע רגע, רק עכשיו קלטתי שיש לי סטרייט, בוא תוציא את הקלפים שלי מהערימה" - זאת הבעיה שלו, הוא כבר זרק את היד. מנגד - אם הוא פתח את הקלפים, זאת האחריות של הדילר לתת את הקופה לאדם הנכון. במידה והדילר טעה והקלפים עוד לא נאספו/עורבבו ומישהו העיר שהדילר קרא לא נכון את הקלפים, הקופה הולכת ליד החזקה יותר שהייתה אמורה לקבל את הקופה. אם כבר הקלפים עורבבו עם שאר הקלפים ולא מונחים עדיין על השולחן, זה כבר מצב בעייתי שפתוח לדיון. 2 המצב הקודמים מנגד נורא פשוטים ויש חוקים ברורים במצבים כאלה. אם אתה צריך עוד הוכחות למה שאמרתי, קרא את הפיסקה של מה שהבחור מתאר שקרה בקזינו ומה החוק במקרה כזה: http://archiveserver.twoplustwo.com/showflat.php?Cat=0&Number=11881350&page=0&fpart=1&vc=1

Godu

New member
החברים שלך די זבלים אם אתה צריך לשאול את זה

הקלפים עדיין על השולחן זאת אומרת שהבן אדם לא זרק אותם (MUCK). הוא פתח אותם ובגלל שהוא טמבל חסר נסיון האמין לזה שאמר שהוא הפסיד. אם במקרה כזה אתם לא מעבירים לו מיד את הצ'יפים אלא הולכים לאינטרנט, אני אישית לא הייתי משחק איתכם יותר. לפעמים אנשים שוכחים שזה רק משחק.

Ari Dan

New member
אין בעיה, אז אנחנו מסכמים שאתה ואני לא נשחק

ואם זה באמת מעניין אותך, אנחנו לא משחקים על כסף, וגם לא היה וויכוח, מי שהחזיק את היד החזקה - ניצח, פשוט ברמה העקרונית זה מעניין.

Godu

New member
איתך אני בטוח לא משחק. כי אתה לא משחק על כסף.

לשחק פוקר בלי כסף זה כמו לשחק שח בלי מלך. כל התאוריה לא שווה כלום כי לא אכפת לבנאדם להפסיד. הדבר היחיד שאולי אפשר זה לשחק טורניר ואז, אם לאנשים אשכרה אכפת מאוד והם מאוד רוצים להרשים את האחרים אז אולי יהיה אפשר לשחק אבל ב99 אחוז מהמקרים זה כמו לשחק מלחמה.

למעלה