2 שאלות היפוטטיות שעיניינו אותי

ספיידי1

New member
2 שאלות היפוטטיות שעיניינו אותי

1. עו"ד שייצג אותי באיזשהו משפט, אמר לי שלהבא אם שוטר עוצר אותי, גם אם הוא השתמש בדבורה(בלייזר) וקלט על כמה נסעתי, אז כשהוא רושם את ה"תצהיר" שלי ז"א את מה שיש לי להגיד, אני צריך להגיד משהו בסגנון: "נהגתי על 90 קמ"ש לפי החוק!" השאלה שלי היא כזאת, האם התנהגות שכזאת לא "תכעיס" את השוטר יותר, ויכולה לבוא נגדי בסופו של דבר? אם אני אומר את הדבר הזה, וההוכחה היחידה שיש לו זה הלייזר, האם אני יוצא זכאי בבית משפט? 2. מצב היפוטטי לחלוטין(שאני אישית גם לא ינסה) אבל סתם עיניין אותי המצב הבא, נניח ובנאדם נוסע שתוי באוטו, ושוטר אומר לו לעצור בצד(מסיבה כזאת או אחרת, ולא כי הנהג נראה שיכור), והנהג יוצא מהאוטו עם בקבוק וודקה(או כל משקה אלכוהולי אחר) ושותה מול הפנים של השוטר, מניח את הבקבוק ומצהיר שמעכשיו, הוא לא נוהג יותר באוטו כי הוא שתה. האם יש דרך להרשיע אותו שהוא שתה לפני הנהיגה? או האם יש דרך להרשיע אותו באיזשהי צורה על נהיגה תחת שיכרות? הגיוני שהמדד אלכוהול שלו יהיה יחסית גבוה כי הוא גם שתה לפני, אבל האם על בסיס זה אפשר להרשיע אותו על נהיגה בשיכרות? תודה מראש על התשוובת

be_roo

New member
1. ההצהרה הזו נועדה למנוע ממך להפליל את עצמך

נהגים רבים אומרים דברים שמשמים נגדם אחרי כן במשפט (כמו: "לא הייתי על 140, גג 120", שזו למעשה הודעה באשמה). האם השוטר יכול לכעוס? אולי. זה בעיקר תלוי איך אומרים את הדברים. יש שוטרים "שיחפשו" פגמים ברכב כדי "להעניש" נהג שהתחצף אליהם, אם רכבך תקין אין לך מה לדאוג גם מזה.

ספיידי1

New member
תודה רבה, אבל זה לא עונה לי על השאלה

השאלה שלי הייתה, מה אני עושה עם זה בבית משפט? הבנתי שהשוטר יכול להתעצבן ולחפש פגמים באוטו וזה מקובל. השאלה מה עוזר לי העובדה שאמרתי שנסעתי על 90? בבית משפט זה יוציא אותי זכאי? זה יהיה הרי המילה שלי נגד שלו... לא? מה בנוגע לשאלה השניה?

be_roo

New member
אתה לא עושה עם זה כלום במשפט, זה נועד למנוע

ממך לתת בידי התביעה נשק להשתמש נגדך במשפט, יש משמעות לכך אם התביעה מציינת כי בזמן קבלת הדו"ח הודית באשמה, גם אם לאחר מכן החלטת לכפור בה. זה לא מזכה אותך, אבל זה מפחית את הטיעונים להרשעתך.

nunimon

New member
המילים הראשונות הם קריטיות מאד.

גם אם תגיד נסעתי כחוק, זה מספיק. בבית המשפט, זה ייתן לשופט קצת יותר שיקול דעת לפני שהוא פוסק את הדין - הוא יברר מה הרקע שלך מבחינת עברות תנועה, מה הרקע של השוטר - לפעמים , יכול להיות מצב, שבלי כוונה השוטר הספציפי כבר עמד בעבר מול סיטואציה כזו, ושופט זיכה את הנהג, וזה יכול להוות תקדים עבורך. ברגע האמת, מול השוטר, סביר להניח שהוא יתרגז, ויתחיל לנסות להוציא ממך "הודאה באשמה" . הוא יראה לך את הממל"ז, או את המהירות בדבורה, וינסה להוביל אותך להגיד מילים כמו : לא שמתי לב, או מצטער, או כל דבר אחר. ברגע שאתה דבק במילים נסעתי כחוק, ואני יודע שכבר הוכח שהממל"ז לפעמים טועה - יקרה אחד משני הדברים : הטוב, השוטר יוותר. הבינוני, השוטר יכתוב את שאמרת, וילך לבית המשפט. הרע - יעכב אותך בגין הפרעה לשוטר במילוי תפקידו - או אי אמירת אמת. מאד מאד חשוב, לשים לב לטון הדיבור מול השוטראם תתלהם, ותעשה רעש, זה לא יוביל אותך למקרה הטוב, אם תדבר בבטחון, אך עם הרבה כבוד לשוטר, זה יהיה טוב. לגבי נושא הוודקה - זו שאלה היפוטטית והגיונית, אך מנותקת מהחוק. כשהשוטר מוציא אותך לבדיקת רמת אלכוהול, אתה מחויב על פי חוק תוך זמן סביר (עד 15 דקות) לצאת מרכבך ולעבור בדיקה שום שוטר, לא יאפשר לך לעמוד מולו, ולשתות, או לחילופין לוותר על הבדיקה. למען הסר ספק - על הנייר, כן, זה חוקי, לא עשית שום עבירה, אבל זה לא יעמוד במבחן המציאות.

nunimon

New member
שני תיקונים

1. יקרה אחד משלושה דברים - טוב בינוני רע 2. השאלה מנותקת מהמציאות, ולא מהחוק כמו שכתוב. סליחה.

ספיידי1

New member
תודה רבה, עוד שאלה בקשר לתשובתך

אין לי בעיה של בטחון ו"מתן כבוד", אני יודע לדבר ולהתבטא כך שזאת לא הבעיה שלי. אמרת ששוטר יכול לעכב אותי בגין "אי אמירת אמת" או "הפרעה לשוטר במילוי תפקידו". אבל אם אני אומר שנסעתי כחוק, והוא מראה לי ממל"ז של נניח 150(או כל מספר מופקע אחר), על מה הוא יכול לעצור אותי? איך הוא יכול להגיד לי שאני לא דובר אמת? בהתבסס על הממל"ז בלבד? ומה ז"א הפרעה לשוטר בביצוע תפקידו? אני לא מפריע לו בשום דבר(או שכן?) אני פשוט אומר בתצהיר שנסעתי כחוק, איך זה מפריע לעבודתו? בקשר לוודקה, דיברתי על מצב שבוא השוטר עוצר אותי, ונניח שאני עוצר עם הרכב כ10 מטר ממנו, ברגע שאני יוצא מהאוטו אני יוצא כבר עם הבקבוק ושותה מולו בזמן שהוא מתקרב לרכב שלי, וברגע שהוא מגיע אני מוריד את הבקבוק ואומר שמעכשיו אני לא נוהג... האם זה סביר?

be_roo

New member
שוטר לא מעכב נהגים רק בגלל שהם לא מסכימים

להודות באשמה. מעול לא שמעתי על עיכוב בגין "אי אמירת אמת", שוטר אינו שופט, ולא הוא יקבע אם אמרתי אמת או לא. הוא יכול לעכב נהג בגין הפרעה לשוטר, אם הנהג הפריע לשוטר. אין בהכחשת אשמה כל הפרעה.

be_roo

New member
הפרעה לשוטר בגלל אי הודעה באשמה?

על מה מתבססת האםשרות הזו?

nunimon

New member
ההבדל בין אי אמירת אמת , לאמיתות העובדות:

אתה לא מחויב להודות באשמה, אבל אם שוטר מראה לך בממל"ז 150 - ואתה אומר - לא זה 90 - אזי אתה דובר שקר, ושוטר יכול לעקב אותך בגין זה. נכון, אם אתה לא מודה באשמה, אתה לא עושה שום דבר בניגוד לחוק, אבל שוטרים מכירים את ההתחכמות הזאת, וכמו שאמרתי ינסו להוציא ממכם משפט שדווקא אותו הם ירשמו כמו לדוגמא - "כן , הממלז מראה 150 ...." , ולכן אני אומר - שכל מה שצריך להוציא מהפה הוא: נסעתי כחוק. כבר שמעתי על "אי אמינות" הממל"ז , ועל כן אני טוען שנסעתי כחוק. אין פה שקר. אתה יכול להסכים עם העובדות, כי נכון הממל"ז מראה 150 - זו עובדה, אבל העובדה לא אמיתית כיוון שהממל"ז עשוי לזייף. שוב, מדובר בניואנסים מאד קטנים. יש שוטרים שתהיה להם סבלנות להתחיל ל"הוכיח" אתכם, יש שוטרים שפשוט ירשמו א.מ.ל (אין מה להגיד) וידחפו לכם את הדוח, ויש שוטרים שירשמו מה שאמרתם. יש גם שוטרים שיתחילו להציק לכם, ולהקניט אתכם - עד רמה של איומים במעצר. אחרי הכל השוטר הוא בנאדם, ותלוי באיזה מצב תופסים אותו. לגבי סוגיית הוודקה - יש דבר כזה במשפט קשר נסיבתי. יהיה קשה מאד לטעון שבדיוק שיצאת מהאוטו התחלת לשתות, ובזמן שנהגת לא שתית. יתרה על כן, מה פתאום היה לך בקבוק וודקה (שסביר להניח שהיה פתוח באוטו) ופתאום יצאת לשתות דווקא מול השוטר? ודווקא עכשיו תכננת להפסיק לנהוג? אלו שאלו נוקבות, שלדעתי לא היו עוברות בבית משפט.

be_roo

New member
לא רלוונטי. אף אחד לא יטען שהאקדח מראה 90

כשהוא מציג 150, אבל כל אזרח יכול לטעון כי נסע במהירות החוקית, ואין לשום שוטר עילה לעכבו במצב זה. במעצר? על עבירת מהירות? עושה רושם שראית יותר מידי סרטים. זה נכון שיש גם שוטרים שחושבים שהם שריף, אבל אפילו הם יודעים לרוב בין מציאות לדמיון. מקסימום תכעיס את השוטר מספיק כדי שהוא יתחיל לחפש ליקויים ברכב. לא שזה נחמד

למעלה