2 שאלות ל-lmatan1 ושות'

lmatan1

New member
משתמש חמוד אתה לועג לעצמך

ולמי שמאמין באלוהים ולא מקשיב לכלום חוץ ממך אני הגבתי לך שאם אתה מאמין שאבותינו מלפני 5 מליון שנה הם הקופים אז לא חשבתי שתפגע מגה שאני מכנה אותך קוף אפילו כתבתי לך שאני מקוה שאתה מקבל את זה כמחמאה ומשל הסמרטות לא כוון אילך אישית אלה אם כן אתה מרגיש כמו סמרטוט אני כתבתי באופן כללי אותה לקחת את זה אישית מענין למה ואחרון תשים לב איך שאתה קופץ מגדרך כשאני מזכיר את אלוהים כאילו והכיש אותך נחש וכבר הצעתי לך שתסתכל בראי ותגיד לעצמך למה אתה נלחם על האמת שלך ומקיא על האמת של אחרים אתה מלא שטנה ושנאה ומשקר במצח נחושה מספיק אם תראה את ההודעה שלך שאתה אוהב אותי ושמת איקון של חיבוק ועכשיו תסתכל לעצמך ישר בעינים ותגיד על מי אתה עובד.

תקשיב.....

ליקרוא לי קוף זו בהחלט השפלה במיוחד כשאתה קורא לי ככה במטרה להשפיל אותי, נכון, אבותינו הקדומים באמת היו שימפנזים, אך כמו שכתבת בעצמך זה היה לפני 5 מיליון שנה ומאז בתהליך מאד איטי ומיתמשך הישתננו לבני האדם שאנו היום, כיום אנו כבר בני אדם ולא קופים ולכן ליקרוא לי קוף זה לעג, באותה מידה יכולת גם ליקרוא לי חיידק כי בסופו של דבר מהחיידקים נוצרו כל היצורים שאתה מכיר כיום כולל בני אדם ושימפנזים. נכון שמתי אייקון של חיבוק רק כדי להרגיע אותך קצת וכדי לנסות לשפר את האווירה, חוץ מזה אתה גם דיי משעשע אותי. אתה יכול ליצעוק ולהשתולל מזעם עד מחרתיים, אבל מה לעשות שכל העדויות מראות שאכן היתפתחנו מהשימפנזים? האמת כל כך כואבת? איך תסביר לעצמך, לא לי, את הדימיון המדהים ביננו לבין השימפנזות? יש לנו שלד זהה כמעט לחלוטין, שתי רגליים ושתיי ידיים שבכל אחת 5 אצבעות ואותם מיפרקים, אותה מערכת עצבים ואותה מערכת כלי דם, אותם איברים פנימיים (לב, כליות, מעי גס...) והם גם מסודרים באותו אופן בדיוק בתוך חלל הבטן, יש ביננו זהות של קרוב ל 98% מבחינה גנטית, וניסויים מראים שזהו בעל חיים אינטליגנטי ביותר שיכול לילמוד שפת סימנים ולבצע חישובים מתמטיים בחלק מהמיקרים יותר טוב מאדם מבוגר! איך אתה מסביר את זה? מדוע שאלוהים יברא יצור שכל כך דומה לנו? זו איזו בדיחה פרטית על חשבוננו? איזו סיבה יש לו לעשות את זה? דבר נוסף, עד גיל כמה חודשים אין כמעט שום הבדל בין וולד של שימפנזה לוולד של אדם, שניהם מכוסים פרווה סמיכה, לשניהם יש זנב, אתה מודע לדברים האלו?? איך אתה מסביר לעצמך את הדבר המדהים הזה? לאבולוצייה יש תשובות מצויינות לשאלות האלו, משום שאנו ניגזרת של השימפנזים אנו גם עוברים תהליכים מקבילים ומאד דומים כשאנו מיתפתחים, לתאוריית אלוהים שלך אין שום הסבר מניח את הדעת לדברים האלו, ההסבר היחיד שאתה יכול לתת לי הוא שככה אלוהים רצה, וזה תירוץ קלוש וכל כך לא משכנע שאתה יכול לענות עבור כל דבר שבעצם אני אשאל אותך... כי ככה אלוהים רצה... זו תשובה שאולי ילד בגנון יכול לקבל, אדם חושב לא יכול לקבל תשובה עלובה כזאת. אני לא מלא שינאה ולא שיטנה, אני נשבע לך עם יד על הלב שאין לי שינאה כלפיך אלא רק קצת רחמים, אותך פשוט מעצבן שאני חושב בדיוק הפוך ממך, ואתה לא מסוגל ליסבול את זה, זו הבעייה שלך. משתמש בצלילים.

Charles Darwin

New member
............

לגבי הפרטים בכרטיס שלי, הם לא מפוברקים, פשוט בחרתי (כמו רוב הגולשים כאן) לשמור על אנונימיות. אני מניח שלכולם ברור ששמי לא צ'ארלס ושאני לא בן שנה (לגבי הגיל לא הייתה לי ברירה, הייתי חייב להזין תאריך לידה). אני לא חושב שכדאי להיכנס לכל הויכוח המוסרי, אני אסתפק בשני דברים: קודם כל אין לך מונופול על המוסר, יש הרבה דברים בתנ"ך שלדעתי לא בדיוק מייצגים את פסגת המוסר האנושי. דבר שני, אין בעיה עם ויכוחים בפורום אבל זה באמת לא אמור להיות פורום של "אבולוציה מול דת", בדיוק כמו שלא כל פורום דתי הוא כזה. אתה מעלה בדעתך שבפורומים שעוסקים בדת יהיו שניים שלושה מדענים שעל כל שאלה שקשורה להלכות ומצוות יגיבו בסגנון של "ממצאים ארכיולוגיים מראים שסיפור נוח והמבול מאוד דומה וכנראה מועתק מסיפור בבלי עתיק יותר" או "ידוע שתפילה בעצם נובעת מהצורך של אנשים בהתנהגות מונוטונית וחוזרנית כדי לשמור על סביבה מוכרת ולהעלות לאדם את הבטחון" או "לא יכול להיות שהעולם קיים פחות מ-6,000 שנה" או "אוקיי אז היה נס כשהמחבל המתאבל לא הצליח לעלות על האוטובוס אבל מה עם המקרים שהוא כן הצליח?"... אני מניח שאותם מדענים היו נחסמים מהפורום, ושוב, תקן אותי אם אתה חושב שאני טועה. אתה הרי לא תכחיש שאתה מגיב כאן גם לשרשורים שבכלל לא עוסקים בדת. בכך אתה בעצם כופה את עצמך עליהם, לא?

lmatan1

New member
../images/Emo51.gifעל התשובה כאדם לאדם

יש הבחנה מעוד ברורה בין מי שלא עומד מאחורי הדברים שלו לבין מי שכותב בעילום שם אני לא מנסה לשנות את ההסדרים שנקבעו על ידי הנהלת תפוז אני רק הצעתי שלמען הסדר הטוב לפחות מי שמנהל את הפורום יהיה בעל פרטים שאפשר להבין ולא לבחור כל שם או סתם פרטים לצאת ידי חובה שהרי מנהל נתפס כבעל סמכות ואם הוא בוחר לשמור על אנונימיות אז הוא בוחר להמנע מלקחת אחריות וזו רק הצעה פרטית שלי למחשבה כי אדם שבוחר לעמוד מאחורי ההודעות שלו יוצר רושם יותר אמין ואל אחת כמה וכמה כל מי שכותב כל מה שעולה על דעתו בלי חשבון. אני לא מנסה להציג את עצמי כבעל מוסר או ערכים יותר מאף אחד אחר אני אפילו מוכן להעיז ולהגיד שאני פחות מכל אחד אחר וזאת מישום הסיבה שאנחנו כבני אדם צריכים לקחת אחריות לתוצאות של מעשינו ואנחנו כל אחד מאיתנו במידה זו או אחרת אחראים לעצמנו בפרט ולסביבה שאנחנו חיים בה בכלל. אז זה לא חוכמה להציג את בני האדם שמשמעו אדם לאדם זאב.או אכול ושתו כי מחר נמות איזה מין מוסר זה שאנחנו מעבירים לעצמנו ולילדים שלנו.אני לא ביקשתי כאן מאף אחד לקיים מצוות או לפחד מאלוהים או להחזיר בתשובה.כל מה שאמרתי הוא שבפורום שנוי במחלוקת כמו זה מן הראוי שאנשים ישימו לב אם עוד נשאר להם משהו מהחומר הזה ויקחו אחריות על התאוריות הדמיוניות שהם מפיצים כאן לא בשמם ומנסים להראות כמה שהם חכמים ויודעים יותר טוב מאחרים .אני לא ניסיתי ולו פעם אחת לצטט מן התנך ולחפש סתירות או הוכחות כל מה שאני אומר זה שכל אחד יבדוק את עצמו לפני שהוא ממהר להוציא תאוריות מהשרוול בינתיים עוד אך אחד לא פיצח את סוד החיים ועדיין חיים ביננו לא חשוב כמה במספרים אנשים שמאמינים באלוהים האבולוציה מתפתחת באיטיות של מליוני שנים ואנחנו מסימים את הפרק שלנו באבוליציה מהר יחסית אז למה שלא ננסה לחיות אם עצמנו ואם הסובבים איתנו בשלום במקום לנסות ולאלץ את המציאות להתכופף לפי רצונינו.ואם לפי דעתך אין אלוהים אז אולי לא תנסה להפוך את עצמך לאלוהים כי באופן מסויים יש לך כמנהל הפורום יכולת אלוהית לחסום דעות או למחוק דעות ועד כמה שראיתי בפורום הזה אתה לא משתמש ביכולת הזו שלך ועל כך יש להודות לך ואני מעריך את הסובלנות שלך למרות שאתה לא חיב להסכים אם כולם אני מאמין באלוהים ואתה לא אני מקוה שאתה מבין שהסיבה הזו לא הופכת אותנו לאויבים או לאחד יותר מוצלח מהשני.

lmatan1

New member
תוספת להתיחסות לתגובה שלך דרווין.

המילים הם גילוי ובשטף הדברים שלי לא עניתי לשאלות שהעלת לעניות דעתי בקשר לדת היהודית אתה טועה ומטעה תעית בהתיחסות שלך ללמה אנשים מתפללים וטעית לגבי ההתיחסות שלך לגבי גיל העולם כנראה שמלכתכילה לא השקעת מאמץ לברר את הדברים באמת ואתה שואב את הידע שלך מרמאים וחסרי זהות ופנים שמסתובבים כאן לאלפיהם באינטרנט כמעט 6000 שנה מיוחס לספירה של לוח השנה העברי בדיוק כמו שהלוח הנוצרי מתיחס מהיום שבו נולד יהושוע ואין זה מעיד על מחלוקת אם הממצאים של האבולוציה. ברור שאתה לא רוצה לדעת את האמת הדתית אם תרצה להבין אשמת לענות לך בכבוד אחד לאחד ,ואת ההשואה למחבלים המתפוצצים לא הבנתי מאחר ואנחנו גולשים באינטרנט אז הבעיה קצת יותר קשה איך תדע בעילום שם או אם פרטים מזויפים מי עולה לכתוב אולי זה ערבי אולי ילד אני משתתף בפורום רפורמה כלכלית ושם מישהו כתב כאן שמסתובבים באינטרנט נציגים מטעם השלטון שהאינטרס שלהם ליצור דיס אינפורמציה איך תדע מי כותב ומה האינטרס שלו.כפי שאתה רואה המצב הוא קצת יותר מסובך לפעמים כאלה שמזדהים כחברים שלך יותר מסוכנים מאלה שאומרים שהם שונאים שלך איך תדע. בכבוד רב .

Charles Darwin

New member
הדוגמאות שנתתי היו להמחשה בלבד

רק רציתי להראות לך איך הצד השני מרגיש (ובכל זאת לא יכולת להחזיק את עצמך מלהגיב...
). בכל מקרה הדיון/ויכוח הזה התארך מעבר למצופה ואני לא ממש יודע איך ועל מה להגיב. דבר אחד אני יכול להגיד וזה שאני לא במיוחד מוטרד מדיסאינפורמציה בפורומים, כי מראש אני מתייחס בסקפטיות רבה לכל מה שנאמר בהם..

nכמ

New member
מהסתובבות בפורום חרדים שפעם עשיתי

הודעות שטוענות שאלוהים הוא בדיה אנושית, ושיטענו לאבולוציה ימחקו בפורום חרדים מתוך טענה ש-"אינם תואמים את רוח הפורום". מבחינת הפורומים האלה(חרדים/חוזרים בתשובה) חופש הביטויי מצומצם יותר. מעבר לזה כל גולש חדש שם, הודעותיו צריכות להיות מאושרות(בדיקה שמנהלי הפורום עושים) עד שיאשרו אותו לכתוב בפורום בלי הפרוצדורה הנ"ל.

nכמ

New member
במילים אחרות..

האפשרות לאבולוציונסיטים לעשות שם בלאגן, לא קיימת.

thybui

New member
גם בפורום חופש ויוצאים בשאלה

יש הגבלות מאותו סוג. ופורום אבולוציה אמור להיות פורום על תחום במדע, לא פורום נגד הדת.

lmatan1

New member
סופר מיינד אני פונה אליך אישית |פרח

ומציע לך ראשית להתיחס להודעה שרשמתי לך כמה שורות מתחת בכותרת סליחה ההודעה מכוונת לך,ושנית אני לוקח תמצית המסקנה שלך ומציע לך ךחשוב שוב על הרעיון שהבעת. ברירה מלאכותית משמע מציאות מדומה משמע בינה מלאכותית משמעה העצמה של הרובוטיות על הרוח האנושית האם כוונתך היא להתמכר לחומר ולהפוך אותו לסם חיים האם אתה מעדיף שמכונות רובוטיות מלאכותיות יחליפו את האדם.אולי אתה לא שם לב אבל אתה מטיף להרס האנושיות שבאדם והעצמת ההתמכרות למכונות שמחליפות את האדם באופן מלאכותי ואולי תואיל בעצמך ברשותך להסביר לאיזה ברירה מלאכותית אתה מתכוון כי מה שאני מבין ממך שאתה מטיף למשהוא כמו התמכרות לסם שהופך את האדם למכור ומפקיר את גורלו למכונות משוכללות שמחליפות אותו וכל שנותר הוא להתמכר לסם ולחיות באשליה מלאכותית אשמח אם תגיב ענינית ולא תוקפנית.

nכמ

New member
"אתה מטיף להרס האנושיות שבאדם"

איפה בדיוק הוא דיבר על הרס האנושות?!? וחוץ מזה לכל אחד יש את המושג שלו לגביי מה זה טוב לאנושות ומה זה רע לאנושות ודרך הסתכלות שונה. אתה חושב שאנשים שמאמינים באבולוציה הם מחוסרי ערכים? שאין להם מוסר?

lmatan1

New member
אשמח אם תדבר בשם עצמך חכמ

לא שאלתי אותך יש לך הסבר למה אתה קופץ בראש אתה יכול ברשותך להאיר לי על פי איזה ערכים ומוסר אתה חי אתה מוכן ברשותך להסביר לי מה הופך אותך למוסרי או בעל ערכים יותר ממישהו אחר.זה לא חוכמה להגיד מה אחרים עושים החוכמה היא שתגיד מה אתה עושה.

אתה רואה זו הבעייה שלך

התפיסה השגוייה (מאד) שלך היא שכל מי שלא מאמין באלוהים הוא בהכרח פחות מוסרי ממך, וזה ממש לא נכון, אני לא מאמין באלוהים (יותר נכון ברור לי לגמרי שהוא לא קיים ומעולם לא היה קיים) אבל אני לא גונב, לא רוצח (אפילו לא חושב לכיוון, ומבין שזה דבר רע!) משתדל מאד לא לשקר, אוהב את הזולת, אוהב מאד לעזור לאנשים, אני חש צער רב בדיוק כמוך כשאני שומע על מיקריי התעללות בנשים ובילדים וחש עצב רב כשמתרחשים פיגועים, תאמין לי שאני לא אדם פחות מוסרי ממך, התפיסות שלך לגבי אנשים שגויות לחלוטין וכדאי שתבין את זה כבר ותתקן אותן. משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
אתה שקרן חסר תקנה משתמש

אני שואל אותך שוב הגבתי לכחמ ואתה מיהרת לדחוף את האף שלך אתה מוכן להסביר מה מניע אותך להגיב בלי ששאלו אותך אתה מוכן להסביר מה הניע אותך להתרברב שאתה לא גנב ולא רוצח ולא משקר ואוהב את הזולת ואולי אתה תופס את האנשים בצורה שגויה לחלוטין אבל אתה מציע לי לתקן את עצמי היית יוצא טוב אם היית כותב שאתה לא מושלם ויש מקום שתתקן את עצמך אני נוטה לחשוב שאתה פשוט שחצן שמתרברב בעצמו היה יותר נכון שתתן לאחרים להחמיא לך במקום לשקר לאחרים.

nכמ

New member
לא אמרתי שיש לי יותר ערכים..

אבל גם לא אמרתי שיש פחות מאדם שומר מצוות, אדם לא חייב ללמוד תורה כדי לכבד מצוות של אדם לחברו. ההנחה שלך היא "מי שלא אדם דתי הוא אדם לא מוסרי" והמחשת את זה בחלק מההודעות שלך.

יופי יופי תמשיך תמשיך עם הקללות....

מתאים לך להמשיך עם הסיגנון האגרסיבי והמעליב הזה, זה גם חלק ממה שנקרא מוסר שכנראה קצת חסר לך, זה לא משנה שלא פנית אלי ישירות, מדובר כאן על עניין עיקרוני, אם אתה רוצה שאני לא אתייחס שלח לו מסר אישי, הפורום הוא בשביל כולם. מהודעתך ניתן היה להבין כי אדם שאינו מאמין באלוהים הוא פחות מוסרי מאדם שכן מאמין באלוהים, וזוהי כמובן שטות מוחלטת, אני מכיר הרבה אנשים דתיים שהם מאד לא מוסריים (לפחות שתי תוכניות טלוויזיה בסידרה כלבוטק הוקדשו לעניין של רבנים שביצעו מעשים מגונים בנשים, ויש גם את הסיפור על ארייה דרעי שבית מישפט בישראל קבע שהוא גנב ועבריין) ויש לעומת זאת אנשים חילוניים רבים שלא מאמינים באלוהים והם פי אלף יותר מוסריים ממך. כתבתי שאני לא גונב לא נואף לא רוצח ולא משקר ושאר הדברים, כדי להראות לך שלמרות שאתה רומז שאני לא אדם מוסרי (בגלל שאני יודע שאין אלוהים) אני דווקא כן. לגבי מושלם אין אף אדם מושלם, לא קיים דבר כזה בעולם, ואתה בעיקר מאד רחוק מזה. משתמש בצלילים.

demoloc

New member
לא...אני לא מסכים לחלוטין

בוודאי שאפשר כאלו שלא מסכימים איתנו להתווכח איתנו , זה המטרה של האינטרנט לא? לתת חופש להכיר אנשים שלא נימצאים בסביבתך הטיבעית . כל עוד זה לא גולש להעלבות , הסטות ,נושאים לא רלוונטים לחלוטין , אז סבבה , לא רק שזה לא מזיק , זה מפתח

למעלה