2 שאלות של ירוקה

BellA עלמה

New member
2 שאלות של ירוקה

1 האם תזונה צמחונית\ טבעונית יותר יקרה? הסתכלתי על המחירים בחנות "ניצת הדובדבן" והמוצרים די יקרים שם 2 אני כנראה (ב'ה) עוברת לגליל העליון האם יש שם חנויות למוצרים צימחונים?(איזור קריית 8 והסביבה) חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. 3האם ניתן לקנות סויה וטופו בסופרים הגדולים? האם ישנם אתרים עם מדכונים והנחיות לצמחונים\טיבעונים מתחילים? תודה

לקשמי

New member
תשובות

1. לא חייבים לקנות בחנויות כמו "ניצת הדובדבן". התזונה הצמחונית צריכה להתבסס על דגנים, קטניות וירקות. אלה לא חייבים להיות אורגאניים והם מוצרי המזון הבסיסי והזול ביותר שיש. כך יוצא שהתזונה הצמחונית זולה בהרבה מבשר שידוע כדבר יקר. 2. אני לא מכירה חנויות בצפון אבל בטוחה שיש שם חנויות למוצרים צמחוניים. יש גם את היישוב "אמירים" בצפון שהוא יישוב צמחוני. אבל שוב, לא חייבים לקנות בחנויות טבע וכו'. 3. טופו תמיד אפשר למצוא בכל סופר. את שאר מוצרי הסויה (פתיתי שפע וכו') אני מצליחה למצוא רק בחנויות טבע, אבל אלה עולים גרושים (קניתי בזמנו כמות די גדולה ב-6 שקלים בלבד). 4. האתר הזה שנוי במחלוקת קצת כאן, אבל לי בכל אופן הוא מאוד עזר כשהתחלתי להיות צמחונית ועד היום אני לוקחת ממנו מתכונים ומשפרת את כישורי הבישול והאפייה שלי.

d a p h n a

New member
כדי להיות צמחוני

לא צריך לקנות בחנויות מיוחדות. וגם טבעונים, למרות שקצת יותר צריכים להתאמץ אולי, לא באמת צריכים לקנות בחנויות מיוחדות. תזונה צמחונית מתבססת על דגנים, קטניות, מוצרי חלב (לצמחונים, לא טבעונים), וירקות. כל אלה מוצרים זמינים ודי זולים (ודאי יותר זולים מבשר). אפשר להשיג טופו בסופרים הגדולים, אבל תזונה צמחונית לא חייבת להתבסס רק או בעיקר על טופו. מוצרי טבע יכולים להיות יקרים, וגם תחליפי בשר מעובדים ותעשייתיים כמו טבעול נוטים להיות יקרים. אבל אין שום סיבה להתבסס עליהם. ברגע שמבינים איך להתארגן על אכילה צמחונית, תזונה צמחונית יכולה בקלות להיות זולה יותר.

BellA עלמה

New member
אבל מוצרים

אורגנים הרבה יותר יקרים לא ואין למצוא בסופרים. אם כבר צמחוני \ טבעוני אז עדיף שהירקות והפירות יהיו אורגנים לא? הרבה יותר בריא. לא יודעת שאני אעבור לגור מחוץ לבית ההורים התקציב שלי יהיה די מוגבל איך אתם מכנסים את המזון הצמחוני מוצרי ניקיון טיביעיים eco friendly לתוך התקציב החודשי

למה "אם כבר צמחוני אז אורגני"?

אם את סבורה שזה יותר בריא, אז אין לזה קשר ממש לצמחונות או לטבעונות. מוצרים אורגניים אכן יותר יקרים, אבל אין להם קשר ישיר לצמחונות או לטבעונות. מי שרוצה לצרוך דווקא אותם, אכן לרוב יידרש לשלם... אני אישית פשוט לא רואה בכך עניין כל כך עקרוני. אולי באמת כשיהיה לי כסף בשפע אני אוכל להתחבט בסוגיה הזו, אבל יש לי תחושה שיעברו עוד כמה שנים טובות אני שאני אוכל להרשות לעצמי את הפריבילגיה של לחשוב על מוצרים יקרים יותר כאשר יש אלטרנטיבות מאוד זולות בכל סופרמרקט (וההבדל הבריאותי לא בהכרח כזה גדול). נכון להיום בהיותי סטודנטית שגרה מחוץ לבית ומרוויחה פרוטות, אני בכלל לא מתלבטת בעניינים כאלה, וכמעט בכל קטגוריה אפשרית קונה את האופציות הזולות יותר.

BellA עלמה

New member
מי שחי אורך חיים צמחוני

יש לו יותר מודעות לסביבה , בריאות ואקולוגיה. הרי את בוודאי מודעת לזה שהמוצרים (פורות וירקות) בסופרים מרוססים עם כל מיני חומרים ומהונדסים. לא הכי בראי. אגב כל האלטרנטיבות הבריאות עולות יותר כמו למשל מוצרי קוסמטיקה עם הארנב\ שפן (סימן שלא נוסו על בעלי חיים) בהשוואה למוצרים ללא השפן. אני כאחת שמודעת לאקולוגיה ועינייני בעלי חיים מוסרית לא יכולה להביא את עצמי לקנות מוצרים בלי הסמל. או אפילו התה צמחים ללא קפאין יותר יקר מתה רגיל וגם הקפה ללא קפאין. הרבה יותר יקר לחיות חיים ידודיתיים לסביבה אילה דברים שכל אדם שמודע לסביבה, בריאותו וזכויות בעלי חיים חושב אלהם.

d a p h n a

New member
מה שאת אומרת לא ממש נכון

אני צמחונית, אבל אין לי "מודעות מוגברת" לדברים שציינת. או לפחות, אם יש מודעות כזו, היא תקועה די באחורה של הראש שלי. אני מתקיימת במידה רבה מפסטה ושוקולד, מכורה לדיאט קולה, מבחינתי תה צמחים הוא לא תה, וקפה ללא קפאין זה לא ממש קפה, ולצערי אני גם סובלת מעודף משקל משמעותי שודאי לא מועיל לבריאות שלי. ולמען הסר ספק, זה לא שאני מתגאה בדברים האלה או שאני חושבת שזה אורח חיים חיובי, אבל להיות צמחו/טבעוני ממש לא בא יד ביד עם היותך אדם חובב טבע, מודע אקולוגית, חולה בריאות או כל אחד מהדברים האלה. רוצה שאני אגלה לך סוד קטן? אפילו לא צריך לאהוב בעלי חיים כדי להיות צמחוני מסיבות מוסריות. אני כן מקפידה על רכישת מוצרי קוסמטיקה עם סימן השפן, למרות שלא שמתי לב שהם יותר יקרים (אבל אני מאמינה לך). אני קונה כרגע ירקות אורגניים כי במקרה מצאנו כאן סופר שמוכר ירקות אורגניים ורגילים באותו המחיר, אבל אני ממש לא מתעקשת שהכול יהיה אורגני... מה כל זה בא לומר? אם את רוצה לחיות אורח חיים יותר מודע לסביבה ולבריאות, אז זה כרוך בכל מיני דברים (כמו למשל מוצרים אורגניים וכו'), וזה רצון יפה ומכובד בפני עצמו. אבל הוא לא קשור ישירות לצמחונות או טבעונות. ישנם צמחו/טבעונים שהם גם אנשים עם מודעות סביבית, בריאותית וכו', אבל ישנם גם אלה שאינם, וזה לא קשר שחייב לבוא אחד עם השני.

ailag

New member
../images/Emo45.gif

או אם לפשט, אם הולכים למקדונלדס עם כולם הצמחוני לא ילעס גזר, הוא ילך לחנות ליד ויקנה פיצה. פיצה יותר בריאה מביג מק?

BellA עלמה

New member
צמחוני פרופר

לא ילך לאכול פיצה כי זה המזון הכי מעובד שיש. מה גם אולי אולי על אותו תנור (מה שזה לא יהיה) בישלו גם מנות בשריות.

behappy

New member
מה זה

צמחוני פרופר? ולמה את מגדירה אותו ככזה שלא מסוגל לאכול פיצה?

ailag

New member
WTF? מה הקשר?

צמחוני זה מישהו שלא אוכל משהו שפעם היה חי. בשר, עוף, דגים. מה היה חי בפיצה? אני לא מבינה מאיפה הקביעות מרחיקות הלכת האלו, כשאת בכלל "ירוקה" ואני צמחונית שנה וחצי+. מה, אני לא צמחונית? אני לא שומרת כשרות אז לא אכפת לי שבתנור בישלו מנות בשריות כל עוד המנה שלי לא בשרית ולא דבק בה ריח בשרי. ואת לא תגידי לי אם אני צמחונית פרופר או לא. אם את בוחרת להיות פנאטית, זו לא סיבה לקבוע שמי שלא כמוך לא צמחוני פרופר.

BellA עלמה

New member
זה לא להיות פנאט

תפריט שמבוסס על פיצה זה ממש לא בריא-א' ב' בפיצה יש גבינה וזה ממש לא צמחוני זה כמו להגיד שאני דתייה שומרת כשרות שבת וכו אבל לא צמה ביום כיפור (סתם דוגמה)

כמו שכבר אמרו

לא מדברים פה על קיצוניות אחת מול אחרת, אלא על סקאלה. לאכול פיצה כשיוצאים עם החבר'ה זה לא "תפריט שמבוסס על פיצה". זו לא חוכמה להמציא טיעונים מול דברים שאף אחד בכלל לא אמר... תפריט שמבוסס על פיצה הוא אולי לא בריא, אבל אף אחד לא דיבר על כזה דבר. אם את חושבת שלאכול פיצה זה לא טוב בשום מקרה ובשום מצב ותמיד צריך להימנע מזה זו זכותך, אבל זו לא ההגדרה לצמחוני. צמחוני לא שווה בריא, נקודה. בתור אחת שטוענת שהיא חדשה בעניין הצמחונות, מפתיע אותי מאוד שאת מתעקשת על הגדרה שאף אחד פה לא מסכים איתה, ומחליטה להחיל אותה על כל צמחוני באשר הוא. את מוזמנת להשתמש בה עבור עצמך, אבל כדאי שתקבלי שהרוב הגדול של צמחונים וטבעונים לא מסכימים עם זה. לגבי דתייה וכו' - א', זה לא אותו דבר. לדת יש חוקים יחסית ברורים, כתובים, ומוסכמים. ולמרות זאת יש זרמים שונים בדת, לא לכולם אותם מנהגים ואותה פרשנות של מצוות. לא תמצאי אשכנזי שאומר שמי שאוכל קטניות בפסח הוא לא דתי, רק בגלל שאלה החוקים שלו. ב', צמחונות זה לא דת, זה לא כתוב, זה לא חקוק בסלע. מכיוון שכך, גם בצמחונות יש זרמים שונים, ויש את ההגדרה המקובלת. אני מצטערת לבשר לך בתור מישהי שכבר שנים על גבי שנים בעניין, שההגדרה המקובלת היא פשוטה - אלה שלא אוכלים את בשרם של בעלי חיים. צמחוני שיחיה רק על פלאפל, ביסלי, צ'יפס ודוריטוס כנראה לא יהנה מבריאות יתרה, אבל הוא צמחוני לכל דבר. אוכל בשר שמקפיד על תפריט בריא, חלקי בשר בריאים ודלי שומן, ירקות ופירות (אפילו אורגניים אם תתעקשי) - כנראה יהנה מבריאות מצוינת, אבל עדיין לא יוגדר צמחוני. אין שום חפיפה בין שני הדברים...

ailag

New member
רק תוספת-

כי ממש אמרת כל מה שהייתי יכולה להגיד
גבינה היא בהחלט צמחונית. טבעונים לא אוכלים גבינה, אבל צמחונים כן. גבינה אף פעם לא היתה יצור חי.

barakbl

New member
השפה קצת מטעה בהגדרות.

להגיד על פיצה שהיא צמחונית, יכול להשמע כאילו היא באה מהצומח, אבל למיטב ידיעתי, שום גבינה לא מגיע משום צמח.... לעומת זאת, טבעונות נשמע כמו "הליכה בדרך הטבע", וטבעונות אידיאולוגית, אינה קשורה, בטח שלא באופן ישיר לטבעיות והליכה בדרך הטבע, אלא החלטה מוסרית שבגינה לא צורכים מוצרים שמקורם מהחי.

d a p h n a

New member
קודם כל...

פיצה ממש לא חייבת להיות "המזון הכי מעובד שיש". אפשר לעשות פיצה (ומקומות איכותיים גם עושים פיצה) שעשוייה מחומרים טריים וגם בריאים למדי: אפשר להתווכח על הקטע של הקמח (אם כי יש גם מקומות שעושים מקמח מלא), ירקות טריים, וגבינות טובות. שוב, זה לא כל מקום. זה לא פיצה האט. אבל לא חסרים מקומות שעושים פיצות מחומרים איכותיים וטובים. הבעייה בפיצה היא שהיא יחסית משמינה בגלל שבגבינה צהובה יש די הרבה שומן. מאידך, אף אחד עוד לא מת מאכילת משולש פיצה או שניים מדי פעם. רוב הצמחונים שאני מכירה אינם נמנעים מאכילה בתנור שבו בישלו בשר בעבר. כמו שגליה אמרה, זה לא כשרות. אני לא צריכה לדעת שאין חלקיקים מיקרוסקופיים של בשר שאולי במקרה נמצאים בחלל שבו נמצא האוכל שלי. אני רק צריכה לדעת שהאוכל שלי לא מכיל בשר מבחינה סבירה כמותית. ודבר אחרון - גבינה, לפחות זו שמוכרים בארץ, היא בהחלט מוצר צמחוני. היא לא טבעונית אבל היא צמחונית. בחו"ל אכן יש בעיה שלא כל הגבינות צמחוניות כי משתמשים בתוצר מן החי כדי ליצור את תהליך הגיבון, ולכן לפחות המקפידים בחו"ל בודקים שהם באמת מקבלים גבינה צמחונית, אבל אל תבלבלי במושגים - צמחוני אוכל מוצרי חלב וביצים. טבעוני אינו.

BellA עלמה

New member
דווקא כן

מי שצמחוני\טבעוני בדרך כלל הרבה יותר מודע לעינייני אקולוגיה ובריאות מעצם זה שהוא חיי חיים כאלה . הוא קוראה יותר ומתעניין יותר בתזונה ואקולוגיה אדם שלא חיי את החיים הצמחוניים \טבעוניים. אני בטוחה שאת מודעת לזה שפסטה ושוקולד לא ממש בריאים(שזה לא במידה).

ושוב, נאלצת לא להסכים.

ידע על תזונה הוא דבר שרבים מתעניינים בו, אוכלי בשר וצמחוניים כאחד. אני לא חושבת שתמצאי אוכל בשר שלא ידע ששוקולד זה לא האוכל הכי טוב שיש, ולא ידע שסלט עדיף על המבורגר. זה ממש לא איזה ידע שלצמחוניים יש בלעדיות עליו, כי היום כמעט כולם מתעניינים בתזונה בצורה זו או אחרת. אי שוב חושבת שאת מבלבלת פה שני תחומים שאין ביניהם שום קשר. מודעות בריאותית אינה שווה למודעות מוסרית, ומי שנהיה צמחוני מטעמי מוסר ואידיאולוגיה - אין שום סיבה שיתעניין בתזונה בריאה יותר מאשר האדם הרגיל. הוא צריך לברר איך לקבל תזונה מלאה ובריאה ממזון צמחוני, אבל זה ממש לא אומר שהוא פתאום יתחיל להימנע ממזון מעובד, מסוכר לבן וכו'. כמו כן, אוכלי בשר רבים יודעים ומודעים ליתרונות של דגנים מלאים, של אכילת ירקות. זה ממש לא איזה ידע שצריך לחפור בספרות המדעית כדי להגיע אליו, הוא נגיש בכל חוברת חינמית של קופות חולים. את מדברת פה על "צמחוני פרופר" - אבל בפועל, הרוב המוחלט של צמחונים וטבעונים שאני נתקלת בהם אינם כאלה. את מוזמנת לברר גם בפורום השכן, תגלי שצמחונים נהנים מפלאפל, פיצה, שוקולד, קרפ צרפתי, ביסלי וחטיפים אחרים. צמחונות מטעמי אידיאולוגיה, מטרתה להימנע מהרג של בעלי חיים למטרת אכילה. אין שום סיבה לנכס לאותה אידיאולוגיה גם אג'נדות נוספות, כאילו כולן תחת שייכות לאותה אידיאולוגיה כללית. יש כמובן מי שצמחוני מטעמי בריאות, ואז אני מניחה שהעניין הוא אחר. אבל זה למשל לא מחייב שהוא יתעניין באקולוגיה, ובכלל - הוא לא צמחוני יותר או פחות ממי שעושה את זה מטעמים אחרים (כולל מי שצמחוני פשוט כי לא טעים לו, או מטעמי דת, או כל סיבה אחרת).

BellA עלמה

New member
מי שצמחוני

צריך להשקיע הרבה יותר מחשבה בתזונה שלו כדי שיהיו לו מכל אבות המזון. מי שטוען שהוא צמחוני וכל הארוחה שלה בנוייה מיוגורט וענבים זה לא ממש צמחוני (יש לי חברה כזו) לא יודעת מה זה אבל זה לא צמחוני.

זה בהחלט צמחוני.

אולי לא בריא, אבל צמחוני. מה לגבי אוכלי בשר? גם ביניהם יש כאלה שמאוד מקפידים על תזונה בריאה, ויש כאלה שאוכלים ג'אנק. גם ביניהם את מפרידה לשתי קטגוריות נפרדות? ואם לא, אז מדוע זו הפרדה ששמורה רק לצמחונים?

למעלה