2 שאלות

2 שאלות

מישהו חדר למחשב שלי, הוציא נתונים ויש לי הוכחות. האם זו נחשבת עבירה פלילית? שלחתי מסמך במסירה אישית ועכשיו המקבל מכחיש שהוא חתם. איך ניתן להוכיח שהו אכן חתם אם הוא לא משתף פעולה? ועל מי נטל ההוכחה? תודה וחג שמח

תשובה

לשאלה הראשונה, התשובה כן. אכן מדובר בביצוע עבירה פלילית: חוק המחשבים מגדיר: 4. חדירה לחומר מחשב שלא כדין החודר שלא כדין לחומר מחשב הנמצא במחשב, דינו - מאסר שלוש שנים; לענין זה, "חדירה לחומר מחשב" - חדירה באמצעות התקשרות או התחברות עם מחשב, או על ידי הפעלתו, אך למעט חדירה לחומר מחשב שהיא האזנה לפי חוק האזנת סתר, התשל"ט-1979. 5. חדירה לחומר מחשב כדי לעבור עבירה אחרת העושה מעשה האסור לפי סעיף 4 כדי לעבור עבירה על פי כל דין, למעט על פי חוק זה, דינו - מאסר חמש שנים. לשאלה השנייה, באיזה הקשר היא מתעוררת? האם מכחיש כי זו חתימתו במובן שמישהו אחר חתם וזייף אותה? באיזה הקשר? צריך להבין מה טוען במדוייק ולראות, למשל, באם יש צורך בחוות-דעת של גרפולוג או שמא יש בידך מספיק ראיות ש"סוגרות" כי רק הוא יכול היה לחתום. יש באפשרותך להזמין מרשות הדואר תעודת עובד ציבור ולפיה עובד הדואר הספציפי אכן החתימו וכו'. שוב, חשוב להבין היטב מה הטענה בעניין הזה ובאיזה הקשר היא עולה. חג-שמח.

ראשית תודה רבה רבה.

גם אני חשבתי שזו עבירה. אבל עו"ד אמר לי שמאחר ומדבר בחברה בע"מ אין כאן חדירה לפרטיות ועל כן אין טעם להגיש תלונה במשטרה. האמנם? ובאשר לשאלה השניה - הוא טוען שלא קיבל את המסמך מעולם מה שממש לא סביר. אנסה לבדוק אם ניתן לאתר את הדוור ואם יזכור. שבת שלום.

תשובה

האם כוונתך הינה כי קורבן העבירה הינה חברה בע"מ? אין קשר אם הקורבן הוא אדם פלוני או חברה לעניין חוק המחשבים. לגבי העובדה כי מכחיש את עצם קבלת המסמך. באם שלחת בדואר רשום אזי ניתן לפנות לדואר ולבקש תעודת עובד ציבור ספציפית למסירת דבר הדואר דנן וזה מספיק לך. אני מניח שאין שום בעיה עם הכתובת וכו'. בנושא הזה יש שלל תירוצים מסוגים ומינים שונים ואף מעבר ליד הדימיון.

בןבוי

New member
נצל"ש - וירוס במחשב

האנטי וירוס שלי התריע אותי בפני חדירה של וירוס קטלני, וכמובן שחסם את הכניסה. אבל יש ברשותי את השם וה- IP של החברה, העוסקת בתחום קידום אתרים באינטרנט. אני מציינת את תחום העיסוק, מפני שלא נראה לי הגיוני שחברה העוסקת במחשבים לא תהיה מוגנת בפני וירוסים (אלא, כמובן היא זו המפיצה אותו????). נשאלת השאלה: האם אני יכולה או צריכה לפנות עם המידע שיש לי למשטרה. (עשיתי "צילום מסך" של ההודעה עם שם החברה). תודה

תשובה

יש חשד לביצוע עבירה וניתן להגיש תלונה ליחידה לעבירות מחשב. תרשמי בגוגל "יחידה לעבירות מחשב" ותכנסי לתוצאה הראשונה ותקראי שם איך אפשר להגיש תלונה אפילו במייל. יש שם מידע רלוונטי לעיונך. בהצלחה.

למעלה