2 שאלות

yaelh8

New member
2 שאלות

1. מה רשום על השלטים (מן לוח כזה) שהאופנוענים שעוברים מראים לרוכבים? 2. לפעמים רשום בתחתית המסך את הזמן של הרוכב המוביל מהפלוטון (אם הבנתי נכון) ומתחת לזמן יש 3 עיגולים: אדום, ירוק וצהוב, מה זה??? שאלונת אחרונה לא קשורה לטור מפריע לכם שאני מפציצה בשאלות?

תשובה אחת והערכה אחת...

1) האופנועים מראים לקבוצת הבריחה את הפער המדויק שלהם מהפלוטון. 2) אני לא סגור לגמרי למה התכוונת, אבל ההערכה שלי שמדובר שבאותו זמן נמצאים בפלוטון גם החולצה הצהובה, גם הירוקה וגם המנוקדת. יכול להיות שאני טועה, אני צריך לראות את זה על המסך כדי להיות בטוח.

shiri 80

New member
אם ההיגיון שלי עובד טוב אז

ראשית לגביי הלוח זה מציין את הזמן שיש בין הפלוטון לקב הבריחה או לרוכב הבודד (אני תוהה בשביל מה זה אם יש מערכת קשר אבל כנראה שזו חובה של המארגנים ) . השלושה עיגולים זה משהו שגם אני תהיתי לגביו היום ואני משערת שזה פשוט אומר שאותם רוכבים (עם חולצה צהובה ירוקה ומנוקדת ) נמצאים בפלוטון ולא ברחו קדימה(אבל זו מחשבה שטרם קיבלה אישור אז אני מחכה כמוך לאישור או להסבר) ואם אני כבר כאן אז שאלה שעלתה במוחי לאור תחום הלימודים שלי , לפי הפרשן הבנתי שאיזה כלב הסתובב חופשי ובגלל זה אחד הרוכבים נפל , ואני תוהה אם אותו רוכב לא יכול לתבוע את בעל הכלב - עכשיו ברור לי שיקומו אנשים כאן ויכולים להגיד שזה לא קשור לטור . אז א זה מעניין אותי ב אני אקשר את זה לטור ואשאל אם אי פעם רוכב תבע עובר אורח על זה שנדחף לו מול הפרצוף באמצע המירוץ.

Tomer w

New member
תשובה (אולי??)

האיש שמקדימה זאת הקבוצה או האיש שברח\ה קדימה והעיגולים מראים איפה נמצאת החולצה הצהובה ירוקה ומנוקדת (אני חושב...) לפי מה שאני ראיתי הכלב לא הפיל את הרוכב הבעלים שלו משכו אותו בדיוק בזמן ולגבי תביעה לא נראה לי שזה אפשרי גם ארמסטרונג נפל שנה שעברה ולא נראה לי שהיה איזה סיפור. ואם כבר מדברים על אנשים שמפריעים ראיתי לפני כמה ימים קטע של הטור משנות השבעים או השמונים , לא בטוח , שבספרינט הסיום בערך ארבעה רוכבים נפלו אחרי שאחד מהם נתקע בשוטרים שעמד ליד השלטים בשישים וחמש קמ"ש נראה לי שכמה מהם פרשו בגלל זה

מעניין באמת מה התקנון בקשר להפרעה

בשל צופה, או עובר אורח, נראה לי שבגלל שזה כבישים ציבוריים, אז האפשרות היחידה בטיפול בזה זה טביעה על פציעה גופנית, ולא בקשר לתוצאות המירוץ. שגם תביעה גופנית, נכלל בביטוח של כל רוכב, כי בתכלס, ליסוע 90 קמ"ש בירידות על אופניים בלי שום הגנה על הגוף זה די מסוכן אתם לא חושבים? אז לא נראה לי שיש הרבה לעשות, זה חלק מההווי של הספורט והטור

אדי מרקס הפסיד את הניצחון השישי...

בטור בגלל הפרעה של צופה (לא רק אבל גם בגלל הפרעה של צופה). ב-1975 במהלך הטור, התנפל עליו צופה קנאי צרפתי והכניס לו אגרוף בבטן. יומיים אח"כ כשהוא עדיין סובל מכאים מהאגרוף, מרקס התרסק ושבר את עצם הלחי. למרות הפציעה מרקס המשיך את הטור, אבל הפעם הוא לא הצליח לזכות בו, וברנארד טבנה ניצח את הטור.

yaelh8

New member
מיום ליום אני מבינה

שרכיבה על אופניים היא הספורט הכי אכזרי שיש. ראיתי היום תמונות של רוכבים שנפלו ונפצעו וזה ממש הזכיר לי תמונות מפיגועים (לא עלינו). וכל הסיפורים של רוכבים שנפלו ושברו ונהרגו (!!!) פשוט נורא.

yaelh8

New member
לא נראה לי

קראתי כמה סיפורים על נפילות בספרים של ארמנסטרונג בניהם סיפורים על אנשים שבכוונה הפריעו לרוכבים (זרקו עליהם דברים, התפרצו לכביש ואפילו מקרה שמישהו זרק אבקת פלפל שגרמה לכמה רוכבים לעצור בצד ולהקיא). אני משערת שזה חלק מהתחרות (שלצערי לא ממש ניתן למנוע). לא נראה לי שהרוכבים יכולים ורוצים להיכנס לתביעות על דברים כאלה כל שני וחמישי משתי סיבות עיקריות: 1. זה אולי יכול לגרום לפחות צופים להגיע מחשש שימצאו את עצמם בבית משפט כי ברח להם הכלב (לדוגמה)... 2. אני לא מאמינה שחסר לרוכבים כסף, מה יוצא להם מתביעות כאלה?

בטח שחסר להם כסף

חלק גדול מהרוכבים שאנחנו רואים בטור רחוקים מלהיות עשירים גדולים. ארמסטרונג יש רק אחד. וכמו שיאיר כתב לפני יומיים בשביל חלקם הגדול זו פרנסה והם היו רוצים מאוד לקבל משכורת של שחקן כדורגל בליגה העליונה בישראל (שכחתי כבר את שמה). אני לא יודע אם זה יבוא לידי ביטוי בטור אבל יש כרגע תביעה של פיליפו סימאוני שרוכב בטור בקבוצת דומינה וקאנצה נגד לאנס ארמסטרונג. הרקע לתביעה הוא משפטו של ד"ר מיקלה פרארי באיטליה שנאשם במתן סמים (או משהו בסגנון) לרוכבי אופניים. אחד מעדי התביעה הוא סימאוני שטען שפרארי עשה כך וכך. ארמסטרונג שמתייעץ לעיתים עם ד"ר פרארי לגבי שיטות אימון וכו' כינה באחד הראיונות את סימאוני "שקרן". עכשיו סימאוני תובע אותו על זה.

yaelh8

New member
ואני חשבתי...

הייתי בטוחה שהרוכבים לפחות ברמות האלה שמגיעים מאירופה (ששם ענף הרכיבה פופולרי יחסית) מקבלים שכר בסיס של כמה עשרות אלפי יורו ועוד בונוסים על הישגים. זה לא הולך ככה? ראיתי שלכל קבוצה יש תקציב שנע בערך בין 4-6 מיליון יורו, לאן הולך הכסף אם לא למשכורות (רובו) ?

חפשתי ומצאתי

מצורף קישור ליומן מ-2001 של סקוט סנדרלנד האוסטרלי שרכב אז בקבוצת פקטה הדנית ורוכב היום (גם בטור) בקבוצת אלסיו-ביאנקי. הוא מדבר על שכר שנתי של 40,000 פרנק שויצרי שאז היו שווים 100,000 ש"ח. אבל הוא טוען שיש לרוכבים המון דברים שקשורים למקצועם שהם צריכים לממן מכיסם. למי שרוצה לקרוא רק את הקטע הרלבנטי, הוא נמצא מתחת לתמונה שבצד שמאל.

yaelh8

New member
תסכים איתי

שזה לא שכר שמחייב לרוץ לתביעה משפטית?

לא מסכים אתך

עם שכר כזה לא גומרים את החודש, וחלק לא גומרים את הטור...

yaelh8

New member
תסלח לי

אבל עם משכורת של 14000 שקל גומרים את החודש ובכיף

אודי אני חושב שזה מטעה מעט

אני חושב ששכר המינימום בקבוצת הדרג הראשון זה 2400 יורו. פקטה הדנית הייתה מדורגת במקום ה- 38 בשנת 2000 וכנראה לפי זה הם לא היו מחוייבים לשלם את שכר המינימום של הדרג הראשון. בשנת 2001 הקבוצה סיימה את העונה במקום 35. הדרג הראשון הוא של 30 קבוצות. ועדיין המשכורות של רוכבי האופניים מצחיקות לעומת אלו של שחקני כדורגל בליגה שנייה בארץ זבת.

shiri 80

New member
העיקר שיאייתו את השם נכון

האמת ? לרוכבים עלומיי שם זו יכולה להיות עוד חשיפה חוצמזה שתביעות משפטיות פעמים רבות נועדו לתקן אגו שנפגע בעיקר תביעות נזיקיות אני מדברת על מצבים קיצוניים בהם לאנס ארמסטרונג יכול להפסיד את הטור כי מישהו הפיל אותו דקות לפני קו הסיום ואולריך עקף אות ובשניות הללו . במקרים כאלה חייבים האנשים בטור לעשות משהו (ואולי בעצם בעשרה קמ האחרונים ) השטח מגודר (בוודאי שבפריז כך זה יהיה ) אני חושבת שיש משהו לקוי בזה שאין תקנות בקטע הזה של הנהלת הטור מצד אחד אתה לא תמתח סרטימשטרה לאורך 2000 קמ ומצד שני הנפילות הללו , בעיקר בקטעים של פאבה (שגם שם הקהל לא מגודר) הם לא לעניין - ואולי זה רק הראש שלנו שחושב על התרחיש הגרוע ביותר - אולי אצלהם התרבות והכבוד לספורט גדולים יותר אני לא יודעת בכל אופן אותו אדם שהביא כלב היה צריך ךהתנהג לפי ה"אדם הסביר" וככזה כשאתה מוציא כלב מהבית לאיזור הומה אדם אתה צריך לצפות שהכלב יכול לקפוץ מצד לצד כמו שאתה צריך לצפות שהוא ישתים על איזה עץ , אז מי שיחשוב קצת לפני שהוא מביא את הכלב לא יצטרך לחשוש מתביעה משפטית .. לכו תדעו אם לא יירחק היום וכלבים ישוטטו על כבישי הטור מתוך כוונה ברורה - זה אומנם הטור דה פרנס וזה אומנם ספורטאים מהשורה הראשונה ודווקא בגלל כל החסות החשיפה והמעמד אני לא אתפלא אם יש דברים שמתוכננים מראש - לכו תדעו מי נופל במרכז הפלוטון כי גשום ומי עושה זאת בכדי לאפשר לברחנים מקבוצתו להגדיל את הפער . מה לעשות - לא מאמינה לאף אחד &#39

eliavt

New member
שירי - נראה לי שלימודי המשפטים..

מתחילים להשפיע עליך בצורה קשה
"אדם שביא כלב... ה"אדם הסביר" " מתחיל להשמע כמו דיון משפטי ... לגבי השאלה שלך האם ניתן לתבוע - אני אתן דוגמה קטנה - אני לא זוכר באיזה גראנד טור זה היה שנת 98 או 99 (אם אני לא טועה זה היה הוואלטה - אבל בטח בועז יזכור יותר טוב.) אבל באחד מקטעי ההרים כאשר הקהל סוגר על הרוכבים ובאמת מפריע להם נראה אחד הרוכבים המפורסמים (שוב מצטער שאני לא זוכר בכל זאת 5-6 שנים) נותן מכה (אגרוף בלשון העם) לאחד הצופים שממש התפרץ לו לכביש - בסיום הקטע החליטה הועדה המארגנת להשעות אותו מהמשך הטור!!!! ולכן לא נראה לי שיש מקום לתביעות משפטיות, כמו שהוזכר כבר באחד השירשורים הקודמים זה היופי של הטור - הוא חי נושם ולפעמים גם בועט (האמת שכבר הרבה זמן לא זכורות לי כלכך הרבה התרסקויות) והיכולת לא תמיד היא זו שקובעת - צריך גם מזל והמון שכל - אם התחרות היתה מתקיימת באחת ממעבדות הספורט אני די בטוח שהתוצאות היו לגמרי שונות - וזה מה שיפה בטור. יצא לי קצת ארוך - בכל זאת צריך לתת נאום סיכום רציני
יום טוב אליאב

ולדימיר בלי בג'ירו לפני כמה שנים

אני לא יודע אם לזה אתה מתכוון, אבל היה בדיוק מקרה כזה בג'ירו. נדמה לי שבפעם הראשונה שסימוני ניצח (2000?). בלי היה אז או המוביל במירוץ או קרוב מאוד למוביל בזמן המצטבר. דרך אגב, אתמול שמתי לב שב-ESPN שומעים את הקהל הרבה יותר חזק מאשר ביורוספורט. למי שרוצה אווירה של הטור.

eliavt

New member
זה המקרה !

זכרתי שזה לא היה בטור דה פראנס אבל לא הייתי בטוח אם זה הוואלטה או הג'ירו. גם השם מצלצל לי טוב.

למעלה