2 שאלות

shiri 80

New member
אובג'קטשין ../images/Emo88.gif

תראה , תשמע המושג האדם הסביר זה אחד מהמונחים הכי שימושיים במערכת , זה ותום לב (לפחות ממה שאנחנו למדנו עד כה ו3 שנים מתוך ארבע נראה לי שזה כבר משקף את הרוב) וזה תקופת בחינות אז בכלל המונחים שגורים בפי ולכן אתה תסלח לי נכון ? משהו מציק לי בזה שאדם עושה את מירב המאמצים כדי להגיע לטור ובסוף בגלל אידיוט שלא קשר את הכלב הוא יכול להפסיד המון (כולל את הקריירה שלו ) ומצד שני אולי ככה בנוי הטור .. אני יכולה להגיד דבר שאולי קצת יקומם אבל אני חושבת שבארץ דבר כזה חא יכול היה להתקיים ואולי מכאן נובעת החשיבה שלי . אני חושבת שבכל העולם יש כבוד לספורט (ובמילה ספורט אני מתכוונת כל דבר שהוא לא כדורסל או כדורגל ) וזה דבר שאצלנו אין .

זה הקסם של הטור, הטור הוא לכולם

פתוח ובלי כסף והסיכונים הם חלק מהמשחק כולל צלם פזיז שיכול להפיל רוכב בדרך לכיבוש שלב בהרים (גואריני? מטלקום?) וכלה בסוס שרץ על הכביש מול הפלוטון (מקרה מפורסם אותו אפשר לראות גם בסרט המעולה "אמלי") אפילו את ארמסטרונג הפיל אוהד נלהב לפני שנה... לגבי נפילות מכוונות- לדעתי אפשר לשכוח מזה, אף אחד לא מפיל את חברו בכוונה בפלוטון, יש גבול לכל תעלול. רק איזה אריה שואג הביא אגרוף לרוכב שחסם אותו בספרינט יום קודם.. ואם זכור לי נכון גם קסגרנדה חבט ברוכב שלפי דעתו הפריע לו... אבל בין זה לבין להפיל רוכב בכוונה??? זה נראה לי מרחיק לכת.

האריה השואג...זה היה ממעט אחרת

אני מקווה שאנחנו מדברים על אותו מקרה בו מריו צ'יפוליני נתן אגרוף לפניו של רוכב לפני זינוק לקטע של הוואלטה. הסיבה לא הייתה חסימה. ביום שלפני אותו רוכב הסביר לצ'יפוליני מה הוא חושב על אמא שלו. באותם ימים אמא של צ'יפו שכבה בבית חולים במצב רע שכמעט ומנע מצ'יפוליני להגיע לוואלטה. למחרת צ'יפוליני פגש את הרוכב ואמר לו משהוא על כך וספג הסבר ממצה אף יותר מפי הרוכב על אמא שלו. צ'יפוליני הגיב באגרוף. הרוכב נבהל אפילו פרץ בבכי קורע לב. צ'יפוליני הוכנס למכונית ע"י מנהלי קבוצתו ששלחו אותו מיד הביתה. כמה דקות לפני ההזינוק הודיעו המארגנים כי לא יאפשרו לצ'יפו לזנק. הוא בכלל כבר היה בבית המלון בשלבי אריזה מתקדמים. גם לאריה יש החלקות.(אני לא זוכר בדיוק מה היה מאוחר יותר אבל היה איזה פיוס בניהם)

מקרה דומה אבל בלי נזק

היה בתחרות הקדם אליפות בבית ג'וברין. שם- 10 ק"מ לפני הסיום הסתובב כלב על הכביש ורץ אחרי המתחרים. לא היה שם פלוטון ענקי של 180+ איש ולכן לא היה נזק.

Sybh

New member
../images/Emo63.gifלשירי המשפטנית לעתיד

אם כבר את מתעניינת באחריות של בעלי כלבים, אז בארץ לפחות (את החוק הצרפתי איני מכיר) השאלה של "אדם סביר" אינה רלבנטית, מכיוון שאחריות בעל הכלב לנזקים שהוא גורם היא אחריות מוחלטת, בלי תלות בשאלה אם היתה התרשלות או לא. בזמנך הפנוי תסתכלי בסעיף 41.א. לפקודת הנזיקין, רק אם בא לך.

shiri 80

New member
זה היה צפוי

לא נכנסתי לתוך החוק כי לא זו הייתה הכוונה שלי (כאן לא ביהמ"ש נכון?) יש חשיבות לאדם הסביר כי אתה מדבר על מה אנשים היו צריכים לעשות ברמת הבסיס - אני מדברת איתך על הראיה של האדם שהביא את הכלב והוא כאמור לא הלך לבדוק את החוק לפני שהביא את הכלב נכון ? המטרה לא הייתה להביא סעיפים ולהכנס לאחריות מוחלטת כן או לא , את המבחן בנזיקין כבר עברתי , הכוונה הייתה בסהכ להגיד שאדם היה צריך לצפות את זה - ולשם כך אנחנו מדברים על האדם הסביר . ואם שמעת את השידור אז גם השדרן (שהוא לא משפטן ואני אכן התכוונתי לעניים הפוחות משפטני ) אמר שאם אדם מביא כלב הוא צריך לפחות לקשור אותו . וכשיש מבחן במיסים אין כזה דבר שנקרא זמן פנוי (תודה למנהלי הטור שהכריזו היום על יום חופש )

למעלה