2 תהיות

מני אה

New member
יש תאים לבנים ברוק? למה השיניים ככ רגישות אם

לא מצחצחים כל הזמן? יש ככ הרבה עקירות וסתימות זה די מוזר

רפואת שיניים זה גם לא התחום שלי

אבל נדמה לי שסיבה עיקרית לריבוי חורים בשיניים זה עודף סוכר במזון המודרני.

E z e r

New member
יתכן, אך זה עדיין לא משנה את מה שאמרתי

כדי שתכונה חדשה תתקבע באוכלוסיה היא צריכה להוות יתרון אבולוציוני, אני לא רואה איך זה יקרה...

אגב, אני לא רופא שיניים וגם לא ביולוג - רק איש IT פשוט, אך למיטב הבנתי את תהליך האבולוציה אין סיבה לתכונה זו להתקבע באדם.

זו טעות נפוצה

למעשה מרבית התכונות שמתקבעות באוכלוסיה הן מוטציות ניטרליות ללא כל יתרון אבולוציוני. זה ידוע בתחום כבר לפחות 30 שנה. חפש חומר על "סחף גנטי" (genetic drift) והמודל הנייטרלי של קימורה.

מני אה

New member
זו טעות מוזרה

כי מה קשור בין שינויים גנטיים סחף שידוע 30 שנה, הרי מתכתחילה התיאוריה אמרה שיש שינויים מקריים ורק חלק מתקבעים לדורות (במהלך של הפצת הזרע) ולא שכשיש שינוייים אז הם כאלה שבדיוק מתאימים, הרי הגנים לא יודעים מה צריך בסיטואציה מסוימת

amni

New member
אין צורך בהחלפת שיניים

לפי זכרוני יש מכרסמים שאצלהם יש שיניים עם שורשים שלא מתחלפים אבל השן צומחת כל הזמן (כדי לקזז את השחיקה).
מדובר בתהליך דומה לתהליך של צמיחת שערה ( השורש קבוע ומייצר תאים שמאריכים את השערה).

הסיבה העיקרית של החלפת שיניים, אצל יונקים לפחות, היא שינוי בגודל הגולגולת, לא בעיית שחיקה. לגורים יש גולגולת קטנה לכן אפשר למקם בה רק שיניים מעטות וקטנות. כאשר הגור מתבגר אין יותר שינויים בגודל הגולגולת, לכן החלפת שיניים היא פרוצדורה מסובכת ללא צורך, הפרוצדורה של צמיחה מתמדת של השן (עם שורש שאינו מתחלף) פשוטה יותר.

מכרסמים ידועים כבעלי תוחלת חיים קצרה

אני תוהה אם הפתרון שלהם היה ממשיך לעבוד טוב גם אחרי 40 או 50 שנה.

squalus

New member
לא כזו קצרה

אמנם לא 40-50 שנה, אבל יש מכרסמים שחיים למעלה מ-20 שנה - דורבנים, צ'ינצ'יצות, ויש כמובן את המודל המפורסם לחקר ההזדקנות - naked mole rats, שיכולים להגיע לגיל 30

מני אה

New member
אדרבה-דווקא כי אנחנו חיים הרבה-שיצמחו לנו

חדשות! מה זה הקטע הזה שצריך תותבות, זה נוראי!

squalus

New member
ועוד בהקשר הזה

מחקר שהתפרסם בגיליון האחרון של Aging Cell שופך קצת אור על למה ה naked mole rats חיים פי 10 מחולדות רגילות.
המחקר היה בשיתוף עם חוקרים ישראלים מאוניברסיטת תל אביב

לכתבה על המחקר
למחקר

מחקר מעניין

חשבתי שההשערה המקובלת היא שחולדים עירומים חיים יותר זמן בגלל שהמטבוליזם שלהם איטי יותר (ידועים כיונק שאיבד את היכולת לשמור על טמפרטורת גוף קבועה) אבל יכול מאוד להיות שאני לא מעודכן.

המחקר מצא שפקטור גדילה מתבטא אצלם במוח במשך כל החיים. מרפרוף מאוד שטחי זה לא נשמע לי כמנגנון להארכת החיים, אלא אולי מנגנון פיצוי שהתפתח לשמירה על מוח בריא אחרי שתוחלת החיים כבר התארכה.

למעלה