20.10.2010 - 20.10.2005-זכרון פרוייקט:

Purple Mushroom

New member
20.10.2010 - 20.10.2005-זכרון פרוייקט:

היום ה .20.10.2010 ולפני 5 שנים, היה גם תאריך מגניב ה- 20.10.2005 . בשעה ~ 15:00 , אחרי שיווק מאוד מאסיבי בפורומים של תפוז, ובבלוגיה, התקבצו מכל קצוות הפורומים, המכורים הקשים של תפוז, והעובדים, ומנהלי הפורומים, לסיום פרוייקט יוקרתי של תפוז: המקלדת. נדמה לי שמי שנשאר מאז בפורום (היה אז הפורום הישן של הבלוגים), רק צציק המיתולוגי והנצחי של תפוז, וטל, ואני .(מי שעוד היה שם וזוכר , יכול לשרשר). הפרוייקט והצילום, יצרו ספר, שבלוגרים השתתפו בו. הנושא כבר דובר בפורומים של הבלוגים, ועדיין אני מרגיש פספוס, כי יכולתי לתרום שם סיפור משלי, ועדיין אחד החלומות שלי זה להוציא ספר משלי, על סיפורים דימיונים ובידיוניים, על גבול הפנטזיה והמדע בידיוני, ולא על הנושא של אוטוביוגרפיה, סיפור חיים אישי ומציאותי. לא עשיתי כ"כ צעדים בכיוון, וכבר שנים אני חושב על איך לשלב את הסיפורים האלו בבלוג שלי, ולא מצליח. לאמא שלי היה רעיון, שאדפיס את כל הפוסטים שלי עד עכשיו (פחות מ300). ואקח את זה להוצאה לאור. נושא של הפיכת בלוגים לספרים, הועלה ע"י אחרי שקראתי רשומה בנושא של אחת הבלוגריות הותיקות בתפוז (שכבר בקושי כותבת כאן). ב2008, שהיתה הנהלה אחרת, ומנהלת הבלוגיה דאז, כתבה שתעלה למעלה את הנושא. ויותר לא שמענו על זה. אז בהודעה כאן, אני רק מעלה זכרונות מהתאריך לפני 5 שנים (אמרו לי שלא יהיה אף פעם המקלדת 2) וגם נושא לדיון: האם בלוגים יכולים להפך לספר, גם לבלוגים שאין להם מרפקים או כסף, וכו',, עם או בלי עזרת האתר תפוז. נקודות למחשבה. אלון
:)

wranger

New member
יו! המקלדת!

בוא'נה, אתה והזיכרון שלך! עכשיו חיפשתי ומצאתי את הרשומה שכתבתי אחרי הצילום בכיכר רבין, וזה באמת היה ב-20/10/2005... טוב, האמת שאז עדיין לא הכרתי כל כך אנשים בתפוז, בטח לא פרצופים אלא אם כבר כינויים. אפילו אותך לא הכרתי אז, נכון? רק את צציק, ונדמה לי שזו הפעם הראשונה שממש פגשתי אותו פנים מול פנים. בוא'נה, איזה זכרונות העלית בי עכשיו. אגב, אני עומד בשפיץ של הק'.
לגבי האם בלוגים יכולים להפוך לספר, הנה אחד שעשה את זה - קולינריא, בלוג מתכונים ללא גלוטן, אבל זה לא קורה הרבה. נראה לי שבלוג וספר כתובים בדרך כלל בפורמט שונה. למשל, זה לא שבלוג אישי שבו מישהו כותב על חייו יכול להפוך כל כך בקלות לספר אוטוביוגרפי, יש די הרבה עבודה באמצע (המון שכתובים, לכל הפחות). אני חושב שמי שכותב בלוג, ומשתפשף בכתיבה ומתרגל ומקבל הערות/תגובות מהקוראים - יכול להיות לו קל יותר לכתוב ספר, אולי לחסוך כמה שכתובים, אבל זה אמור להיות בצד, במקביל לבלוג. לא יודע להסביר למה, פשוט נראה לי הגיוני. מה שכן, זה נחמד להדפיס ולשמור הארד קופי של הבלוג...

Purple Mushroom

New member
כן. תודה. הזיכרון שלי באמת משהו

קראתי את הרשומה שלך מאז. (באמת,אתה אחד המגניבים!:)) נחפש את הרשומה שלי מאז. : (כתבתי אז בכתיב מלא, אוי זה נורא) . ובקיצור, כנראה אתה צודק, בקשר לבלוג ולספר. מקווה שתיהיה לי הזדמנות בעתיד :)

Purple Mushroom

New member
אבל את יודעת שאנונימיות זה חלק מהצד האפל

לפחות דיפאק צ'ופרה כותב כך בפרק 8, סוד # 8, בספר הסודות.

motior

Member
לטובת הצעירים

אפשר לתת רמז מה היה פרוקייט המקלדת ומה חגגתם שם? קשה לי להאמין שבלוג יכול להפוך לספר. מדובר בפורמטים שונים.

Purple Mushroom

New member
אני אנסה להסביר מהזיכרון:

(אני לא טוב בחיפוש ברשת, וחיפוש בתפוז, אבל אם תחפש בהודעות של 2005, יכול להיות שתמצא) פרוייקט המקלדת, היה פרוייקט, שבו בלוגרים מתפוז, כתבו סיפורים קצרים, ושלחו אותם לתחרות. פאנל השופטים היה מאוד מכובד, בלוגרים פרסמו רשומות סיפור רק לנושא הזה. זמן העלאת הסיפורים היה בערך כחודש, אפריל-מאי 2005, ובאותה תקופה פרסמתי רק רשומה אחת, והייתי עסוק בהרבה תחומים, כולל מפגשי פורום מסויים (לא מכאן, אבל מתפוז ). ה 20.10.2005, היה יום צילומי הספר. הספר ניתן במתנה למנהלים של תפוז, עובדים ומנהלי פורומים. ואני לבסוף אחרי שלא הצלחתי לקבל אותו מקשרים של מנהלים, קניתי אותו לבד מכספי, באוגוסט 2006. דווקא יש שם באמת סיפורים מאוד איכותיים. סיפורים ששווים ספר
:). אני מכיר כמה בלוגרים מתפוז, שהצליחו להוציא ספר מהבלוג שלהם (לפחות 1) :). שקניתי גם אותו, בפברואר 2008. :)

wranger

New member
פרוייקט המקלדת -

בקצרה: ב-2005 בלוגרים בתפוז הוזמנו לכתוב סיפורים קצרים, צוות שופטים בחר מתוכם אוסף - והם ראו אור בספר. אמיתי, עם כריכה ודפים ודיו. http://www.tapuz.co.il/blog/hamikledet/main/default.asp ההתכנסות בכיכר רבין, לפני 5 שנים ויום, הייתה לצורך צילומי כריכת הספר (התמונה משמאל) - עמדנו בצורת האותיות "המקלדת" וצולמנו מגג בניין העירייה. היה כיף, למרות שהסיפורים שלי לא זכו להיכנס לספר. לדעתי זה מפגש הבלוגרים הראשון שנכחתי בו. (אני בפינה הימנית-עליונה של האות ק'. אפשר לזהות אותי לפי ציור הפופאי על החולצה שלי.
)

motior

Member
תודה ../images/Emo13.gif

ב-2005 אפילו לא חלמתי על בלוג (למרות שכבר גלשתי בתפוז)

Bezalel P

New member
גם אני הייתי שם אבל אני כבר לא זוכר באיזה אות

כבר אז היה לך קטע עם ק', מה?

Purple Mushroom

New member
../images/Emo45.gif אני השתפרתי בכתיבה מאז, וגם במודעות

מוכן לחכות הרבה יותר שנים. נראה מה יבוא קודם: ספר סיפורים קצרים שלי, או פרוייקט המקלדת 2.0 :).

דנטל

New member
אני באות ד', כמובן

ואפילו אני לא מצליחה לזהות אותי, כך שאני לא יודעת להגיד איפה אני.

למעלה