29.10.1956 אירע הטבח הנורא בכפר קאסם

מוחמד5

New member
29.10.1956 אירע הטבח הנורא בכפר קאסם

ב- 29.10.56 טבחו בפאתי כפר קאסם קצינים וחיילים באנשים, נשים וילדים, שחזרו לתומם מעבודתם לביתם בכפר. "כוחות הבטחון" חיכו להם בכניסה לכפר, אמרו להם לרדת מהעגלות ומהרכבים, העמידו אותם ופשוט ירו בהם בדם קר. כך נרצחו 49 אזרחים ונפצעו 13. בין ההרוגים היו 12 נשים וילדות, 10 נערים בגילאים 14-17 ו-7 ילדים בגילאי 8-13. בתקופה ההיא האוכלוסיה הערבית בישראל היתה נתונה תחת משטר של ממשל צבאי. ביישובים ערביים רבים קויים עוצר החל מהשעה 9 בערב. ערבים, אזרחי ישראל, לא יכלו לצאת ממקום יישובם בלי רשיון מטעם הממשל הצבאי. ב- 29 באוקטובר הקדימו לפתע את העוצר בכפר קאסם לשעה 5 אחה"צ. רובם הגדול של אלה מבני הכפר ששהו כבר בעבודה מחוץ לכפר, לא ידעו ולא יכלו לדעת זאת. ובכל זאת, בתרוץ הפורמלי של הפרת העוצר הם נעצרו בכניסה לכפר ונורו למוות במקום גדוד של משמר הגבול, בפיקודו של מלינקי, היה כפוף לחטיבה של שדמי. מלינקי העביר לחייליו את ההוראות שקיבל משדמי, ואמר בין הייתר: "עדיף כמה הרוגים תחילה מאשר להסתבך במעצרים". וכששאלו אותו: ומה עם נשים וילדים? הוא ענה: דינם כדין הגברים. ומה לעשות עם הפצועים, אם יהיו פצועים? מלינקי ענה: לא לטפל בהם. ומה יקרה עם אלה שאינם יודעים על העוצר? מלינקי אמר: "אללה ירחמו" (זכרונם לברכה). מלינקי אמר במשפט כי שמע את המלים "אללה ירחמו" בתדריך שנתן המח"ט שדמי. למרות כל אלה שדמי לא הועמד כלל לדין על חלקו בטבח, והוא נשפט רק על "חריגה מסמכות", כיוון שלא הייתה לו סמכות להקדים את שעת העוצר. רשמית זו סמכות רק של קצין הממשל הצבאי. על העברה של "חריגה מסמכות" הוטל עליו קנס בסך 10 פרוטות.. היו אלה אזרחי ישראל, שנטבחו אך ורק משום שהיו ערבים פלסטינים. היה זה רצח מתוכנן על-ידי השלטון בישראל. הטבח בכפר קאסם נועד איפה לשלוש מטרות. האחת ליצור רושם מוטעה כאילו עומדת להיפתח מלחמה נגד ירדן ולא נגד מצרים, והשניה, לנצל מצב זה כדי ליצור בהלה בקרב האוכלוסיה הערבית הישראלית, וקודם כל באיזור שבקרבת הגבול עם ירדן, מתוך "תקווה" שתחל לברוח (שלא התממשה לחלוטין). מטרה נוספת הייתה להבטיח שכאשר תפרוץ המלחמה האוכלוסיה הערבית בישראל "לא תעשה בעיות" מבית, כלומר, שאיום הטבח ירתיע אותה מנקיטת מחאה אקטיבית נגד המלחמה. הממשל הצבאי בוטל ב- 1966, לאחר מאבק ממושך. האוכלוסיה הערבית רשמה הישגים לא מבוטלים במאבקה לשוויון זכויות יחד עם הכוחות הדמוקרטיים היהודיים. עם זאת מדיניות האפליה הלאומית לא השתנתה ביסודה עד היום, 51 שנה אחרי הטבח.
יהיה זכרם ברוך.

oneofus

New member
בוא נדייק בעובדות

ראשית נא לתקן את העובדות ראה ויקיפדיה שנית : למען ההגינות עליך לציין שהנוגעים בדבר הועמדו לדין, נשפטו עלל רצח וריצו תקופות מעצר ממושכות (17 שנה) שלישית, אלה היו ימי מבצע קדש. רביעית: טבח כפר קאסם הניח את היסוד ל"פקודה בלתי חוקית בעליל" שהוא מסר שמועבר כל חייל. חמישית: כמובן שכל שאר מה שכתבת זו תעמולה פוליטית.

מוחמד5

New member
תודה על התיקונים שהבאת

צר לי שתיקונים שהיו אמורים להעשות אחרי ה ט ב ח ב ד ם ק ר לא נעשו. " פקודה בלתי חוקית בעליל " מושג שלא מתקיים במציאות.

oneofus

New member
סלח לי אבל אתה טועה ובגדול

לדוגמא (וזו רק אחת) סגן בחיל המודיעין, לא האביר מטרה לטייס מחשש לפגיעה מחפים מפשע. עבורך ועבור אחרים, אכין בבלוג שלי פוסט שאינו תעמולה ...

מוחמד5

New member
../images/Emo26.gifלא כך הרגיש ולא כך פעל

עד מי שהיה לאחרונה הרמטכ"ל האחרון מחיל האויר. מסקנה : הלקח לא נלמד. בשנה שעברה הורתה שרת החינוך לדבר על הטבח בבתי הספר, מסקרן אותי האם אכן התקיימו דיונים בנושא !!

respecta1

New member
../images/Emo41.gif שקודם כל שרת החינוך תדאג

שילמדו על מאות הפיגועים שכל אחד מהם זה טבח ועל כל מאורעות תרפ"ט כולל הטבח בחברון ועל כל הבזיזות שערבים עשו פה ליהודים לפני הקמת המדינה וכו' וכו' וכו' בקיצור, טמטמום לקבוע שצריך ללמוד דווקא על זה..

respecta1

New member
טבח בדם קר צודק כמו עשרות הטבחים שעשיתם

בנו.. לפני ואחרי הקמת המדינה

respecta1

New member
וגם את ה10 פרוטות סמליות האלה לא שילמו

הטובחים.. העמידו אותם לדין? מצחיק עשו אותם לגיבורי העם אז צודק היה פה מקרה מצער של מפקד שהוא אדם שיש בו פשוט רוע טהור..אבל תעשה טובה עם כל ההצתדקות בחפירה שנתת ויהי זכרם ברוך

ינשוף4

New member
אכן, עדיף אם התקונים היו נעשים קודם.

אבל- לא לשכוח. מדובר במצב מפתיע (מלחמה),במדינה צעירה, ללא נסיון קודם, ובלי שגובשו נהלים מתאימים לאותם מצבים. ובאותה מלחמה- גם קרה שחיילים נהרגו ע"י חבריהם. גם כן- בלי שאף אחד התכוון לכך, אבל במצב שאף אחד לא חשב עליו לפני כן. ואחרי שקרה- גובשו כללים שמטרתם לודא שאפשרות כזאת לא תשנה. וכתבת "פקודה בלתי חוקית בעליל- מושג שלא מתקיים במציאות". ולא חשבת על האפשרות שדוקא בגלל שכן קיים, למדו להזהר מאפשרות כזאת? ולעומת ה"אללה ירחמו" באותו תדריך שהזכרת, אז בכל התדריכים שיצא לי להיות נוכח (שנים מאוחר יותר. בזמן הארוע הייתי רק בן שלוש), טרחו הקצינים המתדרכים לפרט ולהרחיב הוראות (מגבלות) השמוש בירי, כדי לודא שלא נשאר מקום ל"אי הבנה" בנושא.

מוחמד5

New member
ינשוף !!

יש לי לא מעט חברים שהם קצינים ומפקדים, בכל פעםשהם יוצאים למילואים אני מתנהג כמו אמא פולניה, דואג להם ומקפיד לברר לשלומם בכל הזדמנות. בגלל ההיגרות שלי עם האנשים האלה, ואני אומר להם את זה בפנים אם כבר מוצאים אנשים למילואים אז עדיף אותכם, כי אני מכיר אותכם,מכל צד בכם, אתם לעולם לא תתני או תבצעי פקודה בלתי חוקית או שנויה במחלוקת. (אגב בכרטיס שלך רשום שאתה בן 34 )

בוא נדייק בעובדות... ../images/Emo4.gif

חלק מהנוגעים בדבר הועמדו לדין ונשפטו לתקופות שונות, הארוכה ביותר 17 שנות מאסר. לאחר 3 שנים אחרוני היושבים קיבלו חנינה מהנשיא. נותן הפקודה המשוערת לרצח, קיבל קנס 10 פרוטות על "חריגה מסמכות"... גם אלה שישבו, ריצו את עונשם ע"פ ויקיפדיה באכסניה. נותן הפקודה הישירה לרצח חזר לאחר שחרורו למשמר הגבול וזכה לקידום... מעבר לכל זה, המדינה הטילה איפול על הפרשה וניסתה לחסום את יציאת האמת. זה מראה הכל.

MיRה

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifיהיה זכרם ברוך../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

mike00

New member
מבלי להכנס לפרטים אני רק יכול לומר

שהמעשה הזה לא היה אחד הרגעים היפים של מדינת ישראל.... אבל מי שאוהב לחטט בהסטוריה ולהביא דוגמאות לפשעי ישראל שמין הראוי שידע לבקר את עמו באותה המידה, כי גם לעם הזה ישנם רגעים לא הכי זוהרים במהלך ההסטוריה.... למה לא הרכינו פה ראש באוגוסט על הטבח[אחד מיני רבים] שנעשה במוצא?? את זה לא לימדו בבתי הספר הערבים בישראל?? ואסור לשכוח שהתקופה היתה טרום הקמת המדינה הציונית והגזענית.....אז למה כל זה קרה? 24.8.29 יום שבת ביקר שיך הכפר הערבי הסמוך, קולוניה במושבה מוצא ונשבע באלהים ובקוראן כי הכפר הערבי יגן על המושבה העברית מכל התנפלות.דבר זה הרגיע את התושבים אבל בצהרים התפרצו לתוך המושבה כ 30- ערבים מהעמק המבדיל בין הכפר הערבי והמושבה והתנפלו על הבית שבקצה המושבה ,בית משפחת מקלב מראשוני מיסדי המקום בראש המתנפלים הימך הרועה הערבי של משפחת מקלב צלאח והשוטר-הגובה של הממשלה שלקח חלק בראש הרציחות. הוא היה היחידי שהשתמש בנשק חם. בין המתנפלים היו ערבים העובדים שנים רבות אצל אכרי מוצא.אחדים מאלה שנמצאו בבית אורחות שבאו מת"א לנוח שם ומבני המשפחה הספיקו לקפוץ דרך החלונות ולהמלט. המתנפלים שיחד עם השחיטה.עטו מיד על הביזה לא נפנו לרדוף אחריהם.בשעת קפיצתן של 3 האורחות נשברה לאחת מהןרגל והאחרות נפצעו בראש. בידי אחד מבני משפחת מקלב היה רובה' אולם לאסונו לא פעל באותו רגע והוא רץ לקרוא לעזרה.במשך רגעים מעטים שהטו בסכינים וחתכו באכזריות נוראה את אבי המשפחה כבן 50 שתי בנותיו בת 18 ו -20 'את בנו בן 22 ושניים מהאורחים.הבית שימש אכסניה למבריאים מהחוץ,הרב זלמן שך מת"א. בן 85 וה' גלזר בן 60.אם המשפחה נפצעה קשה והיא מתה ביום ב" ילד קטן כבן 6 ניצל. ילדה בת 10 הוכתה במקל בראשה ברגע שקפצה מהחלון והצליחה להמלט.את שלושת הנשים אנסו והתעללו בהן לפני הרצחן.אחרי השחיטה והביזה הציתו את הבית והגופות שנמצאו היו חרוכות. מוסר השכל,להפסיק לנבור בעבר כי לכולם יש שלדים בארון......תתחילו לחיות את ההווה ותעצבו את העתיד.

למעלה