29.10.1956 אירע הטבח הנורא בכפר קאסם

mike00

New member
עוד משהו מאוד מעניין שמצאתי

מובא פה מסמך מעניין,אני אביא רק את החלקים המעניינים.... רצוי לציין שמדובר בתושבי חברון מזה מאות שנים,לא ציונים,לא גזענים ולא מדכאים,אפילו לא רוב בארצם מולדתם.. בחרתי להביא רק קטע אחד שמתאר את המעשים,מי שמעוניין מוזמן לקרוא את כולו.. רק עובדות אחדות אופייניות נספר כאן שישארו לכתם עולם על ראשי הפורעים על מחוללי הפרעות והאחראים להן: 1. את הרבנים: הרב מאיר קאסטל בן 68 ואת הרב צבי דרבקין זקן בן 70 ועוד חמישה בחורים בהתחלה שדדו ואחר כך סרסום והרגום בכל מיני ענויים 2.את האופה נח אימרמן צלוהו חי על הפרימוס 3.את הרב אברהם יעקב אורלינסקי הכהן רב מזכרון יעקב שבא להשתטח בחברון על קברי האבות מצאו בשעת תפלתו עטוף בטליתו הוציאו את מוחו מגלגלתו ואת בטן אשתו רטשו. 4.הרוקח בן-ציון גראן פסח שאינו יכול לזוז ממקומו ששרת בחברון ארבעים שנה וגמל הרבה טובות לערבים חתכו את אפו ואת אצבעותיו והרגוהו את בתו אנס והרגו בענויים נוראים. 5.את הילד מנחם סגל בן שנתים מלקו בעורפו. 6. את המורה דובניקוב ואת יצחק אבושריד חנקו בחבל וכשקראה אשת אבושדיד לשוטר עיסה שוויש אל גורגי' שעבר על יד הבית לעזרה ענה השוטר : אם אני אעלה אשחוט גם אני בכם. 7. את מ. לוי בת 17 אנס המון של פראיהם יחד ושוכבת היא עתה בבית החולים ומצבה אנוש 8, את משה בן יעקב גוזלאן בן 18 שנה שסעוהו מפיו והרגוהו 9. מספר ההרוגים כיום 65' פצועים 58 ואומללים לאין מספר. מעניין אם את זה כן לומדים בבתי הספר הערבים? שימו את ההסטוריה בצד

respecta1

New member
ושלא לשכוח את כל הפיגועים

שכל אחד מהם זה טבח ובאותם שנתיים - שלוש כמעט כל יום היה פיגוע..שבוע בלי פיגוע היה נחשב שיא

mike00

New member
אין מה להשוות בין הדברים

אני הבאתי לפה מקרים שקרו ללא שום סיבה מוצדקת או לא מוצדקת... מקרים שקרו לפני קום המדינה וללא שום התגרות מצד היישוב היהודי בארץ. בדיוק כמו שאין שום סיבה מוצדקת למה שקרה בכפר קאסם..

respecta1

New member
אה דיברת על לפני

קום המדינה הציונית גזענית
בכל מקרה גם מלפני זה היו חוץ מטבחים בתקופת הטורקים וגם בתקופת המנדט הבריטי היו אין סוף בזיזות של ישובים יהודים ע"י ערבים ומלבד מאורעות תרפ"ט שאגב אילן נהרגו בהם 113 יהודים ו339 נפצעו ולא 65..65 נרצחו בטבח חברון בלבד (לפי ויקיפדיה) בכל מקרה היו מאורעות תרפ"ט מאורעות תרפ"א שבהם נרצחו 47 יהודים ו140 נפצעו מאורעות תר"ף שבהם 6 נהרגו וכמאתיים נפצעו רכוש רב נבזז ובתי כנסת נשרפו בתקיפה על ירושלים ובנוסף נתקפו ע"י הערבים הישובים מטולה, איילת השחר, דגניה ב' ומנחמיה. בא הקץ למושבה בני יהודה שממזרח לכנרת. תל חי הותקפה באדר תר"פ. בקרבות האלה לא כתוב אבל כמה עשרות לפחות נרצחו.. בנוסף ליוסף טרומפלדור ומאורעות תרצ"ו- תרצ"ט נגד היהודים + הבריטים בשלב הראשון יותר מ-80 יהודים, נפצעו 369 400 יהודים נהרגו וזה בלי להחשיב את כל הבזיזות של ישובים יהודים ואין סוף רציחות

respecta1

New member

בשלב הראשון יותר מ80 יהודים נרצחו ונפצעו 369 ובהתחדשות של האירועים 400 יהודים נהרגו

מוחמד5

New member
העיקר

שנזכור שנהרגו הרבה חפים מפשע במדינה הזאת בדרך זו או אחרת. העיקר לזכור שהרג ודם לא מטיבים עם אף צד. הם רק ממלאים את הגוף והנפש בצלקות, צריך לשאוף לדרכים חדשות יותר טובות ובריאות.

aviadbarel

New member
אבל אם במקום להתעסק בלזכור ננסה להסתכל לעתיד

עם מעט אופטימיות, יכול להיות שבאמת נצליח לחיות יחד. וחלילה לא אומר אני לשכוח את החללים, אך במקום להתעסק בזה תוך תעמולה ופרופוגנדה, נסתכל על הפערים הקיימים כיום עם שאיפות לעתיד חיינו יהיו טובים יותר.

respecta1

New member
אתה אומר מילים, אבל עושה משהו לחלוטין אחר

ואם לא הבנת מה תקרא את ההודעה מעלי

mike00

New member
אי אפשר להסכים יותר ממה שאני מסכים עם ההודעה

שלך מוחמד......הגיע הזמן להפסיק לחשבן אחד לשני על העבר........הגיע הזמן להתחיל לחיות את ההווה ולתכנן את העתיד שלנו ביחד במדינה הקטנה והיפה הזאת..

יהי זכרם ברוך

של כל אדם שהוא חף מפשע שנרצח בסכסוך הערבי הישראל ולא משנה אם הוא יהודי/ערבי/דרוזי/צרקסי/שוודי/סוני/שיעי וכו'. כל סיעוב העובדות לא משנות דבר. קרה הטבח. זה דבר נוראי, בסופו של דבר הצבא למד מהאירוע מספר דברים

למעלה