3/8 - 29/9 די הרבה זמן באיה נאפה...

motiNY

New member
3/8 - 29/9 די הרבה זמן באיה נאפה...

אז זהו, אחרי חודשיים מתישים של פעילות מנדי ואני עוזבים את בית חב"ד איה נאפה ועוברים הלאה. זה לא נעים ואולי אפילו קצת קשה לישון 5 שעות ביממה במשך כל כך הרבה זמן, לאכול טונה בכמויות מטורפות ולהשתדל לתת לכל אחד ואחת את היחס שבאמת מגיע לו. לא צריך להרחיב את הדיבור על המקום, בפרט שכל החבר'ה כאן עושים לנו יחצ"נות לא נורמלית. רציתי רק להודות לכל האנשים הטובים שגרמו למקום הזה לקרות. ולכל הישראלים התותחים! היה שווה הכל בשביל לראות את החיוך על הפנים. את התגובה השגרתית: "וואלה! רשום פה בעברית!", את האהבה והחום שקורן מכל אחד ואחת מכם. כל זה רק חיזק אצלי את התחושה שאין עם כמו שלנו, פשוט אין. שלומי. בית חב"ד איה נאפה.

motiNY

New member
ועוד משהו...

ובקשר לאנטישמיות ולהפגנה מול הקאסל: ההפגנה הייתה התפרצות של רגשות שהייתה חייבת להגיע מתישהוא. לא ההתנהגות של הישראלים גורמת אנטישמיות. אנטישמיות תמיד היתה וגם תמשיך להיות עד שהמשיח יבוא, אלא שתמיד מחפשים סיבות כדי לתלות אותה בהם. אז נכון, אנחנו לא צריכים ואסור לנו לספק להם את הסיבות, אבל מה שקרה הקיץ היה מוגזם. במהלך הקיץ היו לי הרבה שיחות לגבי העניין עם אנשים. חלקם הגדול עם לא יהודים, ואפילו עם אלה שניצבים מהצד השני של המתרס. דיברתי בארוכה עם אחד היחצ"נים של הקאסל (אנג'לו, מישהו זוכר?) לגבי העניין. הוא ניסה בהתחלה לטייח ולומר שהישראלים אשמים ושהם מתנהגים כמו חיות, לא מתביישים, צועקים וכו'. סיבוב קצר שעשינו יחד בסקוור הוכיח מי בדיוק מתנהג כמו בהמה. קבוצה של אירים שיכורים, בריטים שמקללים אחרים בשם הכדורגל (הם מוכנים גם לרצוח בשביל זה,אמר לי אדם שפגשתי כאן מאנגליה), וכמובן, כמה רולות קפריסאים שרק מחפשים מכות... לא היה צריך הרבה מאמץ בכדי שהוא יודה באנטישמיות. אגב, הרשו לי לנפץ מיתוס: הבעלים של הקאסל הוא לא לבנוני. הוא חצי בריטי חצי קפריסאי. מה שכן, הוא אדם רע ומושחת. נהג המונית שלקח אותי היום מאיה נאפה סיפר לי קצת עליו. מסתבר, שהבן אדם שילם לאנשים כסף כדי לרצוח את אישתו. כיוון שקפריסין זה כמו כפר קטן וכולם מכירים את כולם, כולם יודעים ושותקים מהפחד. הוא שיחד את המשטרה (לא כל כך קשה לעשות אגב) ואין לי ספק שהוא גם היה צריך לחסל כמה אנשים בדרך. הייתם צריכים לראות באיזה שנאה הוא דיבר על האיש ההוא. ונכון, הוא גם לא כל כך מחבב יהודים. לכל אלה שטוענים שאנחנו צריכים להחביא את עצם היותנו ישראלים/יהודים: קודם כל אנחנו אוהבים אתכם. דבר שני, אתם צודקים, לא צריכים להתנהג כמו חיות. להיפך, דווקא בגלל היותנו יהודים וישראלים אנחנו צריכים להתנהג בתור דוגמא ומופת. ואם אתם אלה שלא עושים בעיות ולא מחפשים מכות - בדיוק להיפך! אתם חייבים להזדהות בתור ישראלים! מה החוכמה שעוד איזה "איטלקי" רוקד יפה ולא עושה בעיות? אתם יכולים לשנות את הסטיגמה! אתם תראו שאתם ישראלים וישראלים לא עושים צרות. השינוי חייב להתחיל מאיפה שהוא, תנו לעצמכם לעשות אותו! אם כל אחד ואחת יחשבו: "אני לא אזדהה בתור ישראלי/ת כי אני לא רוצה את הסטיגמה" אז מי ישנה אותה? מבחינתי, אגב, הדבר ששאבתי הכי הרבה מההפגנה הזו הוא דוגמא לכוחה של האחדות. אז העיפו כמה ישראלים מהקאסל, אז מה? הדאגה והקרבה של כל אחד ואחת מאיתנו אחד לשני, בלי לשים לב אפילו, יצרה את הדבר הזה. תוך פחות מ 5 דקות הצליח מי שהצליח לארגן 100 ישראלים מול הקאסל ששרים ורוקדים. אז נכון, מטרת ההפגנה שנויה במחלוקת. אבל אפשר לראות עד כמה גדול כוחה של האחדות. כמה אנרגיה ומרץ יש לנו – אם רק ננתב אותה לכיוונים חיוביים אנחנו יכולים להפוך את העולם! זה לא איזה ציטוט מרב מכר או שורה מסרט ישן, זו מציאות. אוהב את כולכם ומצפה לראות אתכם במסיבה שנעשה בעזרת השם בתחילת נובמבר, כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה לכל אחד ואחת מכם ולכל עם ישראל, שלומי. בית חב"ד איה נאפה קיץ 2005 ICQ 227183553 [email protected] 054-4930731

sgiladp

New member
לא רק אנטישמיות

אנטישמיות תמיד הייתה ולצערינו תמיד תהיה, אבל לפעמים נדמה שאנחנו בתור עם מנצלים את העובדה הזאת כדי לקבור את עצמנו בתוך בועה שמונעת מאיתנו תיקון פנימי. נכון, הצד החיובי הוא שאנחנו מתלכדים בתור עם, אבל מאידך מתרצים התנהגות לא מקובלת בעזרת שנאת אחרים. אני הייתי בנפאה בתאריכים 18-25 לספטמבר. אנטישמיים שם לא חסר. וגם לא חוליגנים מארצות שונות באירופה בלי לציין מוצא כזה או אחר. אבל אני, יהודי, ציוני, פטריוט, הייתי עד למקרים מביישים שמבזים את התייר הישראלי וגם אני התביישתי במוצאי. מאותם מקרים בדיוק ניזונים האנטישמיים. אבל גם מאותם מקרים בדיוק מסיקים בעלי המועדונים/פאבים/מסעדות שאין הם רוצים לקוחות ישראליים. ללא שום קשר למוצא או דת או דעות פוליטיות. אני לא מדבר על הקאסל - שם הסלקציה היא כנראה אנטישמית טהורה, אלא על מקומות אחרים שכל מה שהם רוצים זה להתפרנס בכבוד (ע"י גביית מחירים מופקעים, אבל מילא...) אני לא אתחיל לפרט על כל אירוע שהייתי עד לו, אבל אני כן רוצה לספר לכם על שיחה שהייתה לי ולחברים שלי עם מלצרית בפיצה האט: אחרי שהיא שמה לב שאנחנו מדברים עברית ביננו לבין עצמנו היא נגשה כדי לוודא שאנחנו אכן ישראלים. היא מאוד הופתעה מאחר היינו לקוחות שקטים ומנומסים, בצורה מאוד לא טיפוסית כפי שהיא טענה. מקרה דומה קרה גם עם בעל המלון ששהינו בו. אנחנו צעירים וזה הזמן לעשות שטויות, אבל לא צריך ליצור מוניטין רע לישראלים תוך כדי. כמו כל דבר אחר בחיים, קשה מאוד לבנות אותו וקל מאוד להרוס אותו. אני לא מתכוון להשתתף בהפגנות או לחלק סטיקרים - אני בחו"ל לשם חופשה ולא שליחות דיפלומטית. אני אכנס לקאסל אחרי שאני אטען שאני בכלל מדנמרק - שילמתי כסף כדי להנות ולא כדי להיות צודק. אבל בשאר המקומות, אני אשתדל להיות שגריר טוב. מקסימום יאשימו את הדנים. מגיע להם, אנטישמים...

איתך לגמרי

צודק....אני לא הסתרתי שאני ישראלית ..היתי גאה ושכולם שם יקפצו...אבל התנהגנו בתרבותיות והראינו את הצד היפה של הישראלים...למרות שלא היו חסרים שם אנטישמים!!

טיקי10

New member
טלפון של מנדי - בארץ

שלום לכם, ושנה טובה לכל ידידי בית חב"ד איה נאפה, ולכל עמישראל. אכן מנדי עכשיו בארץ, הוא עובד על אירגון המפגש, (לדעתי הוא ממש אמיץ לקחת כזה פרוייקט על הכתפיים, כי אל תשכחו, שהארץ בשבילו הוא מקום זר...שששש אל תספרו לו שאמרתי לכם ;) ) הטלפון הנייד של מנדי כאן בארץ הוא: 050-2233409

motiNY

New member
חשוב מאוד! אנחנו עדיין פתוחים.

שכחתי לציין, הבית חב"ד עדיין לא נסגר. הגיעו להחליף אותנו שני בחורים חדשים: יוסי ושלומי (לא אני, שלומי אחר). לכל מי שהולך להיות בנאפה - עד אחרי סוכות יש שם חבר'ה והבית חב"ד פתוח לכל מי שרוצה וצריך משהו ובאמת תרגישו בבית. הולכת להיות סעודת ראש השנה מפוארת עם כל האווירה והכיף וכך גם בכל החגים. כל טוב, שלומי.

lishaibs

New member
כל הכבוד לכם, מרגש לקרוא את הדברים

העבודה שלכם באמת עבודת קודש. אני בהחלט ראיתי את הקשיים שהיו לכם, קשה לנהל שם אורח חיים נורמלי, ובוודאי כשמדובר בתקופה ארוכה. אני מקווה שיצאתם עם תחושת סיפוק גדולה, הרי הייתם בית לאלפי יהודים בארץ זרה, עשיתם מצווה גדולה. ישר כח, מאחל לכם רק טוב בהמשך הדרך. לישי בן שושן.

tshkahn

New member
חב"ד- חברים , בלי , דאווינים

כל הכבוד לך שלומי למרות שכמו שכתבת די קשה לשמור על אורח חיים דתי בנאפה אתה מקריב מהנוחות שלך למען הנוחות של אחרים ועל כך מגיע לך ישר כח !!!

פשוט, הייתם גדולים!!!!

שיחקתצם אותה ובגדול!!! נתתם לנו כל מה שהיינו צריכים, עזרתם בהכל!!! ונשאר להגיד לכם רק תודה!! אוהבים אותכם! דורון מבאר שבע.

tomdplaya

New member
מילים כדורבנות

איזה מילים....פשוט מוריד את הכובע בפניכם ... אני לא יודע אם אתה זוכר אותי...יום אחד אחרי המסיבה בקאסל באתי אליכם אחרי שראיתי תכלוב שם,והרגשתי תאנטישמיות...נתת לי להניח תפילין... קראתי תאותיות, תמילים, התרכזתי,ופתאום הבנתי...לא יכולתי לעצור את עצמי ובכיתי...בכיתי אבל לא הרגשתי רע,הרגשתי מנצח...והרבה בזכותכם שלומי אתם נשמותתת...!!!! אז באמת המון המון תודה אתם כמו מקלט שם בגל של אי שפיות וחטאים, ואני ממליץ לכל מי שהולך לשם אחרי כל מסיבה לעבור ולהניח תפילין,5 דקות כל הסיפור... שלומי מנדי תודה תודה תודה

golo87

New member
אתם פשוט נותנים השראה

נתתם לכולנו מקום להרגיש בו נוח מקום שיהיה בו כיף גם אחרי כל האנטישמיות והגיזענות נתתם מעט בחומריות אבל המון המון המון ברגש פשוט היה כיף להיות איתכם שם תודה רבה !!! ותעדכנו אותנו בקשר למסיבה !!!!

KingSolomon

New member
רק רציתי להגיד לכם תודה!!

הייתם מדהימים, היה כיף להכיר אותכם!! ואתם כ"כ צודקים בקשר לשינוי הסטיגמה.. שוב תודה אוהבים אותכם עוז...(זה שבא אליכם שהוא חצי עיוור מטונה כלור שנכנס לו לעיניים), וכל שאר החבר'ה מי-ם.

eldadnoy

New member
אחי..

תשבע זה אתה עם הכלור מאנטאה? מילה בן אדם גדול אם זה אתה אתה מופיע אצלנו בסרט שצילמנו

אני כבר מנסה כמה דק טובות לחשוב

מה לרשום וכל המ שעולה לי זה תודה!!!!! תודה על היחס, האהבה, החום, ההרגשה הביתית, האיכפתיות, הדת, הארוחת שישי שהייתה חסרה לי מהבית ועל כל פעם שפשוו הייתם שם בשבילנו!!!! כולנו מעריכים אתכם בלי סוף!!! תודה, תודה, תודה!!!!!!

שלומי תודה לך ולמנדי

שלומי מה שלומך זה ניסים שתיד לך שאתה ומנדי עשיתם עבודת קודש ובאמת שבזכותכם נהנו יותר כי בלי הבית חבד לא היה לנו את ההרגשה של הבית. רשמתי לך את האיי סי קיו שלי עם שגיע במספר אז זה האיי סי קיו שלי :228538948

BASE G

New member
אתם פשוט גדולים!

אני שבמיוחד הייתי צריך את הכמה דקות לקרוא תהילים בחוץ..כל כך עזר לי.. אגב שלומי בסוף נגמר הויכוח עם הבחור ההוא על אלוהים? חחחחח זה היה מצחיק

עוז 18

New member
אין עליכם!!! (כנסו צירפתי תמונה)

אי אפשר לשכוח אותכם שלומי ומנדי אתם אחלה אנשים שהלואי שכל עם ישראל היה כמוכם אהבתי שאתם מאירים פנים לכל אחד ונותנים לכל יהודי הרגשה טובה ושיכות אני זוכר שהיה איזה יום אחד באיה נאפה שהרגשתי ממש על הפנים מבחינה מצפונית כי עשיתי שם הרבה עברות... (אני הייתי פעם דתי) ואתם הרגעתם אותי ואמרתם לי לבוא להניח תפילין וזה ממש עודד אותי כל הכבוד לכם!!!! צירפתי פה תמונה שלי ושל חבר אם שלומי ומנדי בשדה תעופה הקפריסאי כשחזרנו לארץ (אני זה זה אם החולצה השחורה)

למעלה