4 שאלות בנושא תיקון רכב לאחר תאונה..

shay2828

New member
4 שאלות בנושא תיקון רכב לאחר תאונה..

שלום לכולם היום בצהריים חברי נסע ברכבו.כאשר הוא היה 5 מטר לפני תמרור עצור,הגיח מהצומת רכב מסחרי במהירות מופרזת,ובמקום לפנות לנתיב הימני,הוא פשוט נכנס לנתיב של חברי והתנגש ברכבו.כתוצאה מכך פונה חברי לביה"ח,הגיעה משטרה,וכן בוחן תנועה. הרכב ניזוק וצריך להכניסו למוסך. לחברי יש רישיון רכב בתוקף,ביטוח חובה וצד ג' בתוקף.<ביטוח חובה אין לו>. הבוחן תנועה צילם את זירת האירוע,וכן את סימני הברקס על הכביש של הנהג הפוגע.הוא אמר שחברי צריך לבוא למסור עדות במשטרה.שאלנו אותו האם הוא כותב בדו"ח שהנהג הנ"ל אשם,והוא ענה שרק אחרי שחברי יביא עדות אז הם יחליטו.מוזר ביותר. השאלות שלי הם כאלה: 1-האם חברי יכול ללכת עכשיו לכל מוסך שהוא רוצה על מנת לתקן את הנזקים ברכבו? 2-במידה ולנהג הפוגע אין ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף,האם גם אז יכול חברי ללכת לכל מוסך שהוא רוצה על מנת לתקן את ריכבו? 3-מה הפרוצדורה בכל הנ"ל? 4-האם יש חובה ללכת למוסכים של חברת הביטוח של הנהג הפוגע או הנפגע,והאם צריך שמאי לפני שהמוסך מתחיל לתקן את הנזק? אשמח אם אנשים בעלי ידע בתחום יוכלו לשפוך אור בנושא. בתודה מראש שי

guya72

New member
תפנה למאלדר

כדי להחליט מי אשם, הבוחן צריך לחשב מסלולי נסיעה וכו', ורק לאחר קבלת העדות של המעורבים, הוא יתחיל לעשות זאת. תיקון - אפשרי בכל מוסך. אם קיבל הורדה עקב תאונה - חייב במוסך מורשה. סוג הביטוח שיש לנהג השני לא קשור לעניין. אין חובה ללכת למוסך הסדר - זהו פטנט של חברת הביטוח להוריד עלות ע"י שימוש בחלפים משומשים/חליפיים (לא תמיד הם רשאים לעשות כן). ההבדל הוא בסכום ההשתתפות העצמית שתדרש לשלם (יתכן שהם לא יכסו את כל עלות התיקונים - תלוי בגיל הרכב ובסוג החלפים שתשתמש). לגבי שמאי - עפ"י קביעה שלו חברת הביטוח יודעת מה נפגע בתאונה (ומה קשור לנזקים קודמים שאותם איננה חייבת לממן). גם כאן ישנם שיקולים האם להשתמש בשמאי הבית (של חברת הביטוח) או בשמאי חיצוני.

shay2828

New member
ראשית תודה על תגובתך בעניין,שנית...

מי זה מאלדר שאליו הפנית אותי? כתבת:"לגבי שמאי-עפ"י קביעה שלו.."למי הכוונה במילה שלו? בתודה מראש שי

guya72

New member
X-FILES

דיוויד דוקובאני המגלם את מאלדר פוקס בסדרה תיקים באפלה -> זאת מאחר ואמרת שזה מוזר. לגבי שמאי - לפי הקביעה של השמאי. הוא גם מעריך או קובע את ערך הנזק

be_roo

New member
היות שלחברך אין ביטוח מקיף, ההמלצה שלי

היא שיפנה לסוכן/חברת הביטוח שלו להיתיעצות, כדי לא לגלות שבטעות תמימה הוא ירה לעצמו ברגל. באופן עקרוני אין שום מניעה לטפל ברכב עכשיו, אך חייבים לתעד את הפגיעות שלו ולתת לשמאי להעריך אותן. כשיש ביטוח מקיף אזי החברה שולחת שמאי, כאן תצטרך כנראה להפעיל שמאי פרטי, ואת החזר שכרו אפשר יהיה לתבוע מהנהג הפוגע. אין לי מושג לגבי זכותו של הנהג הפוגע לשלוח שמאי משלו. אף אחד לא יכול לקבוע לחברך באיזה מוסך לתקן את הרכב.

למעלה