4 שבועות המשקל אותו דבר?

limor19761

New member
30/5 עברתי ניתוח טבעת - 26 קילו פחות


הי לכולם,
ההרגשה נפלאה, המחמאות מרגשות ומדרבנות.
אני סגורה כיום 6 CC.
התפריט שלי הוא:
בוקר בעבודה סלט + קוטג' /טחינה + ביצה לסירוגין/טונה
קפה ומים לאורך יום העבודה. (הרבה מים)
אחה"צ : מעדן דיאט.
ערב: סלט ו 4 פתית וגבינה וחביתה או ארוחה בשרית: שניצל/עוף,+ תפו"א במיקרו
או מרק ירקות מלא ירקות טובים ובריאים.
מרשה לעצמי גלידה לפעמים.
למרות התפריט הנכון שלי, אני חושבת שאני קצת מעמיסה על עצמי בערב וזה למה?
מכיוון שאני קמה באמצע הלילה עם כאבי בטן מתחת לחזה שממש מפריעים לי לישון ולוקח כדור פאפברין שהוא חזק להתכווצויות, ושמה ערק על הבטן וכלום לא עוזר בסוף לוקח אופטלגין.
אני חושבת שאני מעמיסה על עצמי בערב יותר מדי, אני מחכה שעתיים עד לשינה.
אשמח לקבל תשובה ממנהלי הפורום או מי שחווה חוויה דומה.
היום למשל קמתי עם כאבי בטן ממש כמו חגורה מאמצע הבטן לצדדים.

תודה, לימור
 

limor19761

New member
אופירה וקובי וכולם , כאבי בטן מדוע?

הי אופירה, יש לי כמה דברים לשאול אותך, הרבה זמן לא הייתי פה. אני מנותחת מ 30/5/12 סגורה סגירה שניה כבר 6CC.
קורה לי דבר כזה בבוקר או באמצע הלילה, כאבי בטן שקשה לי להרדם, שהבטן מתקשה וכמו רצועה כזו כואבת.
זה בא אחרי שבערב אני אוכלת ארוחה דשנה ומה זה דשנה? 5 פתית עם קוטג' וחביתה או שקשוקה או ביצת עין. וקוטג' וסלט, ואחרי מקנחת במשהו מתוק.
ואז אני קמה בלילה לוקחת פאפאברין ומורחת ערק על הבטן ועוד כדור אופטלגין לכאבים.
האם זה באמת מהארוחה הגדולה הזו|?
כי בעקרון היום שלי מורכב מארוחת בוקר וארוחת ערב. ולפעמים באמצע בעבודה פתית אחד עם ריבה, או שאני מגיעה לאמא שלי ב 17:00 ואוכלת צלחת מרק מאפונה/עדשים/ירקות וממש לא באופן קבוע. כי אני לא יכולה לאכול בלחץ, אני מגיעה הביתה יש לי את הילדים על הראש וכל מה שמסביב וההנאה שלי כמו שהייתה לפני הניתוח זה לשבת אחרי מקלחת ושכולם ישנים מול הטלוויזיה עם ארוחת ערב מפנקת שמתאימה למצבי היום עם הטבעת.

עוד דבר, אני ירדתי עד היום 28 קילו. בשבועיים האחרונים לא יצאתי להליכות, עם כל הגשם ומזג האויר, ואני תקועה על המשקל 3 שבועות במשקל 87 . האם ללכת לסגור אם זה מה שרק אני אוכלת. אני סגרתי רק פעמיים והסגירה האחרונה שלי הייתה ב 19/10.

הצעתכם והנחייתם בבקשה
תודה לימור
 

קוביd1

New member
שלום לימור

התפריט שלך נראה לי מצויין גם מנת הגלידה מפעם לפעם בשביל הנפש
נראה לי שאת מעמיסה בערב יותר מידיי ,שעתיים לפני השינה ארוחה בשרית
האם יש לך אפשרות לאכול בעבודה גם ארוחת צהריים ,ובערב לאכול משהו יותר קל
באם לא תנסי להקדים את ארוחת הערב הבשרית
ותראי אם חל שינוי \והאם יש לך כאבי בטן



קובי
 

קוביd1

New member
לימור את נראת נהדר

התמונה שלפני והתמונה עכשיו מראים על שינוי עצום ,את ממש נראת טוב
לא נראה לי שהאוכל שאת אוכלת הוא כל כך כבד שצריך לגרום לך לכאבי בטן שימנעו שינה
מה שאני מציע תנסי כמה ימים לאכול יותר מוקדם אפילו לא מסודר ,ולראות מה קורה האם הכאבים נמשכים
ואם כן אולי צריך לבדוק בכייון של הטבעת ,אולי צילום ושט קיבה
אבל לפני כל זה תנסי לאכול יותר מוקדם אולי עם הילדים ,אפילו שהכייף שלך זה לאכול בשקט ובלי לחץ
ככה נוכל לדעת ולשלול סיבה אחרת.


קובי
 

limor19761

New member
הי קובי תודה על המחמאות


אני באמת איישם את מה שאמרת, וגם מה שאופירה אמרה.
כי אני באמת רואה ובעלי גם אמר לי את זה שאני לא אוכלת ארוחה דשנה כמו שאומר ורבת גוונים
אני לא סובלת בבוקר.
כנראה שזה עניין הטבעת שלא ניתן להעמיס מן הסתם וזה המחיר שאני משלמת כאבי בטן וסליחה שמוסיפה גם גרפסים נוראים.

אני איישם היום ב"ה ואראה את התוצאה.

תודה לכם
 

אופירA

New member
מנהל
למה הכאבים - אני לא יודעת

לכי לרופא משפחה ותתייעצי. תשאלי אם יש בדיקות שכדאי לעשות. מתי בכלל עשית בדיקות כלליות?
כמה זמן אחרי סיום האכילה את הולכת לישון או אפילו לשכב מול הטלוויזיה? האם את שותה בין האכילה לשינה?
האם את אוכלת לאט ובהפסקות, או שהרעב מביא אותך לאכילה חפוזה?
כמה ומה את שותה במשך היום?

לדעתי את צריכה לנסות לשנות את סגנון החיים שלך ולראות אם זה פותר את בעיית הכאבים לחלוטין.
לדעתי חובה שתאכלי באופן קבוע באמצע העבודה, ולא לפעמים. זה יכול להיות משהו יותר קטן מפתית עם ריבה, אם אין לך זמן לפתית עם ריבה. תאכלי כמה שקדים ומעט בייגלה מחיטה מלאה, או חצי קרקר מחיטה מלאה.
אחה"צ בין אם הלכת לאמא ובין אם לאו - חובה שתאכלי משהו באופן קבוע. תאכלי מעדן/יוגורט ללא סוכר תוך כדי שאת עושה דברים. או פרוסת פשטידה רכה, או פרי (אפשר גרבר), או ירקות חתוכים שתציעי גם לילדים, או שוב כמה שקדים ומעט בייגלה/קרקר. את לא חייבת לאכול את זה בבת אחת. תאכלי ביס קטן אחד, אחרי רבע שעה עוד ביס וכך הלאה, כדי שלא תהיה לך בעיה של לחץ באכילה. מספיק גם 2 ביסים בכל ארוחה.

אחרי המקלחת תקפידי לאכול לאט לאט עם הפסקות. את ארוחת הערב המפנקת כדאי לחלק ל-2 חלקים, עם הפסקה של כשעה ביניהם. תלוי מה ההפרש בין סיום האכילה לשינה.

ירדת 28 קילו ב-6.5 חודשים והגעת כבר ל-87 קילו. מישהו רודף אחרייך? יש לך עוד 70 קילו להוריד? למה להאיץ את הקצב? אני מאחלת לך שתורידי את כל העודף בשנתיים, ותשמרי על התוצאה לנצח.
גם אם קצב הירידה יואט בהמשך, לא הייתי הולכת לסגור יותר בכלל. הפרמטר לסגירה זה גם אם הירידה במשקל פסקה לחלוטין (ו-3 שבועות זה לא פסקה לחלוטין), וגם מה רמת ההגבלה ומה כמות האוכל הנכנסת במשך היום. אם יש הגבלה טובה, אז לסגור את הטבעת זה לא אומר להפחית את כמות המזון, אלא זה אומר רפלוקס בשינה, הקאות, וחוסר אפשרות לאכול סלט ירקות.
ואם תהיה לך במשך החודשים הבאים סיבה (אמיתית!) לסגור - תסגרי רק 1/4CC ולא יותר בפעם אחת.
 

limor19761

New member
אני חושבת בדיוק כמוך רצית אישור להרגשתי

הי אופירה, אני חושבת כמוך ואת צודקת בהחלט, הנה היום עוד בוקר עם כאבי בטן. ובוודאות הפרזתי אתמול ב 21:00 בערב, זה בטוח מכמות גדולה של אוכל קורה לי כי לפני יומיים לא אכל
י ככה ולא כאב לי. אין מה לעשות צריך לשנות הרגלים שכרגע לא מתאימים לי. ואני לא אלך לסגור כמו שאמרת כי אני חושבת שלאכול סלט זה מאוד נחוץ. תודה לך אופירה
 

אופירA

New member
מנהל
ואני חושבת עוד משהו

שאם את רוצה לרזות וגם לשמור על התוצאה במשך השנים הבאות, ולא רק לרזות ואחרי שנה-שנתיים להשמין מחדש - את צריכה להיות שבעה כשאת אוכלת.
אני יותר ממציעה לך לשלב מעט לחם מקמח מלא וקרקרים מקמח מלא גם בארוחת בוקר או בעבודה, ולהיות שבעה.
זה יאפשר לך להתרגל לצורת אכילה קבועה ומסודרת לכל החיים. כי מה שאת אוכלת היום סביר שלא תוכלי לאכול כל החיים ולהחזיק מעמד, גם אם הטבעת תעזור לך.

הטבעת באה לעזור לנו להשתנות ולרכוש הרגלי אכילה קבועים ובריאים שיהפכו לנו לטבע ונוכל להתמיד בהם כל החיים ולכן גם להישאר רזים. וכן זה חשוב כדי להתמודד בבריאות עם מצבים שבהם חייבים לפתוח את הטבעת או להחליף אותה במשך השנים, ואז יש תקופה שאין הגנה של הטבעת, וההרגלים החדשים והבריאות מונעים השמנה של 30-40 קילו בתקופה של כמה חודשים.
 

limor19761

New member
מה זאת אומרת להחליף או במצבי בריאות....??

אני בבוקר אוכלת לפעמים פתית 1, ואוקיי, איישם את מה שאת אומרת קרקרים מקמח מלא, עכשיו למשל אני משתפת אותך במשהו. הכנו פה סלט בעבודה : עגבניה, מלפפון, פלפל, בצל, מעל חתכתי ביצה ו 2 כפות טחינה וכף קוטג, החלטתי לחתוך פרוסה של ההתחלה של החלה דקה דקה ושמתי בצנים, יצא מרחתי קוטג' אחרי שתי ביסים ולעסתי טוב, הרגשתי מחנק וקושי לנשום ממש כאילו משהו עומד לי בגרון ורצתי להקיא. ועכשיו אני משתעלת וכואב לי בחזה. ואני רוצה לציין שאני לא מקיאה לאחר הניתוח בכלל, אולי פעם אחת שטעמתי אורז והרגשתי מחנק. אז איך את מסבירה את זה ? זה אומר שלי לא מתאים לי צנים , כמו שלכל אחד מתאים משהו אחר והגוף שלו מקבל את זה אחרת?
 

אופירA

New member
מנהל
תשובות על כל השאלות

זה אומר שלא שתית מים לפני האכילה, ושצנים עדיף לא בבוקר, אלא מאחרי הצהריים, כי זה לחם, אז הוא עובר יותר קשה, ובבוקר אולי זה קשה מידי.
אבל תנסי פעם לשתות לפני האכילה של הצנים, ולהמתין כמה דקות אחרי 2 ביסים קטנים.
כמו כן, יתכן ולחם מקמח מלא מוצנם יעבור לך הרבה יותר טוב מחלה מוצנמת.

פריכיות יש מאורז מלא - אם את אוהבת זה עדיף.
אגב את הסלטים שלך אני מאוד אוהבת לקרוא
. בריאות מכל כפית!

צריך לשתות מים לפני אכילה, כדי לעזור לוושט לעבוד בהדרגתיות.

לפעמים צריך להחליף את הטבעת במשך החיים, למשל אם היא ננקבה בעקבות בלאי וכל הנוזל יצא ממנה. יש מצבים שצריך לרוקן את כל הטבעת, כי היא זזה נניח, או כי יש איזו דלקת חמורה שצריך לרפא אותה (דלקת שגרתית מספיק לפתוח רק 1/2CC כדי שזה יתרפא). או כשצריך איזה ניתוח באיזור הבטן, והמנתח מבקש שירוקנו לפני כן את כל הטבעת. או בימים האחרונים לפני הלידה.
אחרי שפתחנו את כל הטבעת, צריך לסגור אותה בהדרגתיות רבה, כמו לאחר התקנתה, וזה יכול לקחת כמה חודשים. ומה ישמור עלייך בזמן הזה שהיא פתוחה? (מי שחושב שכדאי לו לסגור מהר כדי לא להשמין, יגלה שהוא שיגע את הטבעת והרס לעצמו. הניסיון לימד מעל לכל ספק, שכמה שיותר הדרגה ומינימום המתנה בין הסגירות - יותר בריא לתפקוד מיטבי של הטבעת).
וגם במשך השנים הרבה אנשים חוטפים צרבות מטבעת סגורה מידי, אז הם צריכים לשחרר קצת, והרגלי אכילה נכונים עוזרים להם להתמודד עם יכולת האכילה שגדלה קצת.
 

limor19761

New member
טוב שיש את השרשור הזה לרענן את מה ששכחתי..

לפני הניתוח, שעברתי על זה יום יום והקפדתי, שכחתי כמה דברים וטוב שיש א תזה.


כל הכבוד לך אופירה.
 

limor19761

New member
רוב הארוחות לא בשריות

קובי, תודה על התשובה המהירה.
בגלל חוסר זמן, שאני יוצאת מהעבודה, אני מגיעה הביתה וישר לחוגים, לחברים של הילדים וכל הריצות האלה.
ואני גם לא יכולה לאכול שאני בלחץ, הטבעת נסגרת לי.
אז הזמן הכי נוח ושקט זה בערב ב 20:00-21:00.
ולא תמיד אני אוכלת בשר.
רוב הארוחות בערב: שקשוקה + סלט + 5 פתית.
חביתה + סלט+קוטג' ו 5 פתית.
ונראה לי שזה עומס.
לגבי השתיה אחרי האוכל אני מחכה רבע שעה, זה קצת זמן?
השאלה, זה באמת ככה, יש כאבי בטן שמעמיסים על הטבעת?
אני מהבוקר היום עם כאבים שלא עוברים לי.
 
למעלה