4 שבועות המשקל אותו דבר?

קוביd1

New member
לימור

אני מבין את מירוץ החיים וההתחייבויות שיש לך
מה שאת אוכלת בערב לא אוכל כבד כמו בשר שיכול לגרום לבעיה שלך
לא כל כאב בטן בהכרח קשור לטבעת ,תראי מה קורא איתך במשך היום אולי כדאי לבדוק בכיוון אחר

קובי

אופירA

New member
מנהל
כמה דברים כאן לא נראים לי בכלל

ההפרשים הגדולים בין הארוחות ממש לא נראים לי. למה רק 3 ארוחות, שהאמצעית היא מעדן בקושי? והבנתי שלפעמים את מדלגת עליה, ויש המון שעות בלי אוכל בין הארוחה הראשונה לאחרונה.
עם טבעת נכון לאכול כל 3 שעות אכילה קטנה.

ארוחת הערב לדעתי אינה גדולה כלל. 5 פתית וביצה (או הארוחה הבשרית) זה לא הרבה בכלל לארוחה העיקרית ביום. אני לא חושבת שיש כאן העמסה. ולאכול שעתיים לפני השינה זה בהחלט בסדר גמור, כשמדובר בכמויות כאלה. לא אמורים להיות כאבים בגלל ה"עומס" שאינו קיים.
משהו לא נראה לי (או שאת מחסירה מאיתנו נתונים). או שהייתי הולכת לעשות צילום. או לפתוח ברבע CC את הטבעת ולפזר את האכילה יותר במשך היום.

אני מבינה שקשה אחרי העבודה למצוא רגע של זמן, אבל בהחלט אפשר גם תוך כדי הליכה או נהיגה לאכול משהו קטן קטן, כמו 7 שקדים, או חצי יוגורט, או קרקר אחד, או מעט עוגה דלת קלוריות ללא סוכר מקמח מלא, או מעדן, או אפילו שוקו דיאט חמים, כי חלב זה אוכל (ליטר שוקו דיאט - 1/4-1/3 ליטר חלב, 2 כפיות קקאו, ממתיק מלאכותי לפי הטעם, מים חמים 3/4-2/3 ליטר).

רבע שעה של שתיה אחרי האוכל - תלוי מה השתייה מרגישה. אם את מרגישה שהאוכל נדחף בכוח ע"י השתיה, זה לא טוב. אם את מרגישה שהשתיה מכניסה אותו בעדינות זה בסדר גמור. אם האוכל בכלל ירד ברבע שעה הזו ואין עומס בפאוצ' - בכלל טוב.
לא נשמע לי כל הסיפור. יכולה לשתות רבע שעה אחרי האוכל, אבל מרגישה כאבים בקיבה מרוב "עומס"... לא מתאים לי. תבדקי מה זה (או שתתקשרי אלי).

limor19761

New member
זה לא רק 5 פתית וביצה....

זה סלט שמורכב מ : מלפפון, עגבניה, בצל. ביצת עין ובצל שאני קוצצת בצלחת עם שמן ותבלינים מאוד טעים מומלץ
ואז אני מורחת על פתית קוטג' ושמה בצל ואוכלת מהחביתה שלפעמים היא משתי ביצים , וסלט שמעל יש טחינה, ואוכלת גם פלפלים חריפים (שיפקה). אולי בגלל החריף לא טוב לי?
עכשיו המים אני שותה אחרי רבע שעה, ואחרי חצי שעה אוכלת משהו מתוק כמו שוקולד, לפעמים קרמבו.
נכון שזה נשמע חזירי מצידי, סליחה על הביטוי, אבל אני מרשה לעצמי בגלל שכל היום מה אני אוכלת??? רק סלט וגבינות בעבודה ולפעמים מעדן ולא תמיד בכלל. אבל כן 2 כוסות קפה מחלב מורתח

האם זה הרבה אופירה???? ואל תכעסי ששואלת.. אני מתוך יראת כבוד לך ולנסיונך רב השנים.
אני מה אני טירונית בת חצי שנה

אופירA

New member
מנהל
פלפל חריף סביר שלא מיטיב איתך

כי רוב מנותחי הטבעת נוטים לסבול מצרבות במשך השנים, והפלפל החריף בערב כדאי להוריד אותו ולשים משהו אחר - אולי מלפפון חמוץ, אולי להפחית מאוד את הכמות של הפלפל החריף. והכי טוב היה לאכול אותו בארוחות הקודמות ולא בארוחת הערב (אם זה אפשרי).

עדיין לא אמרת לי כמה זמן אחרי סיום האכילה את הולכת לישון, והאם את שוכבת על הספה ליד הטלוויזיה גם לפני השינה. זה מידע מאוד משמעותי.
גם אינני יודעת מתי את אוכלת את ארוחת הערב, ומתי את הולכת לישון, ואם אפשר לחלק אותה ל-2 ארוחות בהפרש של כשעה או יותר.

משהו מתוק זה דבר נחמד, קרמבו זה משהו כמו 100 קלוריות, ושוקולד אין לי מושג כמה את אוכלת, אבל 3 קוביות ביום זה נחמד וטוב, אם הנפש צריכה את זה.
רק עדיף שזה ייאכל בשעות היום ולא בערב, אבל לא נורא אם זה נאכל בערב.
אבל הגישה של "אני מרשה לעצמי בגלל שכל היום אני כמעט לא אוכלת" מאוד גרועה עם טבעת, ובכלל עבור אנשים עם נטייה להשמנה והיסטוריה של השמנה מורבידית.
עם טבעת צריכים לאכול קצת כל פעם, במשך כל היום.
שמנים גדולים עם בעיה מטבולית צריכים להתרגל לאכול קצת כל פעם, במשך כל היום.
סביר שתהיי רעבה פחות בערב, הגם שהכמות הכללית של האכילה אינה מרובה במיוחד. אבל אם יש לך כאבי בטן חוזרים, צריך לשנות את הפיזור של האוכל במשך היום.

אם את שותה אחרי רבע שעה ולא מרגישה שהשתייה נתקעת - אז זה בסדר.

limor19761

New member
אני אוכלת בסביבות 21/20 ואז יושבת ...

בסלון ונשענת לאחור על הכרית של הספה. ולפעמים העיניים נעצמות. אחרי שלושת רבע שעה. יכול להיות מאוד שאת צודקת ובאמת לא טוב לי זה שאני ככה יושבת בחצי ישיבה.
והמים שאני שותה זה אחרי רבע שעה אבל ממש כמה שלוקים עם קש, כך שהכמות קטנה.ואחרי רבע שעה עוד כך שיוצא שאני מסיימת כוס פלסטיק קטנה.

אופירA

New member
מנהל
ועוד דבר - אם הכאבים לא חולפים

כדאי במקביל גם ללכת לבדיקות ששוללות בעיה במעיים ובקיבה, כגון חיידק וכד'.
כמו כן, בדיקות ששוללות אבנים בכליות, בכיס המרה, וכל הכיוון הזה.

אל תחכי שהרופא יציע לך בדיקות אלו, אלא כווני אותו לסוג הבדיקות הנחוצות ותארי לו את הכאבים בצורה הכי מדויקת שאפשר.

limor19761

New member
אופירה יקירתי..

בבדיקות אולטראסאונד שלפני הניתוח , מצאו לי 2 אבנים בכיס מרה.
הדיאטנית אמרה לי להמנע מביצים, או לאכול רק את החלבון. ואני לא כל כך מקפידה.
יש מצב שזה מזה.
ופעם הייתה לי בעיה בקיבה ונתנו לי טיפול של אומפרדקס 20 מ"ג אבל אני לא לוקחת את זה.
אבל לא נראה לי שזה מזה, ההרגשה שלי שזה מכמות האוכל שאני מעמיסה על הטבעת.
ובאמת אני יצטרך לנהוג אחרת.

אופירA

New member
מנהל
אז ככה -

גם לדעתי, קודם תסדרי את הנושא של האכילה, ורק אם לא יחלפו הכאבים, תלכי לבדוק מה זה יכול להיות, אולי דווקא בכיוון של חיידק (בדיקת נשיפה) או קנדידה בקיבה.

אבל הבעיה היא שאת יושבת בחצי שכיבה בזמן האוכל, והעיניים נעצמות אחרי שלושת רבעי שעה מארוחה גדולה וכבדה.
חצי שכיבה זה עוד מילא, למרות שעדיף ישיבה רגילה. אבל כשהעיניים נעצמות זה אומר שהוושט וכל השרירים במערכת העיכול מפסיקים לעבוד, כמו בזמן השינה. ואם הם מפסיקים לעבוד ותקוע להם וואחד ארוחה בפנים שעדיין לא עוכלה, אז זו בעיה גדולה.
לכן חשבתי שכדאי לחלק את הארוחה הזו ל-2, בהפרש של לפחות שעה בין ארוחה לארוחה. לאכול בישיבה ואחרי רבע שעה להישען. אם העיניים ייעצמו אחרי חצי שעה, לא יושב לך מלא אוכל שלא עוכל.

כל צורת שתיה שלא לוחצת לך ולא נתקעת לך - זה בסדר גמור. הניסיון שלך קובע.

limor19761

New member
4 שבועות המשקל אותו דבר?

הי אופירה, קובי,

מדוע נתקעתי עם המשקל, אני אוכלת אותו דבר כמו שרשמתי לך בהודעות הקודמות, רק מה שהופסק זה ההתעמלות, בגלל מזג האויר הקריר, קשה לצאת להליכות.

האם ללכת לסגור את הטבעת? למרות שאני אוכלת מעט...

אופירA

New member
מנהל
קודם כל, השאלה היא אם אכן נתקעת על המשקל

הנתונים שאני דולה מהשרשור הקודם אומרים שמשקלך לפני הניתוח היה 115 ק"ג, וב-2.12.12 דיווחת על ירידה של 26 ק"ג.
ב-12.12.12 דיווחת על ירידה של 28 ק"ג, ומשקל נוכחי של 87 ק"ג.
אז רק בחודש דצמבר, שפחות מ-3 שבועות עברו מתוכו, אני רואה ירידה של 2 ק"ג. איפה העצירה של 4 שבועות?

איך את נשקלת? יום יום? בשעה קבועה, באותו משקל ובאותם בגדים?
האם את ממלאת אחת לשבועיים את טבלת האקסל המפורסמת (מצורפת)? רק כך ניתן לראות את התמונה היותר אמיתית, מול העיניים.

אני רוצה שתביני, 28 קילו זו ירידה מאוד מהירה ב-7 חודשים. אין אפשרות לצפות לירידה בקצב אחיד של 4 קילו בחודש עד שהמשקל החדש ימצא חן בעינייך, ואז עצירה...
זה לא הולך כך.
תגידי מה הגובה שלך, ומה הצפי שלך לירידה במשקל במשך השנה הראשונה ובשנה השנייה, ונדע אם הציפיות ריאליות.

כפי שכבר אמרתי בשרשור קודם, לסגור עוד את הטבעת זה אומר להסתבך, הקאות ורפלוקס. והכי עצוב - חוסר שתייה ואי יכולת לאכול ירקות. מאוד לא ממליצה לך על כך. וברור שאינני רואה גם את הסיבה.

למעלה