40 סיבות למה לא להצביע לכנסת בבחירות הבאות

40 סיבות למה לא להצביע לכנסת בבחירות הבאות

בבחירות הבאות עלינו לרעה, אני מציע לשקול ברצינות שלא לממש את זכותינו הדמוקרטית כאזרחי המדינה ולא להצביע לכנסת. וזאת למה? 1. כי אין לנו באמת למי להצביע. 2. כי הפוליטיקאים שלנו מכל המחנות רקובים ומושחתים עד העצם. 3. כי הפוליטיקאים שלנו מזמן כבר איבדו את הבושה שלהם, הן כלפי העם והן כלפי עצמם. 4. כי במגירות כבר מונחים להם מכרזים שמנים התפורים במיוחד עבור התורמים העשירים של הפוליטיקאים. 5. כי נבחרי הציבור שלנו הפכו את בית הנבחרים שלנו לעיר מקלט לעבריינים, רמאים ושקרנים, באי-רצונם לוותר על החסינות הפרלמנטרית, שניתנה להם במקור בכדי לתפקד כמחוקקים ללא מורא, ולא כעבריינים ללא מורא, או כמפרי הבטחות ללא מורא. 6. כי עושה רושם שנבחרי הציבור שלנו מפגינים פחות נוכחות במליאות הכנסת ובוועדותיה ויותר בשמחות פרטיות של חברי מרכז ואחד של השני. 7. כי הן בליכוד והן בעבודה לא מפסיקים לחזר אחרי המפלגות החרדיות ולהציע להן אתנן פוליטי תמורת תמיכתן. 8. כי כל המפלגות החילוניות מבלבלות לנו את המוח על ההבדלים ביניהן, כשבפועל, אין שום הבדל אמיתי ביניהן. 9. כי גם מבחינה כלכלית כבר אין הבדל ממשי בין הליכוד והעבודה, והממשלות של שתי המפלגות גם יחד רק פגעו בעובדים ובמשק הישראלי. 10. כי הפוליטיקאים כולם מבזבזים כספי ציבור על תעמולת בחירות, במקום פשוט לתת לנו לקרוא את מצעם. ורוב התעמולה מוקדשת לקשקושים, גימיקים ועלבון לאינטליגנציה שלנו הבוחרים. 11. כי גם אם נקרא את מצע המפלגה, כולם הרי יודעים שהוא לא יתבצע, אפילו לא למראית עין. אז למה בכלל לטרוח? 12. כי אם המפלגות הגדולות אינן מספקות את הסחורה, אז נראה לכם שהקטנות כן יספקו אותה? 13. כי הימין קיצוני ואנטי-חברתי מדי בכלכלה, והשמאל קיצוני מדי במדיניות הויתורים וההסתמכות שלו על אוייבינו. 14. כי מדי כל מערכת בחירות אנו נדרשים שוב ושוב לסתום את האף ולבחור בין נבלה לטריפה. 15. כי כל מפלגה שתנצח בבחירות תהיה שבויה של המימשל בארה"ב ותעשה את כל מה שארה"ב תגיד לה לעשות. 16. כי לא משנה את מי נבחר, מי ששולט במדינה בפועל מאחורי הקלעים, אלה הם העשירים ובעלי ההון המושחתים, שכופים את רצונם על כל כל ממשלות ישראל. כי תאוות השלטון והבצע של נבחרי הציבור שלנו מאפשרים לבעלי ההון המושחתים לשלוט במשאבי המדינה ובמערכת הפוליטית כולה. 17. כי אף מפלגה אינה מתכוונת ברצינות לנסות ולפתור את בעיית האלימות בחברה. 18. כי אף מפלגה אינה מתכוונת ברצינות לנסות ולפתור את בעיית תאונות הדרכים. 19. כי אף מפלגה אינה מתכוונת ברצינות לנסות ולפתור את בעיית איכות הסביבה ולעצור את הזיהום ופריסת האנטנות הסלולריות המסרטנות. 20. כי אף מפלגה אינה מתכוונת ברצינות לבטל את אסון ויסקונסין, האסון הלאומי והחברתי הגדול ביותר שידעה המדינה הזאת אי פעם, ולהילחם בעוני ולא בעניים, באבטלה ולא במובטלים, במחלה ולא בחולים. 21. כי כל המפלגות הסקטוריאליות דואגות אך ורק לעצמן ולא מעניין אותם כלל מכל שאר המדינה ואזרחיה. 22. כי כל ממשלה ולא חשוב בכלל מי יעמוד בראשה, תוביל אותנו למלחמה ולאבידות קשות בסופו של דבר. 23. כי אחוז בחירה באמת נמוך, ואני מדבר איתכם על פחות מ50%, יוכל להכניס ללחץ אטומי את הפוליטיקאים שלנו, כשיבינו שרוב האזרחים פשוט מאסו בהם. 24. כי כבר שנים שיש בישראל קשר מסוכן, ברור והדוק בין הון לשלטון, ולא חשוב בכלל מי נבחר לעמוד בראש המדינה. 25. כי מחד מקצצים בקצבאות, ומנגד לא מגדילים במקביל את מספר מקומות העבודה ואת השכר של העובדים, כך שהעוני במדינה רק הולך ומתרחב ומעמיק. גם הקיצוץ עצמו נעשה ללא כל הבחנה בין בריאים המסוגלים לעבוד לבין חולים, מוגבלים, נכים וזקנים. שר האוצר האחרון שהפליא לעשות זאת הזדרז להתפטר יום לפני פרסום דו"ח העוני המזעזע. אך את התפטרותו הוא תירץ, כמובן, איך לא, מסיבות אידאולוגיות... 26. כי בשנים האחרונות המדינה שלנו מפריטה את עצמה לדעת וכל הממשלות הולכות לכיוון הזה של הפרטה, קרי: מתחמקות בהדרגה מחובתן ואחריותן המוסרית כלפי אזרחי המדינה. 27. כי אף אחת מממשלות ישראל בעבר ובהווה לא התייחסה ברצינות, הן לדו"חות מבקר המדינה והן לדו"חות העוני, המסמנים אור אדום בכל מדינה נורמלית המכבדת את עצמה ואת אזרחיה. 28. כי החומר האנושי שיש לנו בפוליטיקה הישראלית רק הולך ומידרדר בעקביות, כשרבים מהח"כים שלנו, בנוסף למושחתים, גם לא משכילים וחדלי אישים. 29. כי את כל ממשלות ישראל בשנים האחרונות מעניינים יותר האוייבים שלנו מאשר אזרחי המדינה שלהם. 30. כי אף אחד מהפוליטיקאים שלנו לא טורח לרסן את הבנקים וכולם מאפשרים להם לגבות עמלות גבוהות יותר מפשוטי העם ונמוכות יותר מהעשירים, כמו גם לוותר לעשירים על חובותיהם, בעוד שהם עושים את המוות לכל אדם פשוט הנקלע לחובות או למינוס. 31. כי בסופו של דבר כל הפוליטיקאים שלנו חברים בינם לבין עצמם, נפגשים במזנון של הכנסת ומעבירים עלינו הבוחרים הטיפשים שלהם דאחקות, עד כמה שאנחנו טיפשים ופתיים ולעולם לא נפסיק להצביע עבורם, ולא חשוב בכלל כמה פעמים הם יפרו את הבטחותיהם, או כמה פעמים הם יבגדו בנו ובאמון שאנחנו נותנים בהם. 32. כי מדיניות הקומבינות והפרוטקציה של המינויים הפוליטיים לחברים של הפוליטיקאים במשרות הציבוריות עברו כבר מזמן את כל גבולות הטעם הטוב, והפכו לאחד מעמודי התווך של השחיתות במדינה. הטענה הנגדית של "משרת אמון" היא דווקא נכונה, שהרי רק כך אפשר לסמוך על העובדים שלא יחשפו את השחיתות במשרד. 33. כי אין שום שקיפות לגבי אף אחד מהח"כים שלנו שאינם מספקים לנו שום דיווח על מה הם בדיוק עשו או לא עשו ב4 השנים שהם נמצאים בכנסת בזכות הצבעתינו. 34. כי רוב נבחרי הציבור שלנו אינם פועלים באמת למעננו בחיי היום-יום. וכשהם כבר פועלים, הרי שזה לא ברמה הממלכתית אלא כפרוטקציה אישית. כמו כן אין להם כל עניין לפעול למען אנשים שלא סביר שיצביעו עבורם. 35. כי הם כולם עובדים בשיטת ההפרד ומשול, וגורמים לנו לשנוא איש את רעהו, בעוד שהם חוגגים להם ביחד על חשבונינו וצוחקים בינם לבין עצמם על איך אנחנו הטיפשים והפתיים רבים זה עם זה ומשתלחים זה בזה למענם. 36. כי פתק לבן זה גם סוג של הצבעה, והדרך הכי טובה להראות לפוליטיקאים שלנו שממש מאסנו בהם ובתעלוליהם על חשבונינו, היא פשוט לא ללכת בכלל לקלפי. 37. כי הגיע הזמן שנשבור להם את שיטת ההפרד ומשול, או כפי שאמר פעם מנחם בגין הגדול: "כולנו יהודים, כולנו אחים" ונתאחד כולנו כנגדם, ומה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת ולהראות לפוליטיקאים שלנו שהם לא יכולים להפריד בינינו ולמשול בנו, מלא ללכת להצביע כלל... 38. כי על אף אחד מהפוליטיקאים שלנו לא חל חוק המונע ממנו לשקר ולהפר את הבטחותיו לבוחריו, או לבגוד בהם ובאמון שהם נותנים בו ובמפלגתו לאחר הבחירות. 39. כי אומרים לנו שאם לא נלך לבחור זו יכולה להיות פגיעה בדמוקרטיה עצמה, אך האם מה שיש לנו עכשיו זו באמת דמוקרטיה? האם אי פעם נעשה רצון העם ולא רצון הפוליטיקאים על פי מצב הרוח שלהם באותו רגע נתון? 40. כי נסו לחשוב לרגע, מה רציתם שיקרה בעקבות הצבעותיכם בעבר לאורך כל השנים, ומה קיבלתם בפועל? ותשאלו את עצמכם: האם באמת מדובר כאן רק בתקלה מקרית או חד-פעמית? ולסיכום: האם כשאתם צריכים סוכר, תתפשרו על חומץ, גם אם הוא בא ב2 או 10 בקבוקים שונים?

להצביע כי מפלגות כמו "קדימה" יכולות להשתלט

ולהרוס מדינה שלמה פשוט להצביע למפלגה שבראשה עומד אדם עם נסיון מוכח חזון וערך לעם ולמדינה להזהר ממפלגות כמו קדימה והגמלאים להיזהר מאנשים כמו ברק ברדק ואולמרט הכישלונר

אשרת

New member
ולהזהר גם מנתינהו, גם אפשר...

נתינהו והלכיוד, בתור אופיזציה אחראית תמכה בקואליציה בהארכת הפטור הצבאי לחרדים ואמרה בצורה ברורה (חד עם קדימה וכל שאר סיעות הימין והקואלויציה) שדמם של החילונים ושל הדתיים-לאומים הוא הפקר ושווה פחות. הליכוד לא מהווה אלטרנטיבה טובה לשום מפלגה אחרת בכנסת. אותו דבר כמו כולם. אפילו אופויזציה לוחמת אתם לא ממש מסוגלים להיות.

nosharon

New member
כן תפני את שינאתך למקומות אחרים במקום לחרדים

אני נגד ש"ס כי אני חושבת שהם בגדו בבוחרים שלהם אבל בסך הכל יש יותר משתמתים בציבור החילוני מאשר בדתי חרדי אז תפני שנאתך לערבים ולאלה שרוצים להרוס לך את המדינה

אשרת

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

תמשיכי לחיות עם עובדות שגויות. בקרב הציבור החילוני , אשר צריך לעשות שמיניות באוויר להתחמק משירות ציבורי יש בין 7%-8% משתמטים. בקרב החרדים יש 11% אחוז משתמטים. על חוק טל שמעת או שמרוב שנאתך למי שלא "שפר גורלו" ונבחר להיות בן לעם "הנבחר" שכחת שהוא קיים, וגם מתעלמת מהעובדה שהמפלגה שלך "לא רוצה לריב עם החרדים" ולכן הצהירה בראש חוצות לןמעשה שדם החילונים והדתיים-לאומיים אדום פחות מזה של החרדים? ההצבעה של המפלגה שלך בעד הארכת החוק הזה הוא אות קלון על הליכוד, אשר מוכן למכור את הציבור החילוני תמורת תאוות השלטון. לגבי שנאה - לפני שאת מטיפה לאנשים אחרים, ראוי שתסתכלי מעט במראה. צבועה.

כן אז למה 7-8 אחוזים שלך את לא מפנה את זעמך

ובקשר לשנאה אני לא שונא את בני עמי רק את האויבים שרוצים להשמיד גם חילונים וגם דתיים מהסיבה היחידה כי אנחנו יהודים

אשרת

New member
למה?!

אני שמה לב שמרוב שאתה עסוק בלקק לנתינהו את הישבן, אתה מתעלם מכך , שהחרדים, בניגוד למשתמטים החילונים, פטורים מגיוס על פי חוק! יש אפלייה בין דם לדם. אם אתה לא רואה בזה משהו מקומם, שיהיה לך לבריאות. תשנא את מי שאתה רוצה, אבל אל תשלח אותי לשנוא אנשים.

משקיף25

New member
../images/Emo190.gifהפרדי ומשולה מתווכחים את מי להפריד../images/Emo190.gif

זאת אומרת "דפוק החרדים", וזה אומר "דפקי הערבים"... אף אחד לא אומר "נתאחד כולנו ונדפוק את המפריטים"

חכה שיפריטו גם אותם...

רק אז הם ייצאו מהבועה. כפי שכבר ציינתי, בכדי שיהיה באמת טוב, צריך שקודם יהיה מספיק רע, כדי שיהיה רוב שיבקש את הטוב.

תומרהיס

New member
במיוחד להיזהר ממפלגות שמסכנות את ישראל רק

במיוחד להיזהר ממפלגות שמסכנות את ישראל רק מתוך שינאה עיוורת לעניים ולחרדים. מפלגות שלוקחות מנדטים ימנים ומחריבות ישובים ומייסדות את מדינת חמאסטן רק בשביל שלחרדים לא יהיו קצבאות ילדים ושבעלי המכולות לא יחוייבו לתת לקופאיות לשבת במהלך העבודה.

אשרת

New member
...

קודם כל אני מאוד אשמח לדעת מאיפה הזכות שלך לדבר בשם אותם ימנים אשר הצביעו לשינוי. אותם ימנים כדהדרך אשר הצביעו לשינוי היו מודעים טוב מאוד למצע של שינוי כולל אותם חברי כנסת שהיו דאז במפלגה ואשר היו שייכים לצד הימני. כנראה שהם יודעים קצת יותר טוב ממך מה הם רצו ומה לא. אני יודעת שזה מאוד קשה לך, בתור איש ימין, להבין, שיש אנשים שאמנם בעלי נטייה ימנית בדעותיהם אבל מספיק בוגרים על מנת להבין שלא ולא היה לנו מה להמשיך להיות בקן הצרעות שנקוראים לו "גוש קטיף". חוץ מזה, שבמידה ושינוי לא היתה תומכת בהתנתקות, היא היתה בוגדת במרבית הבוחרים שלה. אז משום שאתה לא ממש נמנה על תומכי ובוחרי שינוי, לא ברור לי מאיפה החוצפה שלך לדבר בשם הבוחרים שלה

תומרהיס

New member
מפלגת אנטי קופאיות ומשפחות גדולות רימתה את

בוחריה אומנם היא בהחלט נלחמה יפה נגד הקופאיות והילדים, אך בכל המדובר בענייני הביטחון היא רימתה את בוחריה היא תמכה לפני הבחירות בפינוי ישובים מבודדים. אם היא הייתה תומכת בפינוי שא-נור, חומש, גנים, כדים, נצרים, כפר דרום ומורג - fair enough היא הייתה אכן מקיימת את המצע שלה . אבל רק בשביל לדפוק את הקופאיות הם הכניסו להגדרה של "התנחלויות מבודדות" גוש התיישבות של 18 ישובים לתפארת מדינת ישראל. אפילו כשחמי דורון ומודי זנברג עשו את המינימום שבמינימום ולא נכחו בהצבעה על משאל עם לגבי ההתנתקות הם ניקראו לבירור. אבל הבוחרים לא אידיוטים, הם הראו למפלגה שלדפוק את הקופאיות זה לא המשימה מספר אחת של מדינת ישראל.

אשרת

New member
שוב, מי נתן לך את המנדט של הבחורים שלה?

בתור בוחרת של המפלגה, ובתור אחד שמכירה עוד כמה וכמה בוחרים של המפלגה הם דווקא לא ממש מרגישים רע עם זה שהמפלגה החליטה לתמוך במעשה הכי חכם שהיה אפשר לעשות ולצאת מקן הרצעות - גוש קטיף. על משמעת סיעתית שמעת במקרה או שזה מושג זר עבור מישהו אשר חושב שהאידיאלוגיה המשיחיסטית שרק אסונות הביאה היא מעל החוק?
צא מהסרט שאתה חי, שינוי מעולם לא טענה שהיא מפלגת ימין אלא מפלגת מרכז, וככזה היא לא מאמינה ב"ארץ ישראל השלמה אשר כוללת גם גם את קן הצרעות - גוש קטיף" , כך שהיא לא בגדה באיש. אני שמחה לבשר לך. אתה משעשע - עוד מישהו שלא יודע על מה הוא מדבר. שינוי נפלה על דברים אחרים ולא על "דפיקת הקופאיות", מה גם שעם כל הכבוד, החוק הזה עבר בכנסת הנוכחית וכידוע לך שינוי לא בכנסת
הקיצר, איש ימין יקר, לך תוציא את התסכולים שלך עם צבא הגנה לישראל כאשר הוא מונע מחבורת חוליגנים לעשות מה שבראש שלהם.

תומרהיס

New member
האידיאולוגיה המשיחית הפרועה הביאה את העקירה

הביאה את אוסלו, הביאה את מלחמת לבנון השניה, ועדיין ההכחשה לא הגיעה לקיצה. הסכם אוסלו וגרורותיו המיט אסון כבד על היהודים, ואסון כבד הרבה יותר פי עשרות מונים על העם הפלסטיני (אם קיים עם כזה). הדם היהודי והדם הפלסטיני שזורם ברחובות לא יבלבלו אף משיחי מטורף, כל ילד יכול להשוות בין מצב הפלסטינים בזמן שמיר הנץ, לעומת מצבם היום, תירוצים לכל קבוצה משיחית יש, גם לשמאל הראדיקלי. לא שכחנו מה הנזק שלפני העקירה שנגרם לישראל לעומת הנזק שאחריו לא שכחנו את ההבטחות "אם הם רק יעיזו אחר כך לעשות משהו, נכנס בהם" כן כן... לא שכחנו שהפלסטינאים הבינו את הרמז שטרור משתלם וכעת המשיחזם השמאלני הקים מדינת טרור איסלמית פונדמינטליסטית כמובן שלכל דבר יש תירוץ לאחר מעשה, כיאה לכל קבוצה משיחית משחר ההיסטוריה. הכי טוב זה לקרוא למעשה הכי מטורף שנעשה עד כה במדינת ישראל (הרבה יותר מטורף מאוסלו) מעשה הכי חכם, בזכות זה לא צריך להתבלבל עם העובדות. אין היום שום קן צרעות, לא קמה מדינת חמאסטן, לא נקשרה ברית סוריה-לבנון-אירן-חמאסטן, גם כשבתי הקפה בתל אביב ייפגעו (ואני מקווה שלא, אבל אני אדם ראלי), אותם משיחיים ימצאו תירוצים עד כמה היה מבריק לתת מתנה לטרור, ועד כמה מתנות לטרור בעצם בכלל לא מעודדת טרור. אין ספק, אידיאולוגית השלום המשיחית החריבה המון, הם פגעה אנושות בשלושה וחצי מליון פלסטינים שכל מה שרצו זה להביא פרנסה הבייתה, ולא חזונות לאומניים מהמאה ה-19 שכצפוי נוהלו על ידי בעלי הממון הפלסטינים שכשהעם שלהם מדמם, הם בזכות אוסלו שואבים מאירופה כסף (הכל כרגיל מגיע מניצול המעמד החלש...) ואותה אידיאולוגיה משיחית שפכה את דמם של למעלה מ-1000 יהודים, וזרקה למעלה מ-7000 יהודים מבתיהם. רק חזרה למציאות והסתכלות ראלית רציונאלית פיקחית וביטחונית, תוביל לשיגשוג של שני העמים. רק הסתכלות לא מקובעת, פרגמטית, גמישה שמוכנה גם להודות בטעויות אם ישנן, תוכל להוביל את בני כל המעמדות משני העמים למה שהם מחפשים, להביא את פרנסתם בכבוד הביתה, ללא ניצול ציני של המעמדות הגבוהים ברגשות הלאומיים לטובתם האישית בלבד. והביטוי "קן צרעות" רק מלמד שחוץ מלשנוא עניים חרדים וקופאיות ישנה גם שנאה לדתיים לאומיים, לא נורא, הפצצה הדמוגרפית + ההגירה החיובית מכאן והשלילית מכאן תטפל בעניין. שמעתי על משמעת סיעתית, משמעת סיעתית שהולכת בניגוד למצע תוך התעלמות מכנף מרכזית במפלגה (צומת ב92 קיבלה 8 מנדטים) היא דיקטטורה, אפילו שרון לא העז להעלות בדעתו משמעת סיעתית בעניין העקירה, יש גבול לכל תעלול. שינוי לא נפלה על דפיקת הקופאיות, אחת הסיבות מיני רבות היא שעבור איש ימין חילוני אין מה לחפש במפלגה כזו. והחוקים של הקופאיות נידונו עוד בכנסת הקודמת. אין לי הרבה תיסכולים, עלי לא נופלים קסאמים או קטיושות, חבל לי פשוט על האחים שלי, שנפגעים בגלל חזונות משיחיים מטורפים.

אשרת

New member
../images/Emo13.gif

אתייחס אך ורק למה שקשור לשינוי, כי באמת אין לי רצון להכנס לויכוח איתך, כי אנחנו לא נגיע לשום מקום. אני אשמח מאוד אם תביא לי הוכחה מתוך מצע שינוי שהיא תתנגד להתנתקות. שינוי היתה ועודנה בעד מו"מ עם הפלסטינים, ויציאה מהשטחים תוך כדי הבטחת ביטחונה של מדינת ישראל. התמיכה בהתנתקות לא היתה הפרה של המצע של המפלגה. ייתכן ויש לך בעיה עם כך שיש אנשי ימין שהעדיפו את נושא דת ומדינה וזכויות הפרט על פני העדפת ארץ ישראל השלמה (שהיא כבר לא כל כך שלמה וגם לא כל כך מציאותית). כנראה שיש לך בעיה עם אנשי ימין מציאותיים. אבל זאת בעיה שלך. לגבי - אין לי שום בעיה עם הדתיים-לאומים. יש לי בעיה עם המתנחלים, שכידוע לך יש גם חילונים בקרבם. יש לי בעיה עם אנשים אשר חשובים שהאידיאלוגיה שלהם מעל החוק, שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים וכו'. אגב, יש לי אותה בעיה גם עם השמאל הקיצוני שעושה לצבא צרות בבילעין. אתה מוזמן להמשיך לחיות עם הסטגימות שלך, לא מטריד אותי במיוחד. יום טוב.

תומרהיס

New member
../images/Emo11.gif

אומנם אין לי את הניסוח המדוייק, אך במצע שינוי לכנסת ה-16 דובר על פינוי התנחלויות מבודדות. אומנם הביטוי "התנחלויות מבודדות" קצת מעורפל, אך ברור לכל בר דעת שכמו שמעלה אדומים אינה מבודדת כך גוש התישבות מפואר בן 18 ישובים בשטח מוגדר וברור ביותר שמסביבו גדר לא יכול להחשב "התנחלויות מבודדות". אם יש בידך את מצע שינוי לכנסת ה-16 ובו ניסוח בעל משמעות אחרת את מוזמנת להביא אותו. שינוי לדברייך "בעד...יציאה מהשטחים תוך כדי הבטחת ביטחונה של מדינת ישראל" לא חלה שום הבטחת ביטחונה של מדינת ישראל עקב העקירה, בדיוק להפך, היה זה הימור מסוכן שאכן גרם לנזק המקסימלי שניתן היה לדמיין. אף אחד כאן לא דן בארץ ישראל השלימה, ארץ ישראל השלמה מגיעה מנחל מצרים עד נהר פרת. אני מדבר על תפיסה מציאותית ולא פנטזיונרית על שלום, תפיסה ביטחונית ולא חסרת אחריות כלפי אזרחי ישראל. תפיסה פרגמטית ולא תיאורטית ממגדל השן האקדמי. אבל כנראה שיש מספיק אנשי שינוי שחוץ ממאבק חילוני קפיטליסטי גם חשוב להם גישה ביטחונית, ולכן נטשו אותה. גם לי יש בעיה עם אנשים אשר חשובים שהאידיאלוגיה שלהם מעל החוק, שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים וכו' בדיוק יצא לי לראות אמש כמה מהם שפתחו את בתי הקפה בליל תשעה באב בניגוד לחוק שנחקק בכנסת מדינה דמוקרטית.

אשרת

New member
כאשר אתה תדע למה אנשים נטשו את שינוי

תדבר. מרבית "הנוטשים|" למשל עברו לקדימה, עברו לגימלאים ועברו לים ולליברמן. בטח ובטח לא למפלגה שאתה תומך בה. אז קבל ככה --> מבט כללי על בוחרי שינוי.
ואותם בתי קפה שפתחו סביר להניח שגם חטפו קנס.
כך שהם חטפו את העונש שלהם. אבל כמובן שלפתוח בית קפה בערב ט' באב שווה ערך לטרטור הצבא וכל מה שכרוך בזה. כל טוב.

תומרהיס

New member
לא חסרו סיבות לעזוב את שינוי

אחת הסיבות היא שלאדם חילוני ביטחוניסט אין מה לחפש במפלגה שעושה בעיות לשניים מחבריה שהעזו לא להיות נוכחים בהצבעה לאשר משאל עם על עקירת גוש התישבות יהודי (לא שהצביעו נגד עקירה, סך הכל לא השתתפו בהצבעה להעברת ההכרעה לעם). ליברמן דרך אגב זו דוגמה לימין חילוני (שגרף 11 מנדטים). זה שבתי הקפה חטפו קנס לא הופך את רמיסת החוק שלהם ללגיטימית. בטווח הקצר אולי מדובר על טירטור הצבא, אבל בטווח הרחוק מדובר בבניה חוקית מחדש של חומש (מכיוון שמדובר בשטח ישראלי, בעקבות הבנת רוב מוחלט של העם שהעקירה הייתה טעות פטאלית, לא מדובר בפנטזיה, תובנה שהבנתי עליה רק אחרי שכתב ברשת ב' אמר אותה), שתביא לחיזוק חוסנה של ישראל בעיני האויבים שלה מסביב.

אשרת

New member
ליברמן גרף בעיקר מהליכוד.... ופחות משינוי.

מרבית הבוחרים של שינוי - הם מרכז ושמאל. תפנים. אני לא יודגעת על מה אתה מדבר לגבי הבעיות שעשו למודי חמודי ולחמי דורון, כך שאני לא יכולה להתייחס. חוקית?
תבין , פינו את חומש במטרה לא לחזור לשם. המקום הוכרז כשטח צבאי סגור. מרבית העם סולד מדרך התנהגות שלהם. העלייה לחוש היא לא חוקי, מי שעושה אותה הוא עבריין. ואתה למעשה תומך בעבריינים , מה זה עושה אותך?

למעלה