40 שנה ל"מהמטבח באהבה" של רות סירקיס-מה המתכון האהוב עליכם

סמדרה11

New member
הספר ממנו למדתי לבשל כילדה: סלט נלסון, חצילים בתחמיץ, ועוד..

אם אני לא טועה, אז סלט נלסון היה דומה לסלט ירקות קלאסי של ילדותנו, והוסיפו לו מלפפון חמוץ , ביצה קשה ומיונז.
 

סמדרה11

New member
חצילים בתחמיץ -המתכון (אפילו הכנתי לסעודת פורים השנה)

פורסים 2 חצילים ,להמליח,להשאיר לחצי שעה.לשטוף וליבש.לטגן עד שמשחים,לספוג השמן בנייר סופג. לקצוץ 4 שיני שום, לקצוץ חצי חבילה פטרוזיליה, וגם גמבה אחת לקצוץ.
בסיר להרתיח:חצי כוס חומץ הדרים,חצי כוס מים.להוסיף כפית מלח,חצי כפית פלפל,ומעט פפריקה חריפה.(לא חובה).בכלי לשטח פרוסות חציל ,לפזר שום פטרוזיליה וגמבה,לצקת מהתחמיץ החם,כך לסדר מספר שכבות,לסגור הכלי,לצנן,ולשמור במקרר לפחות יום.להגיש קר.8-10 מנות.בהצלחה.

אני מכינה עם חומץ רגיל ופפריקה מתוקה. ומוותרת על ההמלחה לפני.
 

סמדרה11

New member
מרק כרובית חלבי - עד היום מכינה אותו

מטגנים חצאי פרוסות בצל.
מוסיפה פרחים של כרובית טריה או קפואה
מבשלים במים
מוסיפים תפו"א
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט מגורר
מרסקים בבלנדר מוט
אח"כ מוסיפים כוס חלב

מגישים עם פירורי גבנ"צ, פטרוזיליה קצוצה ואפשר גם גבינת רוקפור.
המרק עובר הקפאה מצוין (אך לפני הוספת החלב)
 

סמדרה11

New member
שכחתי שבמתכון המקורי שמים אבקת מרק. אני כבר לא משתמשת באבקות

מ
 
לצערי לא מכירה את הספר, אצל אימי היו רק ספרים באנגלית

תמיד קינאתי בשכנה שיש לה את ילדים מבשלים ולי בכלל יש רק מלא ספרים של אמא בלי תמונות....
 

יפנית 3

New member
2 ספרים שקניתי כשנישאנו, 'המטבח באהבה' ו 'המטבח בהנאה'

מהמטבח באהבה, הכנתי עוגת שוקולד , גלילות שוקולד עם ביסקוויטים,
למדתי להכין בצק פריך ...
מהר מאוד זנחתי את הספרים ורציתי ללמוד יותר מאמי וחמותי
 

רוחיק11

New member
אני זוכרת את האירוח הגדול הראשון שעשיתי:

כל מי שרצה את המתכון, הפניתי אותו לעמוד אחר בספר
 

סבתשי

New member
לי יש לדעתי את "בהנאה"..

ועד היום עושה רק משם את הקניידלך, הם יוצאים קשים ומתים כאן עליהם..
וגם מיקס בשר עושה משם..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ל"בהנאה" מגיע שרשור נפרד- גם הוא עדיין בשימוש אצלי (תבשיל

אפונה, גמבה ופטרית, כדורי בשר וחומוס, הקישים שיש שם, עוגת תפוחים ושמנת ועוד).
 

honey37

New member
אני אימצתי מהספר את מתכון המוסקה

ומכינה אותו עד עצם היום הזה.
את החצילים אני אופה ולא מטגנת וברוטב הבשמל מחליפה את המרגרינה בשמן .
מוסקה / רות סירקיס

2 חצילים גדולים
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 ק'ג בשר טחון
100 ג'ר רסק עגבניות(קופסה קטנה)
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל
1/2 כפית אורגנו
קורט צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה
6 כפות שמן

לבשמל:
50 ג'ר מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 1כוסות מים, או ציר ירקות,או מרק עשוי ממים+כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
1 ביצה
1 חלמון טרוף

ההכנה:
פורסים חצילים,זורים מעט מלח ומשהים ל-20 דקות.
שוטפים ומיבשים. מברישים ב-2 כפות שמן משני הצדדים.
אופים בתנור חם עד שישחימו משני הצדדים. אפשר,כמובן לטגן.אפיה בתנור לא מורידה מהטעם,רק מהקלוריות.

מחממים 4 כפות שמן,מטגנים את הבצל.מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך עירבוב.מפוררים תוך הטיגון את הבשר בכף עץ.מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.מוסיפים את השום ,מטגנים דקה. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים,בוחשים, מנמיכים אש.מבשלים מספר דקות,אם יש צורך מוסיפים מעט מים חמים. מעבירים לקערה ומצננים מעט.מוסיפים את הביצים הטרופות.

מכינים בשמל:ממיסים מרגרינה בסיר קטן.מוסיפים קמח ובוחשים עד שהקמח נספג במרגרינה והתערובת מבעבעת,כ-2 דקות.
מוסיפים את הנוזלים תוך בחישה מתמדת.מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט. טורפים את הביצה והחלמון,מוסיפים מעט מהרוטב החם(השוואת טמפרטורות),ומוסיפים את הכל לרוטב בבחישה.מתבלים. משמנים בכף שמן תבנית 30 אורך,25 רוחב,עומק 5 ס"מ.מדליקים תנור לחום 180 מעלות,רצוי פיירקס. מסדרים שליש מהחצילים על התבנית.מכסים במחצית מרוטב הבשר.מסדרים שליש מהחצילים על הרוטב,עליהם מורחים את המחצית השניה של הרוטב,עליה מסדרים את שארית החצילים. מורחים את רוטב הבשמל על החצילים. אופים במשך 50 דקות בערך,או עד שהבשמל מזהיב היטיב.(כדאי לבדוק אחרי 45 דקות.) נותנים למוסקה לנוח 20 דקות לפני שפורסים למנות.
 

honey37

New member
גם אני לפעמים מחליפה.

אבל הבשמל "קושר" את כל המרכיבים (אני דואגת שהוא יחלחל לכל השכבות) ומזהיב כל כך יפה..
 

22BB

New member
יש לי את שני הספרים. הכנתי את העוף הים תיכוני ואת הרולדת אגו

דיפדפתי עכשיו שוב ואני רואה שבעצם לא הכנתי כמעט כלום מכל הטוב שיש שם.
רולדת האגוזים טובה מאד. לא הכנתי שנים. נחדש לפסח.
 

fields5

New member
גם לי יש את שניהם ירושה ומדי פעם מחפשת טעמים של פעם שם....

צריכה לדפדף שוב כדי לראות מה לנסות שוב
 
למעלה