40 שעות העדרות בהריון

מצב
הנושא נעול.

pimpumim

New member
40 שעות העדרות בהריון

40 שעות העדרות בהריון
אשמח אם מישהו יוכל להרחיב על החוק הנ"ל. - האם מדובר בעד 40 שעות שהן כדין ימי מחלה ? האם צריך רק להצהיר על כך במקום העבודה, להביא אישור מרופא - או שהפרוצדורה משתנה מארגון לארגון ? - אם אני הולכת לבדיקה בשעות העבודה לכשעתיים - האם עלי להביא אישור מהרופא של שעות מדוייקות בהן הייתי אצלו ? - האם ניתן להעביר את השעות הללו לחופשת הלידה והאם ניתן להעביר איזה שהם שעות (מחלה, הצהרה, חופשה) לחופשת הלידה ? תודה רבה

אלו הן שעות שמגיע לך תשלום

40 שעות העדרות בהריון
אשמח אם מישהו יוכל להרחיב על החוק הנ"ל. - האם מדובר בעד 40 שעות שהן כדין ימי מחלה ? האם צריך רק להצהיר על כך במקום העבודה, להביא אישור מרופא - או שהפרוצדורה משתנה מארגון לארגון ? - אם אני הולכת לבדיקה בשעות העבודה לכשעתיים - האם עלי להביא אישור מהרופא של שעות מדוייקות בהן הייתי אצלו ? - האם ניתן להעביר את השעות הללו לחופשת הלידה והאם ניתן להעביר איזה שהם שעות (מחלה, הצהרה, חופשה) לחופשת הלידה ? תודה רבה
אלו הן שעות שמגיע לך תשלום
בגינן ואין אינן חלק מימי המחלה שלך וכמובן שאינן קשורות לחופשת הלידה ולא ניתן לנכות אותן מחופשת הלידה (המעביד הוא לא זה שמשלם לך על חופשת הלידה אלא ביטוח לאומי ועל השעות האלה - המעביד משלם). החוק קובע: אישה הרה, העובדת יותר מארבע שעות ביום, זכאית להיעדר עד 40 שעות בתשלום, לצרכי פיקוח רפואי ובדיקות רפואיות במהלך חודשי ההריון, ובלבד שתציג אישורים רפואיים על כך. מי שעובדת עד ארבע שעות ביום, זכאית להעדר עד 20 שעות במשך חודשי הריונה. כמובן שהמעביד רשאי לדרוש אישור רופא על שעות אלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה