5 ספרים שהייתם מגדירים כקלסיקה

sagiberg

New member
5 ספרים שהייתם מגדירים כקלסיקה ../images/Emo41.gif

נכון שקשה, אבל בכל זאת- אם הייתם צריכים לבחור 5 ספרי ילדים , מי הקלאסיקה ? לדעתי: עליסה בארץ הפלאות פיטר פן ההוביט הסיפור שאינו נגמר האריה המכשפה וארון הבגדים

ToryMaster

New member
קשה, קשה

מתחום ספרי הילדים/נוער בלבד? נרניה הנסיכה הקסומה הסיפור שאינו נגמר ספרי ג'יימס הריוט (יש לו סדרה של ספרים) הלב (אההה... הלב, אנריקו היקר
)

snowel

New member
הרשימה שלי ../images/Emo9.gif...

ספריו של קורנאי צ'וקובסקי(חבל מאד מאד שאי-אפשר למצוא היום תרגומים של ספריו הנהדרים והמצחיקים כל כך בעברית)
פו הדוב
פיטר-פן
הסיפור שאינו נגמר
עליסה בארץ הפלאות

לימפופו יצא בהוצאה מחודשת!

לפני שנה בערך-אצל איתמר לוי בשיתוף עם עובד עם איורים ישנים של שמעון צבר.רק אתמול הקראתי בפעם המליון לילדים שהתארחו אצלי..

snowel

New member
באמת? ../images/Emo2.gif איזה יופי... ../images/Emo9.gif

אני חייבת להשיג...

בטח!

תרגומים מופלאים של אלתרמן ללימפופו וברמליי.אני יודעת גם על תרגום של עינת יקיר ל"זבובה זמזומובה"-את זה לא קראתי. אבל חפשו את לימפופו המופלא-עם ברמליי קצת קשה לי כי מאיימים שם בטריפת ילדים.אמנם יש הומור והסוף טוב אבל בכל זאת...

snowel

New member
גם...

לאה גולדברג תירגמה את "המפוזר מרחוב אז'אר"
ואולי אפילו עוד אני פשוט לא זוכרת כרגע...

Moondust

New member
אוי, זה קשה../images/Emo41.gif

(לאו דווקא לפי סדר מסוים) 1. הסיפור שאינו נגמר 2. אליס בארץ הפלאות 3. מיו, מיו שלי 4. הקוסם מארץ ים 5. סיפורי חתולים

נסיון לרשימה

הסיפור שאינו נגמר פיטר פן פו הדב סדרת נארניה(לא רימיתי-בעיניי זה מכלול והראשון הכי חשוב-לאו דוקא הכי טוב) עליסה בארץ הפלאות אוף-זה קשה ומתסכל לדרג.יש מקום לכולם... חוץ מזה-לא נגענו בגיל הרך ולא בשירה ולא בישראלים ולא בריאליסטיים ולא פייר! אבל מה שכן-יש פה טעם דומה ואני לפחות לא העתקתי...

sagiberg

New member
קדימה../images/Emo24.gif ,את מוזמנת לפתוח

דיון נוסף לגבי כל אחד מהז'אנרים.

הממממ... ../images/Emo57.gif

הנסיכה הקסומה צ'ארלי והשוקולדה הסיפור שאינו נגמר נשים קטנות (אז זה ספרי ~ילדות~) (פה הייתי כותבת פיטר פן, שזה הסיפור האהוב עלי אבל עוד לא קראתי אותו >_<) ההוביט

Britush

New member
כולם בחרו ב"סיפור שאינו נגמר"

האם זה אומר משהו?
בכל מקרה, אחרי התלבטות קשה: 1. כל הסדרה של "האסופית" (אני בדיוק קוראת אותה שוב, עכשיו - איכשהו מצאתי זמן בין כל הבחינות, למרבה המזל) 2. "הסיפור שאינו נגמר" (
) 3. "הנסיך הקטן" - אני לא בטוחה אם זה ספר ילדים; אני מניחה שלא... ובכל זאת. 4. סדרת "נרניה" 5. "פוליאנה" השאלה היא - איך מגדירים קלאסיקה? *מוהרהרת*

sagiberg

New member
קלאסיקה- אני חושבת על ספרים

שאבי קרא ואהב, כך גם אני והנה- גם ילדי נהנים........קלאסי, לא ?

ToryMaster

New member
קלאסיקה?

אני חושבת על ספרים כעל קלאסיקות כשהם עברו כבר דורות, ואנשים עדיין אוהבים אותם, כלומר - הדור של אבא אהב, הדור שלנו אהב, וסביר להניח שהדור של הילדים יאהב
לקלאסיקה מבחינתי יש צליל ישן שכזה

sigalit33

New member
הגדרה של קלאסיקה../images/Emo132.gif

נדמה לי שההגדרה הנכונה (לא זוכרת איפה שמעתי) זה ספרות חוצה גבולות של זמן ומקום (אולי גם תרבות, אבל אני לא בטוחה). מה דעתכם? לי זה נשמע מתאים לספרים שהוזכרו כאן.

suki4

New member
הנה הרשימה שלי

האסופית הסיפור שאינו נגמר אורה הכפולה דירה להשכיר סדרת נרניה אבל הרשימה ממש לא ממצה מאוד קשה כשיש כל כך הרבה ספרי ילדים שאני אוהבת חוץ מזה אני חדשה פה בפורום הזה והוא נראה לי מקום נפלא להיות בו.

sagiberg

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif- הזכרת לי כמה

אהבתי את אורה הכפולה, ויחד איתה משום מה, צץ לי גם שמה של המצחיקונת עם העגילים

למעלה