5 שבועות אחרי

עדי1751

New member
4 שבועות אחרי-שאלות ותובנות

ירידה של 11 ק"ג מתוך 40. השבוע הירידה התמתנה ל ק"ג אחד כי יכולת האכילה התחזקה.
יכולה לאכול כמעט הכל אך בכמויות קטנות. פה ושם מרגישה מלאה מדי ומקיאה. ביום ג הקרוב בע"ה סגירה ראשונה.
האם עד עכשיו הכל נשמע סביר מוכר ונורמלי?
ומה ההמלצות לסגירה ראשונה?

עדי1751

New member
התנהלות לאחר סגירה ראשונה

מחר בע"ה סגירה ראשונה עם שיקוף.מה מותר לאכול אחרי הסגירה? והאם צריך שוב לעבור את כל השלבים שאחרי הניתוח?
מה אמורים להרגיש לאחר סגירה ראשונה? ומה בדרך כלל ההגבלה?

עדי1751

New member
שאלה לאופירה ולגדולי המומחים

ביום ג בבקר סגרתי פעם ראשונה על 3. אבינח ניסה 4 והשתיה עברה לאט והוא פתח 1. ההגבלה-מזערית.
אני רוצה לסגור עוד 1 ביום ד הקרוב.
האם מותר לסגור 8 ימים אחרי? הרי אבינח פתח וסגר פעמיים תוך 5 דקות?
אני לא רוצה לחכות שבועיים

אופירA

New member
מנהל
ממליצה כרגע לא לסגור

ללכת לביקורת, לעשות שיקוף, אבל לא לסגור בינתיים.
קצב הירידה מהיר מאוד, וכל עוד יש מצב של הקאות לא כדאי לסגור. כדאי ללמוד את האכילה הנכונה, לפזר אותה על פני היום לאכילות קטנות, ולהגיע למצב שאין צורך כלל להקיא.
המטרה היא ללמוד לפני שמרגישים מלאים מידי, לעשות הפסקה ולנוח, ואז להרגיש אם יש סיבה להמשיך או שכבר מלאים. זה תהליך שלוקח זמן, ולא כדאי לוותר עליו, בעיקר כשיש כזו ירידה מהירה.

אופירA

New member
מנהל
24 שעות אחרי הסגירה נוזלים בלבד

כולל משקאות חלב ויוגורט ומעדנים חלקים.
24 שעות נוספות אחרי כן כלכלה רכה בלבד.
אחרי כן אפשר לאכול רגיל.

אם קשה 24 שעות, אפשר לקצר קצת, 20 שעות, נניח, אבל לא לדלג על השלב של נוזלים וכלכלה רכה לפני המוצק.

אין בדרך כלל ואין אמורים להרגיש. כל מקרה והסיפור שלו.
במקרה שלך את אמורה להרגיש שיותר קשה לאכול. לכן תצטרכי לאכול יותר לאט ויותר מעט, ולחלק את האוכל לארוחות קטנות ותכופות.
תצטרכי גם ללמוד כללי אכילה, לפי רמת הקושי.
אז כשתגידי מה קורה, נוכל לומר לך מה לעשות.

קוביd1

New member
לעדי 1751

התשובה שלילית ,הסגירה גורמת לבצקות באזור ,בגלל זה ד"ר אבינוח ממליץ לחכות חודש בן סגירה לסגירה ,8 ימים בן סגירה לסגירה לא מתאים ולא בריא .
תני לקיבה לנוח להתרגל להגבלה הזאת
אל תמהרי צריך סבלנות לא הכל בצ'יק צ'ק ,

שבוע טוב.

קובי

אופירA

New member
מנהל
לא פחות מ-3 שבועות. זו דעתי. נקודה.

ובמקרה שלך, לא הייתי סוגרת 1, אלא 1/2 או 3/4, ויושבת לשתות למוות 4-5 כוסות ולוודא שעובר טוב חלק ונוח.

אופירA

New member
מנהל
ואגב, דעתי לא תשתנה

דעתי לא תשתנה אם תשאלי כמה פעמים אותה שאלה, למרות שאת יודעת מה התשובה שלי.
ראיתי ב-6 השנים האחרונות יותר מידי זוועות מכדי שדעתי תשתנה...

עדי1751

New member
האם ביממה

הראשונה מותר לאכול מרק?
והאם ביממה השניה מותר לאכול קציצות בשר מבושלות עם פירה?

אופירA

New member
מנהל
מרק צח מסונן מותר ביממה הראשונה

פירה מותר ביממה השנייה. קציצות בשר טחון מותר גם.

אופירA

New member
מנהל

קוביd1

New member
שלום עדי

ברור שיכולת האכילה גדלה , זה נשמע נורמלי ,זה שאת מקיאה כבר עכשיו מרתיע אותי מהמלצה על סגירה ,שלא יהיה מצב שתקיאי כל הזמן
שאת באה לסגירה הראשונה תספרי להם על ההקאות ,כי ד"ר אבינוח סוגר 5 בפעם הראשונה ,ולפי דעתי זה מידיי הרבה בשבילך
צילום ושט קיבה שעושים בפעם הראשונה חשוב לבדיקת כל האינסטילציה של הטבעת והמערכת

קובי

עדי1751

New member
בשלושת הימים האחרונים

יכולת האכילה חזרה כמעט למצב שלפני הניתוח כך שאי סגירה עלול להחזיר מהר מאד את 11 הק"ג שנשרו.

איך אפשר לדעת שהסגירה לא חזקה מדי? האם 2 כוסות המים מספיקים כדי לקבוע זאת?
דרך אגב האם סגירת ה 5 מורגשת בשבועות האחרונים?

קוביd1

New member
עדי

תשתי 3 כוסות מים לראות מה קורה ,באם זה לא עובר ,תבקשי לפתוח קצת
כל אחד מרגיש את הסגירה בצורה אחרת יש כאלה שמספיקה סגירה של 6 ויש כאלה סגירה של 11 רק מורגשת.

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני ממליצה לך לא להתייחס ל-3 ימים

אלא להתייחס ל-4 השבועות שקדמו להם.
אני ממליצה לא לסגור בינתיים, אלא לעשות תור לעוד שבועיים לסגירה, או משהו דומה.
ואם את מחליטה לסגור בניגוד לדעתי, אני ממליצה לך לסגור רק 2CC ולא 5, ולקבוע תור לעוד 3-4 שבועות לסגירה נוספת.

ההמלצות שלי באות מניסיון רב, ותכליתן למנוע צרות שכבר קרו לך ועוד יקרו לך ולכל מי שמעדיף המלצות אחרות.
בכל אופן, אני לא "נוקמת" במי שלא שומע להמלצותי ומעדיף אחרות
, ומסייעת לו גם לאחר שקרו לו צרות, כדי למנוע שייקרו לו צרות יותר גרועות.

מניסיון רב, אחרי כל סגירה, תהיה אשר תהיה, לא מספיק כלל לשתות 2 או 3 כוסות מים כדי לוודא בביטחון רב שהסגירה לא חזקה מידי.
צריך לשתות לפחות 4 כוסות, ולוודא שהן נכנסו פנימה, ולא בקושי. אם יש ספק - כדאי להיכנס לפתוח קצת.
את הכוס הראשונה מהארבע שותים בבת אחת, כרגיל. את שאר 3 הכוסות אפשר לשתות לאחר הפסקות קלות, בנחת. אבל אם את רואה ששתייתן קשה והמים עוברים בקושי - אל תקחי סיכון ותיכנסי לפתוח לפחות 1CC. ואז שוב תשבי בחוץ, ותשתי 4 כוסות בסבלנות.

ואם בכל מקרה, לאחר מכן בבית גילית שאין יכולת אכילה ושתיה - חשוב שתתקשרי אלי מיד או שתקבלי ייעוץ מיידי בפורום, ולא תסחבי בעיה כזו כמה ימים בלי לדעת עד כמה זה חמור. כי כשנוצרת בעיה כזו אפשר לפתור אותה בקלות למחרת. אבל אם מושכים זמן ומחמירים אותה, הפיתרון שלה יהיה הרבה יותר מסובך ובעייתי...

אופירA

New member
מנהל
תביאי בחשבון

שהתנהגות לא תבונית עם הטבעת תביא לעלייה חוזרת במשקל במשך הזמן.
אז זה כל כך משנה אם ה-11 יעלו עכשיו או בעוד שנה?
ההדרכה שלי מיועדת למטרה שמה שירד לא יעלה גם במשך שנים רבות, ולא למטרה של להשיג ירידה בשביל שנתיים.
לשם כך לא צריך ניתוח. רוב האנשים מסוגלים לעשות דיאטה בריאה, להשיג ירידה טובה ולשמור על התוצאה עד שנתיים.

עדי1751

New member
מה קורה אם מתברר לי שהוא סגר יותר מדי? אתחיל

לחפש אותו למחרת? ומה קורה אם רק מים עוברים ולא מוצק?

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת מה בדיוק קורה בכל מקרה

לכן אני רוצה למנוע את זה, ושזה לא יקרה.
כשאני מונעת מראש מצב כזה, זה לא רק בגלל הקושי לחפש פיתרון דחוף, אלא בגלל שאני לא רוצה שהקיבה תחווה טראומה ומצב קיצוני. אני רוצה שההתרגלות שלה לטבעת תהיה הדרגתית מאוד מאוד.
אצל כל מי שכבר הסתבר שבחודש הראשון יש לו הגבלה, המלצתי על סגירה הדרגתית הרבה יותר. ומי שיש לו ירידה גדולה, המלצתי לדחות את הסגירה עוד קצת.
ככל שראינו מהניסיון - אלו שהקיבה שלהם לא סבלה טראומה כתוצאה מלקיחת סיכונים, ההתנהגות שלה היתה יותר נוחה להם במשך השנים, מאשר אלו שהקיבה שלהם סבלה מצבים קיצוניים, הגם שנמצא להם פיתרון ולא קרה אסון.

בכל אופן, אם זה קורה, אני מבררת מה קורה כרגע, כמה זה יותר מידי ומה צריך לעשות. באיזה יום זה קורה, איזה רופאים נמצאים זמינים באותו יום. אם צריך אני מפנה למיון, ומסבירה לאיזה מיון ומה להגיד שם.
ד"ר אבינוח זמין בבי"ח סורוקה, אבל כמובן שמעדיפים פתרונות נוחים יותר.

כשאדם מספר לי שעוברים לו רק נוזלים ולא מוצק, אני מבררת איתו אם הוא יכול לשתות משקאות חלב, יוגורט וכדומה, מבררת את תנאי החיים שלו ועוד דברים (אם מתאים שיצרוך רק מעדנים וחלב כמה ימים), ובהתאם לסיבה שעוברים לו רק נוזלים ולא מוצק - מציעה לו אם לחכות 3 ימים או לפתוח בכל מקרה, אם לפתוח דחוף כרגע או בלי דחיפות וכו'.
כל מקרה לגופו, כי יש הרבה סיבות למה פתאום עוברים רק נוזלים ולא מוצק, וההתנהגות הנכונה מאוד שונה, בהתאם לסיבות של מה שקרה.

לכן אני שואלת המון שאלות "לא קשורות", כדי להבין בדיוק מה המקרה ומה נכון לעשות.
ולכן אני לא מעוניינת לענות על שאלות תיאורטיות של "מה עושים אם יקרה ככה ואם יקרה ככה".

טליוגם

New member
תנסי לחשוב חיובי

הטבעת לא נועדה להסתבך רק אם אנחנו מסבכים אותה ומסתבכים איתה. קבלת יופי של הסבר,לכי ובצעי את השקיפות ומקסימום תבקשי ותתעקשי לסגור רק מעט הדר׳ יגיד לך שאת צריכה לסגור 5 כי עוד לא הגעת למשקל היעד...אז מה אם הוא יגיד!!! תהיי חזקה ותגידי שאת מבקשת לסגור רק 2 נניח:) בכל מקרה בחוץ תשתי 4 כוסות מים בנחת תוודאי שהכל עובר בקלות .ואם יש לך ספק עדיף להכנס ולפתוח חזרה קצת! אל תתעסקי יותר מדיי ב״אם״ שלא רלוונטי לגבייך בכלל לא כרגע ואולי בכלל את ניזונה מסיפורים וחוויות של אחרים וחושבת שאת כל הקשיים תקבלי גם את? ואולי אצלך הכל יעבור חלק ובכיף? תנסי להנות מהדרך ולהתייעץ בזמן ! אופירה בהחלט מנסה ומצליחה לעזור תני לה צ׳אנס.המטרה שלה זה הבריאות שלך קודם כל והמטרה של דר׳ אבינוח זו הירידה המשקל שלך:) תהיי חיובית ! תחשבי טוב ויהיה טוב! בהצלחה!

למעלה