50 הבלוגים הטובים בישראל

wranger

New member
מסכים ומסתייג קצת

למרות שבגדול אלה קריטריונים טובים, אני חושב שקצת קשה לבדוק ולוודא את עניין המקוריות, למשל. כלומר, ברור שאם זה טקסט שעבר אצל כולנו במיילים אז הרשומה לא מקורית, אבל אם זה הפוך, ואני קורא רשומה ונהנה ממנה, אין לי באמת דרך לדעת אם היא לקוחה ממקום אחר (אלא אם יש קרדיט, מה שלא בהכרח הופך את זה ל"בסדר"). שנית, עדיין התדירות הסבירה נתון לפרשנות. בעיני, פעם בחודש זה פחות מתדירות סבירה. בעיני מישהו אחר, שלוש פעמים ביום זה תדירות מאוד סבירה. קצת בעייתי, לא? למרות ששוב, באופן כללי אלה יופי של קריטריונים.

seymore butts

New member
נושא המקוריות הוא אכן בעייתי

לדעתי אין ברירה אלא לתת מראש קרדיט לכל רשומה שהיא מקורית עד שיוכח אחרת. מרגע שגיליתי שתוכן הרשומה הועתק ללא גילוי נאות - הבלוג נפסל אצלי לצמיתות. נפלתי פעם בפח הזה שהמלצתי על רשומה כזו כאן בפורום ואז התברר לי שזה משהו שרץ במיילים. נכון שעניין התדירות הסבירה נתון לפרשנות. בתור מי שנופל אצלך כמפרסם בתדירות לא סבירה אני יכול רק להצטדק בזה שאני מעדיף איכות על כמות ובשום אופן לא אפרסם בכל מחיר כשאני לא מרוצה לגמרי מהמוצר המוגמר, רק בגלל שחלף כבר הרבה זמן מאז הפרסום הקודם. ולגבי תדירות של שלוש פעמים ביום - לדעתי גם תדירות גבוהה מדי זה חיסרון. אני לא מסוגל לעקוב אחרי בלוג "משלשל", וכשבאופן עקבי מתפרסמות שתי רשומות או יותר ביום זה נותן לי תחושה שהבלוגר לא מתייחס מספיק ברצינות לרשומות שלו, ושם דגש חזק מדי על הכמות.

motior

Member
../images/Emo45.gif גם אני ממסכים לקריטריונים האלה

למרות שלגבי (4) אני פחות בטוח בחשיבות

seymore butts

New member
לדעתי זה סעיף מאוד חשוב

תחשוב על עצמך מתחיל לבקר בקביעות באיזה בלוג, מגיב ל-10 רשומות וכל התגובות שלך נותרות ללא מענה. זה לא יפגע במוטיבציה שלך להמשיך להגיב? או לבקר בכלל בבלוג ? אני יודע שלי זה גרם להפסיק לבקר בבלוגים מסויימים. חלק מהעניין הוא לטפח את קהל הקוראים שלך, להראות לו שגם אתה קורה את תגובותיו ולא להתייחס אליו כאל דבר מובן מאליו.

motior

Member
יש קיצוניות ויש קיצוניות...

בדוגמא שלך א ני מניח שאתה צודק, אבל אם היית מקבל תגובה לשבע מתוך עשר התגובות שלך? או לחמש? לכן אמרתי שזהו קריטריון "פחות חשוב".

seymore butts

New member
גם זה לא מספיק

כשאני מגיב אני לא מסתפק ב"שולח לך חיבוק" סתמי שמתפרש אצלי בדרך כלל כ"ואללה לא היה לי כוח לקרוא את זה, אבל סחתיין על ההשקעה". לטרוח לענות לתגובות זה הרבה פחות טרחה מלכתוב את הרשומה, וכמו שהמגיב טרח, קרא והגיב, מגיע לו לקבל סימן מינימלי להערכה על זה. אלא אם כן הבלוגר לא מעריך את זה.

motior

Member
בעוונותי

אני קורא גם בלוגים שבהם לא תמיד מגיבים לי (או אפילו כמעט אף פעם) אם הם מעניינים. אבל זה כנראה רק אני... מצד שני, בבלוג שלי אני משתדל להגיב לכל מגיב

לשונאי10

New member
תודה לך!

באמת שמתי לב שאתה מגיב ברשומות שלי כמעט באופן קבוע. מקווה שהרשומות הבאות שלי תהיינה לא פחות טובות מהקודמות ושלא אאכזב, ושוב תודה!

אחלה קרטריונים

הייתי מוסיפה גיוון. בלוג שכלך הרשומות שלו הן אותו הדבר מפסיק לעניין מהר מאוד [אני מודעת לבעיה שלי עם השפה ואני עדיין לא אעשה הגהות לפוסטים שלי. אני פשוט לא אתיימר להיות ברשימת הבלוגים הכי משהו]

goldy

New member
אפשר 'בוט' פנימי שמדרג את הבלוגים של תפוז?

כך שכל אחד יוכל לראות היכן הוא נמצא?

Bezalel P

New member
אני לא מאמין בדירוגים אוטומטיים כאלה

הם בדרך כלל מפספסים את הנקודה.

orelie

New member
אבל זו תפקידו של הHIT ולדעתי לא מוצלח במיוחד

אז למה לא לבטל אותו

Bezalel P

New member
היט הוא לא דירוג אוטומטי

הוא כלי שמיועד לאפשר לגולשים להמליץ על תוכן שבעיניהם הוא שווה המלצה, ובמקביל למצוא תכנים מעניינים שגולשים אחרים המליצו עליהם. אם בפועל משתמשים בו באופן הזה, זאת כבר שאלה אחרת...

orelie

New member
נכון

אבל כמו שהעלת ספקות לגבי דירוג בלוגים בתוך תפוז... ההיט עושה בעקיפין את זה כאשר שנינו יודעים שרשומה שיש לה הרבה היטים, תופיע בדף הראשי של הבלוגיה כי רשומה מומלצת ומכאן נותנת חשיפה הרי בסופו של דבר על זה מדובר - חשיפה ואני לא מדברת על התשלום אני גם מאוד אוהבת שנכנסים לבלוג שלי אנשים שנימאים בחו"ל והתשלום 0 אני אפילו שוקלת לתרום את התשלום בסופו שלדבר... אני רק אומרת שהחשיפה - זה מה שנחמד האינטראקציה בן אנשים יעל

orelie

New member
תוכן

לא רכילות, ובטח לא מתכונים... זה הדבר הכי קל להדביק תמונה של מתכון - מלח פלפל וקוסברה זה לא תוכן טוב תוכן טוב, זה מחשבות פנימיות שמעלות תהיות אצל אחרים, שמאירים אצלם משהו, שיכולים להביע הזדהות בדרך בה תואר הדבר.... וגם לא מספר כניסות לבלוג... בלוג סקס יכול להגיע לאפים ביום - האם הוא יותר טוב מאחר? יעל

למעלה