6 סיבות למה לא להתגייס לצבא

lithium1914

New member
זה לא עניין של טוב או רע.

אלה אינם יחסים של טובים ורעים, אלא יחסים בין מדינה שגוררת את עצמה לתוך התבוססות בכיבוש ומאבק אינסופי מטבעו נגד ארגוני גרילה, לבין קבוצה אתנית שמנסה להשיג עצמאות, בחלקו באמצעים בלתי-כשרים. למזלנו, נמצאים בשלטון אנשים שיחסית אליך הם הרע במיעוטו, מכיוון שהם לא רואים את המציאות רק דרך משקפיים של טראומות אישיות, 24 שעות ביממה. אגב, החמאס לא הרג אף אחד (ישראלים לפחות, לגבי משת"פים אני לא יודע) כבר 13 חודשים, כך שכדאי לך להתעדכן.

KatyRose

New member
את שלנו כמובן, את הכל

אני רוצה שזה עם הזקן הכתום יגור אצלי בבית

אתה מדבר על סחיטה

זה לא לחץ פוליטי, לחץ פוליטי אלה הפגנות, ושאר אמצעי המחאה הלגיטימים. ברגע שמספיק יסרבו החברה תתפרק מאחר ותחצה לאנשים שנותנים מעצמם וחבורה של פרזיטים יפי נפש שמעיזים להטיף על מוסר במקום לסתום ת'פה שלהם. ממש כמו אם נגיע למצב שהחרדים יגיעו למספר כל כך עצום ויהוו נטל בלתי נסבל. גם ככה החברה שלנו לא משהו, לא כדאי לפגוע בה עוד יותר, ככה כולם יפגעו. אני יכול הסיק את מניעי אוייבי על פי התנהגות עבר שלהם, על פי צורת התנהגות והכרת התרבות המנטליות, מה שהם אומרים בינם לביו עצמם, הסמנטיקה וההגדרה שלהם למושגים שונים, הכרה בזה שאפילו הדברים הכי טריביאלים ואוניברסליים לכאורה הם בעלי משמעות שונה לחלוטין מהמשמעות שאנחנו מייחסים להם. אני לא יכול לעשות זאת על ידי "מה אני הייתי עושה/מרגיש", אני לא הם והם לא אני. זה כמו לשים שני חיות שונות לחלוטין בשתי סיטואציות שונות לחלוטין ולצפות לתגובה זהה, מה שלא יקרה.

lithium1914

New member
וואלה.

"זה לא לחץ פוליטי, לחץ פוליטי אלה הפגנות, ושאר אמצעי המחאה הלגיטימים." אמצעי מחאה לגיטימי זה אי-ציות -- סירוב חוק או פקודה ונשיאה בנטל העונש שהוא גורר. כנראה שאתה צריך את לימודי מדע המדינה (או שמא, אזרחות) יותר דחוף משחשבנו. "ברגע שמספיק יסרבו החברה תתפרק מאחר ותחצה לאנשים שנותנים מעצמם וחבורה של פרזיטים יפי נפש שמעיזים להטיף על מוסר במקום לסתום ת'פה שלהם." הממם, אוקיי, הבנתי. אז עכשיו גם אסור לדבר, אם זה נוגד את קו מפלגת יובלאישמרכז. כשהוא לא מצליח להגן על עצמו באמצעים הגיוניים, הוא קורא לסתום לאחר את הפה. "אני יכול הסיק את מניעי אוייבי על פי התנהגות עבר שלהם, על פי צורת התנהגות והכרת התרבות המנטליות, מה שהם אומרים בינם לביו עצמם, הסמנטיקה וההגדרה שלהם למושגים שונים, הכרה בזה שאפילו הדברים הכי טריביאלים ואוניברסליים לכאורה הם בעלי משמעות שונה לחלוטין מהמשמעות שאנחנו מייחסים להם." כל הכבוד, מוח, אתה חושב שגילית את אמריקה? למה אתה חושב שאתה שונה מאחרים שמתעניינים בנושא? אתה חושב שאחרים לא שמים לב לדקויות ולשוני תרבותי? שאחרים לא שמים לב לפרטים? מה שאני לא מבין הוא איך אתה טוען שאתה יכול "להסיק את מניעי האויב", בלי להבין אותו. איך אתה יכול לדעת איך הוא חושב, אם אתה טוען שאין שני אנשים שחושבים אותו דבר, שכולם שונים בהכל.

אני בניגוד אליך לא משליך

את ההגיון הפרטי שלי עליו, אני לא יכול להבין אותו בסטנדרטים שלי, אלא רק בסטנדרטים שלו, זה הרבה יותר מדקויות, ההבדלים הם מאד מהותיים. אני יכול להקשיב למה שהוא אומר ולקבל אותו כמו שהוא, בלי לשכנע את עצמי (לעבוד על עצמי) שזה משהו אחר, בלי לפרשן אותם כאילו מדובר במוגבלים שלא יודעים לשלוט בגורלם (הם לא!). ממתי סרבנות היא לגיטימית?, נשיאה בעונש?, רוב הסרבנים ותומיכיהם מתבכיינים על יום אחד בכלא, כאילו צריכה להיות סימפטיה ל"מצפוניסט" (מה זה ההתנשאות הזו, לי אין מצפון?, בדיוק כמו לכל סרבן).

HippyRonN

New member
תפרידי בין הביקורות שלך

בבקשה. מפריעה לך העמדה הפציפיסטית, שלדעתך תשאיר אותך בלי מדינה? מקובל עליי (בהנחה שהקשבת לעמדה השנייה כמו שצריך)... אבל לתקוף את אלה שמנסים לשכנע אחרים בדעות שלהם? אם היית בעד זיהום אוויר, היית תוקפת את גרינפיס?! וזה שלבני נוער 'קשה עם החלטות מסוימות ונכנעים ללחץ חברתי מהר', זו בהחלט סיבה לשקול את מה שמראים להם, אבל זו לא סיבה לא להציג בפניהם את הגישה הזו. זה לא שבמודעה המדוברת כתוב "בואו אם יש לכם ביצים". *ואם את חושבת שאני מבקר אותך כי דרכת על איזה עצב רגיש בי (שאני סרבן או משהו), אז זה ממש לא נכון - בינתיים אני רק מגבש את דעתי.

Lilac Wine

New member
בהצלחה

ונמאס לי מההגדרות המיותרות לא תקפתי אף אחד. ואם בא לך תבקר אותי עד מחר בלאו הכי כלום לא ישתנה

למעלה