...

...

ב"ה היום ביקרתי בחוות השקמים. הייתה שם הפגנה – לא יותר מידי גדולה, אבל היו אנשים. הסתכלתי סביב, האזנתי בחצי אוזן לנאומים.. הבטתי אל החיילים – ואף אחד לא החזיר לי מבט, ולא כי הם התביישו – אלא כי זה לא עניין אותם. הם דיברו וצחקו.. וראיתי עליהם ששטפו להם את המח. איך שחייל אחד אמר לי – אין לך מושג איך שטפו לנו את המח. הסכלתי אל אלוקים, מצפה שהוא יעזור – אך השמיים דממו. ובאותו רגע התחלתי לבכות, כי ידעתי שהדבר האיום הזה הולך לקרות. ולא נותר לי דבר לעשות – כי אם לבכות. על העפר רשמתי, בעזרת אבן – גוש קטיף, ומחקתי את זה באצבעותי – כי חבל הארץ הנפלא הזה הולך להימחק. אל הייאוש הזה מצטרפת תקווה, אך היא כה קטנה.. אנו מעבירים למרצחים צמאי דם את הבתים עליהם ירו לא מזמן. אנו גורמים לחייל לעמוד מול אם עם תינוק, ומול ילד על כיסא גלגלים ולומר להם – "ביתכם, אינו שלכם עוד". אנו גודעים את החלום בעודו פורח. בדרך הביתה חלפו על פנינו משאיות עמוסות ציוד, נהוגות בידי אנשים עצובים, ועל גביהן שלט, עליו רשום בכתב כתום, מאשים: יהודי כן מגרש יהודי. ושוב התחלתי לבכות, ואני עדיין דומעת, אך - אין אף אחד שיכול לנחם אותי.

TheOrion

New member
../images/Emo24.gif

עם כל האמפתיה שיש לי אלייך, המהלך הזה חשוב וחיוני למדינה שלנו. מקווה שעוד כמה שנים את תביני עד כמה שזה מהלך נכון. אפשר רק שאלה אחת? החייל ההוא שטענת שאמר לך ששטפו להם את המח... על מה הוא דיבר? על מה את מדברת בשטיפת המח הזו?

תגובה

גם אני מקווה שעוד כמה שנים אבין עד כמה שהמהלך הזה נכון.. אני מקווה שאבין עוד לפני שיעברו כמה שנים.. אני מקווה שהתחזיות שלך תהיינה נכונות, ושאני אתבדה. שטיפת מח - ייתכן וזה לא הביטוי המדויק ביותר, אך אני בוחרת להשתמש בו. אינני יודעת בדיוק מה אומרים לחיילים, כי אני לא נמצאת שם.. אבל ההסברים שנותנים להם לגבי נכונות המהלך, צורת ההסבר וכו' - אינה הצורה השגרתית. את אותן תלונות שאתה מפנה כלפי הסרטון "סכין בלב" - תוכל, מן הסתם, להפנות כלפי מה שמראים להם. את הדברים האלו אינני יודעת, כי לא הייתה לי האפשרות לבדוק את אמיתותם, אני פשוט מאמינה למי שאמר לי את זה. ייתכן וזה נחוץ, על מנת למנוע מחיילים את הטראומה הכרוכה במשימה הזו. לילה טוב!

TheOrion

New member
../images/Emo9.gif

יא, לא נשאר על מה לריב, מה זהזה?
. P:. ובקשר לשטיפת המח... מחברים שלי שהוקפצו להכנה להתנתקות, אני לא מכיר שום שטיפת מח. אבל אולי פשוט לא סיפרו לי. יום טוב
.

לאוריון.......

שמע, זה שבוע דיי קשה ומעייף - אני מציע שלמרות שזה השבוע שלי - נתחלק בו שנינו כדי שהוא יעבור ביתר קלות.... אז מה אתה אומר? השבוע שנינו בוראי עולם? (אני רק מבקש עזרה בשבוע שלי.... שבוע הבא יהיה שלך, אל תדאג....) אם כן - שנה את החתימה בהתאם...
בתודה מראש, בורא העולם

TheOrion

New member
נענה לך שוב...

אין לי כח למלאכים הנודניקים האלה >: אם תטפל בהם בעצמך, אני מוכן לטפל בכל השאר
.

מצטער לא ראיתי......

המלאכים.... כן הם באמת נודניקים. אני פשוט אומר להם תעשו מה שאתם חושבים לנכון בלי להטריד אותי. מי שיטעה טעות חמורה מידי - חוזר לאדמה......

feel6

New member
יווו את כ"כ ריגשת אותי...

כואב לי להביט בטלויזיה וכואב לי יותר להיכנס לפה ולראות את כל האיחולים של אותם אנשים שכותבים פה "מצידי לראות אותם..."(ואני לא מדברת על כלום כי ראיתי אתמול אנשים שבעד ההתנתקות וחשו את כאבנו ואת כאב התושבים) אני אפילו לא מסוגלת להמשיך לכתוב מרוב שקשה לי בא לי לצאת החוצה ופשוט לצרוח מכאב אנחנו נוטשים את אדמתנו הקדושה את גוש קטיף המקום שתמיד חלמתי לגור בו את אותו מקום יפיפה... לעולם לא חשבתי שהלב יתן למסור את הארץ שלנו לאויב אני פשוט כבר לא יכולה לעצור את הדמעות האם על זה חלמנו 2000 שנה?לך גוש קטיף תמיד תישארי הסמל לעם הנצח נלחמת עד יומך האחרון על כבודה של הציונות האמיתית על מצוות יישוב הארץ אל תדאגי אנחנו נשוב לא ניתן לעקור נטוע ולעולם לא נשכח את התקווה- ארץ ישראל השלמה לעד! אני תמיד מקווה שעוד מעט יודיעו שזהו הכל נגמר ניצחנו אנחנו נשארים על אדמתו אבל אני מוצאת את עצמי מתאכזבת למראה החיילים שעוברים מדלת לדלת ומבקשים לארוז את החפצים אולי קצת מעודד אותי לראות את אותם אנשים שאומרים להם שהם לא מוכנים להתפנות כי אני יודעת שלא מחכה להם כלום...לא בתים,לא גנים,לא בתי ספר הולכים להשאיר אותם חסרי כל ומי שלא יודע על מה אני מדברת שיפתח טלויזיה ויראה את אותם אלה שהתפנו מרצון ונמצאים עכשיו בבתי מלון פשוט בושה למדינת ישראל שלכאן הגענו פשוט בושה שכל פעם מחדש אנחנו נכנעים לטרור מרימים ידיים והולכים צעד אחד אחורה אני רק מקווה שלא נלך רחוק מידי עם הצעדים שלנו כי אנחנו עלולים להתעורר למציאות אחרת!! ולכם אנשים לכל אלה שאף שמחים על אותו תהליך אני מבקשת אנחנו מכבדים אתכם כי אנחנו יודעים שזוהי דעה שלכם ואנחנו מקבלים אותה כי דעה זו דעה אבל אל תרדו ואל תקללו את אותם אנשים שהולכים לעקור אותם מהבתים שלהם אני יודעת שיהיו כאלה שימשיכו בשלהם ועל כך כואב לי ולמדינה שלמה כי אפילו את המעט שאנחנו יכולים לעשות אנחנו לא ממש עושים!!

meidl

New member
יש לך טעויות

אני רואה את כאבכם .. אבל בכל זאת הכאב הגדול הוא של פלסטינים שכל יום מרגישים את הכיבוש. אנחנו לא נכנעים לטרור בגלל שזהוא טרור, בגלל רשעות זו או אחרת שלהם. אלא אנחנו מרגישים הזדהות עם כאבם,ולכן מוותרים להם על הכיבוש בעזה. כמוב שהוויתור הזה הוא מחיר גדול, וקשה לכל העם אני בטוחה. לא קל לי לראות אותכם מתפנים ונלחמים כד טיפת הזיעה האחרונה, אני איתכם בלב. אבל ההתנתקות תציל אותנו כי עוד 30-40 שנה והם יהיוו רוב במדינת ישראל וזאת עובדה דמוגרפית, לכן אין לנו ברירה אלא לעשות שלום עכשיו ומיד ולא להלחם ללא סיבה.

לעזאזל, למה אני שוב מגיב פה?

אולי כי כל כך קשה לי לקרוא סיסמאות שמופרדות אחת מן השניה בנקודות ובפסיקים. ימין ושמאל כאחד, תשבו עם עצמכם יום אחד, תכבו את הטלוויזיה (כן, זה הכרחי להצלחת הניסוי), ותגבשו עמדה טוב טוב - הגיונית, בלי לשלוף "מד-כאב" ולהמיר אותו ליחידות מידה של צדק. בדיונים הקודמים שהיו פה, ונקברו כאן בפורום, אף-אחד לא סיפק לי תשובות טובות לשאלות מהותיות, וחבל, משום שאני דווקא גמיש בדעותיי. אני אפנה אותך, ואת כל מי שרוצה להיזכר, למספר שרשורים מעניינים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1325&msgid=58499745&archive=1 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1325&msgid=58534984&archive=1 soldier ו-nooshP, אני עדיין מחכה לתשובות... במאמר מוסגר, ההתנהלות של "מנהלת ההתנתקות" פשוט מביישת, מדיווחים של כלי ראשון. אחד הטיעונים נגד המתנחלים, לאורך כל התכנונים, היה שיש פתרון דיור לכל מתיישב ופיצוי ("הם מקבלים קרווליות, אז למה להתלונן?"). מרגע שעלה לאוויר הקמפיין של ממשלת ישראל, "יש פתרון לכל מתנחל", היה ברור שבעצם, בישראל כמו בישראל, אין פתרון לכל מתנחל. מעניין כמה דולרים השקיעו בקמפיין (בטלוויזיה וברדיו). אני משער שזה, דרך אגב, לא מגיע מכספי משלם המיסים, ואם כן, המתנחלים אשמים גם בזה.

loony noony

New member
טוב,

השרשור הראשון היה על נתן זאדה. אוקיי, נתן הוא רוצח. הוא לא מעיד על הכלל. יש גם איזו חברת מפלגה שמאלנית שעזרה לבצע פיגוע. כל השמאלנים הם מחבלים? לא. השרשור השני, תפילה למניעת ההתנתקות. יש בעיה? אם יש תגובות מסוימות בשרשור שהתכוונת אליהן, תוכל לכוון אותי לשם? מרגע שעלה לאוויר הקמפיין של ממשלת ישראל, "יש פתרון לכל מתנחל", היה ברור שבעצם, בישראל כמו בישראל, אין פתרון לכל מתנחל. מעניין כמה דולרים השקיעו בקמפיין (בטלוויזיה וברדיו). אני משער שזה, דרך אגב, לא מגיע מכספי משלם המיסים, ואם כן, המתנחלים אשמים גם בזה. אה? אוקי, אין פתרון לכל מפונה. הממשלה לא דאגה לכולם. אני מסכימה. הכסף שהשקיעו בקמפיין שלא מציג את האמת- אני מסכימה- מבוזבז. אה, וכמובן- המתנחלים אשמים ברווווור. הממשלה משקרת, וכמו כל דבר בעולם, זה בגלל המתנחלים. איך יכלתי לחשוב אחרת? או שהתכוות למשהו אחר- שהכסף מבוזבז על הצעת עזרה למתנחלים. זה כמון הכסף ש"התבזבז" על תשדירי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. אולי נאשים את ההרוגים? ואני אנצל את הבמה להתנצלות בפני מערכת החינוך על התקציב העגום שלה. אני מודה באשמה. כבר 11 שנים אני גונבת להם כסף. זה התחיל בדברים קטנים כמו משכורת לגננת, ועכשיו... כבר הגענו להסעות...

עולם ההקשרים הלוגיים שלך מאוד רופף.

אולי זה אני, אבל אם מישהו יואיל בטובו להסביר מה בדיוק ניסית להגיד כאן, אני אשמח. אני לא בטוח שזה קשור, אבל אני חושב שאנשים פה אינם מודעים לדבר מה מסוים שנקרא "ציניות", למרות שהוא נשפך כאן בפורום בכמויות מסחריות. מהיום, כדי להקל על ציבור הגולשים, אני אשתמש בתגים. |תחילת ציניות| אני משער שזה, דרך אגב, לא מגיע מכספי משלם המיסים, ואם כן, המתנחלים אשמים גם בזה. |סוף ציניות| באשר להודעות שצירפתי, אני מתכוון להודעות שלי שם שלא זכו לתגובה נאותה מצד אלו שהגבתי להם.

loony noony

New member
חח...אוקיי

אני מתנצלת. לא הבנתי את הקטע של הציניות. ולאחר קריאה חוזרת של ההודעה שלי, אני אתנצל שוב, היא הייתה תוקפנית מדי. יותר מדי ויכוחים לא עושים לי טוב. הממ.... בקשר לקישורים שצרפת. בקשר לאחד מהם אני מסכימה, והשני- אני לא מבינה הרבה בעיניין של גבולות. תמיד הנחתי שהמצב של הפלשתינים הוא כזה בגלל ההנהגה שלהם. לעראפת היה מספיק כסף בשביל לשקם אותם. התכוונת לשרשר את את ההודעה (הראשונה) שלך אלי או אל ההודעה הראשית של קורקודיליה? בכל אופן, אותם נושאים בקישורים שצרפת חוזרים כאן שוב ושוב. אם לא ענו לך אז תוכל להעלות את הנושא שוב בשרשורים החדשים.

amitbl

New member
קרוקודילה יקרה

נתחיל בכך שלא שטפו לחיילים את המוח. מיד אסביר לך מדוע. אולי קשה לראות את זה לפעמים, אבל כל המדינה, וכל אזרחיה כואבים על תושבי גוש קטיף שנאלצים לעזוב את ביתם בעל-כורחם. ולי בין היתר, כואב מאוד. אבל בכל זאת - אם הייתי נשלח להתנתקות לפנות, לא הייתי מסרב פקודה ומבצע את המשימה (הקשה מאוד הזאת!!!) שהממשל הטיל עלי. למה? כי אנחנו מדינת חוק. מדינה דמוקרטית, שבה החלטות מדיניות מטעמים כאלו ואחרים (בין אם בטחוניות, בין אם לצורכי מגעים פוליטים) חייבות לצאת לפועל, כן, גם על גבי אזרחים תמימים שומרי חוק, שלא עשו כל עוול, ועל חלקם אפילו הייתי אומר צדיקים - מאחר ובאתי איתם במגע במהלך שירותי הצבאי. שהרי אם הממשלה לא הייתה מחליטה החלטות קשות, המצב הקיים הבלתי נסבל שנמשך כבר כ-5 שנים, היה נמשך לתקופה בלתי מוגבל. לא מתקבל על הדעת לחלוטין. לחילופין, אם הממשלה כן הייתה מחליטה החלטה כזו והיא לא הייתה מתבצעת, הייתי מעדיף אפילו (!!!) לרדת מהארץ, שכן לא הייתי רוצה לגור במדינה בה כל אחד יכול לשים ז$# (סליחה על הביטוי) על החלטות הממשלה, שלטון החוק, עקרון הרוב קובע ובאופן כללי כל ערכי הדמוקרטיה. משהו היה חייב להעשות. לכן, בתור חייל משוחרר טרי אשר עדיין יכול לראות את עצמו בין החיילים הנדונים, אני יכול להגיד בפה מלא שלא הייתי מסרב פקודה. וכן הייתי עומד עם חברי החיילים שם ומחייך וצוחק איתם. ואם לא הייתי מחזיר לך מבט, זה לא כי הייתי מתבייש. אלא בגלל שלא הייתי רוצה להצליב איתך מבט, שכן מבטך היה מאשים וקשה מנשוא. הייתי צוחק עם חברי כי אין דרך אחרת להתמודד עם הכאב הזה. אם הייתי נאלץ להכנס לבית של אחד התושבים, הייתי מחבק אותם, ואז מוציא אותם. אז לא, לא שטפו להם את המוח. האמת שאני לא יודע אם ההחלטה נכונה. אני בטח ובטח לא יודע מה יקרה ביום שאחרי. אבל להתקדם לכיוון לא ברור בהחלט עדיף על לעמוד במקום ולחטוף סתירות לחי מהפלסטינאים ומהעולם כולו. קשה לי. תאמיני לי. כואב לי. אבל זה יקרה כי זה חייב לקרות. אני רק רוצה שתדעי שעם ישראל כולו מחבק את התושבים ומתפלל שהמעבר שלהם יהיה קל ככל האפשר. לי, אישית, יש מזל. מזל שהשתחררתי ב4, באוגוסט... שבועיים לפני שקורה מה שימים יגידו אם היה מהלך נכון, או שמא טעות.

תגובה

לא כל המדינה כואבת את כאבם של המתנחלים, לרוב הגדול כלל לא אכפת לגבי ההתנתקות. כאשר מבקשים מהם להביע דיעה, הם יביעו - וימשיכו בעיסוקיהם כאילו דבר לא ארע. אתמול, נתנו טרמפ לחייל - ובדרך דיברנו איתו.. אחרי שהוא ירד - אבא שלי אמר: בצבא צריכה להיות משמעת ברזל. אז אמרתי לו: אכן, בכל נושא אחר, מלבד זה. בפקודה הזו דורשים מחלק מהחיילים לבגוד באידיאל אחד מבין שניים: צבא מול המאבק הזה. כל חייל יחליט לאיזה אידיאל הוא נאמן יותר. הפקודה הזו היא לא הוגנת כלפי החיילים האלו. אם החלטת ממשלה לא מתבצעת - זה אכן מצביע על אנרכיה - ולכן המאבק הזה בעיני אבוד בכל מקרה. כי גם אם ננצח - הפסדנו. אך, אנרכיה עדיפה בעיני על ביצוע התכנית הזו. אתה צודק, זו הדרך היחידה להתמודד עם הכאב. אני לא מקנאה באף אחד מהחיילים האלו. יש לך מזל גדול. משהו היה חייב להיעשות - אבל אין זה הפיתרון. כי מכאן אין דרך חזרה, באם יתברר שהיה זה מהלך מוטעה - איך נוכל ליישר עיניים אל אותם מתנחלים ולבקש סליחה - על שהרסנו את החיים, על שגדענו את החלום?? יום טוב, עד כמה שהוא יכול להיות!

למעלה