...

One Echoe

New member
סתם משהו..שקצת קשר

אני לא מבין את הססמא "יהודי לא מגרש יהודי" באמת שאני לא מבין ... מה זה קשור בכלל? א' כל..לא מגרשים אותם...לא מסלקים אותם לעזאזל... מחזירים אותם ונותנים להם בית ופיצויים(בתיאוריה..כי בטלווזיה ראיתי שלא מביאים להם את מה שהובטח להם ומטלטלים חלק מהם ולא מטפלים בהם כמו שצריך..שזה ממש ממש עצוב...) ובכלל, אם נניח לפני כמה שנים, בערך 30, היינו צריכים להתנחל בעזה, וזה נראה לנו המהלך הכי נכון, והיו אנשים שבאו לעשות זאת בגאווה למען המדינה. למה עכשיו, כאשר המדינה קובעת(בדמוקרטיה..אפילו אם שרון פיטר שרים..זו עדיין דמוקרטיה..)וכל הגופים המרכזיים במדינת ישראל שצריך להתפנות...למה עכשיו הם אומרים יהודי לא מגרש יהודי? כאילו..אני לא מבין את המהות של הססמא הזאת. הם היו אם כבר צריכים לכתוב ססמא כמו.. " זה מהלך שיביא לטרור "..או משו כזה.. אבל מה קשור יהודי לא מגרש יהודי. לפעמים קורה מצב שמדינה טעתה...אז מה, נמשיך את הטעות הזאת עוד 30 שנה בגלל שהם צריכים לעבור דירה? אז בסדר, יעקרו ישובים, יש לי כאב בדבר..שקהילות ובתים ואנשים עומדים להעקר. אבל זה רק מעבר דירה..בחייאת ראבק..למה לעשות מזה סיפור כזה ענק.. אז אני מבין שנהרגו להם אנשים שם..וזה ממש חבל..ועצוב, אבל למה שיהרגו עוד אנשים? עוד חיילים? אשמח להסבר חד משמעי מימני..אבל הסבר שיוכל להאיר לי את העיניים(אם יש מה להאיר)ושיוכל ללמד אותי. לא הסבר תוקפני.

אולי.....

אולי הם מעדיפים שנביא כמה ערבים שיעשו את העבודה הזאת..... למרות שאז הם בטח יתחילו עם "ערבי לא מגרש יהודי" ואז אפשר להביא פועלים תיאלנדים או סיניים אבל אז.... "תאילנדי לא מגרש יהודי" ו"סיני לא מגרש יהודי"..... לא יודע, אולי שיגידו מי הם מעדיפים שיעשה את זה וזהו....

One Echoe

New member
לא יודע..

כמו שאמרתי, אני לא מבין את המהות עצמה... מה זה קשור יהודי לא מגרש יהודי בכלל...

../images/Emo60.gif אממ

אפשר לקרוא לזה במילים יותר יפות אבל לפי מילון אבן שושן גרש- הרחיק, שלח, סלק. זה לא הרחקה לא שילוח לא סילוק? וזה לא רק לעבור דירה. זה לעבור דירה סתם שאין טעם בדבר זה לעבור דבר בניגוד לרצונך במקום שכל כך טוב לך בו אתה עובר דירה על מנת להעביר אותה לאויבים שלך. אז זה לא סתם לעבור דירה. יש בזה קצת יותר משמעות לאנשים.

One Echoe

New member
אוקיי שמעתי את זה כבר,

וזה לא מאיר לי את העיניים. מכמה סיבות: -לא "סתם"עוברים דירה. עוברים דירה בשביל להעביר את האחריות על עזה לפלשתינאים. עוזבים כי זה לוקח לנו הון תועפות מהתקציב, ובגלל זה יש הרבה חורים בחינוך ובכל שאר הנושאים במדינה. עוזבים כי המון חיילים נהרגים, ולחינם. אני לא אומר שכל פעם שנהרגים לנו חיילים אנחנו נכנע, אבל כשאין סיבה וכשיש פיתרון טוב יותר אז כן, אין מה לעשות שם. זה אפילו לא נקרא " להכנע". -הקטע הוא, שגם אם תחשיבי את זה כגירוש, מה שזה לא, מז"א יהודי לא מגרש יהודי? בגלל שהמתנחלים הם יהודים לא נוציא אותם משם? צאי מנקודת הנחה שההתנחלויות הם משהו לא טוב למדינת ישראל. אז בגלל שהם יהודים זה אומר שלא צריך להוציא אותם משם?... עם כל הכבוד שטוב להם שם. הם מזיקים לישראל. וגם לעצמם. כי הרבה אנשים נהרגים להם שם(בשם האלוהים אה..? כמה נהרגו כבר בשם האלוהים..ולחינם..) -אולי אם תפסיקי לקרוא להם האויבים שלנו..אולי יום אחד הם יפסיקו להיות האויבים שלנו. תראי אני לא סומך עליהם. אבל אנחנו את המוטל עלינו עושים! ואז גם האום, בתקווה, יהיה לצידנו! כי זה ידוע שהעולם לא מחבב את ההתנחלות! ואין מה לעשות, העולם וארצות הברית עם הכי חשובים ...הם מה שקובע..

לא שמתי לב שכבר ענו..

אתה חושב כך, אך ישנה דרך אחרת לחשוב - גוש קטיף זהו קו החזית, חיילים נהרגים שם, על מנת שלא יהרגו באשקלון. יהודי לא מגרש יהודי - בא לתאר את הכאב העצום שיש במהלך הזה - בא אח נדרש להילחם נגד אח, וזה קשה יותר מכל דבר אחר. אני אפסיק לראות בהם אויבים, ברגע שהם יפסיקו לראות כך את עצמם. החמאס קיבל רב בבחירות - החמאס הוא ארגון טרור. כיצד לא אראה אותם בתור אויבים?? ארה"ב אוהבים אנשים חזקים, העומדים על דעתם - וברגע שנעשה זאת, הם יהיו לצידנו.

אהה.. ועוד משהו

ארה"ב תיתן את אותו סיוע שנתנה עד עכשיו, עם ובלי קשר להתנתקות - זו דעתו של אדם שאני מאוד מעריכה.

TheOrion

New member
נמנמ

ארה"ב כבר הודיעה שהיא שולחת שמאי שיעריך כמה פיצויים היא צריכה לתת לישראל על פירוק ההתנחלויות.

One Echoe

New member
את חושבת

א' כל-אני גר באשקלון. אני מניח שזה מתאר איזשהו קו בדיון הזה. אז ככה, את חושבת שאם אנשים נהרגים בגוש קטיף במקום באשקלון זה מוריד לי אבן מהלב? בטווח הקצר אולי זה מרגיע שפה אין כלום...(כולי תקווה שגם לא יהיה) אבל למה שיהרגו שם אם יכולה להיות דרך אחרת? הרי אם הם ישתלטו על המקום ויעשו משם טרור טקאסמים על אשקלון, את חושבת שצהל לא יגיב ביד קשה?! ועוד איך! כי אז ארצות הברית תראה שהפלסטינאים לא מעריכים את ההתנתקות. ישראל עשתה צעד מוסרי וחיובי. ומה הם עושים? מנצלים את זה לרעתנו וגם לרעתם!(והם חושבים שזה לטובתם). תהיה לישראל יותר לגיטימציה להגיב, מה גם! שצהל לא יצטרך לשמור על 7000 אנשים שנמצאים בתוך מיליון ויותר ערבים! התגובה שלו ושטח המרחב שלו יהיה יותר פשוט והתגובות יהיו יותר פשוטות ופחות מסורבלות. בקשר למה שאמרת על ארה"ב, אני לא בטוח שאת צודקת בזה... ארה"ב בעד שלום, אני לא מעריץ את המדינה הזאת, אבל צריך לשחק לפי הידיים שלה כי היא זאת ששולטת בעולם, אין מה לעשות-ככה זה. ברגע שהעולם יהיה לצידנו(אמן)אנחנו בעיקרון מנצחים ... ואז יופעל לחץ עצום על הפלסטינאים..! בכל אופן, נשאיך את זה כך..כי אני לא רוצה להגיד סתם דברים, ימים יגידו מה יהיה. בקשר ל " יהודי לא מגרש יהודי "- אולי במקום כל הכאב, הם יבינו שנעשה מהלך, ואין דרך למנוע אותו(אני חושב שכן אפשר למנוע החלטות לפעמים ולא צריך להכנע לממסד כל הזמן...אבל במקרה הזה-אין מה לעשות). והם יפסיקו לגרום למלחמת אחים! כי לא מגרשים אותם! כמו שלפני שלושים שנה אמרו להם ללכת לשם בשביל המדינה, עכשיו אומרים להם לצאת משם בשביל המדינה!!! גם אם הם לא מאמינים בזה, שיכבדו את ההחלטות... במקום כל הבכי והמלחמות, יכלו לבוא במקום אור תקווה ושיקום טוב יותר... עכשיו, בקשר לערבים... אני לא יודע מתי החאמס קיבל רוב ועל איזה בחירות את מדברת... אני חושב שבלי קשר אליהם אנחנו צריכים להפסיק לראות אותם כאויבים, אנחנו לא צריכים ללמוד מהם. זו טעות של הרבה אנשים. גם אם הם שמחים עכשיו וגם אם הם חושבים שזה תחילת הסוף של המהלך הציוני ושל ישראל. גם אם הם ממשיכים את הפיגועים שלהם. אל לנו לרדת לרמה שלהם. עם זאת-גם לא נאבד מכוח ההרתעה שלנו. שימי לב, עם כובש הוא עם טיפש, זה משהו שידוע בהיסטוריה ואת בטח יודעת כמה אימפריות נפלו אחרי כיבושים!!! די ללחימה של המתנחלים! הם אחים שלנו! אני אח שלהם! אני אח שלך! ושל כל אחד פה!

תגובה

הסיסמא אינה ריקה מתוכן - היא בעלת משמעות. תבדוק במילון את המושג "גירוש" - ותראה שהוא תואם את המציאות. מגרשים אותם מביתם, מפנים אותם בעל כרחם - וזה עצוב כל כך כשזה נעשה על ידי אחים. למה? כי לעקור שלושים שנות חיים, צמיחה ופריחה זהו דבר קשה מנשוא. זהו לא רק מעבר דירה, זה מעבר דירה בכפייה, וזה נוגד את הערכים עליהם מבססים אנשים אלו את חייהם. האנשים הללו אינם חושבים שהנסיגה תמנע הרג של אנשים נוספים, אלא להיפך. וזו אחת הסיבות להתנגדות שלהם. ומצטערת שהתגובה שלי קצת באיחור.

One Echoe

New member
שאר המדינה כן חושבת.

שיכבדו את ההחלטות בממשלה. כמו שכיבדו עד כה.

../images/Emo60.gif אאה

זה ממש עצוב והכי עצוב הרגשתי שהייתי בכותל. אין פשוט כל תפילת שמונה היו לי דמעות בעיניים והן זלגו זלגו חופשי חופשי. ועכשיו אני רק כותבת על זה ויש לי דמעות. ודיי נמאס לי לבכות חשבתי שהדמעות מתשהו נגמרות אבל הן לא הן ממשיכות וממשיכות ואני לא מבינה איך אפשר שמפנים אנשים מהבית שלהם איך אפשר לקלל ולשמוח? איך אפשר לשמוח לאיד? איך אפשר להיות כאלו אטומים? באמת איך?

זוארצנו

New member
זה מה שנקרא...

מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר על רחמנים... אין לי משהו אחר שיותר מתאים...

nooshP

New member
אני שולחת לך ../images/Emo24.gif

ומאחלת לך שהדמעות יתיבשו ובמקומם תבוא שמחה ושיתברר שהמהלך הזה, למרות כל מה שרבים חושבים עליו, הוא טוב ויביא רק טוב למדינה.

silverhawk

New member
אני יכול להציע הסבר מסויים

החיילים שהגיעו לאבטח את ההפגנה, לא ביצעו (באותו רגע לפחות) את משימת הפינוי. זה מובן מאליו שאצלך אין שום הבדל בין הפינוי לבין ההפגנה, אך אצל חייל זהו הבדל של יום ולילה. אני ראיתי היום במשך שעות את השידור החי מן הפינויים הראשונים, וראיתי את תגובת החיילים. רבים החיילים אשר הזילו דמעה. רבים עוד יותר החיילים אשר ראו על פניהם את הקושי. אז מובן שאין כל דרך לנחם אותך, אך ישנם רבים (גם בין התומכים בתוכנית) המזדהים עם כאבך. ואגב, הפעולה שביצעת עם האבן מקסימה בעיני.

שרון יושן טוב בלילה

כי השמאלנים מחבקים אותו. מה איכפת לו מכמה תינוקות? העיקר עמרי

למעלה