666 - עזרה!

shooting

New member
666 - עזרה!

ראיתי שדנתם פה בעבר במספר זה, הייתי מעוניין בציטוטים הנוגעים בדבר מתוך הברית החדשה. תודה מראש.

shooting

New member
666- ציטוטים,מקורות

בעברית אנגלית לא משנה, אני לא יודע מאיפה זה צץ, 666 הזה

חזון יוחנן י"ג

ראה קישור בעברית - חזון יוחנן י"ג 18 (סוף הדף) האתר עשוי בצורה מאוד לא יעילה. עוד לא מצאתי אתר טוב עם תרגום נורמלי של הברית החדשה ועם מנוע חיפוש. ובאנגלית. אחד מני רבים. יש גם מנוע חיפוש שווה.

shooting

New member
אני רוצה בבקשה פרק ופסוק - 666

אני רוצה לראות בבקשה מקומות ספציפיים בו מוזכר המספר הזה, תודה רבה על העזרה שלכם עד כה.

תשובה:

המספר הזה מופיע (כמו שיפעת אמרה) ב"חזון יוחנן", פרק י"ג, פסוק י"ח: "פה חכמה צפונה והמשכיל יחשב את מספר החיה כי מספר אדם הוא ומספרו 666". זה המקום היחיד בתנ"ך ובברית החדשה שהמספר הזה מופיע.

ההקשר המלא:

יא וָאֵרֶא חַיָּה אַחֶרֶת עֹלָה מִן־הָאֲדָמָה בַּעֲלַת שְׁתֵּי קְרָנַיִם כְּכֶבֶשׂ וּמְדַבֶּרֶת כְּפִי תַנִּין׃ יב וְהִיא משֶׁלֶת עַל־פְּנֵי הַחַיָּה הָרִאשֹׁנָה בְּכָל־מֶמְשַׁלְתָּהּ וּבִפְעֻלַּת יָדֶיהָ הִשְׁתַּחֲווּ הָאָרֶץ וְישְׁבֶיהָ לִפְנֵי הַחַיָּה הָרִאשֹׁנָה הַנִּרְפָּאָה מִן־מַכַּת הַמָּוֶת׃ יג וַתַּעַשׂ מוֹפְתִים גְּדוֹלִים עַד גַּם־לְהוֹרִיד אֵשׁ מִן־הַשָּׁמַיִם אַרְצָה לְעֵינֵי בְנֵי אָדָם׃ יד וַתַּדִּיחַ אֶת־ישְׁבֵי הָאָרֶץ בְּמוֹפְתִים הַנְּתוּנִים לָהּ לַעֲשׂוֹת לִפְנֵי הַחַיָּה וַתֹּאמֶר אֶל־ישְׁבֵי הָאָרֶץ לַעֲשׂוֹת צֶלֶם לַחַיָּה אֲשֶׁר־הֻכְּתָה מַכַּת־חֶרֶב וַתֶּחִי׃ טו וְגַם נִתַּן לָהּ לְהָפִיחַ רוּחַ בְּצֶלֶם הַחַיָּה עַד אֲשֶׁר יָכֹל לְדַבֵּר וְלַעֲשׂוֹת חֹק מִי אֲשֶׁר־א יִשְׁתַּחֲוֶה לְצֶלֶם הַחַיָּה יוּמָת׃ טז וַתִּגְזָר אֹמֶר כִּי כַקָּטֹן כַּגָּדוֹל כֶּעָנִי כֶּעָשִׁיר כָּעֶבֶד כְּבֶן־חוֹרִים כֻּלָּם יַתְווּ תָו עַל־יַד יְמִינָם אוֹ עַל־מִצְחָם׃ יז וְכִי א־יוּכַל אִישׁ לִקְנוֹת וְלִמְכֹּר בִּלְתִּי הוּא אֲשֶׁר לוֹ הַתָּו הוּא שֵׁם הַחַיָּה אוֹ־מִסְפַר שְׁמָהּ׃ יח פֹּה חָכְמָה צְפוּנָה וְהַמַּשְׂכִּיל יְחַשֵּׁב אֶת־מִסְפַּר הַחַיָּה כִּי מִסְפַּר אָדָם הוּא וּמִסְפָּרוֹ תֹרֹסֹוֹ׃

אולי תסבירו לי את הקשר הדברים?

ממה שאני חושב שאני מבין: מביא הדברים,ישו או יוחנן,רואה מן מפלצת שהיא השטן,עולה על האדמה ומשעבדת את העולם ומחייבת את כולם לנשוא תו או משהו כזה שעליו מסומן המספר 666...הבנתי נכון? או שאולי הכוונה היא אחרת

במקרה זה יוחנן

רואה שתי מפלצות - האחת משתלטת על העולם, והשניה - שולטת בראשונה, גם היא באה ומכריחה את העולם לבגוד לה, ומספרה הוא 666. כנראה הכוונה למנפולציה גימטרית של שם המפלצת השניה. לדעתי, בכלל יהיה ניתן לראות פה מטאפורות על השלטון הרומי בארץ.

אלי ו.

New member
ניחוש מצוין!!!!

אם אני זוכר נכונה, זוהי גם ההערכה של מתרגם הספר.

ואם כבר זה:אם מספר השטן הוא 666 אז

למה סמל השטן,הפנתגרם,מכיל רק 5 קודקודים (ומכאן שמו)?

הפנטגרם

כסמל השטן, אומץ רק בימי הביניים ע"י הכנסיה הנוצרית, וגם הוא "הפוך" (ז"א, כששני קודקודים מעלה). הפנטגרם שימש בתרבויות רבות סמל להגנה, בריאות, העולם, האדם ואף מאגיה. כיום, הסמל משמש את הזרמים הניאו-פגניים פחות או יותר כשם שמגן דוד משמש להזדהות עם היהדות (אם כי, כפי הנראה, גם הוא אומץ רק בימי הביניים כסמל גורף), הצלב כמסמל את הנצרות, הסהר את האיסלאם וכדומה.

EMITIST

New member
כוכב השחר, יש הטוענים גם שהפנטגרם

בגדול (ואיני מתכוונת כאן לפירושה המילולי של המילה) הוא "כוכב האדם" וזאת מאחר שבצורתו הוא מזכיר את צורת האדם (ושים לב לכך) כשהאדם עומד בפיסוק וידיו פרוסות לצדדים - כשהראש הוא הקודקוד העליון של הכוכב ואילו הידיים והרגליים הם ארבעת קודקודיו הנותרים. נוגהגים להקיף את הפנטגרום במעגל לעיתים וניתן לראות זאת בעיקר בפולחנים הפגאניניים והשטניים למנהם בעיגול משום שהעיגול או המעגל מסמלים את הקוסמוס השלם והמושלם ואילו האדם הוא כוכבו. השטניים למינהם בפולחנם נוהגים להשתמש בפנטרגרם הפוך מאחר ומכורח היותם כאלו הם כידוע נוהגים ללכת אנטי - אנטי האנושות ושלמות העולם ומכאן לגרור את האדם לשאול ולהשליט את השטן בעולם וכן גם שימוש בצלבים הפוכים מאחר והם כמובן הם אנטיכריסטוס ולכן בכך בעצם שימושם בפולחניהם בצלבים הפוכים הם מחללים בכך את קדושתו של הצלוב - ישו.

EMITIST

New member
נ.ב.; כוכב השחר מגן הדוד מקורו הוא

בהודו בעיקר ובשאר עמי המזרח כאשר שם הוא מופיע בצבעים של של שחור ולבן כשחודו של המשולש השחור מופנה כלפי מטה אל האדמה ואילו חודו של הלבן מופנה כלפיי מעלה אל השמיים - ומלבד סמל כנגד עין הרע הוא גם מציין, מייצג ומסמל את יסודות העולם - הטוב והרע, חושך ואור, חול וקודש, חומר ורוח וכדומה בדיוק כפי שמצייג זאת היין והיאנג. כמו כל דבר ביהדות שבו לקחנו אמונות, פולחנים ומוטיבים שונים מכל מיני עמים אחרים (ע"ע למשל בדוגמא המובהקת של שמות החודשים העבריים שהם שמות של אלילים בבליים בכלל)גם את הסמל הזה השאלנו ואימצנו לנו כפי שאמרת מתי שהוא בתקופת ימיי הבייניים. אגב, בחזיתו של כל בית הודי המכבד את עצמו קיים המגן דוד ודוגמא מובהקת לכך ניתן לראות בבירור בחזית הטאג´מהאל - כששני מגני דוד ענקיים ניצבים זה לצידו של זה או ליתר דיוק מפוסלים זה לצידו של זה.

תיקון קטן שהוא מאוד מאוד צורם

הטאג´ מהאל נבנה כקבר לאישתו של שאה ג´אהן שהיה מוסלמי (לכל דבר) הוא מכיל פסוקים מן הקוראן אשר מתארים את גן העדן בערבית וכמו כן ישנה פסקה שם שאומרת (בתרגום חופשי)". . .זהוא גן העדן עלי אדמות. . ." עכשיו השימוש במגן דוד בתוך הערבסקות המוסלמיות הוא מאוד לא חדש והוא תמיד היה אז כמו שאמר פעם סבא שלי "אל תערב מין שלא במינו"

EMITIST

New member
האייל הקורא הבהרה קטנה ברשותך שהיא

צורמת לא פחות; במקורו של מגן הדוד עסקתי אני ובשום פנים ואופן לא "ערבתי מין שאינו במינו" כדברי סבך. כל מה שטענתי הוא שמקורו ותפוצתו גדולה יותר במזרח ובפרט בהודו ולא עסקתי כלל בדת (וזה ידוע שבונה הטאג´ מהאל - שאה ג´אהן היה מוסלמי שבנה אותו כקבר לאישתו וכן השימוש במגן דוד בתוך הערבסקות המוסלמיות הוא דבר ישן) וזאת מאחר שמגן הדוד בהודו כפי שציינתי בתגובתי הקודמת הוא נפוץ בכל חזית בית שם שמכבדת את עצמה ושם הוא משמש ככקמע נגד עין הרע (בין השאר) וזאת מבלי שום קשר לדת זוהי פשוט אמונה כלל עממית שרווחת שם בדיוק כשם שכאן במזרח התיכון (לפחות בחלקו הקרוב לאזורינו) גם כאן בארץ ללא שום קשר לדת או עדה אימצנו לנו את החמסה והפכנו אותה לכלל עממית. כמו כן רציתי גם לציין בהזדמנות זאת שלצד המגן דוד בהודו "מככב" לא פחות צלב הקרס שהפך כל כך מזוהה עם הנאצים בעלי המוח החולני והמעוות שלהם שהפכו אותו לקונטציה שלילית בו בזמן שבכלל במקורו הוא מסמן את האיחוד והשילוב ההרמוני שבין החומר לרוח. בוקר ויום נפלא לך ולכולנו וכמובן ששקט, שפוי, שלוו, רוגע ורגוע עד כמה שרק ניתן ואפשרי
...

נכון צלב הקרס

מופיע בהודו אבל עד כמה שאני זוכר הכיוון שלו הוא קצת שונה וכן עסקת בדת ברגע שהכנסת את הטאג´ וקישרת אותו לבודיהזם ולא לאסלאם ומכאן מקור הטעות ולא כולם יודעים שזה קבר .... ובמיוחד את הקשר המוסלמי אז המשך יום נעים ויהיו שלום ותודה על דגים

לא עסקתי במקור המגן דוד

כי אם העליתי את ההשערה הרווחת כי אומץ ע"י היהדות רק בימי הביניים.

למעלה