7 דברים שמעצבנים אותי בצבא

Puskas

New member
חחח כן גם אני הייתי כזה..

(בסיס רמון בתור אחראי תחמושת אבל ששששש.. שלא ישמעו! זה בסיס מסווג!)

ShacharDawn

New member
כל הטרטורים נועדו כדי שתתרגלי למצב החדש

"קשה באימונים - קל בקרב"

ככל שיציפו אתכן בשטויות על ההתחלה, ההמשך יהיה "קל" יותר כי אתן כבר יודעות איך זה.

ומה שאני למדתי, זה שפשוט צריך מדי פעם לכבות את הראש ולהיות על אוטומט (מה שאני השתדלתי לעשות - חוסך עצבים). או לצחוק מזה. מניסיון, מרמור זה אף פעם לא טוב ולא מועיל וחבל על האנרגיות שלך

ואמנם "לשבור את בנימין" אמר את מה שאמר בצורה מסויימת, אבל הוא כן צודק בדבר אחד: כל האימונים האלה, גם אם נראים מיותרים, נועדו למצבי חירום שלא אמורים לקרות, אבל קרו בעבר ועלולים לקרות בעתיד (כמו שימוש בנשק). יש בזה את ההיגיון המוזר שלו, אבל גם אם עם ניסיונך קשה לך לראות זאת, יש סיבה לכל דבר שעושים שם.

einat162

New member
יואו החזרת אותי כ"כ הרבה שנים אחורה !

למה, ולמה ולמה .....?
למה בנות שהן כולו מבוגרות בכמה חודשים נותנות הוראות ומשחקות עצמן בוסיות?
למה לקום כ"כ מוקדם?
למה לחזור על אותם נהלים קשוחים כל יום שוב ושוב?

אני מרשה לעצמי קצת להתנשא, כי השירות הצבאי שלי כבר כמה שנים טובות מאחורי (לא, לא הייתי לוחמת קרקל שאוכלת חול - אלא חיילת די ג'ובניקית בבסיס סגור, חוזרת הביתה כל שבועיים בערך). תקופת הטירונות אמורה לזעזע, לתת שוק מקסימלי- גם אם השירות הסדיר ממש לא דומה (ובהרבה מהמקרים הוא לא). חכי חכי עד שבירת הדיסטנס שם ההכרה שאותן מפקדות קשוחות הן גם צעירות שרק לימדו (ונתנו להם אחריות) לדפוק פוזה.

לגבי המטווחים ורישיון נשק- העצה שלי היא לנסות לחשוב על זה כחוויה. נכון, רוב הסיכויים שלא תצטרכי להחזיק נשק אח"כ, אבל היית שם- עית את זה, וזה הרבה יותר ממה שהרבה צעירים אמריקאיים למשל עשו בגיל הזה.
כל מסדר שצריך להספיק מהר-מהר ולקפל השמיכה טוב-טוב - בסופו של דבר יעבור. זה רק תקופה (קצרה) בחיים.
כל פקאצה שמתעקשת לשים מוזיקה מזרחית על הבוקר- את תצטרכי לסבול אותה רק לתקופה קצרה.

אני יודעת שזה קשה, לחיות ברגע ולהבין שזה זמני, אבל זה אכן זמני.
לא יודעת לאיזה תפקיד את מיועדת (והיכן) אבל גם אחרי הטירונות, קחי את כל עניין הצבא כחוויה זמנית.
כן יהיו רגעים קשים, רגעים מלחיצים, ורגעים כיפיים- אני יכולה להבטיח לך שזה עניין זמני.

תתעודדי, ובהצלחה !

Besessenheit

New member
אוי ימי הטירונות והקורס...

בטירונות וקורס הייתי בבסיס סגור מן הסתם וסבלתי בדיוק אותו דבר.

ידעתי שאני אשרת בבסיס פתוח וימות העולם.

בסוף שירתתי בקריה והייתי האדם המאושר בתבל :)

littlerunaway

New member
כמה שנאתי את הטירונות

לישון באוהל עם 15 בנות, תענוג מפוקפק משהו.
המפקדות ואפילו הסמלת היו יותר צעירות ממני, זה היה די משעשע. אני עד עכשיו מצטערת שלקחתי את הטירונות ברצינות מדי והייתי ילדה טובה...
אם זה מעודד אותך, הטירונות ממש לא מייצגת את הסדיר, עולם אחר לגמרי.

Jen74

New member
באתי מהראשי...

את נשמעת כמו הבנות שלי, החוויות שלהן מהטירונות בפרט והצבא בכלל דומות אחד לאחד.
אני יכולה לנסות לנחם אותך כמו שאני מנחמת אותן שהנה, עוד מעט זה נגמר ומתחילים החיים האמיתיים והמרמור האמיתי...

Jen74

New member
אני "כאן" כל הזמן, מטיילת בפרדס

וגם בפייסבוק במרחב הוירטואלי ואת מוזמנת "להיפגש" איתי בכיף מתי שבא לך.

נושיfay

New member
עצה מכל הלב,

שעזרה לי לעבור גם את השירות עצמו.
הטירונות היא משחק, תקטיני ראש ותשחקי במשחק שלהם.
אל תחפשי יותר מדי חוקיות כי מנקודת מבט של אדם מבחוץ רוב הדברים וההתנהלות נראים מאוד מטומטמים.
בזמן השירות כנסי לראש של בורג במערכת, זה עצוב אבל ככה זה.יש המון דברים ש"דורשים תיקון" אבל בתור בורג השינוי שאת יכולה לעשות הוא מזערי ועדיף שתעשי את העבושה שלך ודי.

אם תסתכלי על הכל מנקודת מבט כזאת זה יעזור לך מאוד להתמודד עם כל הכשלים והקשיים שבשירות כי לי זהעזר

מקווה שיעבור לך מהר ובקלות

חחחחח ככה בדיוק הרגשתי כשהייתי בטירונות

הטירונות שלי בהחלט הייתה הכי מסריחה בעולם !! תקעו אותי עם בנות צפונבוניות שתלטניות וכשדיברת על פרחות זה בדיוק מה שהרגשתי כשרציתי ללכת לישון!
מרוב שהן היו כל כך נוראיות החלטתי בעצמי להעביר את המיטה שלי לאוהל אחר בקיצור לעשות בלאגנים

כמובן שזה לא עזר לי ובסוף חזרתי לאוהל שלי..
נראה לי שאני עשיתי את הטירונות 02 הכי קשה שיכלה להיות מאחר והטירונות הייתה בזיקים תחת טילים וכל רגע צבע אדום- לא בדיוק היה לי כייף

בסדיר הבנתי כמה הצבא יכול להיות עם הראש בקיר!! בעיקר בקטעים של בריאות, אתה חולה תמות ולא תקבל גימל- לא בדיוק התרגלתי למסגרת הזאת בכל השנתיים שירות שלי וזה למה סיימתי אותו אחרי שעליתי ל-10 משפטים ואפילו לא פחדתי מכלא

אבל אל תבהלי הייתי כלל צה"לי וזה 99 אחוז תפקידים חרא!!!
אם יש לך תפקיד טוב ותגיעי למקום טוב גם השירות שלך יהיה כייפי וטוב.

כשהשתחררתי האושר והחיוך חזר אליי לפחות אני גאה בזה שהתגייסתי למדתי מה זה העולם האמיתי

שיהיה בהצלחה!!

למעלה