8 חודשים מחיי שמרתי על המתנחלים

קוה

New member
8 חודשים מחיי שמרתי על המתנחלים

בכפר דרום. אי קטן של יהודים בתוך ים של ערבים. תמיד ידעתי שבסוף ייקחו אותם משם. זה היה לפני שבע שנים וזה היה ברור. כשאתה בא ממרכז הארץ לתוך כפר קטן שמוקף כולו בחומה משוכללת עם חרכי יירי ומקלעים, שמקיפה בסך הכל 30 משפחות והכל ים ערבים מסביב אתה בהחלט מפוקח יותר ממי שחי בתוך אותה החומה. עכשיו מפרקים את החומה הזו. בכסף בו בנו אותה יכלו למנוע התפרקות של מרכז או שניים בישראל לאוכלוסיה הנזקקת לסיוע. מבט אחד בחומה הזו, ותבינו. לפני שאדבר על דעה פוליטית, הנה משהו ללא עוררין: קשה להיות לוחם ברצועה. השיגרה מכרסמת אותך. שמירה, תדריך שמירה, תדריך, שמירה. לא, אני לא מצפה להכרת תודה מהם על מה שעשיתי. מרצוני, בחום מעיק ובלילות קרים, שמרתי עליהם כשהם ישנו. היתי חייל צעיר בפלוגה ותיקה, לא הפסקתי לשמור. פעם מרוב עייפות נרדמתי בעמדה ונתפסתי. העונש היה לסגור בערך 40 יום בעזה. מילא. להורים שלי היה בטח קשה יותר עם זה. חייל אחר כל כך השתעמם שהחליט להכניס לרובה M-16 שלו בדלי סיגריות ולירות אותם על חבריו. באחת הפעמים הוא התבלבל עם כדור חי ופוצץ לחברו את הרגל. כבר אמרו לכם שהכיבוש משחית? ממש כמו הלוחמים בלבנון, מי שכבר היה ברצועה לא סבל לחינם. מי שמת, לא מת לחינם. כל אחד הלוחמים איפשר את הזמן ואת התנאים לעשות את הצעד הבא שהממשלה תחליט עליו. הצעד הבא הוא התנתקות. כל התקופה הזו בכפר דרום עשיתי משהו שמנוגד להשקפה שלי ושל משפחתי אבל חוק זה חוק ואתה תבצע הכל במסגרתו. עכשיו תורם לכבד את החוק. התקבלה החלטה במוסדות המדינה. וכן, שיכבדו גם את אלה שהחזיקו הרבה בבטן כל השנים כששמרו עליהם יומם וליל ולא פצו פה- ויצאו מהשטחים גם בשבילם. לוחם גבעתי מחזור מרץ 97'

OMER G17

New member
בדיוק! ימנים תלמדו ממנו ואל תעיזו ל

סרב...כמו שאם עד שאני יגיע לצבא לא יפנו את חברון אני לא יסרב לשרת שם רק בגלל שאני חושב שההתיישבות שם היא פסיכית לגמרי וחייבים לפנות אותם!

אתה במקרה יודע שמערת המכפלה

נמצאת בחברון???????? אתה יודע שאפילו השמאל הקיצוני לא טוען שצריך לפנות איזורים מסויימים בחברון?????????????? האם אתה יודע שיש קאדים ערבים{מקבילה לרבנים היהודים} שלא רוצים שאיזור מערת המכפלה ינטש ע"י היהודים... אז לפני שאת מקשקש תחשוב על כל אות שאתה רושם אם תרצה התייחסות רצינית להודעותיך...

itaym02

New member
אני חושב שתלמד הבנת הנקרא

הוא אמר בצורה ברורה שהוא !!לא!! מתכוון לסרב לשרת שם. חוץ מזה שצריך לפנות משם את המטורפים ולהכניס לשם אנשים שפויים יותר.

raqel 69

New member
אני מקוו שגם את תל אביב תפנה

בבוא היום בלי בעיות.אני חושבת שגם את יפו ותל אביב ירושלים חיפה וכו שיכות לערבים אז בבוא היום אל תשתפנו אלה תפנו . ובא לציון גואל !!!!

יש טיפ טיפה הבדל בין...

לשמור על החיים של אנשים שאתה לא אוהב את איפה שהם גרים לבין לזרוק אותם מהבית

itaym02

New member
לא לא - אדם צריך לשמוע לחוק גם כאשר

זה לא מוצא חן בעיניו - אני חושב שלזה הוא התכוון. אז המתנחלים ישמעו לחוק ויאבדו בית, אך כמה חיילים שמעו לחוק כנגד מצפונם ואיבדו את חייהם - חצוף!

הממ

ייתכן ובמצב כמו שעליו אתה מדבר, אתה מפוקח יותר, אך אתה יודע מה? לא תמיד הצעדים הנקטנו היינו מנקודת מבט מפוקחת. בזמנו, טענו רבים שהחלטתו של בן גוריון להכריז על הקמת המדינה הייתה בלתי מפוקחת.. אתה לא מצפה להכרת תודה, אך היא הגיעה. היחס של התושבים אל החיילים - הינו חיובי ביותר. צר לי אם לא הרגשת בכך. אתה צודק - רק שפקודה זו היא פקודה חריגה לדעתם של הרבה מאוד חיילים. לא לשם כך הם התגייסו. ההבדל בינך לביני - הוא שאני רואה בצעד הזה צעד שיסכן חיים, והלוואי ואתבדה! וצעד כזה איני יכולה להיות שותפה לו, ואף לא לשבת מנגד. אתה מדבר פה על הקרב של שמונה חודשים - כל הכבוד
! האנשים האלו מקריבים חמש שנים בצל פצמרים. ייתכן ואינך מסכים על האידיאל לשמו הם מקריבים כל כך הרבה, ייתכן ואינך מאמין שישיבתם שם ממגנת חלקים אחרים בארץ.. אבל זו הקרבה, ועל זה הם ראויים להערכה! לילה טוב!

אiפטימי

New member
א. גם ארץ ישראל מוקפת בים של ערבים

עויינים. ב. אולי הפינוי עצמו מתבקש אבל הצורה למה לא במסגרת של הסכם? למה לא לשאול את העם? למה לא לנקות את הרצועה לפני הפינוי? הרי הרמטכל עצמו אמר שיש שם כמות ענקית של תחמושת שתופנה לעבר אשקלון. למה לברוח למה?

אiפטימי

New member
א. גם ארץ ישראל מוקפת בים של ערבים

עויינים. ב. אולי הפינוי עצמו מתבקש אבל הצורה למה לא במסגרת של הסכם? למה לא לשאול את העם? למה לא לנקות את הרצועה לפני הפינוי? הרי הרמטכל עצמו אמר שיש שם כמות ענקית של תחמושת שתופנה לעבר אשקלון. למה לברוח למה?

raqel 69

New member
לברוח כי העם פחדן.שרון פוחד

רק פחדנים בורחים.ושרון פחדן הזקנה עלתה לו לראש שרון יגע שאים ילך למשאל עם הוא יפסיד והוא לא יכול להרשות לעצמו להפסיד הוא הבטיח לפרס פינוי מלה אחרת או פינוי או חקירה על האי היווני.וחקירה על הבחירות וכול הזיופים שהיו שם!!!

raqel 69

New member
ואים החוק אומר לך להרוג יהודי?

האים תהרוג?לא צריך להית רובוטים צריך לחשוב . עכשו מה יהיה?מלחמת יהודים מלחמת אחים רק בגלל החוק שהחליט שרון . אל תשכח ששרון הקים את כפר דרום... ואל תתבכיין שמרתה על העם שלך...או שהעם שלך רק בתל אביב?

silverhawk

New member
איך זה קשור למה שהוא אמר?

את רואה בדבריו פקודה בלתי חוקי בעליל? כי זו הדוגמה שנתת. והוא ממש לא 'התבכיין' - הוא ציין כי למרות שהדבר נגד את אמונתו הוא מילא פקודות, בדיוק כפי שהיה צריך לעשות.

miamor18

New member
העם שלו בת"א ובגלל זה הוא שמר על

המנחלים 8 חודשים מחייו? אתה מזלזל בכל מה שהוא אמר. אגב, לא יהיה חוק שאומר להרוג יהודי. למה סתם להתחכם כדי לנסות להצדיק? הרי ההבדל בין מוות לפינוי (שאפשר להשתקם ממנו) הוא ענק.

Lאחד

New member
רשע! עלי אתה שמרת???

ואם אני הייתי במילואים בשמירה על קיבוץ שלא מכיל 30 משפחות אז אני שמרתי על הקיבוץ? ומי שהיה בקריה בתל אביב שמר על המבלים שם??? אתה שמרת על המדינה. תכניס לך את זה טוב טוב לראש - שמרת על המדינה. כן, המדינה שלך. לא על שום דבר אחר. ברצונך הלכת לגבעתי ושם אמרו לך לאן ללכת. אז מתוך שרות של 3 שנים שמונה חדשים היית בעזה ואני מעריך שהיית בעוד כל מיני מקומות. כשבן-דודי - חייל דתי - נשלח על ידי חטיבת גולני בה שירת, לשמור על המבלים בחורשת טל בראש השנה ובגל זה הוא לא יצא הביתה ביום הקדוש הזה, הוא בא ואמר "שמרתי על חילונים" או "שמרתי על שמאלנים"? האם הוא בא ואמר להם שהם צריכים להגיד לו תודה? או שחילול ראש השנה משחית? איזו חוצפה זו לבוא ולומר לי "אני שמרתי עליכם"? מי אתה בכלל? אני בדיוק כמוך שמרתי עלי ועליך ועל משפחתי ועל משפחתך באותה מידה!!! זה שמשפחתי חיה "שם" ומשפחתך גרה במקום אחר זה לא אומר שיש לך פריוילגיה עלי. אולי על זה שמשפחתי נמצאת שם כ"שכפץ אנושי" אתה צריך להגיד לי תודה? (לא, אני לא מצפה שתבוא ותודה לי - עשיתי זאת מרצוני המלא ומתוך אחריות אישית ולאומית!)

למעלה