8\12\1987 האינתיפאדה הראשונה

מוחמד5

New member
8\12\1987 האינתיפאדה הראשונה

ביום הזה פרצה האינתיפאדה הראשונה (כונתה בעוד כמה כינויים, אינתפאדת אל אטפאל, אינתיפאדת אל חג'יראה ....). האינתפאדה פרצה לאחר שנהג משאית יהודי דרס למוות מספר פועלים מעזה (ממחנה הפליטים ג'באלייה ), באותו יום פרצו מהומות במחנות הפליטים בעזה שלאט לאט התפשטו לשטחי הרשות האחרים , ב9 לחודש האינתיפאדה כבר הגיעה לרוב ישובי הרשות.והוכרזה שביתה מלאה , שהתקבלה בהיענות גבוה מאוד מצד הפלשתינים קשה לקבוע בוודאות מה גרם להתפרצות ההמונית והספונטנית של העם הפלשתיני, פעולות של רצח והרג של אזרחים פלשתינים התרחשו במהלך כל השנה הן ע"י מתנחלים והן עי"י הצבא . כך שאירוע הדריסה לא היה המקרה ראשון. בתקופה ההיא ההשתלטות על האדמות הפלשתיניות הייתה בשיאה, מדיניות ההתישבות ,מעצרים,אלימות,הריסת בתים ... נגד העם הפלשתיני הייתה חלק מאורח החיים בשטחים. שנת 1987 הייתה שנה שבה העוינות והאלימות בשטחים גדולה, אירוע רדף אחר אירוע והיה קשה לנבא את האיתיפאדה העממית והגורפת ,בה השתתפו ילדים,נשים גברים, זקנים.. זה היה אירוע שנתן את המשמעות למילים , כיבוש ,דיכוי, גזילה.. האינתיפאדה הראשונה פרצה ונמשכה עד להסכמי אוסלו, האינתפאדה התנהלה ע"י אנשים ,פשוטי העם, אינתיפאדה ספונטנית ללא יד מכוונת , בהמשך התחילו להיות התארגוניות מסודרות ,שבראשן עמד אשף. ישראל לא ציפתה לכזו התקוממות ,הצבא לא היה ערוך ובגלל זה היה מספר רב של הרוגים, ישראל ניסתה כל דרך אפשרית בכדי לדכא את האינתיפאדה ,הציבור הישראלי לא האמין שכזו התקוממות יכולה להמשך הרבה זמן, כולם ציפו שהיא תפסק תוך זמן קצר. אך ההערכות וחוסר ההבנה והתפיסה הישראלית כשלו כשלון צורם. רצון העם והדביקות שלו במאבקו למרות השימוש באמצעים פסולים ולא אינושיים בכדי לדכא האינתאפדה ניצח . האבן ניצחה את הטנק. לאינתפאדה הראשונה היו הרבה השלכות על חיי כולנו , בימים ההם ועד לימים אלו.
 

מוחמד5

New member
אני זוכר אישית את הערב בו פרצה האינתיפאדה

בתקופה ההיא למדתי בירושלים , באותו ערב נסענו לבקר חברים בהר הצופים, דיברו על האירועים בעזה .. למחורת האירועים כבר הגיעו לכל מקום וכולם התחילו לדבר על המצב החדש. אני זוכר את השינוי שחל בעקבות האינתפאדה הראשונה, אני זוכר איך החיים שלנו כסטודנטים הלומדים בירושלים השתנו בין לילה. היחס השתנה,המצב הביטחוני השתנה , כול העולם מבחינתי השתנה. נוכחות יותר מוגברת של משמרה גבול , יותר ברוטאליות , יותר מתח , יותר אלימות כלפי סטודנטים .......
 

THE WIZARD 55

New member
אתמול היתה כתבה בערוץ השני

לשבור להם תידים והרגלים. דברי רבין. זה מה שמהדהד בראש
 
אותי זעזעו יותר מאות הנרצחים באינתיפאדה ה-1

פלסטינים שנרצחו באכזריות בידי בני עמם ללא משפט אחרי שהואשמו ב'שיתוף פעולה' עם הציונים. זעזע אותי גם איך 'לוחמי החופש' - ה'נמרים', ה'מיצים', ה'אריות' וייתר גיבורי הג'ונגל - ירו בדם קר בברכיהם של אלפי אנשים באורגייה של חיסול חשבונות, כמו בימי המופתי בשנות ה-30.
 
ותודה על גם E1, רק שיתנו גז שמה ויבנו כבר

 
ליתר דיוק, המתח בין הפלשתינים לחיילים

ולמתנחלים היו שם כבר זמן רב, הדריסה שהיתה לא יותר מתאונה, לזהות הדורס ונדרסים אין שום חשיבות היוותה בסך הכל התירוץ/טריגר להתחלת האינטפאדה. האם היא נצחה? אתה טוען שכן, אני טוען, בו נסתכל על המציאות היום, האם מצבם של הפלשתינים היום טוב יותר מזה שב87'?, אני בכלל בכלל לא בטוח. האם אנחנו קרובים יותר היום לפיתרון הסיכסוך מאשר ב87'? לא נראה לי. מילא אם מאבק הפלשתינים היה רק במה שקרה בשטחים, אם זה היה המאבק אני בטוח שהיום היתה מדינה פלשתינית ואכן היית יכול להגיד שהאינטיפאדה נצחה והשתלמה, אך מסתבר שהאינטיפאדה לא היתה נגד הכיבוש בשטחים אלא נגד הכיבוש ב"פלשתין", ואם זה המאבק וזו הזירה, המאבק הזה למרות השינוי אצל החברה הישראלית, תחילת היציאה מהשטחים, היציאה מעזה והפיכת הרעיון של 2 מדינות ל2 העמים לרעיון מרכזי בחברה הישראלית הוא מבחינת התוצאה כשלון.
 

מוחמד5

New member
אני טוען

שאין צד מנצח . שני הצדדים הפסידו באינתפאדה הראשונה. אולי נכון להגיד שכל צד הצליח לזכות בכמות נקודות והאחר הפסיד בנקודות אחרות, כי הכרעה אין ,אף צד לא הצליח להכניע את הצד האחר. נכון שחלו שיניים גדולים בשתי החברות מבחינת הסתכלות על הסכסוך ועל פתרונו. נכון שהקיצוניות גדלה .מצד שני כפי שאמרת , רעיון שתי המדינות כבר מתקבל על רוב האוכלוסיה משני הצדדים, רעיון שתי גדות לירדן נקבר.
 
אילו שינויים בדיוק חלו בצד הפלשתיני?

הטרור לא פסק מצד הפלשתינים, הוא הופסק במידת מה, על יי ישראל. המאבק גם אז וגם היום הוא בכלל בכלל לא על שטחי 67' אלא על "פלשתין". הפלשתינים, גם אז וגם היום לא מכירי באמת בפתרון של 2 מדינות ל2 העמים, הם מכירים במדינה לפלשתינים ומדינת "כל אזרחיה", זה לא 2 מדינות ל2 העמים.. הפלשתינים, כהרגלם, לא מחפשים פתרון הם מחפשים ""צדק"" ו""זכויות""
 

מוחמד5

New member
השינויים לא צריך להיות שינויים לטובה בהכרח

אנחנו דנים בהשלכות האינתיפאדה הראשונה. הטרור של פתח היה פחות אכזרי מהטרור החמאסי , שנבנה ,גדל וצמח בעידוד ישראלי בכדי להחליש את פת"ח בתקופת האינתאפדה הראשונה. למשל חמאס , הוא תוצר ישיר של חוסר הערכה והבנה של ישראל, החמאס הוא תוצאת הכשלון הצורם של הטיפול הצה"לי והמדיני באינתפאדה הראשונה.
 
ישראל אומנם אפשרה לאופוזיציה

של הפת"ח, חמאס להתקיים ולהתחזק במהלך האינטיפאדה הראשונה, זו היתה מציאות אחרת והחמאס היה גורם שולי והפת"ח היה מרכזי, זה התאים אז, היום בדיעבד זה פוגע בנו. ישראל בפירוש לא תמכה בחמאס היא רק איפרה לו להתחזק ועודדה מאבקים פנימיים בתוך החברה הפלשתינית, אין בזה שום דבר רע. אבל עדיין לא ענית על השאלה, אילו שינויים עשתה האינטיפדה הראשונה בחברה הפלשתינית?
 

מוחמד5

New member
אין ספק שהיו שינויים בעקבות

כמעט בכל המישורים חלו שינויים, חלקם לטובה וחלקם לרעה. למשל ברמת הפרט לאחר האינתיפאדה וסגירת השטחים ומניעת כניסת הפועלים ,הדבר היה אסון כלכלי ללא מעט משפחות ,שמקור הפרנסה שלהן הייתה ישראל. לעומת זאת אצל חלק אחר מאותה אוכלוסיה שעבדה בישראל חל שינוי לטובה במצב הכללי, הם הביאו רעיונות מישראל,שמרו על קשר עם ישראלים, הם קיבלו חלק מהפיצויים שלהם והקימו עסקים משגשגים. זו דוגמא אחת למשל. דוגמא שניה, למש בתחום הבריאות , בעקבות האינתפאדה והקמת הרשות , הפסיקו לבוא מטופלים מהשטחים לטיפול בבתי חולים בישראל (לפני זה הממשל הצבאי היה משלם ) ,ולכן כיום יש חולים שמתים מהעדר טיפול, חלק מהרופאים קיבל את ההכשרה שלו כאן. דוגמה שלישית, עצם הכרה של העולם בבעיה הפלשתינית, ובבעית הכיבוש והצורך לפתור את המצוקה הפלשתינית התחילו לפעול לא מעט אירגונים בשטחים בכדי לשפר את איכות חייהם של האזרחים ולעזור להם (על אף שחלק מהכספים נעלמו בדרך ),דדברים שלא קיבלו בעבר בתקופת הממשל הצבאי. ההישג הכי גדול הוא ההכרה בעם הפלשתיני,ההכרה בהגדרה העצמית ,ההודאה בפה מלא שמדינה פלשתינית חייבת להתקים בצורה עצמאית ודימוקרטית ליד ישראל ולא להמשיך לחיות תחת הכיבוש הישראלי. כמובן שיש המון דוגמאות אחרות..
 
עוד יותר גרוע, אפילו שישראל והעולם מכירים

בבעיה הפלשתינית והם בעד מדינה פלשתינית עצמאית לצד ישראל - 2 מדינות ל2 עמים, הפלשתינים לא תפסו את ההזדמנות הזו בשתי הידיים, הם הצליחו ועדיין מצליחים לפספס כל הזדמנות והעובדות הן בשטח, די עצוב...בעיקר פאטתי.
 
Wהאינתיפאדה הראשונה' נכשלה כמו 'המרד הערבי'

בשנות ה-30, כמו 'מהפכת אל-בוראק' (מאורעות תרפ"ט), כמו ה'אינתיפאדה' של 47/8 וכמו 'האינתיפאדה השנייה . היא נכשלה קודם כל בגלל *המטרות הפוליטיות* שעמדו ביסודה: חיסול המדינה היהודית. לו רצו הפלסטינים להשיג *מדינה משלהם במסגרת חלוקת א"י לשתי מדינות, יהודית וערבית*, יכלו להשיגה עוד ב-1947 ומאז ועד היום. אבל הם רוצים להגשים את שאיפותיהם הלאומיות *במקום* מדינת ישראל היהודית, ולכן הם נכשלים וייכשלו גם בעתיד.
 
ב9 לדצמבר 87 העולם רעד !

את היום הזה לא אשכח לעולם ... באום אל פחם , יצאההפגנה ענקית של אלפים מכל הכפרים והערים מכל הארץ .. אלפים אלפים שהיה אפשר לראות את הראשונים ולא לדעת איפה האחרונים ... גשם עז ירד באותו יום , היו שטפונות במקומות שלא בהם תשתיות עד אז ( והיו הרבה כאלה) ... הניקוז לא עמד בעומס המים .. והשמיים לא עמדו בעומס ההתרגשות, האהדה והצעקה שחצתה את הגבולות נגד הכובש שהורג כל יום עשרות , שגוזל ועושק ... אלוהים בירך באותו יום את הערבי ... הלך לקראתו ואמר לו انتفض ايها العربي فانت صاحب حق! את היום הזה לא אשכח .. יום בו ידעתי שהצדק עוד יהיה מתישהו ... בחלקת הארץ הזאת
 
למעלה