8\12\1987 האינתיפאדה הראשונה

'העולם רעד'?../images/Emo6.gif

אתה חושב שלמישהו בעולם איכפת מה האיסלאמים באום אל פחם חושבים ועושים? רובם המכריע של תושבי העולם בכלל לא מודעים לקיומכם. ב-87 (באוקטובר) 'העולם רעד' כשהבורסה בניו יורק נפלה וגררה איתה את הבורסות מסביב לגלובוס. המהומות של הערבים בעזה או באום אל פחם מעניינות לכל היותר כמה שמאלנים בעולם שמתווכחים ביניהם אם ה'מהפכה' התחילה.

מה אגיד לך תמוז , בהתחשב בעובדה שדעותיך

חשוכות יותר מהשן השחורה של עוזי כהן מרעננה ... ומה שנמצא בראש שלך זה רק לשנוא ולשנוא ולשנוא ... אז סביר להניח שצירוף המילים "העולם רעד" לא תקף כלפי ערבים או מוסלמים, עזה או אום אל פחם .. אלא רק במה שקשור לעם היהודי ומה שקורה איתו , או ארה"ב או כל דבר אחר .. אבל רק לא ערבים ומוסלמים .. אוישש כמה אתה פאתטי , עד כאב

פאתטי ומצחיק מי שכותב כמוך על 'העולם רעד'

כשפרחחים באום אל פחם צרחו 'ברוח ובדם'. עזוב, אבונור: למה שנקלל זה את זה? העמים שלנו לא יכולים לחיות במדינה אחת. זה כמו נישואים דפוקים מלאי טראומות. צריך להיפרד לשלום לפני שנשחט זה את זה. אולי במשך הזמן נהייה שכנים טובים, אבל קודם צריך להפריד בינינו מאחורי חומות מה שיותר גבוהות.

אבל הוא צודק, אכן העולם לא רעד, כמו שהוא לא

רועד כאשר במשך עשרות שנים מוסלמים טבחו במוסלמים. המהפכה היתה רק בראש שלך ושל חבריך, תראה מה קורה היום, לא מהפכה ולא בטיח, הפלשתינים עדיין מתבוססים בעליבות שלהם, ממש כמו שהתבוססו ב87', אפילו יותר גרוע... מה שנקרא הפלשתינים לעולם לא יפספסו הזדמנות לפספס הזדמנות
נו טוב העיקר שיש "כבוד"...

איזה פאתוס...../images/Emo6.gif ועוד על מה?...../images/Emo6.gif

כל עוד תתמקדו ב"צדק" שלכם, 100% לא יהיה כאן שקט ופתרון, ומצבם של הפלשתינים ילך ויתדרדר כל הזמן. האינטיפאדה הראשונה לא הצליחה כי לא נצלתם את המציאות שבאה אחריה, כנ"ל באינטיפאדה השניה, שלישית ועשירית, יש הזדמנויות כל הזמן אבל אתם מתעלמים מהם, קשה לי להאמין שאי פעם תבינו את זה...

האבן ניצחה את הטנק ללא ספק

כי את הבנאדם שבטנק ערך החיים הוא ערך עליון, לא משנה חיים של מי לעומת זה שזורק את האבן, שלא ערך החיים שלו ולא של זה שבטנק מעניינים אותו ת-מ-י-ד הברבארי ינצח את ההומני.

האינתיפאדה הראשונה התחילה רחוק ממני...

לא ידעתי שיש ערבים ויש שטחים ויש מלחמה - לא ראיתי טלוויזיה, לא היו לי חברים שהיה להם נציג בצבא, לא היה לי אכפת משום דבר זולת החברים ובית הספר.. את האינתיפאדה הכרתי רק דרך מחמד, שהיה בגילי, וחוץ מאשר לעשות את מה שאני וחבריי עשיתי, גם היה פעיל בהתקוממות: בבקרים היה עובד במכולת בשכונה שלי ובסופי שבוע מתעמת עם משמר הגבול שהגיעו לבית שלו, מבלה שבתות במגרש הרוסי, נושא צלקות על ידיו.. עזב את בית הספר בכיתה ח' כי הוא הפסיק לתפקד - כל הזמן נסגר בצווים והותקף בגז מדמיע. זאת הייתה האינתיפאדה הראשונה בשבילי: היכרות עם ילד בן גילי ושוק מוחלט: לא ידעתי עליו ועל קיומו שום דבר. ואם זה היה תלוי בסביבתי היהודית - לא הייתי יודעת לעולם.

תפקיד מלך ה עולם לא שמור לכולם, מסתבר...

והבועה אופיינית למרבית בני הנוער, גם כאלו המתגוררים על קו העימות, כמוני, בצפון ירושלים דאז... אין כאן אשמים, רק סיפוק של המערכת מכך שזה קורה. סלטעון יקר, בוקר צח לך!!

האינתפאדה הזאת היתה המהפכה החשובה ביותר

ביחסים בין מדינת ישראל לעם הפלסטיני מאז הנכבה. מאז הנכבה המשיך הממשל הישראלי להשלות את עצמו, ולהאמין שכוחו הצבאי העולה על הערבים בכלל והפלסטינים בפרט, יעניק לו את האפשרות לעשות ככל העולה על רוחו- אם זה טהור אתני של הארץ, אם זה השתלטות על שטחים נוספים בה וסיפוחם בפועל לישראל, וכל זאת ללא תשלום מחיר כלשהו. האינתפאד'ה שברה את השאננות הישראלית, היא הוכיחה שאי אפשר לשטות בכולם כל הזמן, ושגם עם חלש ומפורד בסופו של דבר מתנער. היא הבהירה לממשלת ישראל שאי אפשר יותר להתעלם מנוכחותו של העם הזה. הותצאות שראינו בשנים שלאחר מכן- ועידת מדריד ולאחריה המו"מ הראשון בין ישראל לאש"ף, היו תוצאה מובהקת של האנתפאד'ה הראשונה, וזה ההשג הגדול שלה, שבירת ההתעלמות מהעם הפלסטיני.

ינשוף4

New member
לא כל כך מדוייק

מה שנכון- האינטיפדה אכן "שברה את השאננות הישראלית", והוכיחה שאי אפשר להתעלם מהתושבים הפלסטינאים בשטחים (לא "עם". גם מדינות ערב לא התיחסו אליהם כ"עם" עד אז, וגם זמן ממושך לאחר מכן). ונכון שגם אני, אישית, הייתי חלק מאותה שאננות והתעלמות. אבל אתה, כרגיל, מקפיד לעקוף "עניין קטן" שכולם, גם ישראל, וגם מדינות ערב (ואולי גם תושבי אותם שטחים, רק שאף אחד לא ראה צורך לשאול אותם) ראו בשטחים שטחים שנכבשו ממצרים, ירדן וסוריה, ובתושביהם- תושבים של אותן מדינות. וקביעת הגבולות הסופיים- היא עניין להסכם בין אותן מדינות. וכבר התוכחנו מספיק על עניין ה"ואקום" בשטחים הכבושים, כשאחד הצדדים הטוענים לזכות עליהם (או חלק מהם) מסרב בכלל להידבר, במשך עשרות שנים. אז אין טעם לחזור על כך. כפי שאני רואה זאת- התושבים הותיקים, שהכירו שלטון מצרי, ירדני או סורי- כנראה "לא אהבו" אותנו. אבל לא ראו צורך לזרז חזרת אותם שלטונות. אבל במשך קרוב לעשרים שנה גדל דור חדש- שלא הכיר אותם שלטונות. רק גדל ב"דמוקרטיה ישראלית", בה לכולם יש זכויות, חוץ מלהם. אז סביר שבמוקדם או מאוחר זה היה מתפרץ. לא שונה בהרבה מהמהומות בשנים האחרונות באירופה.

DIGITAL MAN

New member
כמה סילופים שטויות בפוסט אחד

אני הייתי ביום הראשון של פרוץ המהומות בעזה, אז כבר קיבלנו הוראה של נוהל פתיחה באש בטל ומבוטל, אחרת היו מאות הורגים באותו היום, בתרדיך הראשון שקיבלנו עוד באותו הערב היה צפי למשך המהומות של כמה שבועות, אמצעים פסולים ולא אנושיים, - כן שרפנו בתים עם אנשים בפנים, זרקנו אנשים מקומה רביעית לרחוב, קשרנו אותם לרכבים וגררנו אותם ברחוב, אתם עם טיפש וחסר תרבות שמבין רק כוח לצערי, בכל זאת אינ אישית ניסיתי כמה שיותר להתנהג אליכם כבני אנוש אבל אתם בעצמכם חיים כמו הבעלי חיים שגידלתם , ראינו איזה ם נאור את,ם חיסלתם את האחים שלכם כמו שהנאצים חיסלו יהודים באושוויץ ומחנות אחרים, יש לי סרטון שמראה כ30 גברים פלשתינים שכובים על הריצפה וכמה פלשתינים אחרים מרססים אותם בכדורים מטווח אפס, אז מי לא אנושי כאן???!!!!

הכי שווה לעשות פוגרומים ליהודים

בישראל. מדינה אחרת הייתה כבר משתווה לאכזריות של המתפרעים. ובגלל הרחמנות\תבוסתנות שלנו, אנחנו עוד נחווה המון אינתיפאדות מעשה ידיכם.

יהודי פוגע בערבי (וגם בשגגה) - רע ואסור.

ערבי טובח באחיו - לגיטימי, דרכו של עולם...קורה. להזכירך הטבח בעזה, "פלסטינים" מתעופפים מחלונות ובלי ברכיים, משפטי שדה ברחובות ביזה והוצאות להורג ברבריות. אהה, "זה לא טבח". שכן לערבי "מותר" להרוג אחיו כדרך הטבע והעולם. אבל בגלל שהסכסוך הוא עם יהודים, ציונים - אז, זה "אסור", וזוכה לגינוי וכו'. די לצביעות.

למעלה