90 אחוז משכנתא ופרוייקט "מחיר מטרה"

• פותח הנושא Iam10
  • פורסם בתאריך

Iam10

New member
אבל אני יכול ללכת על זה בכלל?

עם שכר של 6500 והחזר של 40 אחוז מהשכר, איך זה בדיוק ריאלי ? גם עם חוק ה-90 אחוז משכנתא.

אתה בדיוק דוגמא לאנשים שרצים להגרלות ומנפחים את הבועה

את האיש הזה צריך לקחת לטלוויזיה בתור דוגמא
ברור שאין לו שום יכולת לממן את הדירה שהוא נרשם אליה, אבל הוא בכל זאת נרשם.
למה?
כי כולם מפמפמים את הישראבלוף שהנדל"ן לא יורד אף פעם...

המציאות של החיים היא כל כך מופרכת, עד שאיכשהו האיש הזה יצליח לקנות את הדירה הזאת באמצעות הלוואות של בני משפחה, הלוואות שהוא לעולם לא יצליח להחזיר.
ולמה בני המשפחה יתנו לו הלוואות?
מפני שהם בטוחים שהאיש זכה בפיס ובינתיים עוזרים לו במימון עד שיוכל למכור את הדירה ברווח.
אבל מה בדיוק יקרה לאיש הזה ולכספי המשפחה הזאת, כאשר לאחר פיצוץ הבועה אותה דירה בראש העין תעלה משהו כמו 800 אלף?

לא יאמן איך עם ישראל רץ לקטסטרופה.

elvinnox

New member
אתה מפספס נקודה אחרת

הדפיסו לנו כסף ברמות, שוחקים לנו את המטבע רק כדי שכמה יצואנים ימשיכו להחזיק את המשק (אחרת המשק היה נכנס לקריסה כבר מזמן)
&nbsp
לא יהיה פיצוץ בועה כי אין בועה
זהו נכס שכמעט בוודאות לא ירד מערכו, יש מחסור מטורף שיקח שנים להדביק אותו
&nbsp
נניח והדירה הזו היום שווה 1.5, גם אם תהיה ירידה היא תהיה לאזור ה-1.3, הבן אדם קונה את הנכס ב-1.1. סיבוב של 200K במקרה הגרוע, ויתכן שגם העליה תמשיך כך שזה יהיה סיבוב של 500K, מה לא תיקח?
&nbsp
המחירים הזויים ובכל קונסטלציה אחרת לא הייתי נוגע בעסקה בגבהים כאלה עם רמות שכר שצויינו. במקרה הזה מדובר בעסקה משתלמת מאוד.
&nbsp

elvinnox

New member
אין לי שום פוזיציה

אני הראשון שמאחל לירידות ופיצוץ בועה, פשוט מציאותי.
פעם גם הייתי כמוך, הייתי שבוי בקונספציה שיש איזו בועה והנה המחירים הולכים להתרסק.
&nbsp
שהתחלתי ללכת בשטח בעצמי, ירד לי האסימון.
יש מחסור מטורף בדיור שהממשלות הזניחו במשך עשור
ריבית אפסית, אין מה לעשות עם הכסף, בנוסף לשחיקתו ריאלית
&nbsp
&nbsp

אם יש מחסור, איך תסביר שקבלנים נתקעים כל חודש עם יותר דירות?

הטענה של ה"מחסור" לא מחזיקה מים כאשר בודקים את מצב הדירות החדשות ריקות שהסתיימה בנייתן והקבלנים לא מצליחים למכור.

בסוף שנת 2009 היו 12,545 דירות כאלה
בסוף שנת 2010 היו 15,368 דירות כאלה
בסוף שנת 2011 היו 21,009 דירות כאלה
בסוף שנת 2012 היו 21,389 דירות כאלה
בסוף שנת 2013 היו 23,374 דירות כאלה
בסוף שנת 2014 היו 26,796 דירות כאלה
בסוף שנת 2015 היו 26,696 דירות כאלה
ובפרסום האחרון של הלמ"ס, המספר כבר טיפב ל 28,240 דירות חדשות שהסתיימה בנייתן והקבלנים לא מצליחים למכור...

דבר אחד זה לפמפם מציאות מדומיינת, שאם הרבה כסף ליחסי ציבור אפשר לסלף כל מציאות,
ודבר שני זה להביא נתונים שיש להם רק הסבר אחד, אין מחסור ואין קונים!!!

הציבור מתחיל להתעורר ומגלה שבמשך שנים עובדים עליו ועושקים אותו במחירי נדל"ן מופרכים שהולכים למלא כיסים של אינטרסנטים.

לא סתם האורות דולקים בשעות הקטנות של הלילה בבנקים ובאוצר.
הם יודעים את הקטסטרופה שמתקרבת, ומנסים למזער נזקים

elvinnox

New member
מוסקיטר יקר, מכבד מאוד את דעותיך

ובכלל מסכים עם רובם,
אבל באמת, עם יד על הלב, אתה באמת חושב שהקבלנים לא יכולים למכור במחיר יותר נמוך?
נניח שיש לקבלן דירה ריקה מוכנה, אתה חושב שיש לו בעיה להעיף אותה ב-100K פחות?
הוא פשוט יודע שיבוא משהו ויקנה אותה במחיר יותר יקר, מה גם שבינתיים המחירים עולים אז למה לו למכור?
&nbsp
אם אף אחד לא היה קונה, לא הייתה להם ברירה והיו מורידים מחירים,
אבל בינתיים הבנקים, הממשלה וכולם תומכים בהם להעלות מחירים, אז למה בדיוק שיורידו?
אין להם גם לחץ של מזומנים כי כבר הם הרוויחו מכל הדירות שמכרו ועכשיו נשארה להם השמנת. אז מיצידם שהדירה תשכב שנה ריקה וימכרו אותה בעוד 10% ככה בשביל הכיף
&nbsp
נסה למצוא דירה בשטח ותבין באיזה מחסור מדובר, יש מחסור אדיר בריבוע ועזוב מה מחזיק מים או לא.
תראה גם איך לא מתרגשים ממך שאתה בא למשרדי המכירות והם יודעים שאם אתה לא תקנה יבוא משהו אחר, פשוט אין מספיק היצע והביקוש גובר על ההיצע בכמה רמות
&nbsp

יש סיבה שהם לא מורידים מחירים למרות שהם תקועים עם מלאי ענק

נתחיל מזה שזה שהקבלנים תקועים כל חודש עם יותר דיורת שהם לא מצליחים למכור זאת עובדה.
כל הנתונים בהבאתי באית מהאתר של הלמ"ס.
ולאף אחד בלמ"ס אין סיבה לזייף נתונים כאלה. נהפוך הוא.
הנתונים האלה הפוכים מהרצון של מי שמושך בחוטים בלמ"ס.
ככה שבגדול אני גם מאמין שהמציאות היא הרבה יותר עגומה

לגופו של עניין, למה הקבלנים לא מורידים מחירים?
כי הם מחוייבים לקרטל הלא חוקי שהקימו.

אבל בסוף הם יתחילו לקרוס, ואז כל הקומבינות עומדות להתגלות, והחירים יצנחו בצורה חדה

elvinnox

New member
נו באמת, אתה רציני?

אתה גם אוכל את השטויות שמאכילים אותך? דווקא ממך ציפיתי ליותר.
&nbsp
קבלנים מחוייבים להחזיר אשראי, הם ממש לא תקועים עם דירות, נהפוכו - הם מוכרים כמעט את כל הדירות ב-presale.
&nbsp
ללמס אני מאמין כמו לסוחר בתחנה המרכזית, ואתה לא יודע בדיוק מה האינטרס של הלמס, דוגמא לכך היא המדד שממש לא קשור למחירים.
&nbsp
יקרסו? הם עושים על דור שלם פה ארגזים של כסף, הם הבנקים והמדינה עושים יד אחת על האזרח הקטן שאוכל אותה בגדול, הלוואי שזה יקרה אבל זאת לא המציאות.
&nbsp
יש מחסור, וכולם מנצלים את זה.
לפעמים צריך גם להשלים עם המציאות

dat nigga daz

New member
שמע, השטויות שאתה כותב לא נגמרות ... !!

מגיע בן אדם - עם שכר בדיחה (בלי להעליב), בלי הון עצמי, בלי אישה שמכניסה משכורת, בלי חסכונות עתידיים בצד, ורוצה לקנות דירה שלא רלוונטית ליכולות הכלכליות שלו ולצרכים שלו -
ואתה מאשים בועה שאפילו לא קיימת ????

פיצוץ בועה ?
אותה דירה תעלה עוד כמה שנים 800 אלף ???
קדימה, לך תחתום לו שאתה מתחייב על זה, ותחזיר לו את ההפרש מהמחיר שיהיה אם טעית, מה דעתך ??

אתה פשוט משקר לאנשים בעיניים !!

המחירים בראש העין טסים בשלוש שנים האחרונות למעלה, ואפילו תכנית הלוטו של פחלון לא עוזרות...
ברגע שהשכונה החדשה שם תתפתח היא תגיע לרמות מחירים כמו של אם המושבות לפחות

הצעתי עדיין בתוקף, אתה חייב טיפול דחוף..
בתור אחד שטוען שיש לו מספיק נכסים, אתה יכול להרשות לעצמך גם טיפולים פסיכולוגיים, וגם לפצות אנשים על עוגמת הנפש שגרמת להם

ערפל10

New member
בלי קשר למקרה - האם ביקרת שם? האים יצא לך לנסוע משם לת"א?

כביש 5 כבר כולו עומד הן בבוקר לכיוון ת"א והן בערב מת"א. וזה עוד טרם ההגעה לכביש 5 עצמו שגם תיקח זמן לא מבוטל כאשר השכונה הזאת תושלם. אני אומר לך שיהיה יותר מהר להגיע מב"ש או קרית גת.

dat nigga daz

New member
תתפלא הייתי שם הרבה.. רק בחודש האחרון 5 פעמים...

אשתי רצתה שנלך לראות שם,
מלא זוגות צעירים, כמעט כל מי שהיא מכירה (וגם אני) קנו או בתהליכים לקנות שם.
המחירים שם רותחים.

נסעתי משם ולשם, בשעות הפקקים, 25 דקות.
מסכים ששנה הבאה זה הולך להיות גרוע יותר, כי יהיה איכלוס מטורף של מלא יחידות דיור, ויהיו פקקים גדולים - אם היום הפקק יתחיל מ- 7 בבוקר, בעוד שנה יתחיל מ- 6 וחצי. כולם מודעים לזה.

עם זאת, תכניות שמאושרות (ראיתי בעצמי), מדברים על פתיחת מחלף נוסף, חיבור לכביש 444, ועוד הרבה תשתיות שרק יקלו (כבר עכשיו פתחו כניסה ישירה לראש העין מזרח, שקיצרה את הנסיעה הפנימית מ- 7 דקות ל- 4 דקות !!!)

להגיד שמקרית גת יותר מהר להגיע זה טיפשי ביותר..
קודם כל מקרית גת בשעות הפקקים לתל אביב במקרה הטוב שעה וחצי שעתיים (תנסה לצאת בשעות האלו משם).

אבל אני חכם וקורא אותך בין השורות, ומניח שאתה מתכוון לרכבת .
אז בוא אגיד לך כך :
גם להגיע ממרכז תל אביב לצפון תל אביב בשעות הפקקים ברכב, יכול לקחת יותר זמן מקרית גת ברכבת,
האם זה אומר שלא כדאי לגור שם ??
אז למה מחיר דירה בתל אביב כמו 5 דירות בקרית גת ??

אנשים לא טיפשים, פקקים זה לא החישוב היחידי, ארבע שעות (שעתיים בבוקר ושעתיים בערב) זה לא מה שייקח את החלטתם, מה שמעניין אותם זה איכות החיים לאורך שאר היום גם, ויכולת ניוד גם בשעות אחרות.

לפי הגישה שלך, אנשים היו רוצים לגור בבניין מול תחנת רכבת כלשהי כדי להגיע מהר, העובדה היא שבפועל זה לא כך, וזה לא מה שמעניין אנשים.

אגב, בלי קשר - במקומך לא הייתי בונה על תחבורה ציבורית בארץ.

ערפל10

New member
איזו איכות חיים?

פרבר שינה אפרורי ומרוחק שאין שם כלום, רק יללות המואזין מצפון והקריוקי מסביב. העיר הזאת הרי ידעוה כחובבת קריוקי לילי. ואל תשכח את המטוסים. זה הרי נמצא מתחת למסלול הנחיתות והגובה שם כבר נמוך למדי.

אבל מה לעשות לחלק מהציבור ישנה נטייה בלתי-רציונאלית לבנייה חדשה. בגלל מרפסות זכוכית עם המעקים מצופי ברונזה ועם ונישות הגבס ועוד כל מיני פיצעבקעס ציבועניים. אז בגלל זה אותו חלק מהציבור מוכן לגור שנים באתרי בנייה, לסבול מפקקים, מהיעדר תשתיות, מאפרוריות, מהריקנות ומהקריוקי. אגב, אם וכאשר בועות הנדלן מתפוצצות או סתם האוויר יורד מהן - אלו המקומות שחוטפים ראשונים. מתוך ניסיון העולמי וגם הארצי.

dat nigga daz

New member
רואים שאתה לא מבין כלום...

טוב שלא אמרת גם כרם תימנים

פגשתי אנשים שקנו בשכונה החדשה הזו, צעירים בשנות 25-40 לחייהם, צעירים איכותיים מאוד.
על איזה מטוסים אתה מדבר?
תבדוק את המיקום של השכונה הזאת ,מטוסים אפילו לא מתקרבים לשם.
קריוקי ? זו לא השכונה הותיקה אל תדאג.

הציבור יודע מה טוב, הציבור האיכותי יודע שהמחירים במרכז מרקיעים שחקים, ושם זה עדיין אפשרי , ומי שמחכה מפסיד בכל יום שעובר.

בוא נגיד ככה, המחירים שם כל כך נמוכים יחסית לתמורה, שגם אם תהיה ירידה היא בטוח לא תהיה בשכונה הזו.

אתה כנראה קנאי שלא יכול להרשות לעצמו לקנות גם שם, אז ממציא סיפורים על מקומות שאפילו אין לו מושג.

תמשיך לחכות, במקום לקחת אחריות על החיים שלך ושל אשתך וילדיך -
ונראה לאן תגיע.
רק אל תשכח לחדש פנקס צ'קים לשכירות,
ולהתקשר לבעל הבית כי יש סתימה באסלה כמו ילד קטן חחחחח

ערפל10

New member
זה ממש לא המקרה

קיניתי עוד ב-2012, כמובן לא בראש העין. ובאותו מחיר אז יכולתי לקנות שם בית פרטי. אבל לא בא לי לגור שם. כך או כך, עוד ב-2012 חששתי מפיצוץ הבועה ולקחתי סיכון לא קטן. בינתיים הסיכון על פניו הצדיק את עצמו, כי במהלך 4 שנים חסכתי כ-100 אש"ח על ההפרש בין ריבית על המשכנתא לבין שכר דירה. ואם המחירים יירדו מרמתם הנוכחית בשכונה שלי למחיר בו רכשתי מינוס 100 אש"ח זו תהיה קריסה של למעלה מ-30%, וזה כמובן תרחיש קיצוני למדי. אבל אני בכל זאת מעוניין שהמחירים יירדו. כי בא להשתדרג לדופלקס

dat nigga daz

New member
בסדר גמור...

גם אני לא מוכן לגור במקומות מסוימים, שאנשים אחרים משלמים עליהם מעל 2 מיליון לדירה (לא אגיד שמות של המקומות האלו).

איפה שאתה בוחר לגור זה העדפה שלך... העיקר שקנית...

לגבי זה שב- 2012 יכולת לקנות שם בית פרטי, אני מסכים איתך... אבל המחירים עפו מאז חזק למעלה, היום צריך הרבה מאוד כסף והרבה מאוד תחת בשביל בית פרטי שם.

אני לא יודע איפה קנית, אבל לדעתי חסכת הרבה יותר מ- 100,000 ש"ח שאתה מצהיר עליהם

ועצה ידידותית - אם בא לך להשתדרג לדופלקס, תחסוך בצד וכשתוכל להרשות לעצמך בלי להעמיס יותר מדי משכנתא - תשדרג.
אין טעם שתחכה לירידת מחירים, לא יקרה. מי שחכם כבר הפנים זאת.

elvinnox

New member
ירידת מחירים ככל הנראה תהיה

אבל לא בטווח הקרוב,
כפי שאני מעריך רק בעוד שנתיים לפחות.
&nbsp
לא סתם היה תקציב דו שנתי, רק כדי להסתיר את הגרעון העצום שהממשלה נמצאת בו.
הרי ברור שהממשלה עושה הכל כדי להשאיר את רמת המחירים הנוכחית כדי להנות מהמיסים העצומים שהם מספקים לה.
&nbsp
אבל לא לעולם חוסן, יגיע שלב שבו לא יוכלו יותר להזרים דם חדש לפרמידה ואז יהיה מיתון וירידת מחירים איטית לאורך זמן
&nbsp
לצורך הדוגמא, מחיר למשתכן היא עסקה שאי אפשר להפסיד בה בשום מצב,
אך אפילו אם היה לי את ההון לקניה היום בראש העין, לא בטוח שהייתי קונה במחירים האלה.
הייתי שם מספר פעמים (התעניינתי בכמה מהפרויקטים) כל המקום נראה כמו אתר בניה אחד גדול, הכבישים לשם לא משהו ובבוקר מדובר בפקקים שלא זזים שם.
&nbsp
אני לא רואה במקום הזה איזה משהו מיוחד מלבד כמה גושי בטון, ובטח שלא איכות חיים.
אבל כל אחד וטעמו האישי
&nbsp

dat nigga daz

New member
אתה כנראה לא חושב לטווח הרחוק..

זה שהמקום נראה כמו אתר בנייה, זה לא סוד - רואים את זה
הוא גם יישאר אתר בנייה גם בחמש שנים הקרובות
בטווח הרחוק אתה תקבל שכונה מאוד איכותית עם אוכלוסיה איכותית
התכנון שיהיה שם הכל, ושהשכונה לבד תהיה כמו עיר בפני עצמה

המחירים שם במגמת עליה וימשיכו כך,
תראה ברשות המיסים, למרות כל הפרויקטים של מחיר למשתכן, עדיין ממשיכים להימכר דירות במחירים גבוהים מיום ליום,
מחיר למשתכן זה סיכון - אתה יכול לקנות היום במחיר מסוים, או לחכות ואז :
או שתזכה בלוטו ותקנה במחיר זול יותר
או שלא תזכה ועד שתחזור לשוק תשלם מחיר הרבה יותר יקר (גם בעליית מחיר, גם בשכירות שבוזבזה וחיסכון שהופסד, גם בביטוח חיים, גם בריבית)

אין מה לעשות, אין מתנות חינם

אגב, את הירידות אנו שומעים כבר שנים.. כבר היום אני יכול להגיד לך שאני מכיר כמה אנשים שיש להם מעט הון עצמי ואומרים שאפילו אם המחיר יירד רק ב- 10% הם מיד רצים לקנות
ואלו אנשים שלפני שנה שהמחיר היה נמוך ב- 10% הם אמרו שזה יקר ולא שווה !!

הכל פרופרציה בחיים
אנשים מבינים שלא לנצל ריבית נמוכה זה טיפשות נטו

aeonf

New member
לא כזה הרבה...

אח שלי במקרה מוכר שם בית על חצי דונם במחיר של סביב ה3M ש"ח.
&nbsp

למעלה