ACE-עשה זאת בעצמך!

GoddessKitty

New member
(הכוונה היא לסאטן עבה בכל מקרה)

לא לכזה של כותנות לילה אלא סאטן לחצאיות.

ACE-עשה זאת בעצמך!

באיחור של יום דאמיט>< פשוט הייתי אתמול ביום מוזר של דמוקרטיים בלונה פארק ולא הייתי שנייה במחשב;/ אז הנה, באיחור, השרשור!! הסבר קצר למי שעדיין לא מכיר: -שרשור זה נפתח כל שבוע ביום שני על ידיי. -בשרשור הזה כל אחד שם רעיונות/טיפים/הוראות איך להכין או לשפץ דברים שקשורים לנושא הפורום שהוא כמובן- אופנה אלטרנטיבית. הראשי תיבות ACE עומדות בשביל Alternative Clothing Etcetera -חובה לעקוב על חוקי הפורום. -אין לנצל"ש בשרשור זה. -כל שבוע אני גם אשים הוראות או טיפים למשהו או כמה דברים*מכיוון שאני אחראית על הפינה הזאתי*, שבוע שעבר למשל נתתי לינקים להוראות וחומרים להכנת מחוך...השבוע נראה מה אני אשים... תהנו
אוהבתותכם!! רונה xxx

GoddessKitty

New member
טוב,

מכיוון שהטיפ של איך להכין מחוך בבית לא היה כזה טוב, כי למעט אנשים יש גישה לחומרים או למיומנות שצריך, אני אנסה להסביר איך מכינים חולצה בגזרה דמויית מחוך.. אני ממש מקווה שזה יהיה מובן.. א. חומרים: מספריים (עדיפות עליונה זה מספריים שמיועדים לבד בלבד), סיכות, פורם (כדי לפרום תפירות ולתקן), חתיכת סבון בצורת דיסקית דקה (או דרך אחרת לסמן על הבד קווים), דף נייר וסרגל, חוט ומחט (על החוט להיות בצבע מנוגד לבד כדי שהוא יבלוט ואפשר יהיה לתקן אותו. נניח, למחוך שחור - חוט לבן. מסירים את החוט ואז תופרים במכונת תפירה עם חוט שחור). וכמובן, מכונת תפירה. ב. בד: האפשרויות לבד הן כמעט בלתי נגמרות, אפשר להשתמש בבד קשה כמו סאטן או בד רך ונצמד. מומלץ להשתמש בצדדים בבד נמתח - אחרת תצטרכו לשים גם ריצ'רץ בגב של החולצה (אלא אם אתן ממש שטוחות). נסיונות כאלו (שלפעמים מצליחים ולפעמים לא) אני לרוב עושה משאריות של בד שנשארו לי ואין לי מה לעשות בהן. ג. גיזרה: לא ממש צריך גיזרה מיוחדת, רק לעשות חישובים מ-ד-ו-י-ק-י-ם. אחרת, יהיו טעויות. מאוד חשוב תמיד להיות בטוחים לגמרי במיוחד לפני שגוזרים. אין חזור מנקודת הגזירה! ד. מידות: עושים לפי רוחב החזה בלבד, ולפי השרטוט. נניח ורוחב החזה שלי הוא 100 ס"מ. ז"א, שחלק החולצה הקדמי והאחורי שלי יהיו שניהם 50 ס"מ. את זה אפשר לחלק לשני סוגים של גזרות שצריך - אחד בגודל A (מומלץ לעשות אותו מבד נמתח) ואחד בגודל B (מומלץ לעשות אותו מבד קשה). ה. לכל גזרה צריך להוסיף עוד 4 ס"מ כשגוזרים מכיוון שתופרים במרחק של 2 ס"מ מסיום הבד בכל אחד מהצדדים (ראו שרטוט). ה. הנחת הגיזרה על הבד: דבר ראשון, לנוחיות מירבית יש לצייר את הגזרות של A ו-B על נייר (הכי טוב זה נייר שקוף), ולהצמיד בסיכות למספר השכבות הרצוי של הבד (נניח, אם צריך שני חלקי B, אז להניח על שתי שכבות של בד ככה ששתיהן יגזרו לשני חלקים זהים). חשוב מאוד להניח על בד מגוהץ ולא מקומט! אחרי שמצמידים בסיכות את הגזרה מהנייר, לגזור בצורה מדוייקת. ו. לחבר הכל לפי הדוגמא תוך לקיחת מרווח מדויק של 2 ס"מ מכל צד, לשים לב שאתן מחברות את הצדדים הנכונים (לכל בד יש צד יפה וצד מכוער, לוודא שהצד המכוער הוא זה שיהיה צמוד לגוף ולא יראו). ז. ללבוש על הגוף ולסמן שינויים בסיכות ואז לתקן בחוט, להקטין\להרחיב לפי הצורך - לא צריך להצר את כל התפרים אלא רק את התפרים שבצד שמאל\ימין שלכן. להצר במותניים: אפשר להצר בצדדים ולמי שיש חזה גודל מומלץ להצר קצת בשני התפרים שנופלים מתחת לחזה (אבל ממש קצת, אחרת רואים שזה קצת עקום). כמובן שכשהכל תקין מקפלים את הס"מ העליונים בחזה והתחתונים במותניים של הבד ועושים מכפלת. את המוצר המוגמר לתפור במכונת תפירה, וזהו..:) וריאציות - אפשר לקנות סרטים לקשירה מאחורה (אבל אז צריך לעשות שם שסע נוסף)..או לעשות מאחורה שסע ולעשות ריצ'רץ'. אני מקווה שלפחות מי שיצא לה לתפור פעם הבינה בכלל על מה אני מדברת..

GoddessKitty

New member
ותמונה ממש יפה של משהו שתפור

בדיוק כמו המחוך שתיארתי - רק שהוסיפו לו תחרה ועשו מבד עם הדפס של החתול מהמשחק המקסים alice...

GoddessKitty

New member
לא, לא עשיתי את זה, הלוואי..:))

אני אולי תופרת, אבל צריך להיות ממש ממש ממש טוב ומדוייק לתפור בשביל כאלו דברים. כל מה שאני מכינה זה חצאיות או חולצות גזורות ישר ואז אני מתאימה את זה לגוף.. כמעט כל שמלה או משהו מסובך שאי פעם ניסיתי להכין מגיזרה יצאה נורא מכוערת..

זה כל כך יפה! ../images/Emo99.gif

זה נתן לי השראה למשהו...
אני אשתף אתכם כשזה יהיה מוכן...

Shusho

New member
או עם עפרון שרטוט לבדים../images/Emo3.gif

לא עולה הרבה, בא בכמה צבעיםונורא שימושי

lemons

New member
לבנות שמבינות../images/Emo13.gif

אני רוצה הנחיות פשוטות בשלבים איך מכינים שמלה כזאת כמו בתמונה... תודה רבה למי שיעזור

למעלה