Airbag

vegetable man

New member
Airbag ../images/Emo168.gif

בשעה טובה הגענו ל-Ok Computer, שמתחיל כך:
In the next world war in a jack knifed juggernaut, I am born again. In the neon sign, scrolling up and down, I am born again. In an interstellar burst, I am back to save the universe. In a deep deep sleep, of the innocent, I am born again. In a fast German car, I'm amazed that I survived, an airbag saved my life. In an interstellar burst, I am back to save the universe. In an interstellar burst, I am back to save the universe. In an interstellar burst, I am back to save the universe​
במלחמת העולם הבאה בהקרבה עיוורת כצורת סכינו של ג´ק אני נולד בשנית בשלט הנאון הנגלל למעלה ולמטה אני נולד בשנית במפץ בין כוכבי אני חוזר להציל את היקום בשנתם העמוקה עמוקה של החפים מפשע אני נולד בשנית במכונית גרמנית מהירה אני נדהם משרידתי כרית אוויר הצילה את חיי במפץ בין כוכבי אני חוזר להציל את היקום במפץ בין כוכבי אני חוזר להציל את היקום ____________________________________________________________________ כבר בתחילת האלבום אנחנו יכולים לראות רמזים לצליל השונה מ-The Bends: הגיטרה החללית, הצליל האלקטרוני, והמקצב שפיל מוביל פה עם התופים, בהשראת המקצבים של האמן DJ SHADOW (שאני כמובן אוהב!). בשנת 87' עבר ת'ום תאונת דרכים, שהביאה לכתיבת שירים אחרים כמו Killer cars, Stupid car - וגם כאן, מין הסתם קיים קשר. ת'ום מדבר על העניין: "האם כרית אוויר הצילה את חיי? לאא...אבל אומר לך משהו: כל פעם שאתה קרוב למצב של תאונה, במקום לשמוח מעט ולהמשיך, אתה צריך לעצור בצד, לצאת מהמכונית ולרוץ במורד הרחוב צועק "חזרתי! אני חי! החיים שלי התחילו שוב היום!". למעשה, אתה אמור לעשות זאת כל פעם שאתה יורד ממכונית. אנחנו רק נוהגים בדברים האלה, אנחנו לא באמת שולטים בהם". ת'ום ואד מדברים גם על משמעות השיר - ההרגשה הנהדרת והמשמעות החדשה שהחיים מקבלים אחרי שניצלים מתאונה. ובאמת - הרגשת "גיבור העל" הזאת כאשר ניצלים מתאונה (או כל דבר), מובנת לי, איפשהו אני מרגיש שניצלתי מתישהו ממשהו בחיי...שנותנת כוח ואופוריה.

DOCTOR ROBERT

New member
חיכיתי שנגיע לאוקיי קמפיוטר....

זה לטעמי אחד השירים הכי ובים באלבום. הוא מתחיל עם ריף שקשה להגדיר אותו7 כריף, כיוון שהוא משתנה, ואם תקשיבו ל"ריף" הזה ואז לריף של פינק פלויד ב-In The Flesh? תשימו לב שיש דימיון. אני קראתי באתר Songfacts, שמציג עובדות טריוויאליות על שירים של כל מיני אומנים, שתום אמר על השיר שהוא מראה את האשליה שיש לאנשים לגבי כל מיני דברים- רוב האנשים חושבים שכרית האוויר מצילה חיים, אך למעשה בהרבה מקרים היא אינה נפתחת או שבכלל חונקת את הנוסעים. בניגוד לשאר האלבום, זהו שיר שמח יחסית ונותן הרגשה שאתה רוצה להמשיך לשאר האלבום, וכך הם בעצם מפתים אותך להמשיך ולהעמיק באלבום לחומרים היותר מלנכוליים ועצובים (או מפחידים, במקרה של Climbing Up The Walls)

dresner

New member
Airbag

כל אימת שאני נכנס למכונית ורואה על גבי ההגה את הכתובית: "Airbag", אני נזכר בשיר הזה. לאחרונה עברתי חוויה לא נעימה שגרמה לי להבין יותר את השיר, כאשר כמעט התנגשתי במכונית אחרת בתאונה חזיתית ובמזל גדול יצאתי בשלום וללא כל פגע.

חרטושה

New member
ויי! העיקר שאתה בסדר.

המקסימום שאני הגעתי אליו זה איזה דוס שסניק (!@@##$%%&!!! וזה עוד תיאור עדין) שמעך לי ת'מכונית ועוד שיקר אח"כ וטען שזה היה באשמתי. זבש"ו שלא נהרגתי.

Her Circulation

New member
גם לי זה קרה לאחרונה

רק שבמקרה שלי היתה התנגשות. (איני יודע כיצד זה קרה אך לא היו נפגעים) חוויה מזעזעת.

vegetable man

New member
לי לעומת זאת

יצא בדיוק לפני שבוע להיות עד לתאונה. התנועה פתאום נעצרה בבת אחת, וזחלה, ואז ראיתי אדם שרוע על בטנו בצד הכביש, ידיו פרוסות, מסביב אנשים. כנראה שזה קרה שניות לפני שהגעתי לאותה נקודה. כשחזרתי בלילה מהלימודים, היתה שורה קטנה ב-Ynet - מת האופנוען שנפצע אנושות בכביש מס' 4. לא חושב שאני אנהג כפי שנהגתי מאז אותו יום. גם חווית "כמעט מוות" חויתי (אבל מי מאיתנו לא?) בילדות, היא עדיין חיה. סעו בזהירות, אל תהיו ישראלים בכביש.

kittycatbone

New member
הו!../images/Emo2.gif שמחה שאתה בסדר באמת../images/Emo13.gif

ובדיוק עמדתי לרשום גם כן, שכל פעם שאני נכנסת למכונית ואני רואה בקדימה שכתוב airbag זה תמיד מזכיר לי את השיר

חרטושה

New member
אני אוהבת את השיר.

ומרגישה הזדהות בחלקים מסוימים. juggernaut זו אחלה מילה. אחת מהמילים הכי חביבות עלי. יש לה צליל מגניב כזה, קצת שובב, ואיך שהיא מתגלגלת על הלשון... האמת היא שזו גם מילה מאד מורכבת. כלומר יש לה משמעות מורכבת ואין לה ממש מילה אחת מקבילה בעברית (ופה זה באמת רק מפני שיש לי ענף שלם במשפחה שהוא לא ישראלי ושביליתי איתו הרבה זמן בחיי) . juggernaut זה גם מוסד (institution) או משהו מוסדי או ממוסד שתובע ממך איזושהי הקרבה או קורבן אולטימטיבי בצורה עיוורת. כלומר זה משהו שמדכא או רומס אותך. חוץ מזה, אמרו לי פעם שיש לזה גם איזושהי משמעות בסנסקריט (שפה עתיקה בהודו) ועכשיו נזכרתי אז הלכתי לחפש סנסקריט....תתפלאו כמה השפה הזו חיה יחסית לשפה מתה. אז ככה: בסנסקריט זה נכתב כך: jagannāthaḥ והמשמעות היא האדון של העולם, או זה שמניע את העולם . עכשיו משהו ממש מעניין שמתקשר למה ש- Veg סיפר לגבי הרקע של השיר: המשמעות של השם (זה שמניע את העולם ) בסנסקריט באה ממנהג עתיק שבו מאמינים היו זורקים את עצמם מתחת לגלגלים של רכב או עגלה נוסעים שעליהם היה מצויר הצלם של קרישנה. גם מכאן אלמנט ההקרבה האולטימטיבי שיוחס למילה באנגלית. אני חושבת שת'ום דווקא התכוון בדיוק לזה: אני אוולד מחדש (גלגול נשמות הודי?) לאחר שאקריב את עצמי, ארמוס את עצמי שליך את עצמי תחת גלגלי הרכב הנוסע. המממ מעניין. האם ידוע קשר בין חברי הלהקה והודו או המזרח בכלל?

Her Circulation

New member
סנסקריט

שפה חיה מאוד! היא אחות של הלטינית והיוונית במשפחת השפות ההודו-אירופאיות. הלטינית והיוונית מהוות חלק אדיר מהשפה האנגלית ומכאן הזיקה לסנסקריט. שורשים של מאות ואולי אלפי מילים בכל השפות האלו- השפות הלטיניות, יוונית, השפות הסלביות, סנסקריט, אנגלית (דרך הלטינית והיוונית) וכו הם זהים כשיש הבדלים מינוריים ( גם אם לפעמים הם לא נראים כל כך מינוריים) בעיצורים ובתנועות מדי פעם. יש טבלאות וחוקים שמסבירים את חילופי עיצורים אלו. אלו היו 60 שניות על משפחת השפות ההודו אירופאית.

חרטושה

New member
../images/Emo6.gif אישית, לי יש יותר חולשה

לאשורולוגיה.ובכלל, בהזדמנות זו אני רוצה לפנות פניה נרגשת לציבור: חברים וחברות יקרים, יש ציבור שלם של אנשים שעד כה העם והאומה התעלמו ממנו לחלוטין, ולגמרי שלא בצדק. אנשים שמקדישים ימים כלילות לפיתוח היכולת לדבר עם רומאים מתים בשפתם, עם הבבלים והאשורים, השומרים והחתים. אנשים שלא שואלים את עצמם לרגע: מה יצא לי מזה? אנשים שמסוגלים להתעלות מעבר לכל הרמות הפונקציונלית ששולטות בחיינו והכל בשם ההיסטוריה. הטו להם אוזן, תנו להם כתף. שלמו להם חשבון חשמל.

Her Circulation

New member
עם כל הכבוד

אין כמו יוונית עתיקה! לא רוצה חשבון חשמל, רוצה לחזור אחורה בזמן ולראות את הטרגדיות והקומדיות מוצגות, וכמובן את היצירות האפיות מושרות. (מיותר להזכיר- ולשוחח עם בנות יוון היפות)

חרטושה

New member
בשביל לראות טרגדיה טובה לא צריך

לחזור לימי יוון העתיקה. מספיק לראות את חשבון הבנק של תלמידי שנה ג' בקורס שפות שמיות עתיקות. אבל כל זה רק מגביר את הערצתי הרבה לאותם אנשים אפילו יותר.

vegetable man

New member
אני לא חושב שיש

לת'ום או למישהו מהם איזשהי זיקה לתרבויות המזרח - תקנו אותי אם אני טועה. התעניינות תמיד יש. ת'ום תמיד מכניס בטקסטים שלו מילים בלתי אפשריות בעליל שלכאורה לא מתחברות לטקסט. למרות הכוונה של juggernaut בשיר - אמונה פנאטית שהיא הרסנית, לא נראה לי שהכוונה היתה לגלגול נשמות, אבל נהדר שלא מסכימים איתי מדי פעם, חוץ מזה, מי אמר שיש אמת אחת ויחידה

חרטושה

New member
לא גלגול נשמות.

לא נכנסתי לזה כל כך קודם: אני חושבת שהתחושה שמובעת בשיר של " על החיים ועל המוות" אני לא פגיע, היא באמת משהו (כפי שאמרת) שצומח מההתמודדות עם המוות או משהו קרוב לזה, עם סכנה מאד גדולה. אני חושבת שכאן זה מובע בצורה מסוימת -כלומר אולי ת'ום מאמץ איזושהי עמדה פילוסופית משהו: מבחינה כזו מוות (או משהו קרוב לזה) הוא לא סיום אלא רק התחלה של חיים חדשים. מוות הוא חיים. יגידו את זה גם כל אלה שעוסקים באקסטרים ספורט כנראה. ויכול להיות שלא. חוץ מזה, כפי שצויין כאן קודם ובצדק כי רב, האנגלית הושפעה מכל מיני שפות קדומות יותר ופחות, גם במשמעות שהמילים באנגלית בעצם מייצגות היום.התרגום הוא נכון לחלוטין: אמונה פנאטית הרסנית. אבל לקונוטציה יש ערך מוסף. זות'ומרת זה לא כמו פונדמנטליזם איסלמי למשל.

vegetable man

New member
עם זה כבר אני יותר ממסכים

לא יכלתי להגדיר את זה יותר טוב. אני עדיין לא יכול

חרטושה

New member
כבר מזמן לא הלכתי מכות על הדשא

בהפסקה
ולא שאני מתגעגעת או משהו, אבל לפעמים הנוסטלגיה.... >>מחככת ידיים בהנאה<<

למעלה