vegetable man
New member
Airbag ../images/Emo168.gif
בשעה טובה הגענו ל-Ok Computer, שמתחיל כך:
בשעה טובה הגענו ל-Ok Computer, שמתחיל כך:
In the next world war in a jack knifed juggernaut, I am born again. In the neon sign, scrolling up and down, I am born again. In an interstellar burst, I am back to save the universe. In a deep deep sleep, of the innocent, I am born again. In a fast German car, I'm amazed that I survived, an airbag saved my life. In an interstellar burst, I am back to save the universe. In an interstellar burst, I am back to save the universe. In an interstellar burst, I am back to save the universe
במלחמת העולם הבאה בהקרבה עיוורת כצורת סכינו של ג´ק אני נולד בשנית בשלט הנאון הנגלל למעלה ולמטה אני נולד בשנית במפץ בין כוכבי אני חוזר להציל את היקום בשנתם העמוקה עמוקה של החפים מפשע אני נולד בשנית במכונית גרמנית מהירה אני נדהם משרידתי כרית אוויר הצילה את חיי במפץ בין כוכבי אני חוזר להציל את היקום במפץ בין כוכבי אני חוזר להציל את היקום ____________________________________________________________________ כבר בתחילת האלבום אנחנו יכולים לראות רמזים לצליל השונה מ-The Bends: הגיטרה החללית, הצליל האלקטרוני, והמקצב שפיל מוביל פה עם התופים, בהשראת המקצבים של האמן DJ SHADOW (שאני כמובן אוהב!). בשנת 87' עבר ת'ום תאונת דרכים, שהביאה לכתיבת שירים אחרים כמו Killer cars, Stupid car - וגם כאן, מין הסתם קיים קשר. ת'ום מדבר על העניין: "האם כרית אוויר הצילה את חיי? לאא...אבל אומר לך משהו: כל פעם שאתה קרוב למצב של תאונה, במקום לשמוח מעט ולהמשיך, אתה צריך לעצור בצד, לצאת מהמכונית ולרוץ במורד הרחוב צועק "חזרתי! אני חי! החיים שלי התחילו שוב היום!". למעשה, אתה אמור לעשות זאת כל פעם שאתה יורד ממכונית. אנחנו רק נוהגים בדברים האלה, אנחנו לא באמת שולטים בהם". ת'ום ואד מדברים גם על משמעות השיר - ההרגשה הנהדרת והמשמעות החדשה שהחיים מקבלים אחרי שניצלים מתאונה. ובאמת - הרגשת "גיבור העל" הזאת כאשר ניצלים מתאונה (או כל דבר), מובנת לי, איפשהו אני מרגיש שניצלתי מתישהו ממשהו בחיי...שנותנת כוח ואופוריה.