Ancillary justice by ann leckie

shirkhan

New member
Ancillary justice by ann leckie

מזמן לא קראתי אופרת חלל טובה ומכיון שהספר מועד להוגו השנה החלטתי לתת לו הזדמנות. זה היה הימור, בגלל שאלזיבת' בר המליצה על הספר וטעמה הספרותי רחוק משלי כמזרח ממערב.

הספר בבסיסו הוא אופרת חלל אבל מכיל גם חלקים חברתיים ומיגדריים בולטים. העלילה עצמה טובה, מפוצלת לשני קווי זמן שמתאחדים בסוף, לא תמיד הקצב קבוע ויש חלקם די משעממים עם יותר מדי דיבורים על מגדר והביטוי הלשוני שלו ופחות מדי אקשן.
יש שימוש רחב במילים מומצאות, לא ברמה של אנאת'ם אבל מספיק בשביל לעצבן, לא ממש הוסיף לאמינות בניית העולם, היקום האימפריאלי שלי אן ליקי טוב, אבל לא מספיק מושך ודינמי.

החיסרון הבולט ביותר בספר לטעמי הוא הדמויות, לא מענינות, הרצון של הסופרת להפוך אותן לחייזריות והרצון לעמעם את המיגדר שלהן פגע ביכולת שלי להתחבר אליהן, חסרו לי תיאורים חזותיים שלהן. לקח לי זמן להתרגל לכך שהפניה לדמויות היא בלשון נקבה, אני לא חושב שזה מוסיף לסיפור או הופך אותו לטוב יותר, זו בסך הכל עוד מוסכמה שצריך להתרגל אליה, מיותר לטעמי, במיוחד בגלל שהדמויות הן אנושיות (שני רגליים וידיים ואיברי רבייה נפרדים), למרות שהן פועלות בחברה ללא מיגדר.

ספר בינוני במקרה הטוב, אין לי בעיה שהוא הגיע להיות מועמד לפרס ההוגו, בדיוק כמו ש סנדרסון דוחף לתת הוגו לכישור הזמן. מועמדות זה טוב, זכייה ? לא הייתי רוצה לראות את אף אחד מהם על הבמה עם נאום מרגש.

* אן ליקי יצרה לספר רשימת שירים.

סיפור אודיו קצר עם מיגדר ברור וסדר חברתי נוקשה הוא "The wrong Foot" טייק חדש על סיפור סינדרלה בתקופת הריג'נסי. קליל, חינני לא לוקח את עצמו ברצינות רבה מדי ובעל מסרים פמיניסטיים בלי שום צורך בתעלולים לשוניים.

avivs

New member
הפנייה בלשון נקבה

בלבלה אותי כל הספר. לא הבנתי אם החייל שאיתה זה בן או בת. פשוט הרגיש מגוחך.

חוץ מזה, אהבתי את הסיפור. הרגיש מקורי. אקרא את ההמשך.

פסתול

New member
איך כותבים פניה בלשון נקבה באנגלית?

הכל נכתב בגוף שלישי?

avivs

New member
הגיבורה מדברת

בגוף ראשון, והיא מדברת ומתייחסת אל אנשים כאל ״היא״, עד שאתה מבין שלא כולם באמת ״היא״.

הזוי מאוד הספר הזה.

shirkhan

New member
אן התיחסה לכך בבלוג שלה

זה בכוונה תחילה. אזרחי האימפריה מתיחסים אחד לשני כ "היא" תמיד וכל השאר מתבלבלים ומתיחסים כ "הוא". בסופו של דבר אן השיגה את המטרה שלה כי מכיוון שלא הצלחתי להחליט אם הדמות זכרית או נקבית הפסקתי להתייחס למיגדר הדמות. לדעתי זה לא הופך את הספר לטוב יותר ולא יוצר אפתיה. להפך זה גורם לריחוק מנומס וחוסר איכפתיות לגורלן של הדמויות.

ניימן3

New member
לא קראתי את הספר עדיין - אבל

זו לא הייתה המטרה? כלומר, להראות שזה לא משנה אם החייל הוא בן או בת? (ובאמת, מה זה משנה?) זו לפחות המטרה של חלק מהאנשים חסרי הזהות המינית הברורה שאני מכיר.

ניימן3

New member
לפי הרחש ברשת הוא יזכה.

יענו, על אפך ועל חמתך :D (צוחק)

לא קראתי, ואין לי ממש חשק לקרוא. מבחינת החברה האנושית אני מרוצה מכל העיסוק המגדרי הזה במד"ב, אבל מבחינה אישית זה לא נושא שמעניין אותי במיוחד.

tomasth

New member
למה העיסוק המגדרי במד"ב לדעתך טוב לחברה

האנושית ?

ניימן3

New member
גם כי יש בו המון מוסכמות

וטוב שהמד"ב בא לבחון אותן - וגם כי לאור ההתפתחות הטכנולוגית, והיכולת לשנות מין ועוד שאר שינויים, ראוי שהמד"ב יעסוק בזה. כמו בכל טכנולוגיה חדשה, ובטח בכזאת שכל כך פרובוקטיבית.

shirkhan

New member
אובר-רייטד לא ברור למה יש באזז

קונxפירציה בין לאומית של שוחרי הג'אנר העל-מיגדרי for sure !

ניימן3

New member
אז תגיד, פרס ניימן.

מוענק מאז 2010 ועוד היד נטויה. זה הזמן להגיש מועמדות ולהציע שוחד, חברים!

שזה בדיוק מה שאמרתי

ייתכן שזה היה כך מאז ומעולם, ההעדפה של הארי פוטר על פני "סופת החרבות" הוכיחה מעבר לכל ספק שזה המצב.

מיכאל ג

New member
לסדרת הארי פוטר ללא ספק מגיע איזה שהוא פרס

חבל שזה נפל על סופת החרבות אבל מה לעשות, קורה.

אי אפשר להשוות בינהם

הארי פוטר הוא סדרת ילדים-בסוף-יסודי-עד-נוער מושקעת ואיכותית (למרות שגם אנשים כמוני, זקנים אבל בעלי בגרות מנטלית של ילד בגיל 12, אוהבים אותה מאוד.)
שיר של זאת סדרה לגיל סוף-תיכון-ומעלה עם עולם מורכב ועלילת התקפי-לב ו...זה כמו להשוות בין רקדן ופסנתרן ולהחליט מי משניהם טוב יותר. זאת פשוט לא אותה קטגוריה.

kenny66

New member
עובדה, הצליחו

המדד היחיד שחשוב בפרסים כאלה הוא "איזה ספר אהבתי", וכמה אנשים מצביעים בעד כל ספר. ומכיוון שאין בהוגו קטוגריה של ספרות נוער, הם נמצאים באותה קטגוריה. עד כדי כך פשוט.

למעלה