Animals ו-The Wall

הממ....

מה אתם חושבים על מה ש-liorking כתב? האם באמת "החומה" הוא האלבום הכי "מהפכני" שנעשה אי פעם ברוק? האם באמת הוא הראשון שמחה נגד החברה? האם באמת בוודסטוק לא היתה מחאה חברתית, אלא רק נגד המלחמה? האם יש דבר כזה "אלבום חובה"?

dont leave me now

אולי לא השיר הכי טוב אבל הוא נכנס בדיוק במקום שצריך אותו כזה כמו קטע מעבר סדר השירים בTHE WALL ממש חשוב לדיסק ובגלל זה גם השיר לא הכי טוב יכול להיות גאוני לפעמים

MIniMage

New member
Animals ו-The Wall

אז את Animals בקושי יצא לי לשמוע אז אין לי כלום להגיד עליו. The Wall הוא משהו ממש מיוחד. לפני שנה אח שלי נתן לי 4 דיסקים של הפלוידס ואמר לי להתחיל ממנו. ניסיתי, אבל היה לי קשה. לא יודע למה. כמה חודשים אחרי זה שמעתי את דארק סייד ומאז לא הייתי לי בעיה להקשיב לפלוידס. אבל את החומה רק עכשיו התחלתי לשמוע (שבועיים האחרונים). אני ממש אוהב את האלבום, ואני חושב שהוא גאוני. הצד הלירי ממש חזק בו (כתיבה טובה של ווטרס), אבל אין בו הרבה התעלויות מוזיקליות כמו בדארק סייד למשל (אל תהרגו אותי בגלל זה...). עוד משהו שרציתי להגיד בקשר לדיונים האלו שהיו לאחרונה זה -תודה תודה תודה. אני מכיר עד עכשיו רק 4 אלבומים של הפלוידס טוב. עכשיו יש לי את כל הרישמה לפני, זה פותח בפני דרך לשמוע את כולם. וכמובן לשמוע את התגובות (הטובות אלא מה) של כולם עושה רק חשק לשמוע אותם.

Itai8

New member
Animals + The Wall

Animals אהה! האלבום האהוב עליי ביותר שלהם! לפי דעתי זה אלבום גאוני, מתוחכם ופנטסטי מכל הבחינות! זה היה האלבום השני שלהם ששמעתי ואחרי האלבום הזה התאהבתי בלהקה. בכללי האלבום ממש יפה, הרעיון שלו, הדרך להביע את זה באמצעות משלים של חיות, ממש יפה! הפתיחה הקלילה של Pigs On The Wing זוהי סתם הכנה ליצירה ארוכה ומקסימה - Dogs אני לא יפרט פה על כל שיר בנפרד כי אני יכול להגיד את זה על כולם ביחד, כל השירים שם מעולים! לא לשכוח את הקולות של החיות שרק הם יכולים לעשות באמצעות כלי נגינה... רק בעיה אחת באלבום הזה שאם היו משנים אותה הוא היה מושלם! השיר האחרון... הוא די לא קשור, לא היו צריכים לעשות אותו באקוסטית כמו בהתחלה... אבל.. עדיין אלבום מעולה! The Wall האלבום הראשון שלהם ששמעתי, בהתחלה לא ממש אהבתי, לא הבנתי, לא התחברתי אליו... זה האלבום השני הכי אהוב עליי (אחרי Animals..) אחרי כמה פעמים ששמעתי האלבום הזה פשוט הטריף אותי! הוא יכל להכניס אותי לסרטים... אין ספר שזוהי יצירה ענקית! ווטרס מראה עד כמה הוא גאון! כל השירים קשורים אחד לשני והם בעלי נושא משותף... זה מין סיפור כזה שמוצג על ידי שירים, והסיפור תמיד חוזר על עצמו... לא מסתיים בכללי אלה שני האלבומים שאני הכי אוהב! לפי דעתי האלבומים הטובים ביותר שלהם! ושיא שלטונו של ווטרס לא היה אחרי "החומה"? היה את The Final Cut ששם הוא פיטר את ריצ'ארד רייט, זה נראה לי השיא... שבו הוא התחרפן כבר

שלום חן

New member
סליחה איתאי

השיר הארוך ב- Animals הוא dogs עם הסולו גיטרה של גילמור באמצע נכון? לא Pigs On The Wing כמו שציינתי מקודם? אגב אני מאד ממליץ לך לרכוש את the divison bel יגידו שהוא קיטש שהפלוייד לא מחדשים כלום והם מנסים לחזור על עצמם אבל לדעתי פצצה של דיסק, אגב ללא ווטרס באופק. שבת שלום

Itai8

New member
כן השיר הארוך זה Dogs

רשמתי שם את זה גם... ורשמתי שPigs On The Wing זה השיר שלפני... שנותן הכנה לDogs וכן הDivision Bell אכן אלבום קליל ונחמד

אומי5

New member
אוקיי זו דעתי...

(אני שונא שקוראים לשירים ויצירות לא בשפת המקור אבל אני גרוע בכתיבה באנגלית אז תסלחו לי ....תרגמו בראש) החומה -היכולת למחות על כמה נושאים ביצירה אחת ,לקשר בין נושאים שונים ע"י הקביעה שכולם יוצרים או נפגעים מחומה בין גופי או אנשים עשתה מהאלבום הזה לא סתם אלבום מחאה אלא יצירת מופת. כל אלבום כמעט בעולם מוחה על נושא או שניים אבל אף אלבום (כמעט )לא משלב את זה ביצירה אחת מתמשכת ומקושרת ברמה בצורה כזו שלמרות כל ההשקעה והמוזיקה הלא "פופית " והלאו דווקה קליטה(יחסית לעולם לא יחסית לפ"פ)עדיין הוא הפךלאחד האלבומים המוכרים בעולם (אם לא המוכר שבהם). אומנם מבחינה מוזקלית האלבום חלש יחסית לפ"פ אבל התכנים והמחאה מחפים על זה במקצת . הקטע האהוב עלי הוא המשפט שבו הנאשם מואשם בכך שהרגיש רגשות ,הסלידה מרגשות שנשמעת בקולו של המאשים מעבירה בי צמרמורת כל פעם מחדש. אנימלס-אלבום טוב ,יש לי חברים שטוענים שדוגס זה השיר הטוב בהיסטוריה ,אני חושב שהם קצת הגזימו ,בכל אופן עוד לא התעמקתי במילים (לוקח לי שנים לתרגם )אז אין לי הרבה מה להוסיף בסך הכל מוזיקה יפה מאוד...

N a V e

New member
מה אנו חושבים עליהם כיום

the wall-אלבום של איש אחד.הפרוג והפסיכדליה מוזנחים בצד לטובת המחאה,החרדה והאמירה של ווטרס,שמוותר על האיכויות המוזיקליות כדי להגיד את מה שיש לו(ועל הדרך למכור ולעשות רווח).בעיני,לא מהאלבומים הגדולים של פינק פלויד שיש בו קטעים רבים שפשוט היה טוב בלעדיהם.גם העובדה שרייט לא באמת חלק מהיצירה באלבום פוגעת משמו הטוב ומשמה הטוב של הלהקה,או של מה שנשאר מהלהקה של אותם ימים. animals-עולם אחר לגמרי.מוזיקה איכותית מאוד,רציפה ואחידה,עם עבודת גיטרה מטורפת של גילמור.האמירה באלבום לדעתי מאוד משמעותית והמסר מועבר בצורה חדה ומרתקת.התבנית הסגורה באלבום נותנת לו פאן נוסף של איכות.אחד האלבומים היותר טובים שיצאו בשנות ה-70 לדעתי.

למעלה