B12

• פותח הנושא tsf
  • פורסם בתאריך

tsf

New member
B12

היי התחלתי לקחת לפני כמה ימים תוסף B12 על הקופסא כתוב שכל טבליה מכילה 1000 מק"ג B12 ושזה 50,000% מהתצרוכת היומית המומלצת וליד זה כתוב לקחת טבליה כל יום. רק אני השתגעתי כאן או שמשהו באמת לא בסדר? הקופסא שלי היא מסדרת נוטרילייף (או משהו כזה) מיוצר ע"י SOMA LABS ומיובא ע"י "טעם טבע" מי עוד לוקח מזה ומה לעשות?

CowLover

New member
כמה תיקונים והצעות....

קודם כל, הצריכה המומלצת ליום היא בערך 2-3 מקרוגרם.... ולא 0.2 מיקרו גרם כמו שציינת, ככה שזה לא כפול 50,000 אלא "רק" כפול 330 - 500. הספיגה של כדורים היא מועטה יותר מאשר הספיגה של ויטמינים מהמזון שאנו צורכים לכן צריך לצרוך הרבה יותר על מנת שהרמה הרצויה באמת תגיע לאן שהיא אמורה להגיע.... בכל זאת, ההמלצה שעל הבקבוק נראית לי תמוהה כי בכדורים צריך לצרוך בערך 2000 מיקרוגרם לשבוע.... הסוג שאתה לוקח לא מוכר לי, ויש סיכוי גבוה שהוא מיוצר באיזה שהיא צורה מבעלי חיים... (B12 שמוצאו מהחי, הכמוסות עשויות מג´לטין.... וכולי...) עדיף לקחת את הויטמינים של סולגאר שהם טבעוניים למהדרין.... כמובן שיותר עדיף להשלים חסרי תזונה בצורה היותר טבעית - דרך תזונה נכונה.... כדאי לך לקרוא בחלק ה"מאמרים" של הפורום הזה על B12 ועל תזונה בכלל... מקווה שעזרתי... ליזי....

haleth

New member
לא לא לא!!!

B12 אינו ניתן להשגה דרך שום דבר מהצומח. לא קטניות, לא חומוס, לא פלאפל עדשים ולא שעועית. כל אלה מכילים חלבונים, שזה חשוב וחיוני, אבל לא B12. B12 שלא מהחי משיגים רק ע"י כדורים - או הטעימים של סוגר או אחרים. לגבי סידן - עיין באתר IVU.

לא תמיד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif!| ../images/Emo88.gif

טוב... לפני שאנחנו נבלבל כאן סתם אנשים - כדאי לציין שזו אחת מהנקודות הבודדות שאין עליהן הסכמה בקרב הטבעונים/צמחונים. יש אנשים שאצלם הגוף בעצמו "יודע" לייצר B12 - ממינרל שנקרא קובלט. אותו קובלט נמצא בצומח (בריכוזים גבוהים למשל ב: אגסים, עגבניות, חסה, כוסמת וכו´). בתחילת הטבעונות לקחתי כדורי B12 וזה לא עזר לי (ה-B12 ירד מתחת ל-50!). בעצת תזונאי, הפסקתי עם הכדורים ואכלתי יותר מזון עשיר בקובלט. ב-8 השנים האחרונות, אני לא לוקח כדורים/זריקות/תוספים (ולא אוכל מזון שמקורו מן החי כמובן) - וה-B12 עולה בהדרגה (עכשיו הוא ברמה תקינה). כדאי לציין, שבלקיחת כדורים/זריקות/תוספים אנחנו למעשה מדכאים את היכולת הטבעית של הגוף לייצר B12 בעצמו (הוא לא צריך את היכולת הזו מכיוון שאנחנו מספקים לו את הויטמין כבר מוכן). היכולת הזו היא לא איזה פלא מתוחכם ודמיוני - לכל החיות (הבשר) שבני-האדם אוכלים יש יכולת כזו (אחרת - מאיפה מגיע ה-B12 לחיות שכל חייהן אוכלות עשב?...)

Neta558

New member
תוספת..

זה לא בדיוק שהגוף מייצר B12, יותר נכון להגיד שחיידקים שחיים בסימביוזה עם הגוף מייצרים B12 בו הגוף משתמש. בתמורה אנו מעניקים להם בית גידול עם תנאים נפלאים וצפיה במיטב סדרות הטלויזיה של עולם המעיים האנושי. ויטמין, אם אני זוכרת נכון, מוגדר כחומר שחיוני לגוף בכמות קטנה, אך הגוף אינו מייצר בעצמו... ובכל מקרה-תעשו בדיקות, תלמדו את הנושא, אל תסמכו על רופאים מרגיזים ותזכרו תמיד שכמות כפולה של ויטמין B6 אינה שווה לויטמין B12!
נטע (תורת המספרים המופלאה)

f rat1

New member
על כל סוגיהם../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זה כולל גם בוטנים, שקדים וכו´. גם בחלק מהירקות יש סידן (אם אני לא טועה, אז בעיקר בירקות עליים, או בירוקים... צריך לבדוק). גם בשומשום במצבי צבירה שונים (טחינה, למשל).

ככה...

לגבי סידן מן הצומח: קטניות (שועית לסוגיה, סויה) וירקות עלים ירוקים (כרוב) עשירים מאוד בסידן, מומלץ לצרוך אותם יחד עם כוס מיץ תפוזים, או כל מקור אחר של ויטמין סי כדי להגביר צריכה. בכל אופן, טבעונים לא צריכים להשקיע יותר מדי מחשבה לנושא סידן, כל עוד התזונה שלך מגוונת סביר להניח שצריכת הסידן שלך היא מאוזנת. למעשה רוב אוכלי הבשר, והצמחונים צורכים כמות גבוהה מדי של סידן. לגבי בי-12: אני מציע שתקרא את שני המאמרים המצויים בחלק המאמרים של הפורום.

tsf

New member
ובכן

קראתי את המאמר, לכן גם שאלתי כי הכמות לא נראתה לי הגיונית בכל מקרה כתוב על זה נוסחה צמחית! אני לא אעבור לסולגר בקרוב (קניתי 2 חבילות - יענו 200 כדורים) אבל כמה מק"ג יש שם לעומת בשלי?

sleeping sun

New member
המממ. בעיות של טבעונית.

אמא שלי נורא נבהלה מהיותי צמחונית ומזה שאני ישנה יותר מדי (לטענתה), אז היא קנתה לי סוכריות מציצה של בי12, ורודות כאלה, קטנות, שצריך לשים מתחת ללשון, של סבלינגואל, או משהו כזה (הה?). מישהו יודע אם הן טבעוניות? אני מניחה שכשאני אגמור אותן אני אעבור לסולגאר אבל זה רק יהיה עוד 3 חודשים. ועוד משהו - הלכתי לרופאה והיא נתנה לי הפנייה לבדיקות דם - ספירת דם כללית, בי12, ברזל, ועוד משהו שקוראים לו פריטין. מישהו יודע מה זה? מישהו יודע אם זה יצריך 4 מבחנות או רק אחת? (לא מתה על מזרקים, למרות שאין לי בעיה עם דם). תודה.

Neta558

New member
כמה תשובות...

קודם כל, לא מומלץ כל כך לקחת B12 לפני שבודקים אם בכלל צריך. אני מציעה שקודם תעשי בדיקת דם, ורק אם יש לך צורך תקחי B12, אחרת זה סתם מיותר וחבל. בבדיקת דם, בין אם לוקחים לך מבחנה אחת או ארבע, דוקרים אותך רק פעם אחת, לא צריך להחליף מחט בשביל להחליף מבחנה, אל תדאגי. פריטין, לפי מה שאלון הסביר פה פעם, זה חלבון שנושא ברזל בדם, אני זוכרת נכון, אלון? נטע

דורון ק

New member
ועוד כמה תשובות../images/Emo88.gif

נטע-
על הידע
. הבהרה:לא...לא שרפתי את המודם
-פשוט אני עובר ספק נט(למהיר),אז לכן יכול להיות שלא אהיה מחובר הרבה בימים הקרובים. בקשר ל-סידן: סידן נמצא בשפע בצמחים-בשומשום מלא-טחינה מלאה,בטופו שהוכן עם סידן,בעלים ירוקים,בוק צ´וי,אצות ים מסוימות,פירות כמו תאנים מיובשות,מזון מועשר וכו´. ויטמין B12: הקונצנזוס המדעי כיום הוא שויטמין B12 אינו קורה בצמחים-הפורמה של קובלמין שקיימת באצות ים מסוימות וכו´ נחשבת ללא פעילה מבחינה ביולוגית. לכן המקור היחידי האמין לטבעונים הוא מוצרים מועשרים או תוספים. המוצר של "נוטרילייף" נחשב לאיכותי אולם הוא יחסית לא משתלם כלכלית-יש יותר זולים,אם אני לא טועה הוא גם מכיל בחומצה פולית. מבחינה פארמקולוגית גרידא אין כל בעיה לעבור בהרבה את הצריכה של ויטמין B12 מאחר שלא דווחה כל רעילות אף במינונים של כמה גרמים,אולם לאלו עם בעיות בתיפקודי כבד או כליות מומלץ באופן כללי שלא לספלמנט במנות על של ויטמינים מסיסי מים כגון ויטמיני B,וזה גם לא משתלם מבחינה כלכלית לאנשים בריאים. "סאבלינגואל" אומר שהויטמין נספג באופן תת-לשוני ישירות לזרם הדם מה שיכול להגביר את הספיגה,ומתאים בעיקר לאלו עם בעיות בספיגת הויטמין-כמו אלו שמסיבה כלשהי לא מייצרים מספיק IF וכו´. הפריטין נותן אינדיקציה לכמויות הברזל בגוף,מאגרי הפריטין אצל צמחונים בדרך כלל נמוכים יותר מה שנחשב כיום כיתרון באופן כללי.

Neta558

New member
שאלה על ויטמיני B

לפי מה שכתבת, צריכה מוגברת שלהם עלולה להזיק במקרים מסוימים. אני הבנתי שעודפים של הויטמינים מקבוצת B נשטפים החוצה ואינם מזיקים.. תוכל לפרט בנושא?
נטע (B happy now)

BLecker

New member
העודף עצמו לא משפיע

לפי מה שהבנתי הלקיחה הכללית של B12(או כל וויטמין אחר) מדכאת את היכולת הטיבעית של הגוף ליצר את אותו וויטמין כך שאם לא היית צריכה לקחת ולקחת את תיצטרכי לקחת כי עכשיו הגוף לא יכול ליצר לעצמו תקנו אותי אם אני טעיתי

דורון ק

New member
ברוך הבא../images/Emo142.gif-פרח טעים

אם תקרא את תשובתה ה-
לגבי הגדרתו של הויטמין,ותוציא משם את "ויטמין D"(קלציפרול) שהוא כלל אינו "ויטמין"-תקבל את התשובה.

למעלה