B12

• פותח הנושא tsf
  • פורסם בתאריך

דורון ק

New member
(DO YOU KNOW HOW)?../images/Emo8.gif

הנה הרחBה: הגוף לא "סתם" מפריש משהו-זה תהליך מורכב הדורש עבודה מאיברים רבים כגון הכליות-לאדם עם בעיות בכליות למשל,מומלץ להיוועץ באיש מקצוע לפני נטילת ויטמינים כאלו או אחרים. השאלה השנייה מתחלקת לכמה חלקים: -המצב הכללי של ה"מתסף". -כמויות,זמן,היקף תיסוף. ויטמיני B בעודף יכולים לגרום לנזק רב,למשל ויטמין B6(פירידוקסין) עלול לגרום להפרעות ניורולוגיות חמורות-עד כדי כך שיכול להיווצר קשיים בפעולות בסיסיות,ויטמין B9(חומצה פולית) עלול לגרום להפרעות עיכול,לחום ולבחילות,עודף ויטמין B3(ניאצין) עלול לגרום לנזק חמור לכבד,רמות גלוקוז גבוהות,פריחות,גירודים,כאבי ראש וכו´. וזה רק דוגמאות לאנשים בריאים,העובדה שהתוספים האלו נמכרים "על המדף" מה שנקרא לא אומר שהם לא מזיקים-לפני שימוש בכל תוסף כלשהו מומלץ ללמוד מעט למי הוא אסור,אילו מינונים וכו´,עדיף בעזרת איש מקצוע.

בשביל מה יש מאמרים?!

נו טוב, מכיוון שאין לי מודם ואני במצב רוח נחמד אני אענה על השאלות: א. כל עוד את לא מבחינה בירידה בכמות הבי-12 בבדיקות (במאמרים יש הרחבה על אלו בדיקות כדאי לעשות) אין סיבה לקחת בי-12. ב. ההמלצה היומית לבי-12 (DRI) נעה בין 2.8-3.2 מק"ג ליום ממזון . ההמלצה מבוססת על כך שבערך 50% מהכמות הזו נספגת. ג. חשוב להבין שככל שלוקחים כמות גדולה יותר בבת אחת, פחות בי-12 נספג בגוף. מספר המלצות אני יכול לתת כיצד לדאוג למקור אמין של בי-12: 1. לאכול מאכלים מועשרים (קורנפלקסים למינהם, חלק ממוצרי הסויה וכדו´) בכמות שתעמוד בצריכה היומית המומלצת. 2. לקחת כדור של 10-50 מק"ג ביום. 3. לקחת כדור של 100-200 מק"ג פעם בשלושה ימים. 3. לקחת כדור של 1,000 מק"ג אחת לשבוע. ד. בניגוד לחלק מהמינרלים והויטמנים לבי-12, אין רמת רעילות ידועה, והגוף יודע "להיפטר" מעודפים שלו, למרות זאת מומלץ לא לעבור כמות של 5,000 מק"ג בשבוע. ה. ההמלצה לקחת טבליה פעם ביום שכתובה על הקופסה, היא מאוד לא אמינה ונשמעת לי כמו אינטרס של יצרני תרופות ותו לא.

למעלה