Back online & hello USA+questions

doronf65

New member
מנהל
Back online & hello USA+questions

Hello friends sorry about the English, this keyboard is not marked. הלו... Thank you for all your goodbyes. We arrived safely, all flights went smoothly, all our fears about the baby were proved to be just fears. The baby was perfectly normal and didn't even know he was flying. The problem is that when we arrived here he didn't know of the time zone change.. so I just came out of a "white night" as we say in Heb. Today we start our residency first moves. DMV, banks car ect, and of course I will be using a lot of the info and good advice I have been collecting in the forum. That leads me to the first question: My wife's sister suggested we buy a mini van, because in about 9 month we will have a teenager here and according to what she says we will need such a car for taking him to all his activities. The car is needed in order to participate in a car pool with all the other parents. what do u think of the concept? If the concept is good - is that enough reason to buy a minivan now? Now, we were offered a Plymouth Grand Voyager LE (limited edition) 1993, for 5000$. it's a v-6^ engine, first hand, 100000 miles. What do u think of the car? Does anyone have experience in that model? Thanks Doron

דפנה KC

New member
פיספסתי את שרשור הנסיעה הטובה...

אז עכשיו אהיה הראשונה להגיד וולקאם... שתהיה לכם התאקלמות קלה! המון המון הצלחה! דפנה KC

הי דורון וברוכים הבאים

בקשר למכונית - אישית אני ממש לא חושבת שאתם "צריכים" מיניואן כדי להסיע את הבן, אבל זו רק אני, נראה לי מטופש להחליט על איזה רכב צריכים לפי סטטוס חברתי. תחליטו מה שמתאים לכם ולתקציב שלכם ולא לשכנים. שוב, אם אתם מוגבלים בתקציב הייתי הולכת על רכב קטן יותר אבל חדש יותר. בשום פנים ואופן לא הייתי קונה מיניואן אמריקאי בן 11 שנה, עם 100 אלף מייל!! זה מתכון לצרות והוצאות על תיקונים בשווי כפול מערך הרכב - ממש ממש לא! אם התקציב שלכם נמוך, לכו על מכונית יותר קטנה (אתם סה"כ צריכים להחליט על הצרכים שלכם, אבל בתור התחלה לדעתי מכונית פרטית סבירה תספיק) אבל יותר חדשה, כדי לחסוך לעצמכם בעיות עם מוסכים. רק שתדע, מסחטות הכסף הגדולות בארה"ב הן מוסכים ווטרינרים, בדיוק השבוע אני עוזרת לאקס להתמודד עם איזו בעיה, מכונית שנת 96 ששירתה אותנו נאמנה כבר 6 שנים, התקלקל ה-ABS וכל הסיפור הולך לעלות 1500 דולר, כמעט שליש מערך הרכב - חבל! החלקים והעבודה יקרים להחריד וממש לא הייתי מסתבכת עם מכונית כל כך ישנה. אם אתם מתעקשים על מיניואן, נסו ללכת על משהו בן חמש שנים או פחות, ועם מיילג' נמוך יחסית. בהצלחה!!

sunnycalifornia

New member
היי דורון../images/Emo11.gif

קודם כל "וולקם" גדול, שמחתי לשמוע שהטיסה עברה בשלום והכל נחת ברכות. שתהייה לכם התאקלמות קלה וזריזה, בכל מקרה אני רואה שאתה כבר בעניני קרפול, אז כמו עדי אני ממש ממש מציעה לכם לשבת רגע ולחשוב לפי הצרכים שלכם, לנו יש מיניוואן פיאט ווינסטאר שנת 2000, אבל יש לנו גם 3 ילדים ואין סופ"ש שאנחנו לא בדרכים . על קרפול לא חשבנו בכלל כשהחלטנו לקנות מיניוון ולהגיד את האמת עוד לא השתתפנו בקרפול עד היום ואנחנו פה כבר שנה. יכול להיות כי אנחנו באיזור אחר אבל כל הנושא החברתי של הילדים לוקח די הרבה זמן, אני מאחלת לכם שהדרישה לקרפול תגיע מהר כי זה יאמר שהילד כבר מצא חברים והוא כבר הולך איתם לחוגים ולפעילויות, מהנסיון שלנו זה לא עובד כל כך מהר. חוץ מזה שניתן לעשות קרפול גם ברכב קטן. דבר נוסף לפני כשבועיים היתה לנו חוויה לא כל כך נעימה בעניני מוסכים, ורכב ישן עם הרבה מאוד מיילג' סופו להגיע למוסך מהר מאוד וכמו בכל מקום בעולם זהו מתכון בטוח להפרדות מהרבה מאוד מזומנים. אז אני מצטרפת לעצה של עדי, רכב יותר חדש עדיף בהחלט, וכדאי לבדוק טוב טוב אם יש עדיין אחריות או אם הדילר מציע EXTENTION WARRANTY, אז מה היא בדיוק כוללת. אז שיהיה לכם נעים ונוח במקומכם החדש ובהצלחה במה שתחליטו

doronf65

New member
מנהל
המלצות למכונית פרטית

תודה על התשובות ובהזדמנות זו אני חונך את האותיות בעברית! איזה כיף! ומי שיש לו המלצות לפרייבט אמין, אני יותר מפתוח לשמוע. שמעתי שה- camrey מאוד טובה ואמינה, אבל גם יקרה? ובאשר לקניה מדילר או אדם פרטי: דילר יקר יותר (20-30%?) אבל מצדיק עצמו בטווח רחוק? דורון

מה התקציב?

בניגוד לדעות הרווחות אני דווקא כן בעד אמריקאיות. אמנם שמירת ערך פחותה בשנים הראשונות אבל הן הרבה יותר זולות והטיפולים והחלפים גם הם זולים יותר. מה גם שאמריקאית תוכל לקנות באותו כסף מכונית גדולה יותר. הונדה וטויוטה נחשבות מכוניות מאוד אמינות, אבל הרייטינג של הבטיחות נמוך יותר לרוב. כמובן שאצלכם אין בעיות שלג ואתה לא צריך לדאוג לזה
תסתכל על פורד טאורוס ומרקיורי המקבילה, הייתי מציעה להתרחק משברולט, אבל מה לגבי קרייזלר, דודג' או פונטיאק? הייתי דווקא כן מציעה לקנות דרך דילר בעיקר כי זו הפעם הראשונה שלך וזה יכול לעזור ולפשט עניינים, מה גם שיש אחריות נוספת. יש במאמרים מאמר שכתבי לגבי רכישת רכב, אמנם בניו יורק אבל חלק מזה יעזור לך גם לגבי CA.

doronf65

New member
מנהל
שמירת ערך בשנים ראשונות

למה הכוונה? במכונית חדשה? אם כך, לא רלוונטי לי. או שזה משהו אחר שכך רלוונטי? את המאמר שלך קראתי. מלמד מאוד ולקחתי ממנו הרבה מידע. יש לי מין רתיעה מאמריקאיות אולי בגלל הישראלייות שלי? בארץ יש רתיעה בגלל אכילת דלק, מכונית גדולה, אלפים יקרים (פה הפוך, בגלל המקומיות?). יש לך נתונים שישרשו לי את הדעה הקדומה? מה לגבי אמינות? דורון

עם דעות קדומות אני לא נלחמת

אני בחרתי באמריקאיות מפאת הערך - כלומר מה שאני מקבלת עבור הכסף. יכולתי בפחות כסף לקבל יותר. עם אמינות לא היתה לי בעיה, באף אחת מכמה עשרות מכוניות שבחרתי עבור חברים (בתקופה בה שימשתי כועדת קליטה לישראלים בקורנל...). הבעיה מתחילה בשנתונים ישנים יותר, אבל היא קיימת עבור אמריקאיות וגם יפניות ואירופאיות כאחד. שימור הערך ביפניות טוב יותר, כלומר הן מאבדות פחות מערכן עם השנים. האמריקאיות מאבדות המון ערך בשלוש השנים הראשונות שלהן, לאחו מכן זה מתייצב פחות או יותר, ואיבוד הערך דומה. היפניות יקרות יותר גם כשהן מאוד ישנות. האמריקאיות נוטות יותר לכשלים אלקטרוניים וחשמליים והיפניות למכניים. מבחינה תחזוקתית, חלפים וטיפולים ליפניות (בחוף המזרחי) יקרים יותר, כיוון שמדובר ביבוא. מחיר שעת עבודה במוסך של פורד או GM כאן הוא כ-80 עד 100 דולר, ובמוסך של טויוטה או הונדה (הכוונה רק למוסכים מורשים), כ-140 עד 160 דולר... הפרש משמעותי. אכן, האמריקאיות אוכלות יותר דלק, אבל אצלי זה לא היווה שיקול כי מחירי הדלק כאן סבירים בהחלט ובחישוב חודשי ההפרש יצא מאוד קטן (אני חושבת שכשחישבנו בשמנו יצא משהו כמו 15-20 דולר בחודש הפרש, בתקופה שנסעתי מעל 100 מייל ליום לעבודה וחזרה). בכל אופן שיהיה בהצלחה. אגב, אם זה עוזר לך במשהו יש מכוניות שהן שיתוף פעולה בין יצרנים יפניים לאמריקאים (פורד ומאזדה למשל), אולי זה יכול להיות פתרון עבורך.

טל ר

New member
מכוניות יפניות מול אמריקאיות

ראה את חוות הדעת של Consumer Reports - די ברור שברשימת המומלצות שולטות היפניות, בעוד ברשימת הלא מומלצות שולטות האמריקאיות. כמובן שיש חריגים לשני הצדדים, וגם אם תקנה מכונית מדגם מומלץ זו לא הבטחה שהיא תהיה אמינה (וההיפך גם נכון).

i n b a r i

New member
אני ממליצה

ברוכים הבאים, היפניות נחשבות למכוניות העדיפות ביותר לקנייה, כעיקרון ה CAMRY נוחה מאוד וגם הכי יקרה בקבוצת המכוניות שלה, רק לידיעתך, גם הביטוח שלה גבוה יותר היות והיא נחשבת למכונית הגניבה ביותר בארה"ב. אני יכולה להמליץ גם על מזדה 626 אנחנו מאוד מרוצים אגב, בניגוד לדעתה של עדי (סליחה עדי...
) אני לא ממליצה על האמריקאות, לא מזמן נעשה סקר בקרב נהגי ארה"ב והתברר כי למרות הפטריוטיות של האמריקאים, פורד טורוס מדורגת כראשונה במכוניות השנואות...מעניין למה? אני חושבת שעדיף לרדת בשנים ולקנות מכונית אמינה וטובה מאשר לקנות רכב בן שנה שלא תצליח למכור....ואני כבר לא מדברת על ההנאה בנהיגה...אין, אבל אין כמו המכוניות היפניות מבחינת הנדסת אנוש....אין לי מושג למה האמריקאיות כל כך גסות לתפעול...ואני מדברת מנסיון עם שני הסוגים (פורד טורוס, טיוטה קמרי, מזדה 626, פורד וינדסטאר והונדה אודיסיי) בהצלחה

odedee

New member
ברוכים הבאים.

ה-DMV עובד היום? הם עובדים רק שבת אחת כל חודש. SSN כבר יש לך? אם לא, אין לך מה ללכת ל-DMV. כמו שכבר אמרו לך על הרכב - גם לדעתי, לא להתקרב. בארץ היית קונה רכב בן 11 שנים עם קילומטרג' של 160 אלף ק"מ? ופה המוסכים יותר יקרים. לדעתי, תברר את עלויות הביטוח לפני שאתה קונה רכב. ההבדלים בעלויות יכולים להיות גדולים מאד. בקליפורניה גם ה-zip code משפיע על הביטוח שלך. לא שאני מציע לך לבחור מקום מגורים לפי עלות הביטוח, אבל שתדע.

doronf65

New member
מנהל
היי עודדי

חיזקת את דעתי על הרכב. לגבי ביטוח - לא נראה לי שיש לי ברירה, אני חייב רכב, ואי אפשר להימנע מכך. יש לי מכתבים מחברת הביטוח ואני מקווה שזה מהמשטרה יגיע לשגרירות ב- SF (הזמנתי לפני 3 שבועות). יותר מזה אני לא יודע מה לעשות. אם הזיפ קוד קובע - אז אני חושב שיש לי זיפ יותר זול משלך - מחוז sonoma ולא SF
. אבל שאלה אחרת: מה אם אני עושה ביטוח כרגע, ואח"כ עובר נגיד ל- south bay? הביטוח נשאר? צריך אחר? תעריף משתנה? SSN יהיה לי בתחילת השבוע (אני מקווה, צריך להתקשר אליהם, עוד לא בדקתי פרטים. יש לך טיפ בעניין? אבל חשבתי ללכת ל- DMV לקחת חוברות להתכונן, יותר נוח מ- online, וחוצמזה, להזמין תור וכו'.תכך אעלה על האתר ואדע אם אני על שבת ממוזלת. דורון

odedee

New member
זה לא מה שהתכוונתי.

ברור שאתה חייב רכב וביטוח עבורו. אבל אולי שווה לך, אחרי שיהיו לך כמה סוגי מכוניות שתשקול לרכוש, לשאול סוכן ביטוח מה ההפרשים. עשויה להיות לך הפתעה... פה מדרגים כל הזמן מהן המכוניות הכי נגנבות וזה משפיע על הביטוח. אני חושב שאם תעבור איזור תקבל תעריף שונה בתקופת הביטוח הבאה (פה מבטחים כל פעם ל-6 חודשים). יהיה לך SSN בתחילת השבוע? או שאתה תבקש אותו בתחילת השבוע? במקרה של ויזת עבודה לוקח כמה שבועות לקבל SSN. אולי אצלך זה ילך מהר יותר. אני פשוט הלכתי ל-DMV כשקיבלתי את ה-SSN ועברתי את התאוריה (בלי ללמוד מראש). כדאי לעשות את זה מוקדם ככל האפשר כי כשאתה עובר את התאוריה אתה מקבל רשיון זמני, מה שמאפשר לך לקבל תעריף ביטוח רכב משמעותית טוב יותר.

באמת כדאי להתקשר לסוכן ביטוח

ולבקש את הרייטינג של המכוניות שאתה שוקל לקנות. לכל מכונית כמו שעודדי אמר יש רייטינג שקובע את גובה הסיכון, כלומר את מחיר הביטוח.

doronf65

New member
מנהל
ביטוח

על סמך מה האזורי זיפ משנים תעריף ביטוח? כלומר: אזור יקר מבחינת בתים יעלה יותר גם בביטוח, או הפוך, אזור חלש יהיה יקר יותר בביטוח כי גונבים שם יותר? SSN אמור להיות תוך מספר ימים מהרגע שאתה נכנס לשדה התעופה במקרה של ויזת הגירה. אמנם הכרטיס יגיע עוד זמן רב בדואר, אבל המספר ניתן לבירור תוך מספר ימי עבודה. ולגבי DMV: אם מגיעים עם רשיון ישראלי/בינ"ל של ממסי עושים תאוריה בלבד בלי מבחן מעשי? ועל סמך זה מקבלים רשיון זמני עד המבחן המעשי? איך זה הולך? שאלה נוספת: שמעתי שחלק מהמדינות לוקחים לך את הישראלי. האם זה נכון כאן? דורון

למעלה