Back online & hello USA+questions

saritoosh22

New member
דורון - ברוכים הבאים.

נעים לפגוש אתכם בצד הזה של האוקיינוס. במקרה של הגירה, תיגש ל SS עם המסמכים ותקבל במקום SSN, הכרטיס אכן יגיע תוך שבועיים בדואר. עם המספר שתקבל (זה מכתב ובו המספר), תיגש ל DMV למבחן הציאורטי. ברגע שתעבור אותו, תשאל האם יש להם מקום פניו למבחן המעשי באותו היום (אני חיכיתי שעה ויצאתי למבחן מעשי), יש לך אפשרות לקבוע מועד למבחן מעשי למחרת היום או תוך מס' ימים (תלו העומס של ה DMV המקומי). ברגע שעברת את המבחן המעשי, אתה מקבל רישיון נהיגה במקום. אגב, המבחן המעשי קצר מאוד ולא ממש מנסים להכשיל אותך ולשאלתך, לגבי רישיון ישראלי/בינלאומי, \ה תלוי במדינה. בנבדה, לא עניין אותם הרישיון הישראלי שלי. לעומת זה, בעלי רק מסר את הרישיון הניויורקי שלו וקיבל אוטומטית רישיון של נבדה. בהצלחה! לא יודעת איך זה בקליפורניה, אבל בנבדה, לא לקחו לי את הרישון הישארלי, סתם פג תוקפו ולא הארכתי, בארץ אני נוהגת עם רישיון נהיגה אמריקאי ואין בעיה בכלל (מותר לנהוג ברדיון נהיגה אמריקאי במשך 30 ימים בארץ, בתנאי שהרשיון בתוקף מעל חצי שנה). לגבי ביטוח ו ZIP, אנחנו עברנו מאיזור פחות טוב לאיזור הכי טוב בווגס ולהפתעתי, הביטוח קפץ (20$ לחודש), למרות העובדה, שכעשיו האוטו במוסך ולא בחניה של הקומפלקס. השיקול הוא, כמה גניבות רכב יש באותו איזור.

saritoosh22

New member
ותיקון שגיאות כתיב.

ציאורטי = תיאורטי פניו= פנוי תלו העומס = תלוי בעומס /ה = זה שכעשיו - שעכשיו ככה זה כשמקלידים עם זאטוט בן שנה על הברכיים, מנחשים איפה האותיות.

doronf65

New member
מנהל
היי שריתוש

ברוכים הנמצאים ותודה על קבלת הפנים! אגב, גם אני מקליד עם תינוק על הידיים, הוא יונק מבקבוק. הג'ט-לג שלהם הרסני לגבינו... ביום שני ארים טלפון ל-SS ואשאל מה המספר. הנוהל קמת השתנה ולא צריך ללכת אליהם כנראה. אח"כ אגש ל- DMV. תודה על הטיפים, לך ולכל מי שענה. הם מאוד עוזרים! ביי דורון

doronf65

New member
מנהל
שאלה לגבי השעות המוצגות בפורום

שאלה טכנית... לכולכם מוצגות שעות ישראל בשרשור? נראה לי שזה בגלל השרת הישראלי, אבל אולי ניתן לרמוז למחשב להציג PST (מעבר ל- regional)? במחשבה שניה נראה לי שהשאלה טפשית, אבל אולי בכל זאת... נשאיר. דורון

נכון - רק שעון ישראל

דובר על זה בעבר אבל זה לא בראש סדר העדיפויות של המתכנתים. אני אזכיר את זה שוב.

טל ר

New member
רכב משומש

הי דורון, הייתי ממליץ לקנות רק רכב משומש שה-Consumer reports ממליצים עליו כ-Safe Bet. אם אתה רוצה לדון על דגמים ספציפיים, אשמח לעשות זאת דרך מסרים אישיים. טל.

bood

New member
הרחבה לרכבים מומלצים

אנחנו משפחה של 3 + כלב, מגיעים לבוסטון עוד חודש-חודשיים. אנחנו מחפשים המלצות לרכבים. אני מניח שנקנה שני רכבים אחד גדול יותר עם כל המשתמע מכך (חדש יותר ויקר יותר- עד 15K) והשני קטן יותר (זול וותיק - סביב 7K). המלצות? כמו-כן מה בדבר ליסינג?

טל ר

New member
אותה המלצה

אם קונים רכב משומש - ללכת רק על מכונית שה-Consumer reports ממליצים עליה כ-Safe Bet. אני קניתי מכונית מ-Dealer ב-New Hampshire. הוא הביא אותה בעבורי לבוסטון, השאיר לי אותה לניסיון לסוף-שבוע, ורק לאחרי כן בא לקחת את התשלום. עליכם להחליט איזה סוג רכב (גודל) אתם רוצים, מה התקציב שלכם, ואז להתאים שנתון לתקציב. כמובן שעדיף רכב משנתון חדש יותר על רכב ישן. לא לשכוח שמשלמים 5% נוספים מס קניה (גם על רכב משומש). ליסינג - אם אין לכם credit history, עדיף שתשכחו מזה. טל.

Boston Guy

New member
אהממ... KBB אומר שהרכב הזה שווה חצי

ממה שמציעים לך... 2,420$ ליתר דיוק. KBB - KELLY BLUE BOOK הוא כמו "מחירון לוי יצחק" בישראל. אז לא נראה לי שמישהו עושה לך טובה. לגבי סוג הרכב – לא הייתי ממליץ לך ללכת על מיני וואן אמריקאי בן 11. מתכון להוצאות לא מתוכננות, תקלות, להתקע באמצע הדרך... יש לי מספר חברים שעשו את הטעות הזו, ולכל אחד מהם יש את סיפורי הזוועה שלו – החל מזה שנתקע ב TOLL של גשר ג'ורג' וושינגטון בניו ג'רסי, גרם לפקק היסטרי וכמעט הוכה על ידי נהגים זועמים, וכלה בזה שירד ב EXIT של אוטוסטרדה אבל אחד הגלגלים של המיניוואן שלו המשיך לנסוע ישר בכביש הראשי (חוק טבע מעניין – מיניוואן עם 3 גלגלים לא נוסע היטב) – זה דרך אגב היה וויאג'ר. שוב – כמו שאמרה עדי: תגדיר תקציב – ותקנה את הרכב הכי טוב שאתה יכול להכניס בתקציב הזה.

i n b a r i

New member
שכחתי גם...

עדיף לקנות מאדם פרטי כי החסכון עצום, ניתן לעשות לרכב בדיקה מקיפה (הדומה מאוד לזו הקיימת בארץ) ברוב המוסכים של AAA אנחנו קנינו מכונית שדילר תמחר ב 11K מאדם פרטי ועלה לנו, כולל מס קנייה (לקחת את זה בחשבון?), רק 6.5K ועוד היה לרכב שקנינו מנוע V6 ולדילר מנוע רגיל (ופחות או יותר אותו מייליג')

ניתושית

New member
welcome to america../images/Emo68.gif

דברים שרואים משם לא רואים מכאן
ספר על ההתארגנות, הסביבה.... ברוכים הבאים

iris mom of two

New member
רכב אמריקאי

פורד הוא רכב של 5 שנים, 100000 מייל. עד אז הוא מצויין, אח"כ מתפרק. DODGE מומלץ יותר, במיוחד הINTREPID. למכונית קטנה SATURN הם מצויינים. זו מכונית שלא מתה. דילר לעומת מוכר? זה עניין של העדפה אישית ומזל. הlemon law מגן עליך בכל מקרה, אבל עם מוכר פרטי יותר קשה TO FOLLOW UP. בכל מקרה, קליטה קצרה ונעימה ותמשיך לדווח. איריס

מכירה כמה וכמה פורדים

בני עוד מעט 10 וטפו טפו טפו ללא תקלות. האינטרפיד מכונית מעולה!

למעלה