אני נאלץ לחלוק עליך בכמה דברים
קודם כל - לעניין המחיר. איך שאני רואה את זה, המחיר עולה מדי שנה (מאז התחילה ה"מסורת" של ארגון האירוע), ובאופן די דראסטי. לפני שנתיים המחיר עמד אם אינני טועה על חצי ממה שהוא עכשיו, ואני לא לגמרי מוצא הצדקה לכך, מלבד העובדה שהמארגנים הבינו כבר אחרי האירוע הראשון, למרות חששות שבטח היו, שהאירוע יהיה הצלחה גדולה, כי בוב הוא סוג של קונצנזוס, כולם מכירים וכולם אוהבים. אבל האם זה באמת צריך להיות על חשבוננו? האם אנחנו צריכים לשאת את עול המחיר הגבוה רק בגלל העלות הגבוהה של המקום? אני זוכר אירועים בביתן 1 שעלו עד 50 ש"ח פחות, ומדובר גם בהופעות חו"ל! אז למה המחיר כל כך גבוה? קשה לשכוח את התקרית מלפני שנתיים באירוע שהיה בקומפורט. הסכמתי לקחת חלק ביח"צון האירוע למרות שידעתי שאני לא אהיה בו פיזית (בדיוק נפל על הנסיעה שלי ליארד). עוד כשבדקתי באינטרנט משם מה קורה, ראיתי מריבות וויכוחים על גבי הפורום של וואלה ולא לגמרי הבנתי מה קרה. כשחזרתי לארץ שמעתי על הבלאגן הלא קטן שהיה באירוע (מי שזוכר או מכיר...). קשה שלא להבחין בחסרונם של אותם אומנים שלא נמצאים ברשימה הפעם, ולדעתי גם לא היו באירוע שנה שעברה. דווקא מבחינת איכות האומנים אני שקט, מדובר באומנים שבחלקם הם מהשורה הראשונה בארץ. הם יכולים להפתיע בביצועים שלהם. גדי אלטמן מגיע מכוח ראסטה, לא בדיוק כוס התה שלי אבל הם ידועים בקאברים לבוב; גם את מאור כהן יצא לי לשמוע עושה קאברים לבוב בעבר. וכל האחרים, יכולים גם הם להפתיע.... אני גם בטוח שהאירוע יהיה ברמה גבוהה. אבל אני חושב שהוא מפספס את המטרה, ופועל בצורה אחרת לגמרי מאירועי ההנצחה לבוב בעולם, ולא בגלל ה"טוויסט הישראלי" שהוא מקבל, אלא מסיבות אחרות לגמרי. אני זוכר את הבוקר הראשון שלי בג'מייקה, ביום השני לטיול שלי. לתומי חשבתי שלא מעריכים כבר את בוב שם כמו פעם. ניגשתי למטבח, בעל ההוסטל, ג'וזף, בדיוק התעורר והדליק את הרדיו. ברקע התנגן Is This Love, והשדרן סיפר שזה השיר שפותח את שבוע בוב מארלי בג'מייקה, שבשיאו יש מסע מיתולוגי לקבר של בוב בסיינט אן, ואירועים בכל רחבי האי. בפעם הראשונה בחיים שלי השיר נשמע לי אחרת לחלוטין מעשרות הפעמים ששמעתי אותו קודם לכן; בכל מקום היו מסיבות לזכרו של בוב, עם מיטב האומנים. אלא שבשונה מאצלנו - המסיבות ברובן היו ברחוב, האומנים היו אומנים רגאיי מהשורה הראשונה והמחיר היה שווה לכל נפש. אני לא אומר 'בואו נחקה אותם בדיוק'. אני רק אומר שאפשר לעשות את זה אחרת, בצורה טובה יותר לכולנו, ושגם לנו יש מה ללמוד. עוד לא החלטתי אם אני אישית אגיע לאירוע, אבל אני כבר יודע שלא קל לי עם כל הארגון שלו. אני רוצה להבהיר שאני מאוד בעד האירוע, גם אם מה שנאמר בהודעה שלי עשוי להתפרש אחרת. אני חושב שכן, הוא טוב לכולנו מבחינת הרעיון, הוא חשוב מאוד. אבל עם הדרך, לצערי, אני לא שלם...