bt1 - seafox -ענת הגדולה lazaros-

orlu

New member
bt1 - seafox -ענת הגדולה lazaros-

ניבולוגים גימפך תם ארפי קרן משם דרדסית ok45 danistar גלי כחלחל בובה בודדה וינונה piroshka אילן נומרולוג ועוד ועוד זוהי דוגמא קצרצרה של חברים שהניצוץ ההונגרי נידלק אצלינו לאור הפורום החדש הזה,שאוטוטו נירדם. בואו נעזור לטומי ודרדסית להעיר ולהאיר את הפורום,ניקח כמה ימי אירגון לרעיונות שנזרוק לפורום ולמנהליו,וניבנה פורום לגאות הישראלים.(מושפעי הונגריה) כוונים חביבים בעיני יכולים להיות המלצות על טיולים,שירים שגילגלנו,בדיחות,ספורים מהבית,דור שני והשלכותיו,you name it יש עוד חברים שכמובן ביקרו כאן טומי אתה ודאי חרוץ יותר לאתר אותם מתחילת הפורום,ולעבודה. ב ה צ ל ח ה
 

מיפ

New member
ברכות טומי

ראיתי את ההודעה שלך בפורום ההוא ובאתי לברך. מסתבר שמחתרת המדייארים באינטרנט רק הולכת וגדלה המון בהצלחה לך
 

טומי*

New member
מיפ תודה ואת יכולה לכתוב גם כאן../images/Emo9.gif

אם כמובן הזמן מרשה לך
 

גלי®

New member
מיפוש .... את חיה ? נעלמת לי ...

Long time no C ....
 

גלי®

New member
יש דברים שאינם משתנים ... אחד מהם

הוא הניק ניים של נשים הונגריות שובבות ...
 
אשמח לעזור, לתרום, הפורום הזה

מאוד לטעמי רק כרגע בגלל ענינים אישיים אני במצב רוח קודר ולא מצליחה לחשוב על רעיונות.
 

B T1

New member
לענת הגדולה! בעיות אישיות...

זה לא תירוץ. נעזור לך בבעיות ואת תעזרי לפורום שיקר לכולנו. (אם לא יהיו משתתפים העסק נסגר)
 

bat51

New member
הנה טומי הביאני בחזרה ../images/Emo6.gif הלום

כל הכבוד לך.אשתדל להגיע יותר לכאן.
 

orlu

New member
הי ענת...אם את מאלה (כמוני)שאוכל

משפר את מצב רוחם,את מוזמנת לתרום מטעמים מוכרים לך לשיפור החמין (שולט) שאני אמורה להכין לשבת ל 6 אנשים. כמובן שכולם יכולים להיצטרף. יום טוב חןוחן
 

קרן משם

New member
אני תורמת ל´שולט´ יאמיייייייייייי

לא להעלות ללוח המתכונים לפחות לא לפני שתנסו ותתנו ציון
חייבת לציין שאם תעשו זאת כמוני (כמו במתכון) לא תהיה שבת ללא חמין! אז ככה: לטגן בצל בגודל בינוני עד להשחמתו... להוסיף פפריקה מתוקה (רצוי הונגרית מקורית
) פלפל שחור ומלח...ולערבב.. כעת להוסיף את השועית (רצוי שועית גדולה ולאחר השרייה) להוסיף 2 כפות קמח ולערבב...לאחר שהכל ביחד ממשיכים הלאה... להוסיף מים חמים לסיר ולא להתקמצן על המים לפחות חצי סיר! להוסיף לחמין כל מה שבא לכם, אני מוסיפה:תפו"א, ביצים, בשר מעושן או עצמות עם קצת בשר אך מעושנות! (זה נותן את הטעם האלוהי לחמין!) להביא את הסיר לרתיחה ולהכניס לתנור על חום 100 מעלות בערך (תלוי בתנור שלכם) משישי בערב עד שבת בבוקר.... בשבת לקראת ארוחת הצהריים אני מוציאה את הכל מהסיר ומשאירה רק את הרוטב (הרב שיש בו!) ומכינה ´קוגלי´...מי מכיר????? אז להרתיח את הרוטב של החמין ו...לזרוק לתוכו את ה´קוגלי´ עד שטעמתם והוא מוכן
מתכון להכנת ה´קוגלי´: 3 כפות מים, 3 כפות שמן, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה לערבב הכל ולהוסיף קמח עד שיהיה עיסתי....מכינים מזה כדורים בגודל בינוני וזורקים לסיר ונותנים לו להתבשל (לפחות 20 דקות) יש לערבב מידיי פעם את ה´קוגלי´ כדי שלא יתפסו בתחתית הסיר.... נ.ב הכפות של 3 כפות שמן על 3 כפות מים היא מנה....על מנת ליצור כמות גדולה יותר יש להכפיל לשלש וכדומה לדוגמא: 10 כפות שמן+10 כפות מים וכל השאר בהתאם.... מעדןןןןןןןןןןןןןןןןן תנסי! אני בטוחה שתאהבי:))
 

וינונה

New member
צ´ולנט בסגנון עדות הטרנסילבנים

מצרכים: * שעועית מנומרת - 600 גרם * גריסי פנינה - 150 גרם * שמן - 100 מ"ל (1/2 כוס) - 200 מ"ל * בצלים בנוניים - 3 יחידות * שיני שום - 6-8 יחידות * פלפל ירוק בהיר - 1 יחידה * בשר בקר (ברוסט או משהו שמן יותר) - 1/2 ק"ג (אפשר יותר - 750 גרם) ניתן להמיר בבשר עוף - שוקיים * עצמות בקר (עם הרבה מיח בפנוכו) * קישקע לפי הצורך והרצון (אצלינו אין) * מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה
מצרכים לקוגלי: * קמח לבן - 300 גרם * קמח תירס - 150 גרם * שמן - 100 מ"ל * מלח, פלפל, סוכר * פרוסת חלה שהורטבה ונקצצה דק
אופן ההכנה:
* קוגלי * יש כאלה שממלאים את "הדבר הזה" בשקית בד. אצלנו כדי שיישרף ויקבל טעם של ג´חנון... לא מלבישים אותו בכלום. שמים בקערית אחת את קמח התירס ועליו שופכים מעט מים רותחים ומערבבים היטב בקערית שניה מערבבים את הקמח הרגיל עם כפית סוכר, פלפל שחור, שמן ופרוסת החלה ומערבבים היטב. אחר כך להוסיף את קמח התירס ומערבבים היטב. יש להוסיף מים במקרה והתערובת יבשה מידי ומתפוררת. ליצור גוש בצורת תיבה/לבנה או משהו מסוגנן אחר. את זה נשים אחר כך בתחתית הסיר. מי שחושש מהתפוררות הגוש יכול לעטוף בנייר אפיה ולקשור בחוט.
* חמין* שעועית בטיפול נמרץ: לבשל את השעועית במים במשך 20 דקות. להשאיר במים הרותחים לחצי שעה. לשפוך את המים ושוב לשפוך על השעועית מים רותחים ולהשאיר לכ-10 דקות ולשפוך את המים. לחזור על שלב זה עוד פעם אחת והנה הוקוס פוקוס יש לנו שעועית מוכנה לבישול בחמין. בסיר רחב (וגם עמוק) לשפוך מעט שמן. להכניס את הקוגלי (ולהתפלל שהתחתית שלו תישרף
). ליד הקוגלי להניח את הבשר (בגוש אחד)ואולי איזו חתיכה או שתיים של עצם וגם בצל אחד ו4 שיני שום מעליהם לפזר שכבת שעועית ומעליה שכבת גריסי פנינה ואחר כך שוב שכבת שעועית ומעליה פלפל ירוק חתוך לרבעים (ומנוקה מגרעיניו) 2 בצלים, שום פלפל, שיני השום הנותרות פפריקה מתוקה ומלח (אצלינו בבית מקלפים את הבצלים - ניתן להשאירם בקליפתם - בשביל לשזף עוד יותר את החמין). על הכל לשפוך את השמן + מים רותחים שיכסו את כל המרכיבים + 2 ס"מ נוספים. לכסות במכסה. להניח על אש חלשה מאד למשך הלילה, כאן נכנסת לפעולה הבלאטה... אם רואים שהחמיןנכנס לרתיחת אמוק, סימן שהאש הקטנה
, גדולה מידי. יש להרים קונסטרוקציה של "אש, בלאטה, סיר". ללכת לישון
. יש להמנע מסיורי לילה ליד הסיר ("רק הלכתי לעשות פיפי"....... שמענו עליכם...
) ניתן להכניס לתנור בחום נמוך מאד. לקום ליום מלא תקווה (" מי חפר לי כבר בקוגלי??
) החמין יוצא יבש יחסית לחמינים המזרחיים. ולא. אצלינו לא מכניסים תפוחי אדמה וביצים לחמין
.
 
איך לא?

אוכל טוב תמיד משפר את מצב רוחי ובמיוחד אוכל הונגרי שמחזיר אותי לטעמים, ריחות וצבעים של בית סבתי ז"ל שאני כל כך מתגעגעת אליה.
 
תשמע:

העניין שלי בפורום הוא בעיקר מצד האוכל. עם כל הרצון הטוב, פורום תרבות הונגריה הוא כנראה דבר שאין לו הצדקה, והלוואי שאתבדה. כנראה שמי שרוצה לדבר הונגרית הולך לאתרים הונגריים ומי שמחפש מתכונים הולך לפורומים של אוכל. בניגוד לפורום תרבות צרפת, כנראה שהתרבות ההונגרית לא כ"כ מנהלת דיאלוג עם התרבות הישראלית. מתי לאחרונה שמעתם שיר הונגרי ברדיו? שירים בצרפתית יש הרבה, צרפתית מלמדים בבתי ספר, במכונים לשפות, והיא יותר נפוצה בעולם. זה המצב, גם אם הוא לא נעים לאשנים שמנמנים שאוהבים עוגות טובות ומאכלי קדירה...
 
הייתי אומרת שהודעתך קצת יומרנית תם

אני חושבת שישנה קהילה רחבה מאוד של הונגרים שאפילו לא מודעת עדין מספיק לקיום פורום זה אז את ההספדות שלך תיקח למקום אחר ושירים הונגרים אמנם לא שומעים יום יום ברדיו אבל יכולה להגיד לך שהאוכל ההונגרי מוכר כמעט בכל בית והמוסיקה ההונגרית מעולה רק שלא מודעים לה כל כך והנופים המרהיבים של הונגריה אתה מכיר אותם בכלל?..ועוד דברים שלא אפתח אותם כעט..
 

וינונה

New member
דרדי - זכותו של גימפל להביע את דעתו

גם אם היא ספקנית משהו. העובדה היא שבתקופה קצרה מאד מיצינו המון נושאים. המתכונים ההונגרים בסוף יגמרו...כתבנו עבר על שתי המסעדות ההונגריות היחידות שיש כאן. ואני יכולה לכתוב על עוד מסעדה הונגרית ואיננה. ואחר כך מה? רובנו אינו קשור ואינו מכיר את התרבות ההונגרית העכשוית (ולא מדובר בMTV ) הונגרי. - ספרות, שירה, אמנות פלסטית, פרסום, תיאטרון וכו´ ואם נושאים אלו לא יעלו, הרי דינו של הפורום (לצערי) נגזר. נ.ב. הספדות - צריך להיות הספדים כעט - צריך להיות כעת
 
למעלה