bt1 - seafox -ענת הגדולה lazaros-

טומי*

New member
גם לדעתי יש מקום לכל אחד/ת../images/Emo24.gif

כמובן אם מדובר בבקורת בונה ולא הורסת.

orlu

New member
הי גימפל, נשמע הגיוני משהו ,אם כי

אני לפחות כצברית ממשפחה הונגרית מרגישה שיש מקום,אתה יודע לא כולנו דוברי הונגרית ברמה של לשוטט ברשת בשפה ההונגרית.וודאי יש לנו אי אלו נושאים משותפים,שיכולים לבנות אופי ואוירה הונגרי סטייל (סתם..) משלנו,וברור ומיסתבר שעל האוכל נשענים אנו,אבל אתה יודע יש שירים,ספורים מהבית,דור שני,שורשים,טיולים,,,,,,ככה כיף של השתיכות לעוד סוג רשת אינטרנט כשקופצים לפה מהאוירה המעודדת במדינה. חןוחן

טומי*

New member
לגימפל תם...../images/Emo91.gif

כפי שאומרים במדינה דמוקראטית יש מקום לכל הדעות, אז גם כאן בפורום אתה מביע את דעתך.אין לי באופן אישי שום בעיה עם זה. יש לי הצעה בשבילך..למה שלא תעלה נושאים שמענינים אותך,אם זה האוכל ההונגרי אז נדבר על האוכל ואם זה כל דבר אחר שמעניין אותך.

גלי®

New member
גימפל יקר , מה קרה ? השבוע עדיין לא

הוכרזת כ"פרסונה נון גרטה" באף פורום , אז באת לנסות את מזלך כאן ?
האמת היא , שכל אחד מאיתנו נמצא כאן מסיבותיו הוא : האחד בגלל האוכל , השני בגלל התמונות של טומי , השלישי בגלל המתכונים , והרביעי בגלל המוניטין שיצא לנשים ההונגריות ...
בין זה , ובין ההכרזה ש"פורום תרבות הונגריה הוא כנראה דבר שאין לו הצדקה" - המרחק גדול למדי ... לי - טוב כאן : לא מניחה הנחות , לא חושבת יותר מידי , לא מנתחת את "מהות הפורום" , כיוונו , ומאיפה צומחות לו הרגליים ... נחמד לי כאן -> אני נשארת ... יפסיק להיות לי נחמד -> אמשיך לזרום הלאה ... אגב : בנוגע לטענתך על האינטרקציה שמנהלת תרבות זו או אחרת עם התרבות הישראלית , אנגלית היא שפה בינלאומית לכל הדעות , ובכ"ז לא הייתי מכניסה רגל לפורום שיש בו מתכונים "תוצרת UK" - עניין של טעם , לא ?!

עלית יפה על הבעייה.

מדובר על 4 אנשים כמו שאמרת. הנקודה היא שאני מאחל לכם שגשוג וכל טוב, אבל הסחורה ששמה תרבות הונגריה כנראה לא כ"כ מבוקשת בארצנו הלחה. אם אנשים יכתוב כאן מתוך אילוץ ש"לא נעים" אז זה ייסגר במהרה. אני מתכוון לבקר כאן כל אימת שאזדקק להמלצה על המקום הכי טוב לקנות בו פפריקה או בשאר עניינים שקשורים לאוכל הונגרי. כל טוב ובהצלחה בפורום,

גלי®

New member
יאללה , פסדר ... שאר השלושה נראים

לי אחלה ...
ו....אם היית מוצא שיטה לגרום לאנשים לכתוב כי "לא נעים להם" היה לך סטרט - אפ רציני שיכולת למכור בהרבה מיליונים לIOL ...

אצל הונגרים קשישים -

"לא נעים" ונימוסים משונים הם סיבה לעשות הרבה דברים. אבל הונגרים קשישים לא גולשים בתפוז כנראה. אם כבר מדברים - עד גיל שלוש היה לי מבטא הונגרי כבד עקב המטפלת שהיתה עולה ותיקה מהונגריה שהמבטא של לאה גולדברג נשמע לעומתה כמו מבטא של צבר מדגניה.

גלי®

New member
גם אצל פולניות צעירות ,אבל זה עדיין

לא הופך אותן לקהל היעד של הפורומים בתפוז...
עכשיו אנחנו מבינים את ה"אנטי - מגייאריזם" שלך ...
תגיד תודה שהצלחת להפטר מהמבטא, אני בכלל צברית ויש לי עד היום "בעיית מבטא קלה" (זה לא שיש לי "מבטא" , פשוט מילים מסוימות הופכות ל"קטעי שירה" ) ...

אין לי אנטי לכלום.

כמה מידידיי הטובים ביותר הם הונגרים. סתם. לא צריך לכתוב "מדייארים"? אצל אבא שלי דיברו בבית הונגרית כשלא רצו שהילדים יבינו (הם לא היו הונגרים). מכל זה נשאר כל מיני ממולאים, עוגות ותבשילים שאבא שלי מכין. לא יותר.

גלי®

New member
באמת התלבטתי בין ה"ג" ל"ד"...

אצלי בבית ניסו את התרגיל הזה של "לדבר בהונגרית בשביל שהילדים לא יבינו" וזה לא כ"כ עבד ... כמו שניתן להבין מהמבטא שלי ...

טומי*

New member
גימפל קשישים בני כמה הם../images/Emo35.gif

אצלך? תתפלא שישנם כמה בני 70 וגם יותר מיזה בכמה פורומים יש לי ידידה שעברה ת´השישים וכותבת בכמה פורומים בשפה של צעירים

לבריאות

גם אבא שלי גולש והוא מזמן עבר את השבעים. אבל אצל כמה יש את הקומבינציה של קשישות+גלישה+הונגרית? וכמה מתוכם באין לפורום? אני בכלל מציע למצוא פה פועל אחר לSURF. שלא יהיו אי הבנות. אחרי הכל מדברים פה הרבה על אוכל הונגרי. לא?

גלי®

New member
השבוע שמעתי יופי של הגדרה לעניין ..

מישהו אמר לי :" קשיש הוא מישהו שמבוגר ממני בלפחות 25 שנים...." ותחשבו על זה ....

lazros

New member
קשיש הוא מישהו שהמוח שלו נעול...

ואין כל קשר לגיל.

knan

New member
orlu כל הכבוד לך ניראה שאת מנסה

לעזור לטומי הגדול שבמבשלים. בהצלחה,ויאללה ארגנו איזה ערב אוכל אני מספר 1 ברשימת המשתתפים. וחוץ מזה שהדרדסית צריכה כמנהלת להיות קצת יותר חיובית ופחות מורה. סתם המלצה

למעלה