bueno....

sunrise 2

New member
bueno....

es mi primera vez que yo sui aqui y solo queria decir que me canta este foro...!!! espero que no tengo muchos errores...

Hurakano

New member
סדר בבלאגן

cantar - לשיר (איך הגעת ל"לספר"? ) contar - לספר encantar - למצוא חן מאוד דוגמא : me encanta el español ספרדית מוצאת חן בעיני מאוד (או במילים אחרות: אני מת/ה על ספרדית) יום טוב Hurakano

Hurakano

New member
לא

אין פועל כזה encontar . אני בטוח במיליון אחוז שאת מתכוונת ל - encontrar, עם r - שזה "למצוא". להיפגש - encontrarse Hurakano

Hurakano

New member
??

הטיה ? למה את מבלבלת ? פשוט מאוד - gustar ו - encantar הם שני פעלים נפרדים, דומים במשמעות, אבל עדיין כל אחד פועל בפני עצמו. יום טוב Hurakano

לא מבלבלת:

ך gustar יש הטיה מיוחדת שונה מכלל הפעלים: megusta tegusta segusta, ולפי דעתה ל encantar גם, לא? meencanta ןלא MEENCANTA נכון?

Hurakano

New member
תלמדי להסביר את עצמך יותר טוב

את אמרת "כמו הטיה של gustar" , היית צריכה להגיד "כמו ההטייה של gustar" , עם ה´ הידיעה, לא נראה לך ? בקיצור זה בלבל אותי איך ששאלת. אז נכון, לשני הפעלים האלה יש את אותה הטייה, כי שניהם מכוונים למשהו (גוף שלישי). יום טוב Hurakano

זה ממש קטנוני ותוקפני

ואין שום צורך בזה. אנחנו פה לא בשביל לרדת אחד על השני אלא בשביל לעזור אחד לשני. אז שכחתי ה´, קורה.

Hurakano

New member
?

קטנוני ? תוקפני ? מה כבר אמרתי ? הסברתי למה התבלבלתי, זה הכל... ובכלל לא ירדתי עליך. ואין לי בעייה ששכחת ה´. באמת קורה, כולנו טועים. רק במקרה הזה זה גם בלבל אחרים (אותי) והסברתי את זה. זה הכל. בידידות Hurakano

טוב, אולי התבלבלתי,

אני קצת לא בפוקוס. יש נושא אחד שאיתו אני כל הזמן לא מצליחה להסתדר זה כל ה lo la, אתה יכול אולי קצת לעזור לי עם זה?

אוף זה מסובך

בדרך כלל כשאני רואה אותם בתוך משפט אז אני יודעת למה הכוונה, אבל אני בעצמי לא חושבת שיודעת איך ומתי להשתמש בהם, ולמה Lo ולא le או כל מיני כאלה. הסבירו לי את הכללים אבל זה הכל עדיין מאוד מבולבל לי בראש.

krn

New member
אני מסכימה איתך!

אפשר להיות קצת יותר נחמד!!!!!!!!!!!!!!!

SBK

New member
Gustar, Encantar

נעמי, אין כאן שום הטיה מיוחדת הטעות שלך נובעת (יתכן) מהכתיבה הלא נכונה (מחוברת) של המילה. אין MEGUSTA או TEENCANTA אלא ME GUSTA ו- TE ENCANTA. ה-ME וה-TE באים רק להגיד אותי (לי) או אותך (לך). אם יש צורך בהרחבה אשמח. יוסי

מה קשור?

בטח שזו הטיה מיוחדת אלא אם זו לא היתה היינו כותבים: me gusto te gustas בקשר לזה שכתבתי מחובר אתה צודק.

למעלה