bueno....

SBK

New member
נעמי, נעמי, נעמי

את מבלבלת שני דברים יש את הפעלים ה- reflexivos (משהו כמו בנין התפעל בעברית) כמו lavarse, despertarse...... בהם המושא והנושא הם אותו גוף. מתרחץ = רוחץ (אני) את עצמי (אותי) לכן me lavo las manos או El se despierta במקרא שלנו me gustó אומר: הוא (gustó) אותי (me). ממש כפי שהיינו אומרים למשל הוא נותן לי El me da

Hurakano

New member
אממ יוסי....

לאן אתה חורג.... היא בסך הכל עשתה טעות קטנה זה הכל... איך הגעת לפעלים הרפלקסיבים בוא תסביר לי.... פשוט אין קשר. gustar ו encantar - מוטים בגוף שלישי, כי הם מתייחסים למשהו שמוצא חן בעיני מישהו... למה להסתבך ? הם גם יכולים להיות מוטים בגוף שני ("את מוצאת חן בעיני" למשל) Hurakano

אז ככה:

אני יודעת מה זה פעלים רפלקסיביים ולא לזה הכוונה. me gusta - אני אוהבת לא "אוהב אותי": וזו לא הטיה רגילה.

SBK

New member
חריגה

נראה היה לי שנעמי מתבלבלת עם הפעלים הרפלקסיבים כי היא ממשיכה להתעקש על הטיה מיוחדת. בקשר לשאר אתה צודק, לא הרחבתי בחלק זה.

sunrise 2

New member
gracias../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

תודה לכל המתקנים, בשביל זה נכנסתי לפורום הזה...

kikakam

New member
תמיד אפשר לנסות וזה כייף!

por que no estudias español si te gusta este ideoma?

kikakam

New member
no es tan grave

wow niña no sabes hablar... por primer estoy aqui...y me encanta este foro... me encanta + singular o verbos en infinitifo me encantan+ plural por ejemplo me encanta la poesia a mi me encantan los libros de ... pero esta bien yo tabien hablaba como ti pero estudio español por 5 meses...

למעלה