canis lupus - האם הוא ring species ?

blueshark09

New member
canis lupus - האם הוא ring species ?

חיפשתי קצת חומר על כלביים, ונזכרתי שפעם הגדירו בארה"ב 3 זנים של זאבים, עד אשר התברר שזן שלישי הוא פשוט תערובת של שני האחרים. אז אנחנו יודעים שרב הגזעים של canis lupus בקלות עוברים interbreeding. מצד שני קשה לי לדמיין שבאופן מעשי ניתן לערבב צ'יוואוה עם רועה אירי ענק (אם כי סביר שהפריה מלאכותית אפשרית). האם יש מקרים וודאיים שגזעים של canis lupus לא יכולים להביא יחד צאצאים - בהתאם להגדרת ring species ? (גם לא הפריה מלאכותית).

הממ,

קשה לי להאמין שיהיו זנים של זאב שלא יוכלו לבצע הכלאות.. סה"כ - הזאבים התפצלו לזנים (כולל הכלבים) לפני לא הרבה זמן. קראתי איפשהו שניתן להכליא בין זאבים לכלבים. אבל אני לא בטוח אם ניתן לעשות זאת עם פודלים. אני מאמין שכן.

תשובה

זאבים וכלבים שייכים לאותו מין וניתן להכליא ביניהם. לי לא ידוע על זני זנים שונים של זאב שניסו להכליא ביניהם ולא הצליחו.

blueshark09

New member
תיקון קטן והרחבת שאלה לכל זני הקנידים

מה שאמרתי לגבי 3 זני זאבים בארה"ב - בעצם מדובר ב canis rufus (זאב אדום) אשר נחשד כפרי interbreeding בין canis lupus לבין canis latrans (קויוטי). בנוסף מצאתי אזכורים אודות interbreeding בין זנים שונים של קאנידים, עד כדי אפשרות כלאיים של זאבים/כלבים עם שועלים. אני חייב לציין כי המידע לא הופיע במאמר מדעי, אלא ברשת ואינני יודע מה אמינותו: http://www.messybeast.com/genetics/hybrid-canines.htm זה גם מופיע בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Canid_hybrid כאמור אשמח למידע מקצועי יותר

אוקיי

קצת סדר - קודם כל species זה מין ולא "זן". שנית הכלאה בין כלב לשועל היא הכלאה בין סוגים שונים לא רק מינים שונים (כלומר המרחק גדול יותר). והנה כמה הפניות לספרות מדעית שקשורה לנושא - Author(s): Schmutz, SM (Schmutz, Sheila M.); Berryere, TG (Berryere, Thomas G.); Barta, JL (Barta, Jodi L.); Reddick, KD (Reddick, Kimberley D.); Schmutz, JK (Schmutz, Josef K.) Title: Agouti sequence Polymorphisms in coyotes, wolves and dogs suggest hybridization Source: JOURNAL OF HEREDITY, 98 (4): 351-355 JUL-AUG 2007 ISSN: 0022-1503 -------------------------------------------------------------------------------- Record 2 of 12 Author(s): Adams, JR (Adams, Jennifer R.); Lucash, C (Lucash, Chris); Schutte, L (Schutte, Leslie); Waits, LP (Waits, Lisette P.) Title: Locating hybrid individuals in the red wolf (Canis rufus) experimental population area using a spatially targeted sampling strategy and faecal DNA genotyping Source: MOLECULAR ECOLOGY, 16 (9): 1823-1834 MAY 2007 ISSN: 0962-1083 -------------------------------------------------------------------------------- Record 3 of 12 Author(s): Elledge, AE (Elledge, Amanda E.); Leung, LKP (Leung, Luke K. -P.); Allen, LR (Allen, Lee R.); Firestone, K (Firestone, Karen); Wilton, AN (Wilton, Alan N.) Title: Assessing the taxonomic status of dingoes Canis familiaris dingo for conservation Source: MAMMAL REVIEW, 36 (2): 142-156 APR 2006 ISSN: 0305-1838 -------------------------------------------------------------------------------- Record 4 of 12 Author(s): Ostrander, EA; Wayne, RK Title: The canine genome Source: GENOME RESEARCH, 15 (12): 1706-1716 DEC 2005 ISSN: 1088-9051 -------------------------------------------------------------------------------- Record 5 of 12 Author(s): Sears, HJ; Theberge, JB; Theberge, MT; Thornton, I; Campbell, GD Title: Landscape influence on Canis morphological and ecological variation in a Coyote-Wolf C-lupus x latrans hybrid zone, southeastern Ontario Source: CANADIAN FIELD-NATURALIST, 117 (4): 589-600 OCT-DEC 2003 ISSN: 0008-3550 -------------------------------------------------------------------------------- Record 6 of 12 Author(s): Adams, JR; Leonard, JA; Waits, LP Title: Widespread occurrence of a domestic dog mitochondrial DNA haplotype in southeastern US coyotes Source: MOLECULAR ECOLOGY, 12 (2): 541-546 FEB 2003 ISSN: 0962-1083 -------------------------------------------------------------------------------- Record 7 of 12 Author(s): Wilton, AN; Steward, DJ; Zafiris, K Title: Microsatellite variation in the Australian dingo Source: JOURNAL OF HEREDITY, 90 (1): 108-111 JAN-FEB 1999 ISSN: 0022-1503 -------------------------------------------------------------------------------- Record 8 of 12 Author(s): Vila, C; Wayne, RK Title: Hybridization between wolves and dogs Source: CONSERVATION BIOLOGY, 13 (1): 195-198 FEB 1999 ISSN: 0888-8892 -------------------------------------------------------------------------------- Record 9 of 12 Author(s): ROY, MS; GEFFEN, E; SMITH, D; OSTRANDER, EA; WAYNE, RK Title: PATTERNS OF DIFFERENTIATION AND HYBRIDIZATION IN NORTH-AMERICAN WOLFLIKE CANIDS, REVEALED BY ANALYSIS OF MICROSATELLITE LOCI Source: MOLECULAR BIOLOGY AND EVOLUTION, 11 (4): 553-570 JUL 1994 ISSN: 0737-4038 -------------------------------------------------------------------------------- Record 10 of 12 Author(s): MERCURE, A; RALLS, K; KOEPFLI, KP; WAYNE, RK Title: GENETIC SUBDIVISIONS AMONG SMALL CANIDS - MITOCHONDRIAL-DNA DIFFERENTIATION OF SWIFT, KIT, AND ARCTIC FOXES Source: EVOLUTION, 47 (5): 1313-1328 OCT 1993 ISSN: 0014-3820 -------------------------------------------------------------------------------- Record 11 of 12 Author(s): WAYNE, RK Title: MOLECULAR EVOLUTION OF THE DOG FAMILY Source: TRENDS IN GENETICS, 9 (6): 218-224 JUN 1993 ISSN: 0168-9525 -------------------------------------------------------------------------------- Record 12 of 12 Author(s): WAYNE, RK; JENKS, SM Title: MITOCHONDRIAL-DNA ANALYSIS IMPLYING EXTENSIVE HYBRIDIZATION OF THE ENDANGERED RED WOLF CANIS-RUFUS Source: NATURE, 351 (6327): 565-568 JUN 13 1991 ISSN: 0028-0836

לגבי הכלאות אינטר-ג'נוסאליות

האם אתה מכיר איזשהו מקור נגיש שבו אפשר למצוא סקירה קצרה על הכלאות בין ג'נוסים (ואפילו כל זני הכלבים, או זני כלבים עם זאבים)?

אבל ההכלאות שציינת הן בתוך מין

אני יכול לחפש עבורך מאמרים אם תתן לי מונחים באנגלית למרות שהדוגמאות שנתת הן מובנות מאליהן כי הן בתוך אותו מין.

האמת שלאחרונה קראתי מחקר שעשו

על הכלאות בין קופאים מג'נרה שונים (דהיינו, לא מאותו המין אלא ברמה מעל).. אני חושב שבזמנו גם פרסמתי את זה בפורום (אני כמעט בטוח) - בכל מקרה, עלתה כאן שאלה בפורום בעבר האם ניתן להכליא, למשל, פינצ'ר או צ'יוואואה עם זאב (בדגש על זאבים ממוצאים שונים) בכלל ,כל נושא ה"הכלאות" בקרב שועלים וכלבים מעניין אותי - כי זה וודאי סממן מהותי לתקופה בה הנ"ל התפצלו אחד מהשני - ויכול לשפוך אור רב על ההיסטוריה האבולוציונית של המינים הללו.

אני מאוד אופתע

אני מאוד אופתע אם אי אפשר להכליא פינצ'ר עם זאב בר אבל לא ידוע לי אם עשו ניסויים כאלו. גם על קופים לא ידוע לי ונראה לי שהיום ניסויים כאלה יחשבו ללא אתיים. בנוגע לכלבים ושועלים אני יכול לחפש אבל אני בספק. אגב , אם אתה כבר סטדנט צריכה להיות לך גישה למנוע חיפוש של מאמרים מדעיים ותוכל לחפש גם כן.

על קופים ידוע לי (פרסמתי בפורום זה)

במקרה של קופים (או שמא זה היה קופאים, אני חושב שפרסמתי את זה באוגוסט בפורום, אני יכול לבדוק) - אבל לגבי כלבים איני יודע - עושה רושם אינטואיטיבי שזה בלתי אפשרי - מצד שני, זה גם נראה לי בלתי אפשרי שכלב זאב יזדווג עם פינצ'ר, ואני כמעט בטוח שזה כן אפשרי (לסבתא שלי יש בולדוג מעורב עם פינצ'ר.. זה גם די מופרך. אני חושב שזה בערך כמו זיווג עם בלונדיני בגובה 2.10 מטר עם עיניים בהירות שיוליד ילד עם סינית בגובה 1.40 מטר .. אתה לא תגיד , למשל, שפיג'מים ואה-אי-נו הם לא מאותו המין.. לא?

C H 4

New member
../images/Emo6.gif המורה שלי לביו' בתיכון

סיפרה לנו פעם על סיפור אהבה בין דני ענק לפקינזית. אני לא יכולה לספר לך אם ההפריה היתה עובדת. (תתכוננו, זה לא באמת מצחיק- די עצוב) הדני הצליח לבצע את זממו יום אחד והפקינזית המסכנה נמחצה למוות.

מה.....

אוקיי, אני מצטער ששאלתי!

אני מאוד אודה לך אם תוכל לבדוק על הקופים

וגם להביא את ההפנייה לספרות המדעית

מדובר בקופים ממינים שונים אבל מאותו סוג

אתה ציינת הכלאה בין קופים מג'נרה (סוגים) שונים אבל המאמר שהבאת לא מתייחס לקופים מסוגים שונים והמקבילה ה"כלבית" תהיה הכלאה בין תנים/זאבים/קויוטים וכדו'.

אוי נכון, אתה צודק!

הם אכן מינים מאותו הסוג. זה קצת מביך, אבל איכשהו זכרתי (להגנתי יאמר שזה פוסט מלפני חודשיים וחצי בערך) שמדובר בהכלאות מג'נרה חדשים. אני שואל את עצמי עד כמה זה בלתי אפשרי - האם אין זה נכון שחלק מהטקסונים שניתנים עבור מינים מג'נרה שונים הם למעשה נמצאים שם לא בגלל התפצלות רחוקה יותר אלא משום הבדלים שטחיים גדולים יותר? (זה כמו להגיד שכלבי פינצ'ר יותר קרובים לעכברים מאשר לזאבים כי הם יותר דומים זה לזה בגודל) האמת היא שאיני יודע עד כמה הטקסונומיה הלינאית עברה שינויים מאז שהקלאיסטיקה נכנסה חזק למדע האבולוציה.. אתה יודע על זה משהו?

אני לא בטוח שאני הכתובת

לצערי (או לשמחתי
) אני לא סיסטמטיקאי או טקסונום מומחה וגם לא עוסק באבולוציה במחקר שלי (נסה בפורום אבולוציה בתפוז
). עד כמה שזכור לי נושא הקלאדיסטיקה מופיע בכל ספר לימוד אוניברסיטאי של אבולוציה ואולי שווה לבדוק שם. אני גם מניח שיש ספרים על טקסונומיה וסיסטמטיקה. אולי הספר הבא - Taxonomy; a Text and Reference Book Blackwelder, Richard E.. Wiley. [1967].

הו-הא. ספר ישן.

לא שזה אומר שהוא לא ספר טוב. אבל אולי דברים השתנו מאז? אני תוהה לעיתים אם חלק מהטקסונים שלינאוס בעצמו טבע השתנו במהלך ה200 שנה מאז שהוא המציא את הטקסונומיה.

blueshark09

New member
לדעתי אפשר להפיק צאצאים מפינצ'ר וזאב

אבל זה בהחלט יהיה קשה, זו בדיוק הסיבה שציינתי שלא יהיה ניתן גם להשיג צאצאים בהפריה מלאכותית (לדעתי בדרך זו כן ניתן להצליח - הרי בסך הכל שניהם canis lupus עם 72 כרומוזומים). בקורס מבוא לאבולוציה אני זוכר שבטבע יש הרבה דוגמאות לזנים קרובים שלא עוברים interbreeding בגלל עונות ייחום שונות, פעילות ביום/לילה, מיקום גיאוגרפי - כשאחד לא נגיש לשני. ז"א במעבדה כם מצליחים עדיין להביא מהם צאצאים, אבל הם כבר בשלבים שונים של פיצול. אלה בדיוק הדוגמאות המופלאות של תהליכים אבולויציונים. מה שמעניין בקנידים זה הספקטרום הרחב של צורות ופיזור גיאוגרפי, כשעדיין ניתן לקבל צאצאים. אני דיי בטוח שמדענים רוסים התעסקו בניסויים כאלה בימי ברית המועצות, אלא שמידע זה סביר כי נמצא מסווג אי שם בארכיונים שלהם.

למעלה